Hej bloggläsare!


Dags för mig att uppdatera er där hemma med lite highlights från mina senaste 3 veckor! Jag har umgåtts med kompisar (bland annat bio, glassätande, hottub badande å längre bilturer).


Jag har kollat på volleyboll träning, tittat på kval matcher och vårt skollag vann State! Det betyder att vi har det bästa volleyboll laget i Kansas! Tyvärr kunde jag inte se finalerna eftersom de var 4 timmar bort från där vi bor och Federico sprang State Cross Country (XC) samma dag, vilket var en upplevelse! Även då jag inte tävlar längre är jag Manager och umgås med laget och hjälper till. Nu är säsongen för XC dock över så mitt jobb är avslutat.


Förra veckan hade vi Senior Night både på torsdagen å fredagen. På torsdagen var det ett peprally och olika klasser gjorde småpjäser och föräldrar uppträdde och hittade på galna saker. Volleyboll laget och XC laget uppmärksammades också. På fredag kvällen var det Senior Night innan amerikanska fotbollsmatchen å alla fotbollsspelare, jag och Fede uppmärksammades på planen innan matchen började.


Förra helgen var långhelg här. Fredagen var det ingen skola eftersom Volleyboll laget skulle åka å spela Volleyboll State i Hays, KS. Å måndagen var ledig pga planeringsdag på skolan. Fredagen blev en chill dag med lång sovmorgon, laga mat med Federico och sedan fredagens amerikanska fotbollsmatch som jag cheerade under! Cheerleading är verkligen helt fantastiskt kul här och jag vill verkligen inte att fredagarnas matcher ska vara över snart! Det var dock minusgrader under denna match så att vara cheerleader kan vara kallt! Älskar att titta på amerikansk fotboll vid det här laget (speciellt när vårt duktiga skollag spelar) och att vara cheerleader under matcherna förbättrar allt! Alla som bor här är uppvuxna med Friday Night Football games och jag önskar så att jag kunde få vara med på ännu fler av dem! Vidare till lördagen då XC State var i Wamego (en timme från där jag bor) och jag fick se både vårt tjejlag och killag springa! Det var mycket folk och en svår bana med många tuffa hills. Efter tävlingarna åkte hela laget och jag som är manager till en restaurang och åt god mat. På kvällen sedan umgicks jag och Fede med kompisar från skolan, vilket alltid är roligt. Söndagen spenderades med värdfamiljen och vi karvade pumpor! Första gången i mitt liv jag gjort detta och det var jättekul! Trodde ärligt talat att det skulle vara svårare men min pumpa gjorde precis vad jag ville:)


Denna veckan har jag deltagit på något som heter Scolar’s Bowl. Det är en akademisk tävling med skolan som jag inte riktigt vet hur jag råkade signa upp för haha:) Kunde åtminstone svara på Foreign Language Questions:) Men resten var jättesvårt. Att lyssna på en jättelång fråga på engelska om vad som hände i USA i Boston den 3 december 1888 (eller liknande) är inte särskilt lätt. Nr 1 för att jag inte är amerikan. Nr 2 för att jag levde inte då. Nr 3 för att frågan är uppläst på engelska och jag ska snabbt trycka på en knapp och svara efter att jag processat frågan, översatt till svenska och kommit på ett svar. Jag menar att prata engelska dagligen är inga problem, men att svara på frågor som jag aldrig har hört talas om under press är inte lika enkelt.


Torsdag fick alla elever som läser spanska på skolan delta i att laga mat inför en mexikansk holiday som heter Día de los muertos (Day of the dead). Den firas för att hedra/minnas familjemedlemmar och vänner som har gått bort. Dagen var annorlunda i skolan och jag hade kul med att fixa och laga mat med elever från min skola och en annan skola som heter Frankfort HS.


Igår lördag gick jag och Fed på en annan skolas amerikanska fotbolls match. Vi träffade många bekanta ansikten och jag fick även prata en del svenska med en norsk utbytesstudent! Alltid härligt å få prata lite svenska men det blir svårare att byta tillbaka till svenska ju längre tid jag bor här. Speciellt eftersom allt som sker runt mig är på engelska och när jag ska berätta något vet jag inte alltid vad saker och ting heter på svenska.


Idag söndag var jag på en lunch med kyrkan som ligger i Corning. Inte sett såhär mycket människor på ett och samma ställe sen jag kom haha;) Folk från närliggande småstäder, Centralia och Corning samlades för att äta lunch och spela olika spel. Efteråt under eftermiddagen auktionerades prylar ut som blivit donerade till kyrkan och pengarna som samlas in genom auktionen går till kyrkan. Vi går vanligtvis inte till kyrkan (som nästan alla häromkring gör), men jag vet att runt jul och vid speciella tillfällen så kommer vi att göra det.


Hoppas allt är bra där hemma allihopa!

Bilder på mig å kompisar:)

Federico, jag och Guillaume på XC State innan de två sprang. Guillaume är en utbytesstudent från Frankrike och går också på min skola.

Bilder från Cross Country State, de springer alltid på en golfbana.

Bilder tagna efter the peprally jag nämnde ovan. Till vänster är Fed, min värdmamma Bobbi och jag. Till höger är jag och några kompisar.

Värdmamma Bobbi, Federico, jag och värdpappa John efter att vi blivit uppmärksammade på Senior Night.

Bild från Senior Night innan fotbollsmatchen på fotbollslaget, jag och Fede till vänster.

Bild på vårt fotbollslag efter vinst i fredags då de tackar motståndarlaget för en god match! Just nu är det kval matcher för Football State, så varje fredag kan vara sista matchen för detta läsåret:/

Cheerleading bild på mig! Alla cheerleaders har tagit denna bild.

Pumporna som vi karvade förra helgen inför Halloween:)

Bilder från amerikanska fotbollsmatchen på skolan i Seneca som jag tittade på i lördags.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej bloggen!


Mycket har hänt sedan sist! Det bästa som hänt är att jag nu är med i cheerleading laget på skolan! Jag har fått göra audition inför coachen och blivit godkänd! Å igår var första dagen då jag hade på mig cheer uniformen på skolan (som man alltid har på sig på fredagar då det är amerikansk fotbollsmatch på kvällen) och deltog som cheerleader! Både på peprallyt (= pepp inför kvällens match, elever pratar inför alla elever och lärare, cheerleaderna cheerar, skolbandet spelar och tävlingar sker) och på matchen på kvällen! Tycker själv att det gick superbra och har bara fått höra positiva kommentarer efter igår/under dagen igår! Är också sjukt tacksam för skolans härliga cheerleading team för att de hjälper mig och lär mig allt! Hade så otroligt roligt igår och njöt hela dagen (även då jag måste erkänna att jag var lite nervös).


Å för er där hemma som hört mig säga att jag ”aldrig skulle bli cheerleader” vill jag bara säga att detta året verkligen kommer med överraskning efter överraskning! Trodde aldrig att jag skulle gilla det så mycket som jag gör!


Dock som jag nämnt tidigare kommer det ta ett tag innan jag kan få mina egna cheer kläder. Igår lånade jag uniform av en kompis som inte gör cheer just nu och kommer förhoppningsvis kunna använda hennes grejer tills jag har mina egna:)


Förra söndagen hade vi en så kallad cheer clinic för de yngre barnen på skolan (min skola har barn från dagis till seniors som är 18 år) och vi cheerleaders fick lära barnen olika cheers (koreografier). Det var kul men efter 3,5 h var man rättså slutkörd.


För två veckor sedan spelade jag golf för första ggn i mitt liv! Min värdpappa var riktigt duktig när han var ung och spelar fortfarande då och då. Han visade och hjälpte mig med hur man ska slå bollen och det var kul att prova men svårt. Och tålamodet måste vara på topp när man ska lära sig. Det märkte jag efter att jag slagit 10 slag och inte träffat bollen hälften av gångerna haha:)


Federicos (min värdbror från Italien) födelsedag var den 10:e oktober och helgen innan körde vi med värdfamiljen till Manhattan i KS (ungefär 1 h från Centralia) för lite shopping, middag och frozen yoghurt. Shoppade såklart alldeles för mycket som vanligt men vi hade otroligt kul. Federico fick även välja ut sina presenter ifrån mina värdföräldrar. Middagen var på en barbecue restaurang Fede valde. De flesta barbecue restauranger ser ungefär likadana ut här i USA med bord, booths, djur, bilder, pokaler, tv apparater, en bar och en miljö med mycket trä. Vi åt massor av mat och sedan hade min värdmamma ordnat en överraskning för Fede. Personalen kom ut bland folk och började sjunga och bära på en stor dessert åt Fede. Han sjöng själv med och hade trevligt tills han insåg att allt var för hans födelsedag. Då blev det pinsamt och han började skratta. Filmade detta och skulle lägga upp videon om jag kunde haha. Efter en pinsam överraskning åkte vi till en mataffär och shoppade groceries (eftersom jag bor i en liten stad måste vi göra det när vi är i större städer) innan det var dags för mer ätbart på Orange leaf. Orange Leaf är bästa stället för frozen yoghurt och min favvo smak är definitivt cheesecake frozen yoghurt.


På måndagen därefter hade min värdmamma beställt en tårta och cupcakes åt honom och vi firade honom igen med tårtan och chinese food. Dagen därpå var hans riktiga födelsedag och då hade vår värdmamma flugit till Georgia för jobb och vår värdpappa skulle jobba sent så han fick nöja sig med mitt sällskap haha. Efter skolan fick han sina presenter av mig och vi spenderade sedan kvällen med att bara hänga, träna och se på film.


Förutom det har jag tittat på skolans volleyboll matcher och varit/är manager för skolans Cross Country team och hjälpt till där. High School och alla aktiviteter/sporter som tillhör tar upp nästan hela livet här borta och till en början var det en stor förändring att vänja sig vid, men nu är det bara härligt med the school spirit och alla härliga elever, lärare och supporters som jag får chansen att umgås med och lära känna!


Vädret har blivit svalare och vi har haft kyligare dagar då det varit runt nollan på morgonen den senaste veckan. Som tur är blir det nästan alltid uppemot 20 gradar på dagen!:)


På skolan denna veckan hade vi tornado alarm, vilket betyder att alla elever ska skynda sig ner i källaren till skyddsrummet för att det kommer en tornado. I rummet ska alla sitta på golvet med händerna över huvudet och det var en ny slags ”brandövning” för min del. Som tur är var det träning och ingen riktig tornado.


Hoppas ni gillar min blogg där jag sammanfattar mina fartfyllda veckor! Som vanligt skulle jag vilja ha tagit ännu mer bilder men när man har roligt så glömmer man!


Kram på er<3


Bild på Parker, mig och Tamra i våra cheerleading uniformer + cheerleading jacka under fredagskvällens amerikanska fotbollsmatch! Dessa fredagskvällar är mina favorit kvällar här i Kansas<3

Bild på mig på fredags morgonen innan skolan i cheeruniformen med soluppgången i bakgrunden.

Federico och jag försöker spela golf på denna bilden:) Värdet var underbart med 36 grader denna dagen men det blåste vilket ni kan se på mitt hår.

Två bilder från när man kommer in på barbecue restaurangen där vi åt för Fede's födelsedag.

Mat, Federico och jag, mer mat ifrån barbecue restaurangen;)

Mitt favvo frozen yoghurt ställe där vi åt efter middagen och grocery shoppingen:)

En random bild från Manhattan, KS dit vi oftast åker för shopping:)

Federicos basket/Italien tårta och cupcakes

Bild 1: Avslutningen på lördagens Cross Country meet i Centrala när medaljer ska delas ut. Bild 2: Från en av skolans volleyboll matcher.

Likes

Comments

Hej!


Senaste veckan har varit homecoming week. Det innebär att det är olika teman varje dag i skolan och folk klär ut sig. Det är lekar/tävlingar mellan de olika årskurserna varje dag och mycket förberedelser för veckans slut då the Homecoming Dance är.


De olika tema dagarna var:

Måndag: Wannabe day

Tisdag: Twister Tuesday (Natural Disaster)

Onsdag: Dynamic Duo day

Torsdag: Animal Day

Friday: Orange & Black day (orange och svart är skolans färger)


Jag klädde ut mig till sjuksköterska/läkare på måndagen och Federico hade på sig en Scoobydoo costume på torsdagen till exempel. De allra flesta klädde ut sig och det har varit en väldigt annorlunda och rolig skolvecka:)


Fredagen var bästa dagen på veckan! Den började med en vanlig första lektion och sedan var det bara roliga saker:) Vi pyntade matsalen inför kvällen, satte upp posters och var utomhus för alla årskursers tailgating. Tailgating betyder typ att man har ett litet party i bakluckan på bilen. Vi satte upp tält, grillade korv, åt tårta, chips, kakor mm bredvid mina kompisars bilar (trucks). Vi umgicks och kom på olika aktiviteter. Min kompis bakade också en glutenfri tårta för min skull vilket jag tyckte var jättesnällt av henne och det uppskattades:) Efter det var det dags för peprally inför kvällens amerikanska fotbolls hemma match mot D West. Peprally är då skolbandet (junior high eleverna) spelar musik, the dance team dansar, cheerleaderna cheerar och elever pratar om hur det går för de olika skollagen i olika sporter. Under the peprally gavs priser också ut för bästa utklädnad under veckan. Sista tävlingen för veckan skedde också. De 3 killarna som var kandidater för Homecoming King och de 3 tjejerna som var kandidater för Homecoming Queen deltog. Tjejerna fick sätta på sig en ögonbindel och göra killarnas makeup. Och sedan fick killarna sätta på sig ögonbindel och mata tjejerna med mjölk och flingor. Det var jättekul att se på och de såg inte kloka ut efteråt:) Dagen var underbar då det var 36 grader, strålande sol och klarblå himmel. Älskar att det är slutet på september och vädret är såhär härligt i Kansas.


Efter skolan drog jag hem till en kompis med tre andra och vi hjälptes åt att göra varandra redo inför kvällen. Sedan var det en snabb middag innan det var dags för fredagens amerikanska fotbollsmatch på hemmaplan. Lika kul som alltid och vi vann stort! Nu var det snabbt hem och fixa till sminket, sätta på sig klackarna och klänningen:)


Vid klockan 22 började the Homecoming Dance och jag och min dejt gick in tillsammans. Matsalen var uppsatt med stjärnor hängande från taket, bord med snacks och dricka plus ett stort dansgolv. Jag dansade och hade kul hela kvällen. Dock dansade bara vissa av killarna när det inte var slow songs, vilket var mindre kul. Musiken var i princip bara country musik, tror ärligt talat att det var 2 rap låtar och resten country. Som tur är hade jag lyssnat lite på country musik innan jag kom, och en massa sedan jag kan kom till Kansas eftersom country musik spelas överallt. Så jag hade ändå hört de flesta låtarna:) Federico å andra sidan kunde knappt några av låtarna och ville ha mer pop musik, men han hade himla kul han med. Att allt är annorlunda kan vara jobbigt men igår kväll tyckte jag bara att det var roligt!


Federico, förresten, och jag har kommit jättebra överens sedan dag 1 då vi träffades på flygplatsen. Redan tredje dagen i värdfamiljen sa vår värdmamma att vi beter oss som om vi varit syskon hela livet. Han kan vara otroligt irriterande som en bror ibland, men är glad att vi blivit så bra kompisar eftersom vi spenderar nästan 24/7 tillsammans alltid.


Allt som pågår här borta tar verkligen på krafterna oavsett hur kul allt är! Så på senaste tiden har jag behövt mycket sömn även då jag känner att mitt nya liv börjar falla på plats. Även saknat Sverige, min familj och vänner något otroligt! Hade fått höra att hemlängtan skulle vara som värst runt denna tiden och den har definitivt funnits där. Som tur är har jag en stöttande värdfamilj och en fantastisk familj, speciellt mamma, hemma i Sverige som också funnits där och gett mig en push när jag behövt det. Sjukt tacksam för alla i mitt liv just nu, i Sverige och här i USA.


Utöver Homecoming week har jag varit i Iowa för en helg. Hela värdfamiljen körde upp dit 4 timmar på en lördag och spenderade sedan kvällen med att shoppa i en stor amerikansk galleria, äta middag på restaurang och umgås. Efter en natt på ett hotell var det dags att besöka min värdsyster Kennedy’s College som heter Simpson College. Jag fick se the Campus, träffa några av hennes kompisar och se huset hon bor i tillsammans med en massa andra College studenter. Efter det lämnade vi henne där och vi körde vidare. Kennedy stannade dock inte i Iowa mer än i ett par dagar eftersom hon nu pluggar i London i 3 månader via hennes amerikanska College innan hon kommer tillbaka och tar studenten från College till våren!


Under tailgating, som jag nämnde tidigare, skulle jag definitivt ha tagit en massa bilder men jag var så upptagen med att umgås med folk och ha roligt så glömde helt bort… Jag har en tendens att glömma bort att ta bilder när jag är uppe i allt men ska försöka ta fler! Har inte kunnat ladda upp videor från min mobil heller så hoppas ni iaf gillar de bilder jag lyckats laddat upp:)


Kram från mig och härliga Kansas!

Bild från början av veckan då jag och 4 av the senior cheerleaders gjorde posters med teman inför Homecoming week.

Jag i mina scrubs och Federico i sin scoobydoo dräkt

Bild 1: Min kompis Maddy som målar mustasch på min kompis Nathan när han klädde ut sig till cowboy. Bild 2: En av tävlingarna när en elev ifrån varje årskurs i High School skulle gissa vad de åt.

Kröning av Homecoming Queen och King innan fredagens fotbollsmatch

Federico och jag på Friday night football game:)

Jag och min kompis Maddy på fotbolls matchen

Bilder ifrån Homecoming på kvällen. Bild 1: Jag, Morgan, Katie och Maddy. Bild 2: Jade och jag.

Kanske inte de tydligaste eller finaste bilderna haha;) Men här får ni njuta av två selfies ifrån dansgolvet med några av alla roliga människor!

Bilder på några av byggnaderna/naturen från Kennedy's College i Iowa.

Bild på mig å Kennedy från en fredagskväll med amerikansk fotboll innan vi lämnade henne på College och innan hon flyttade till London för terminen. Saknar att ha en syster i huset<3

Likes

Comments

Hej!


Nu har det gått en månad sedan jag lämnade Sverige. I mitt nya liv är allt annorlunda. Tänkte att jag skulle försöka berätta åtminstone lite av allt som pågår.


Jag bor nu i en liten stad på 500 invånare som heter Centralia och ligger i delstaten Kansas i USA. Det är en typisk liten amerikansk stad där alla känner alla och många är släkt med varandra. Jag går på skolan Centralia High och den har elever från förskolan till sista års elever på High School. Jag är sistaårs elev vilket betyder att jag är Senior. I skolan läser jag kurserna: College Algebra, English 12, Anatomy & Physiology, Spanish 3, American Government, Vocals och Web Page Design. Jag är även Student Assistant under vissa lektioner åt en lärare, vilket innebär att jag hjälper henne med det hon vill ha hjälp med.


I USA är skolan väldigt annorlunda jämfört med i Sverige. Schemat ser i princip likadant ut varje dag och jag går i skolan mellan 8.15 am - 3.30 pm. Varje gång klockan ringer är lektionen slut och jag har 3 minuter på mig att byta klassrum inför nästa lektion då klockan ringer igen. Skolan är lättare och inte lika seriös som hemma enligt mig. Även då vissa lektioner kan vara svåra på grund av engelskan. I tex Anatomy klassen, så är det mycket medicinska termer och då har jag svårt med engelskan. De termerna är svårt att lära sig på svenska liksom. Lärarna å andra sidan är hur snälla och roliga som helst. Här borta är lärarna mycket intresserade av varje elev och de vet mer om mig än någon lärare jag någonsin haft hemma i Sverige på bara 3 veckor.


När det kommer till sporter har jag under de senaste 3 veckorna provat Cross Country, vilket betyder att jag springer mitt ute i ingenstans mestadels av tiden. Vi har sprungit mellan 4 och 6 km varje morgon kl 6.30 am mån-fre. Vi har också haft en tävling som gick helt okej. Men jag ska vara ärlig och säga att jag nog ska sluta med sporten och försöka börja med cheerleading istället. Om cheerleading coachen säger att det är okej. Att gå upp 5.30 varje morgon och springa innan skolan börjar när jag utöver det precis har flyttat till andra sidan jorden, pratar ett nytt språk, bor i en ny familj, håller på att skaffa nya vänner, går på en ny skola osv, är inte rimligt. Jag är utmattad hela tiden, oavsett hur extremt roligt allt kan vara. Så hur det blir med sporter får vi se.


När det kommer till barnen, ungdomarna och de vuxna så har alla varit snälla hittills. Jag är kompis och pratar med dem allra flesta i skolan. Men det är jobbigt till och från att inte ha känt folk så länge, man är inte kompis med folk så som jag är kompis med många hemma i Sverige. Jag vet att det tar tid innan man lär känna människor väl, men det är jobbigt ändå. Värst var det dock i början när alla pratade om sånt jag aldrig hört talas om. Nu börjar jag vänja mig vid hur folk pratar och vad alla pratar om. Plus att ju längre jag varit här, desto mer är jag en del av allt som händer.


Stället jag har umgåtts med kompisar mestadels utanför skolan och skolaktiviteterna är på McDonald’s. Här är det stället man umgås på. Speciellt efter att olika sporter haft matcher på kvällarna, typ Volleyboll eller Amerikanska fotbollslaget. Närmaste McDonald’s ligger ungefär 10 minuter härifrån, i staden Seneca. Det är rättså konstigt att bli skjutsad av sina kompisar som är mellan 16-18 år varje gång vi ska göra något men jag börjar vänja mig. Du får till och med köra bil när du är 14 år här.


Förutom bilkörningen har jag lagt märke till att samhället inte är lika jämlikt mellan killar och tjejer. Jag har fått höra att jag tex inte kan kicka en fotboll (som det kallas i amerikansk fotboll) bara för att jag är tjej. Det irriterade mig och jag motbevisade killarna som sa det genom att gå på killars fotbollsträning efter skolan och kicka en boll genom målstolparna. Det förändrade inte mycket när det kommer till jämlikheten här, men dem blev förvånade i alla fall. :)


I fredags var första Friday Night Football Game här i Centralia på hemma plan. Det låter precis som något en svensk sett i amerikanska filmer och det var lika kul som det låter. Alla människor i alla åldrar samlas och hejar på skollaget. Cheerleaders och dansarna hejar och peppar och det var en jätterolig upplevelse! Hoppas verkligen att alla Football Games blir lika härliga:)


Det bästa med att vara här är dock värdfamiljen. Dem är sjukt stöttande och gillar att ta mig och min värdbror från Italien till nya ställen varje helg. Vi har varit i Chicago med dem, i olika närliggande städer och shoppat massor. Vilket behövs eftersom jag hade med mig EN resväska hit. Senaste helgen som var spenderade vi 3 timmar härifrån uppe i Nebraska. Jag fick träffa min värdmammas föräldrar och syster. Jag gick även på min värdmormors födelsedags hantverkskväll/fest. Det var en väldig blandning i vad vi gjorde och jag fick träffa minst 15 släktingar på min värdmammas sida. Vi sov över i Nebraska och spenderade sedan hela söndagen med att shoppa kläder, saker, mat och äta frozen yoghurt på Orange Leaf Frozen Yoghurt. Bästa stället som finns här enligt mig. Vi var även lediga från skolan i måndags, så då bakade jag svensk Princess Tårta till familjen och min värdbror från Italien bakade italiensk pizza. Sedan spenderades dagen med att plugga och göra läxor.


Hoppas ni fick veta lite mer av vad som pågår här i Kansas! Några bilder kommer nedan!


Kram Matilda

Bild på mig i Centralias Cross Country Teams springkläder utanför skolan.

Bild på min Senior Class första veckan i skolan då vi hade en Bonfire. Bonfire är en stor brasa som tänds för vårt sista år på High School!

Bild 1: Parker, jag och Gracie. Bild 2: Jag, Shaley och Brie på årets första Friday Night Football Game!

Bilder från matchen och på killarna från Centralia High Schools amerikanska fotbollslag

Bild på framsidan av mitt hus i Kansas och solnedgången som lyser på huset.

Bild på mig på Highway 9 i Centralia inte långt ifrån mitt hus

Likes

Comments

Hej!!


För lite över en vecka sedan besökte jag Chicago med min värdfamilj över helgen. Vi körde 10 timmar bil på fredagen, var i Chicago på lördagen, och körde sedan 10 timmar hem på söndagen. I USA är det helt normalt. Weekend Trip du vet. Jag ska vara ärlig och säga att det var en lång bilresa för en dag men jag hade inte valt bort den helgen för något annat. Det var väldigt kul att umgås med mina värdsyskon och värdföräldrarna i vackra Chicago. Staden är nu en av mina favoriter som jag besökt. Den har de höga byggnaderna, klart vatten och en hamn, ”the bean” och parker, plus att staden är sjukt mysig. Dessutom var vädret varmt och shorts var mer än nog att ha på sig:)


Under lördagen i Chicago började vi med frukost på Starbucks, fortsatte med Sight-Seeing till fots för att se bland annat ”The Bean” som ligger i Millenium Park. Därefter gick vi ner till hamnen för att njuta av havsbrisen och se alla småbåtar och ”yachts” som låg i hamnen.


På eftermiddagen hade familjen fixat biljetter till Hamilton musikalen som är väldigt känd här. Den varade i 3 timmar och det märktes att musikalen var efterlängtad av många. Jag själv hade bara hört talas om namnet Hamilton tidigare och visste inte mycket om musikalen innan jag såg den. Som tur är gillade jag den och min värdsyster Kennedy älskade den<3


Efter musikalen promenerade vi till Willis Tower där vi stod i kö i 3 timmar innan vi fick åka hissen upp 103 våningar å se utsikten. Något som definitivt var värt väntan. När vi besökt tornet var klockan mycket och vi åt middag vid 10.30 pm/22.30 innan vi promenerade tillbaka till hotellet som låg mitt i Chicago. Hotellets namn är Congress Plaza Hotel och det var inget dåligt hotell. Jag är fortfarande fascinerad över att min värdpappa gav sina bilnycklar till någon hotelstaff som körde iväg och parkerade den. Hotell som detta är varken billiga eller fula.;)


Jag vet att ni vill höra om hur mitt liv är här i Kansas där jag bor och jag kommer börja blogga om det så småningom. Just nu är jag inne på andra skolveckan och all min energi går till att vänja sig vid allt som är annorlunda och lära känna folk/skaffa kompisar.


Saknar er där hemma mer än vad ni anar!!


//Kramar Matilda<33


Bilder på mig och mina värdsyskon framför "The Bean"<3

En bild på mig i vackra hamnen Navy Pier, Chicago, Illinois

Min härliga värdfamilj som jag inte vet hur jag skulle klara mig utan här på andra sidan jorden

Utanför teatern där musikalen Hamilton framfördes. (det var inte tillåtet att ta bilder under musikalen)

När solen började gå ner medan vi promenerade genom Chicago mot Willis Tower. Willis Tower är byggnaden med de vita antennerna på.

Utsikten från 103:e våningen högst upp i Willis Tower på Sky Deck. Otroligt fint.

Likes

Comments

Hej alla där hemma!

Jag har haft fantastiska dagar i New York med en massa andra utbytesstudenter och det är helt sjukt hur bra man lär känna människor när alla sitter i samma sits. Och hur enkelt det är att lära känna folk när alla är lika förvirrade och nervösa. Är otroligt tacksam för människorna jag träffat å hoppas på att kunna hålla kontakten med dessa människor under hela utbytesåret<3


I New York har vi besökt till exempel Times Square, Central Park, Brooklyn Bridge, 9/11 Memorial och åkt på en River Cruise vid solnedgången på Hudson River. Vi besökte även Grand Central (xoxo Gossip Girl;). Jag vet att alla säger att New York är så otroligt fantastiskt och jag kan verkligen inte använda några andra ord för att beskriva staden. Det är helt sant.


Under vistelsen i NY bodde alla utbytesstudenter på ett college som heter The College of New Rochelle. Det var inget 5 stjärnigt hotell, men det spelade ingen roll eftersom vi knappt spenderade mer än 6 timmar där per dag/natt. Men The College Campus var väldigt fint och det var lite coolt att få bo på ett college.


Nu är jag i Kansas hos min värdfamilj som består av värdmamma Bobbi, värdpappa John, värdsyster Kennedy och min bror från Italien som heter Federico (utbytesstudent nr 2 i familjen). Dem är alla otroligt snälla och sociala vilket är härligt när man är ny i staden, området och överallt. Min värdpappa gjorde tex frukost till mig imorse, det låg presenter på min säng när jag anlände igår kväll och vi har själva fått följa med och shoppa ”groceries” så vi får det vi vill ha. Det märks att dem bryr sig och vill att jag och Fede ska trivas:)


Hoppas ni har det bra där hemma så ska jag göra mitt bästa för att dela med mig av vad som pågår i mitt nya liv så ofta jag hinner! Hoppas även ni gillar bilderna<3

//Kramar Matilda

Bild på många av utbytesstudenterna som var på samma Welcome Camp som mig i NY.

En bild på mig i NY;)

Bilder från the River Cruise på Hudson River i NY.

På Brooklyn Bridge

Jag och min bror från Italien på Times Square

Bilder på Colleget jag bodde på i NY

I Central Park

9/11 Memorial

Likes

Comments