​Hej på er!

Hoppas ni som firat jul haft det bra, jag har haft en mysig jul med familj och släkt. Roligt när alla är samlade. Eller ja, de flesta i alla fall. Käkade god julmat och spelade sällskapsspel på kvällen. Kul!

Nu ska jag snart på estreet och se på standup! Blir första gången som jag ser standup. 

Ha ett gott nytt år så hörs vi nästa år!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Men hejj!

Sitter här och lyssnar på musikhjälpen, som jag gjort i stort sätt hela veckan. Så oerhört tungt ämne, blir så illa berörd. Men det är ju så viktigt att prata om för att kunna göra en förändring. In och lyssna och önska en låt om ni inte redan gjort det!

Ska snart beställa pizza, det blir gott. Tänkte ta en promenad men det är för kallt tycker jag.

Nästa vecka är det jul, det är ju lite mysigt. Ska bara mysa och koppla av, det blir skönt. Efter jul ska jag börja läsa samhälle på komvux. Får väl se hur det går.

Ha en god jul så hörs vi när vi hörs!

Likes

Comments

​Idag är det lördag, och det var ett tag sedan jag skrev här nu. Här händer det inte så mycket, sitter och lyssnar på julmusik och chillar. Var på nya Solsidanfilmen på bio igår. Den var okej. Lite väl förutsägbar, men den funkade. 3/5 ostbågar.

Blir en hemmadag idag, försöker rensa tankarna. Det är inte lätt. Men försöker leva i nuet. Känns så svårt ibland bara. 

Okej, mina inlägg är förmodligen de mest meningslösa ever. Haha. Men jag skriver ju bara för min egen skull så vad gör det.

Nu ska jag göra lite lunch, blir morotslasagne. Älskar det, känns så fräscht utan köttet.

Take care

Likes

Comments

Idag är det måndag och jag har haft förvånansvärt lite inspiration till att skriva här. Det är väl för att det inte har hänt så mycket, ändå känns det som jag jämt har mycket att göra. Logik i det? Nej. Men den här veckan är i alla fall lugn, tror jag, bortsett från en intervju som jag ska ha i eftermiddag. Det blir nog bra.

Just nu håller jag på att lyssna på Therese Lindgrens bok "V​em bryr sig?" som handlar om veganism. Och för att vara ärlig känns det som det enda som känns rimligt. Jag är inte ens vegetarian, men försöker äta så mycket vegetariskt som möjligt. Så svårt att  ändra på en vana. Jaja, ett steg i taget. Jag rekommenderar boken i alla fall.

Ha en härlig måndag!

Likes

Comments

​Idag är det lördag och ikväll ska jag iväg och se Småstadslivs föreställning "När Tony kom till byn". Det ska bli roligt, jag såg dem första gången för ungefär 5 år sedan, och sen dess har jag varit och kollat dem varje gång de varit här. Alltid lika kul. Hoppas på många skratt.

Annars känner jag mig lugnare nu än jag gjort den senaste månaden. Som en inre berg- och dalbana som stannat. Skönt. Jag gillar när allt bara flyter, även om det sällan är riktigt lugnt. Känner mig mindre orolig i alla fall. Me like.

Nu ska jag lyssna klart på min ljudbok "Säg att du är min". Rekommenderas!

Trevlig lördag!

Likes

Comments

Hej alla glada!

Har så mycket att dela med mig om (eller det är väl snarare mitt behov att skriva av mig), men jag tycker att det är svårt att veta vad som är för privat. Hmm. I alla fall har jag haft inskolning den här veckan, vikarie den här gången. Och det har gått bra. Ska ha fler intervjuer nästa vecka.

Sedan håller jag på att fundera på att söka utbildning till våren. Blir komvux som tidigare, men det är svårt att veta vilken kurs. Är så rädd att det blir för svårt, och då känner jag mig dålig. Sedan är det så många kurser som är på distans också, vilket jag tycker är lite tråkigt då jag vill träffa folk. Jag tror också att det är lättare att få hjälp om man läser platsbunden utbildning.

Vi får se helt enkelt. Kram på er!

Likes

Comments

​Ikväll var planen att åka till Medborgarskolan för att de hade en "informationskväll" om deras kurser. De hade också mindfullness som en fick prova på. Roligt, tänkte jag. Jag ringde dit för att försäkra mig om att det var tillgängligt, men det var ingen som svarade.  Några timmar senare ringde de upp mig och sa att det inte var det eftersom hissen var jätteliten. Happ! Blev lite besviken eftersom de hade skrivit att det var för alla. Men men, nu fick de i alla fall sig en tankeställare.

Nu till något roligare. Jag och mina föräldrar var i Stockholm i helgen för att fira min bror som fyllde 25. Det var kul, vi bodde hos min faster och kusiner. Vi åkte också till Täbygallerian och på söndagen besökte vi Fjärilshuset.  Så mysigt!


Ha det!

Likes

Comments

Jag som lever med talsvårigheter upplever ibland att jag inte kan vara mig själv fullt ut. Jag har säkert skrivit om det förut men eftersom det känns aktuellt tänker jag ta upp det igen. När jag är med min familj och assistenter som jobbat ett tag är det inte så jobbigt, visst kan de ha svårt att höra vad jag säger men det löser sig oftast rätt fort. Men när jag är med "nya" personer som jag inte känner så bra, tar det längre tid innan kommunikationen fungerar. Jag är medveten om det, därför undviker jag ofta att prata, eftersom det tar så mycket energi. Det är ju inte så bra, för det bästa sättet att lära känna en person är ju att prata med denna. Om den lär sig vad jag säger så är det så mycket lättare att kommunicera med mig, och hjälpa mig kommunicera med andra.

Därför känns det ibland som att det finns två delar av mig. Jag gillar att prata med folk om allt och ingenting, men när det kommer in nya personer tar det väldigt lång tid innan jag kan slappna av och vara mig själv till 100%.

Jaja, det löser sig.

Ciao!

Likes

Comments

Idag är det fredag och efter en ganska intensiv vecka blir det lugnt. Har fortsatt med inskolningen, och det går bra. Igår var jag och badade, sen på kvällen var det "Bokens afton" på Akademibokhandeln där Mats Strandberg och Gabriella Ullberg Westin var och pratade. Det var ett intressant samtal för en bokmal som jag. Hehe.

Idag är jag rätt slut, så det får bli en hemmadag. Kanske ser en film. Har försökt komma igenom "Ozark" en månad nu. Gått sådär. Funderar på att se "Game of thrones" som alla pratar om. Men det tar emot av nån anledning.

Ha en fin dag.

Likes

Comments

Under sommaren har jag haft en rekryteringsprocess för att anställa en ny assistent. I veckan var det dags för inskolning. Det har varit tufft. Igår innan hon skulle komma fick jag nån slags ångest. Jag vet inte varför, det brukar inte vara så. Har ju dock en tendens att oroa mig för saker i onödan. Såklart handlar det inte om henne, utan om att jag tycker att det är jobbigt att lära känna en ny person. Vi ska ju jobba så nära varandra. Sedan när hon kom gick det jättebra.

Det jag vill komma fram till är att det oftast jobbigast innan jag ska göra något jag oroar mig för. När jag väl kommer igång så släpper nervositeten en aning, och det känns lite bättre. Och när det är klart kan jag tillåta mig själv att känna stolthet. Nästa gång jag känner så där kan jag gå tillbaka och tänka: Klarade jag det där, så klarar jag det här också.

Take care!

Likes

Comments