​Hej bloggen!

Var ett tag sedan nu, men ska försöka börja blogga igen. I tisdags kom jag hem från Spanien där jag varit med min familj. Det var helt fantastiskt, jättevarmt och skönt varje dag. Hotellet var suveränt, jag hade med min elrullstol för första gången utomlands.  Så skönt att kunna köra dit en vill och slippa bli skjutsad så fort jag ville någonstans. Var inga problem att få med den på planet heller.  Awesome!

Nu är jag hemma igen och det känns som det börjar bli höst så småningom. Tråkigt. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra i höst. Funderar om jag ska börja plugga, men vet inte vad och om jag har motivation till det. Hmm, det får lösa sig.

Ikväll ska jag se Annabelle 2 på bio. Lär ju bli hyffsat rädd, haha.

Ha en fin fredag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ibland får en känslan av att något är fel, men att en inte vet vad. Det kan vara ganska frustrerande. Jag tror det bästa då är att försöka acceptera att det känns som det gör. Visst ska en försöka förändra situationen om det är möjligt. Men ibland är det inte det. Tänk istället: idag känns det inte bra, och det är helt okej.

När något känns fel är det vanligt att försöka "fly" undan jobbiga känslor eftersom det är svårt att hantera. Ta istället ett djupt andetag och försök acceptera allt som det är. Lev i nuet. Just nu är allt bra. Andas.


Namaste.

Likes

Comments

De senaste åren har sociala medier haft en stor inverkan på våra liv. Det skrivs statusar och läggs upp bilder. Allt för den där bekräftelsen som vill alla vill åt - att bli sedda. Men är det verkligen så viktigt? Vad är det egentligen vi vill åt? Jag har själv känt den kicken som kommer när gillamarkeringarna trillar in. Känslan av att bli bekräftad. Om vi istället skulle se, på riktigt SE, varandra i det verkliga livet så tror jag vi skulle må bättre. Vi skulle inte jämföra oss med varandra på samma sätt som vi gör idag.

Och nej, jag tycker inte att användningen av sociala medier enbart är negativt eftersom jag själv använder det och att jag tycker att det är ett bra sätt att hålla kontakt med vänner och personer en inte träffar så ofta. Men vi kanske kan tänka efter en extra gång innan vi lägger ut den där bilden på varför vi gör det.

Likes

Comments

I helgen var jag som sagt på Sensommar. När jag kom dit i fredags var min första prioritering att leta upp en rullstolsramp som jag kunde stå på under konserten. För i mina ögon var det självklart - klart de måste ha en ramp, tänkte jag. Det hade de inte, för det hade de missat. Missat?! Okej. Det var dåligt, tycker jag. Jag ställde mig på marken och trängdes med alla andra. Hmm. Fast det var en härlig känsla ändå. Den första artisten som uppträdde var Miriam Bryant. Hon var jättebra. Jag har sett henne två gånger tidigare.

Senare på kvällen behövde jag gå på toa, men då fanns det inga handikapptoaletter. Fick lite panik där. Gah. Så jag åkte hem och gick på toa. Konstigt att det inte finns anpassade toaletter på så stora evenemang. Trots det blev det en lyckad kväll/natt som avslutades med Galantis.

I lördags var det dags igen, då var min kompis också med. När vi kom dit pratade vi med personalen som sa att vi kunde sitta på en läktare med tillgång till egen toa. Så skönt! Vi satt där en stund och tittade på Linnea Henriksson innan vi gick ner på golvet och dansade lite. Runt 23 uppträdde Peg Parnevik. Så jäkla duktig!

Steve Angelo avslutade festivalen. Peppad stämning och kul att dansa till!

Det blev en väldigt rolig festival trots allt, här kommer lite bilder.


Norlie & KKV

Likes

Comments

Ikväll ska jag på Sensommarfestivalen. Ska bli så roligt! Så nu sitter jag och laddar med lite musik. Tog en tur till ica och handlade lite gott till kvällen. Lär ju bli en hel del folk, puh!

Igår var jag ner på stan och kollade in thaifestivalen. Det var mycket olika matstånd, jag köpte en glass.

Nu ska jag vila lite.


Likes

Comments

Måndag idag och jag är så trött. Är väl för att det är så regnigt ute. Ser dock ut som det börjar klarna upp så jag kanske tar en promenad. Såg att det kommit ut en tidning med skam-tema, kanske kollar om de har den på kiosken där jag bor. Kanske kan bota abstinensen lite. Har seriöst aldrig blivit så berörd av en tv-serie förut. Haha, sjukt.

I helgen ska jag på sensommar, det ska bli kul. Bland andra Miriam Bryant, Peg Parnevik och Sharks uppträder. Att det är två kvällar gör det ju det hela mycket bättre.

Hej svejs

Likes

Comments

Idag var jag på yoga tillsammans med en grupp som jag går i. Det var så skönt och avkopplande att få släppa alla tankar och verkligen fokusera på andningen. Insett nu hur viktigt det är, det släpper all stress och det en går runt och tänker på. Funderar på att prova mer till hösten. Förresten är ju yoga nåt en kan göra hemma också. Så enkelt att avsätta några minuter till att bara känna att och hur en andas.

Efter yogan åt vi en vegansk måltid med raw food bollar till efterrätt. Kändes fräscht.

Synd bara att det var sista gången med gruppen. Hade velat fortsätta. Men en får väl hitta något annat att sysselsätta sig med.

Trevlig kväll!

Likes

Comments

Jag har ungefär 5 stycken assistenter som jobbar hos mig. Alla är bra på sitt sätt, men det kan ibland vara svårt att förmedla hur jag vill ha det. Eftersom jag behöver hjälp med mycket fysiskt så är det mycket jag måste säga till om. Jag klarar inte av att säga till exakt allt som ska göras, dels på grund av talsvårigheter, men också att det tar väldigt mycket energi av mig. Det svåra är att jag också tycker att det är jobbigt när assistenterna frågar för mycket om vad de ska göra. Jag känner mig liten då, på nåt sätt. Jag vill själv säga vad som ska göras.

Det är också svårt vilken relation en ska ha med assistenten. Jag vill gärna småprata när det passar mig, men jag vill också kunna ha mitt eget space, trots att assistenten är närvarande. Men jag tycker att det är bra när samtalet kommer naturligt, för då känns det bäst.

Sedan gör alla på olika sätt också. Det kan vara svårt att säga till assistenten om den gör "fel", det kan bli så personligt på nåt sätt.

Därför är kommunikationen mellan oss det som är absolut viktigast, tycker jag. 

Likes

Comments

Tjena!

Idag fyller jag 22 år. Weii. Ska fira med släkten imorgon, perfekt att slå ihop det med midsommar. Älskar att fylla år på sommaren. Senare ska jag in till stan.

Var på Djungelboken igår. Den var bra, men lite väl lång. Kul att se! Blev sånt spöregn mitt i föreställningen bara.


Ha en fin midsommar imorgon!

Likes

Comments

​Igår var jag med min familj på Bergafjärden. Så mysigt, vi åt lunch och kikade runt lite. Ser så mysigt ut med folk som campar där, hehe. Kanske något att göra i sommar.

I lördags var en kompis här, vi åt kladdkaka som jag hade bakat. Vi spelade också kubb, det var kul. Tråkigt nog fick jag  en massa myggbett, så det började klia en massa. Hej sommar!

Har lite att göra i veckan också, på onsdag ska jag gå på Djungelboken, kul!

Men först, carpa såklart!

Likes

Comments