Hej alla glada!

Har så mycket att dela med mig om (eller det är väl snarare mitt behov att skriva av mig), men jag tycker att det är svårt att veta vad som är för privat. Hmm. I alla fall har jag haft inskolning den här veckan, vikarie den här gången. Och det har gått bra. Ska ha fler intervjuer nästa vecka.

Sedan håller jag på att fundera på att söka utbildning till våren. Blir komvux som tidigare, men det är svårt att veta vilken kurs. Är så rädd att det blir för svårt, och då känner jag mig dålig. Sedan är det så många kurser som är på distans också, vilket jag tycker är lite tråkigt då jag vill träffa folk. Jag tror också att det är lättare att få hjälp om man läser platsbunden utbildning.

Vi får se helt enkelt. Kram på er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Ikväll var planen att åka till Medborgarskolan för att de hade en "informationskväll" om deras kurser. De hade också mindfullness som en fick prova på. Roligt, tänkte jag. Jag ringde dit för att försäkra mig om att det var tillgängligt, men det var ingen som svarade.  Några timmar senare ringde de upp mig och sa att det inte var det eftersom hissen var jätteliten. Happ! Blev lite besviken eftersom de hade skrivit att det var för alla. Men men, nu fick de i alla fall sig en tankeställare.

Nu till något roligare. Jag och mina föräldrar var i Stockholm i helgen för att fira min bror som fyllde 25. Det var kul, vi bodde hos min faster och kusiner. Vi åkte också till Täbygallerian och på söndagen besökte vi Fjärilshuset.  Så mysigt!


Ha det!

Likes

Comments

Jag som lever med talsvårigheter upplever ibland att jag inte kan vara mig själv fullt ut. Jag har säkert skrivit om det förut men eftersom det känns aktuellt tänker jag ta upp det igen. När jag är med min familj och assistenter som jobbat ett tag är det inte så jobbigt, visst kan de ha svårt att höra vad jag säger men det löser sig oftast rätt fort. Men när jag är med "nya" personer som jag inte känner så bra, tar det längre tid innan kommunikationen fungerar. Jag är medveten om det, därför undviker jag ofta att prata, eftersom det tar så mycket energi. Det är ju inte så bra, för det bästa sättet att lära känna en person är ju att prata med denna. Om den lär sig vad jag säger så är det så mycket lättare att kommunicera med mig, och hjälpa mig kommunicera med andra.

Därför känns det ibland som att det finns två delar av mig. Jag gillar att prata med folk om allt och ingenting, men när det kommer in nya personer tar det väldigt lång tid innan jag kan slappna av och vara mig själv till 100%.

Jaja, det löser sig.

Ciao!

Likes

Comments

Idag är det fredag och efter en ganska intensiv vecka blir det lugnt. Har fortsatt med inskolningen, och det går bra. Igår var jag och badade, sen på kvällen var det "Bokens afton" på Akademibokhandeln där Mats Strandberg och Gabriella Ullberg Westin var och pratade. Det var ett intressant samtal för en bokmal som jag. Hehe.

Idag är jag rätt slut, så det får bli en hemmadag. Kanske ser en film. Har försökt komma igenom "Ozark" en månad nu. Gått sådär. Funderar på att se "Game of thrones" som alla pratar om. Men det tar emot av nån anledning.

Ha en fin dag.

Likes

Comments

Under sommaren har jag haft en rekryteringsprocess för att anställa en ny assistent. I veckan var det dags för inskolning. Det har varit tufft. Igår innan hon skulle komma fick jag nån slags ångest. Jag vet inte varför, det brukar inte vara så. Har ju dock en tendens att oroa mig för saker i onödan. Såklart handlar det inte om henne, utan om att jag tycker att det är jobbigt att lära känna en ny person. Vi ska ju jobba så nära varandra. Sedan när hon kom gick det jättebra.

Det jag vill komma fram till är att det oftast jobbigast innan jag ska göra något jag oroar mig för. När jag väl kommer igång så släpper nervositeten en aning, och det känns lite bättre. Och när det är klart kan jag tillåta mig själv att känna stolthet. Nästa gång jag känner så där kan jag gå tillbaka och tänka: Klarade jag det där, så klarar jag det här också.

Take care!

Likes

Comments

​Som sagt kom jag hem från Spanien för ungefär en vecka sedan, och jag tänkte berätta lite om hur det var. Hotellet var som jag skrev i förra inlägget väldigt bra, maten var jättegod och det var väldigt rymligt. Jag var den enda på hotellet som hade rullstol, förra året var jag på ett ställe som mer var inriktat för personer med funktionsvariationer och sjukdomar. Personligen tycker jag att det här var bättre för att jag kände mig som vem som helst. Sedan ser jag ju inte mig själv som en person i rullstol heller, men ändå.

Poolen var stor och härlig, men jag gillade bäst att bada i havet. Det var varmt och härligt. Att sedan ligga och sola eller läsa en bok/lyssna på podcasts på stranden är ju inte heller helt fel.

På kvällarna spelade vi kort och kollade på hotellets shower. Den bästa showen var Michael Jackson, killen som  "spelade" honom var otroligt bra på att dansa.

Resan var helt fantastiskt, jag rekommenderar alla att åka till Palma!

Likes

Comments

​Hej bloggen!

Var ett tag sedan nu, men ska försöka börja blogga igen. I tisdags kom jag hem från Spanien där jag varit med min familj. Det var helt fantastiskt, jättevarmt och skönt varje dag. Hotellet var suveränt, jag hade med min elrullstol för första gången utomlands.  Så skönt att kunna köra dit en vill och slippa bli skjutsad så fort jag ville någonstans. Var inga problem att få med den på planet heller.  Awesome!

Nu är jag hemma igen och det känns som det börjar bli höst så småningom. Tråkigt. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra i höst. Funderar om jag ska börja plugga, men vet inte vad och om jag har motivation till det. Hmm, det får lösa sig.

Ikväll ska jag se Annabelle 2 på bio. Lär ju bli hyffsat rädd, haha.

Ha en fin fredag!

Likes

Comments

Ibland får en känslan av att något är fel, men att en inte vet vad. Det kan vara ganska frustrerande. Jag tror det bästa då är att försöka acceptera att det känns som det gör. Visst ska en försöka förändra situationen om det är möjligt. Men ibland är det inte det. Tänk istället: idag känns det inte bra, och det är helt okej.

När något känns fel är det vanligt att försöka "fly" undan jobbiga känslor eftersom det är svårt att hantera. Ta istället ett djupt andetag och försök acceptera allt som det är. Lev i nuet. Just nu är allt bra. Andas.


Namaste.

Likes

Comments

De senaste åren har sociala medier haft en stor inverkan på våra liv. Det skrivs statusar och läggs upp bilder. Allt för den där bekräftelsen som vill alla vill åt - att bli sedda. Men är det verkligen så viktigt? Vad är det egentligen vi vill åt? Jag har själv känt den kicken som kommer när gillamarkeringarna trillar in. Känslan av att bli bekräftad. Om vi istället skulle se, på riktigt SE, varandra i det verkliga livet så tror jag vi skulle må bättre. Vi skulle inte jämföra oss med varandra på samma sätt som vi gör idag.

Och nej, jag tycker inte att användningen av sociala medier enbart är negativt eftersom jag själv använder det och att jag tycker att det är ett bra sätt att hålla kontakt med vänner och personer en inte träffar så ofta. Men vi kanske kan tänka efter en extra gång innan vi lägger ut den där bilden på varför vi gör det.

Likes

Comments

I helgen var jag som sagt på Sensommar. När jag kom dit i fredags var min första prioritering att leta upp en rullstolsramp som jag kunde stå på under konserten. För i mina ögon var det självklart - klart de måste ha en ramp, tänkte jag. Det hade de inte, för det hade de missat. Missat?! Okej. Det var dåligt, tycker jag. Jag ställde mig på marken och trängdes med alla andra. Hmm. Fast det var en härlig känsla ändå. Den första artisten som uppträdde var Miriam Bryant. Hon var jättebra. Jag har sett henne två gånger tidigare.

Senare på kvällen behövde jag gå på toa, men då fanns det inga handikapptoaletter. Fick lite panik där. Gah. Så jag åkte hem och gick på toa. Konstigt att det inte finns anpassade toaletter på så stora evenemang. Trots det blev det en lyckad kväll/natt som avslutades med Galantis.

I lördags var det dags igen, då var min kompis också med. När vi kom dit pratade vi med personalen som sa att vi kunde sitta på en läktare med tillgång till egen toa. Så skönt! Vi satt där en stund och tittade på Linnea Henriksson innan vi gick ner på golvet och dansade lite. Runt 23 uppträdde Peg Parnevik. Så jäkla duktig!

Steve Angelo avslutade festivalen. Peppad stämning och kul att dansa till!

Det blev en väldigt rolig festival trots allt, här kommer lite bilder.


Norlie & KKV

Likes

Comments