Tja!

Ett tag sedan jag var inne här nu. Dels pga ointresse och sedan har jag haft väldigt mycket i skolan. Vad har hänt sen sist då? Cirrus har vart skadad, tror jag nämnde att han inte var bra i nåt inlägg. Han har iallafall inte vart helt kry, det var ryggen och en muskelskada som var problemet. Muskelskadan kommer han alltid att ha. Detta gör så att han endast håller till hobbyridning. Sen har jag haft en rad olika travare. Iom att våran stallägares häst skulle på träning träning i ett par veckor, som sedan blev till månader, månader blev till ett helt år. Vi skulle ju råd hitta sällskap till Cirrus som vår käre häst heter. Då hitta vi ett sällskap. Super Nanny, världens Gosigaste och mest sociala häst jag träffat. Det var tänkt att vi skulle köpa henne men hon är sjukt svår i ridningen så nu går hon som sällskapshäst i Tranås. Sen efter det så hade vi en inackorderad i stallet, hon var knäpp. Vill ni ha mer info om hennes konstiga hästhållning kan jag ta det i ett annat inlägg. Efter inackorderingen så skaffade vi Dusted! En till myshäst! Han hade tyvärr en skada på gaffelbandet som gjorde att vi inte ville köpa honom. Han avlivades då vi inte ville köpa honom pga skadan och att jag ville ha en häst som kunde ridas regelbundet och tävla med. Ägaren skulle till Australien en månad efter det också.sen efter det skaffade vi min nuvarande travare! Cincinatti kid heter han han är född år 2000, varit ridhäst sen 8 års ålder på ett ungefär. Huuuur snäll och fin som helst! BaraHaft han i ungefär 2-3 månader så anar precis börjat hitta massa knappar på honom liksom(hästfolk fattar vad jag menar). Han har nyss fått ett sår på ögat tyvärr men det läker fint.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allstå jag har länge haft ett mål med Cirrus och det är att tävla i dressyr! Jag tror dock inte att han kommer att hålla som tävlingshäst. Hans rygg just nu är lite sådär. Men iallafall, jag har funderat lite dom senaste dagarna över Cirrus framtid. Jag såg häromdagen ett klipp på en westernfilm och förmodligen en quarter, han red Bettlöst eller ja, utan träns om man ska va noggrann. Och sedan red han precis som vanligt fast utan träns. Får erkänna att jag blev lite smått inspirerad. Min farbror rider ju western! Han är så sjukt duktig med hästar! Han har ett par hästar i träning om jag inte har fel, några äger han själv och några rider han till har jag för mig! Han har även en inhyrning i hans stall(halvblod tror jag, huuuur fin som helst). Jag skulle gärna vilja kunna mer om western och reining. Liksom jag totalälskar NH och jag skulle gärna vilja lära mig mer om NH. Då menar jag att ta lektioner osånt.

Peace/ Tilda😎😘

Likes

Comments

Hej! Detta ska då bli en presentation av min häst Cirrus.

Lets start! Cirrus är en amerikansk travare men är byggd som en ridhäst och ser ut som en. Han är född 2001 och är då alltså 14 år. Jag hade ju en D-ponny som hette Rocky på foder men han lämnade vi tillbaka(hade han på foder i 1 år). När vi då lämnade tillbaka honom hade jag ingen häst att rida på så då fick jag ta Cirrus helt enkelt! Han är huuuuur snäll som helst i hantering. Kör lite Natural Horsemanship med honom också. Just nu är han ej igång och ör lite knackig så han ska kollas upp av equiterapeut.
När han väl rids sår han väldigt fin. Vill verkligen göra rätt och han älskar att bli riden i sin westernsadel(jag älskar den också). Detta var då lite kort om Cirrus, hoppar ni tyckte om detta inlägg så syns vi i nästa!😘

Peace/Tilda

Likes

Comments

Hej! Tänkte börja blogga igen. Vet inte riktigt om vad men förmodligen om Min ridtravare Cirrus och livet I guess👌🏻

Så vad vill ni läsa om? Mig, mitt liv, skolan? Ni bestämmer!
Tänkte göra nåt eller några presentationsinlägg om mig och Cirrus.

Peaaaaace/Tilda

Likes

Comments

Det var exakt det jag fick höra i ungefär två år. Med min ponny zamir. Han var omöjlig att få ner i form, förutom det där sista året , . Jag hade gett mig fan på att innan jag lämnade tillbaka han skulle han gå i stadig form. Jag fick meddelanden på kik hela tiden av en tjej som jag "kände" genom Facebook, hon skrev ati stil med "du kommer aldrig att fixa zamir", " han går väl inte att rida" men se på fan jodå det gick visst. Det var underhalsen som var problemet bara. Det var då jag gav mig f*n på att det skulle gå att få ner han i form, få igång maskineriet därbak. Han var ju gudasnäll, tyckte dock dressyr var ett onödigt ont. Vilket jag gjorde med när jag var liten, tyvärr. Så därför blev det där sista året ett rent helvete. Jag slet verkligen varje dag med att han skulle bjuda på formen, nu idag förstår jag att jag skulle fokuserat mer på mig själv och inte på alla andra. Men alla andras hästar gick ju i form? Varför ville inte min höst gå ner i form? Jo för att han hade en underhalsen utan dess like! Efter att ha gått på ridskola i fem år. Zamir är en otroligt envis ponny kan jag säga! Han ger inte något gratis! En perfekt läromästare med andra ord😜

Ska nog åka och hälsa på den gamla skrutten i sommar! Längesen jag såg han nu. Saknar den Lilla plutten så mycket, världens bästa ponny!

Det här var lite om vår resa, om att aldrig ge upp, även fast folk säger SI och så ska du tänka på att efter stormen kommer lugnet. Peace/Tild


Likes

Comments

Igår fotade Clara mig och Rocky. Har inte tid för att skriva mer så jag lägger in några favoriter från igår!
Likes

Comments

Som sagt så är livet ganska orättvist, detta säger jag för att för några timmar sedan så togs Picasso. Linn strelins ponny bort. Jag har följt den otroligt inspirerande bloggen i flera år. Ända sedan hon köpte Picasso faktiskt. Jag bokstavligen lider med Linn. Jag orkar inte gråta mer nu. I natt lyser två stjärnor extra starkt, Caroline bågfeldts check och Underbart Härliga Picasso.
Vila i frid.

  • 760 Readers

Likes

Comments

Matilda Sparrenhök. Det är en tjej som jag ser upp till, hon är jävligt stark först och främst. Igår när hon åkte hem från ett meeting, får Nix (hennes ponny) panik vad jag förstått det som. Hennes mamma stog i transporten och hindrade Nix från att hoppa över bommen. Läs på bilden nedan. Hon har gått igenom mycket den tjejen.

1. Hon hade vart hos sin mormor( osäker på om det varit mormor men Aja rätta mej om jag har fel.)och hennes c-ponny Spirit har fått kolik och vet. Kämpat i tre timmar med att hålla han vid liv. Dom tar beslutet att det är han inte ska lida mer, dom avlivar honom.

2. Inte längesen det snart är två år sedan Spirit varit död i två år. Jag tycker denna människa är så himla stark. " you'll never now how strong you are until strong is the only choice you have left."

3. Jag har redigerat bilder åt henne i något år nu. Dom kanske inte är i världsklass MEN hon uppskattar dom sjukt mycket och det har liksom fått mej att fortsätta och när hon, hon, lägger upp bilder på HENNES BLOGG blir jag sjukt glad och det ger mig en kick och liksom då bara jag går in på hennes gamla bloggar och letar upp bilder på Bellson eller googlar henne, för att när hon lägger upp bilder studsar jag.


Tycker ni borde ni kolla in hennes blogg på Horseworld den är grym, kanske inte världens bästa uppdatering men det har hon aldrig vart en höjdare på;). ( sorry Matilda)

Länk till hennes blogg: matildasparrenho
k.horseworld.se

Taco hej


Likes

Comments