Better Blogging Nouw
Presentation picture
MatildaSparrenhök
Matilda, 17 år, Ösmo
Matilda Sparrenhök that's me! 17 bast, läser naturvetenskap och håller på med hästar. Har tävlat ponny på högsta nivå i ca sju års tid och har meriter som 5 SM medaljer & tävlat Prins Carl Philips pris i Globen.I dagsläget har jag en d-ponny jag utbildat själv, Nix,går msvB just nu. Scarlett de Breve, en storhäst som jag tävlat med upp till 135 och min hingst Shutterfly Jacque som är 4år. På min blogg kommer ni få följa min och mina hästars utveckling! Kontakt: matildasparrenhok@hotmail.com

 

Myyyyyys x1000


 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Söndagen Den Tjugoförsta December

Godmorgon, gooood morning, guten morgen! Det är tre dagar kvar till julafton, solen skiner och det är perfekt väder att ge sig ut och rida. Idag är jag bara förjävla glad och utvilad, sistnämnda var längesedan sist. 🌟 Somnade hyfsat tidigt igår och vaknade vid 9.30 av att mina små hundar flög upp i sängen och vart överlyckliga över att se mig, då bara måste man ju bli lycklig själv.

Hur ser dagens planer ut då?
Nu ska jag ut till stallet och rida på hästarna. Mamma och pappa är iväg och jobbar idag för att kunna vara ledig onsdag-söndag nästa vecka. Det blir iallafall uteritt med mig själv och musik i öronen x2. Jack vill jag inte rida ut på själv ännu och speciellt inte när jag är ensam hemma. Han har ju varit otroligt snäll och går alltid längst fram utan att bry sig när vi ridit ut innan, men man vet ju inte säkert hur han blir själv. Verkar ju onödigt att utmana ödet, orkar inte dö nu när det bara är ett par dagar kvar till julafton och nyår.

Efter stallet då?
Då ska jag fixa ordning mig och åka ner till Nynäs., möta upp Sanna för att gå en promenad och handla de där tre julklapparna jag ska inhandla tills julbordet. Ca Klockan 17.00 ska jag försöka befinna mig på julbord tillsammans med mina fina vänner. Vår kompis som är utbytesstudent i Frankrike har kommit hem nu över jul/nyår så det ska bli kul att få träffa henne igen. Synd att Amanda är så långt borta som i USA, annars hade ju hon också kunnat joina oss. Det blir aldrig helt 100% bra utan henne och så är det bara.

Och efter julbordet?
Det vet jag inte ens själv. Kanske möter jag upp Sanna igen eller så träffar jag någon annan. Kanske stannar jag hos My eller går hem till mormor? Vem vet, vi får se vart kvällen bär oss. Det är precis det som står på vårt evenemang "nyårsafton". "Det blir trerättersmeny och vid 23.30 beger vi oss ut, sedan får vi se vart natten bär oss". Älskar den inställningen, att inte ha allt planerat ut i detalj utan helt enkelt ta det som det kommer. Det är då det blir som roligast och jag är övertygad om att nyårsafton 2014 kommer bli grymt!

Nu måste jag slänga på mig ridbyxorna och skutta ut till kamelerna. Idag har jag trots allt lite som faktiskt är planerat och tiderna måste ju hållas. Jag tror alltid att jag är mycket snabbare än vad jag faktiskt är. Snart står jag därute och ska precis sadla Scarlett och då kommer klockan vara 22:30 😉

I miss you, I do, I do, I do! Sommaren 2015 är vi återförenade och jävlar vad vi ska ha kul!


​Vem vet, kanske står vi här igen 🐵

 

With a big kiss

Hemkommen sen några timmar tillbaka från en trevlig kväll hemma hos Bosse. Det har varit mycket prat och en himla massa god mat. Fick julskinka (vilket jag tycker är rysligt gott), kräftor (vilket är snäppet godare) och sjömansgryta (vilket är en utav mina favoriträtter). Med dessa saker kan det inte gå fel helt enkelt!

Imorgon blir det julbord tillsammans med mina fina vänner. Först ska jag rida min älskade kameler och sedan måste jag inhandla lite julklappar. Vi ska tydligen handla tre julklappar för totalt 100kr så det här lär bli intressant. Funderar ärligt på att köpa en burk sparris, bara för att jag är jag liksom.

Njuter i fulla drag av jullovet. Idag var första dagen och det känns skönt att ha ett "långt" och skönt lov framför sig. Under det här lovet ska jag faktiskt sova ut och inte vända på dygnet (bortsett från nyår). Nyår är undantag alla gånger, då ska man vara vara med sina vänner och koppla bort precis allting annat. Jag ska koppla bort alla funderingar kring 2014 som varit ett riktigt dåligt år och sedan välkomna 2015 med en stor och fet kyss.

Här är en viss liten prins som ska vara med och göra mitt 2015.


 

Mums

Så otroligt gott, så otroligt mätt. ​

 

På g till stan

Ska hem till Bosse och käka middag tillsammans med päronen, hundarna, morbror & Unni 😁 Blir nog trevligt & gott med mat (hungrig).
 

Låt oss dansa, pausa & städa -

Första gången på flera månader som jag bloggar från min stationära dator. Helt ärligt har jag nog inte bloggat från den en enda gång sedan jag fick min Mac från skolan. Klart man föredrar att ligga i sängen och blogga eller att helt enkelt slita upp datorn precis där man befinner sig. Nu är det som så att jag har högtalarna inkopplade till den här datorn och var på väg att börja städa - då slog det mig, musiken fattades. Kan inte förstå att jag lyssnat på musik från min Mac istället för det här. O andra sidan så diggar jag lite extra nu när jag har bättre högtalare. Sjunger, dansar & snart städar jag på en o samma gång. För FINALLY, det är lov! Behöver inte plugga någonting mer under 2014, låter såååå skönt! Öronmusik 👌

Saknar denna fina stjärna


 

BABADAMDAM

WOHOOOOOO säger jag bara! Nu är det tamejfan så gott som lov och GUUUUD vad jag längtat! Sista månaden har varit sjukt jobbig skolmässigt och jag har flera gånger känt att SHIT nu skiter jag i det här och tar emot ett F som en man, men sedan har jag satt mig och pluggat ändå. Timme efter timme, dag efter dag. Haft prov på måndagen för att sedan sitta 6h i rad med kemi under två dagar, skrivit ett prov på onsdagen för att sedan ladda om till ett nytt på torsdagen. Kryddat det med ytterligare ett prov på fredagen. Vissa dagar har det varit precis skitjobbigt, men jag har klarat det. Jag har klarat 1,5 år av gymnasiet och nu är det bara 1,5 år kvar.

Nu ska jag skutta ut till stallet. Bellan kommer snart hit och hälsar på och det är alltid lika roligt. Hon är världens gulligaste, min hästägare, räddare i nöden och vän - vi är ett bra team 💗

Ikväll när jag kommer in, blir det Vampire Diaries och allmänt mys!