Success doesn't come to you, you go to it
Presentation picture
MatildaSparrenhök
Matilda, 17 år, Ösmo
Matilda Sparrenhök that's me! 17 bast, läser naturvetenskap och håller på med hästar. Har tävlat ponny på högsta nivå i ca sju års tid och har meriter som 5 SM medaljer & tävlat Prins Carl Philips pris i Globen.I dagsläget har jag en d-ponny jag utbildat själv, Nix,går msvB just nu. Scarlett de Breve, en storhäst som jag tävlat med upp till 135 och min hingst Shutterfly Jacque som är 4år. På min blogg kommer ni få följa min och mina hästars utveckling! Kontakt: matildasparrenhok@hotmail.com
Follow me on Instagram: matildasparris

Skjuter dig

I skrivande stund har jag precis kommit hem och satt mig tillrätta i soffan. Kiropraktorn har varit här och alla hästarna var fina, skönt. Idag blir det dock ingen ridning så det är tvärlugnt ute i skogen ikväll.

Åkte ner till Nynäs vid åtta imorse och det är verkligen sjukt svårt att ta sig upp så tidigt på morgonen. Hur gör man ens? Någonting jag frågat mig många gånger är: HUR kan man vara morgonpigg? Kan man verkligen det eller är det bara något slags påhitt? Jag är zombie fram till 13.00 no matter.

Har käkat lunch tillsammans med Emma och Sanna nu på dagen. Thaimat för tredje gången på fem dagar och samma rätt för den delen. Men det är faktiskt det godaste jag någonsin har ätit och jag skulle kunna käka det ett par veckor till utan att ens tröttna lite. Nu ska vi tydligen spela CS har Emma bestämt, hon ska lära mig hur man gör. Det roliga är att jag är ett hopplöst fall när det kommer till CS, jag har redan testat. Spelade flera timmar hemma hos Alex och han försökte lära mig, men gav upp och ägnade tiden åt att skratta åt mina misstag. Hur siktar man?

Har redan lite panik över att det känns som om lovet är slut fast att det bara gått hälften av tiden. En veckas lov är riktigt skönt, men det är för kort. Man hinner precis komma in i lovrutinerna när det är dags för vardagsrutinerna igen. Jag föredrar helt klar lovrutinerna, skolan är inte det roligaste jag vet direkt. Kanske skulle man ta och vinna drömvinsten så man kan göra precis vad man vill i resten av livet. Flytta till en gård i Tyskland och köpa in lite fina unghästar... JATACK!

Nej men nu ska jag nog skjuta några jäklar i skallen, för att jag kan! (nej det kan jag inte) 

Blogga med din mobil - Nouw har kanske Sveriges bästa blogg-app - klicka här!

Likes

Comments

I'm right here... again

För första gången på oerhört lång tid klickade jag faktiskt in på en blogg igår, nämligen Amandas. Möttes av orden "Men en sak som jag är säker på är att om jag hade valet om att stanna här eller åka hem, ja, då hade jag nog faktiskt stannat". Kändes konstigt när man själv saknar sin närmsta vän och vill att hon ska komma hem, samtidigt som hon skriver ut att hon helst skulle velat stanna kvar. Jag får väl helt enkelt hoppas att hon bara slagit i skallen eller blivit tillfälligt crazy.

Dags att ta tag i dagens sysslor antar jag. Man tror man ska hinna med så himla mycket på loven, men i själva verket så sover man bort hela dagarna. Medan jag ligger där så tycker jag att det är värt det men efter funderar jag... Är det verkligen värt det? Kanske vore det bättre att stiga upp lite tidigare och göra klart stallsysslor, plugg och annat nödvändigt... Om bara sängen inte hade varit så förbannat skön så skulle det kanske kunnat inträffa.

Tänkt att jag skulle börjat springa lite nu över lovet eftersom isen har smält undan men det är ju bara att glömma. Jag låg ju hemma hela förra veckan med influensa och känner fortfarande att jag inte har återhämtat mig. Jag är orkeslös och svag vilket för mig är ett stort handikapp. Jag skulle hjälpa till att lasta spån för någon timme sedan och orkade knappt lyfta upp det på bilen. Den känslan skrämmer mig, så please min energi, kom tillbaka.

Failade mitt första prov i tvåan i fredags också. Jag hade inte orkat plugga ordentligt pga influensan, men valde ändå att åka till skolan och skriva det. Senare kommer ju nationellaproven i matte och jag kände att jag ville se vad det är jag kan och vad jag inte kan även fast jag hade en känsla av att just det här provet skulle gå dåligt. Det är dock ingenting som gör mig orolig eftersom jag vet varför det blev som det blev och det gäller att engagera sig lite mer nu bara och göra bra ifrån sig på nationella. Det är nationella eller "kursproven" som avgör allting när det kommer till matten vilket både är skrämmande och skönt.

Nu ska jag byta om och gå ut till mina hästar. Det är dags för lunch och det är dags att rida medan det är ljust ute. Imorgon kommer kiropraktorn ut och ska kolla alla tre hästarna så imorgon kommer det inte att bli någon ridning för min del. Ikväll kommer syrran hit och imorgon kommer Emma Englund på besök fram till fredag. Jag har rätt uppbokat på mitt lov trots allt och det tycker jag är härligt, vill ha saker att göra.

Låt det bli vecka femton så att jag får göra årets tävlingsdebut tillsammans med min egna pegasus, Nix.Lite bakbensteknik åt folket, njut! ​

 

Likes

Comments

Om nu blogga är roligt

Det var ungefär en månad sedan jag postade mitt senaste inlägg här och det var även senast jag var inloggad på min blogg. Från den ena dagen till den andra så la jag ner skrivandet trots att jag hade besöksrekord bara dagarna innan, men jag ville inte fortsätta. Varför egentligen? Jag kan knappt svara på det själv men det finns lite olika faktorer som spelat in på det. Jag är en person som inte gillar att göra saker halvdant utan jag vill vara bra på det jag gör och jag är inte bra på att blogga. Jag lägger inte ner tillräckligt med tid och engagemang på min blogg och därför blir det halvdant, grått och tråkigt. Jag vill inte lägga upp inlägg dag in och dag ut om vad jag har gjort och vad jag har för outfit idag... för vem fan bryr sig egentligen? Jag vill att det ska vara intressant men jag tvekar på att jag är särskilt intressant att läsa om, tappat hur man skriver kul och har en hel del annat att göra varenda dag som prioriteras före.

Jag har totalt slutat läsa bloggar. Alltså menar helt och hållet, det finns ingen blogg jag följer eller läser nu. Ingen. Jag har tröttnat på att läsa om vad andra har gjort idag, vad folk har köpt för ny tröja eller käkat till frukost. Jag orkar inte läsa om andras skryt och tjat om hur grymma de är på att blogga, rida eller what so ever, skryt är jobbigt.

Har bara känt mig allmänt omotiverad när det kommer till allt på senaste tiden. Jag har inte orkat ta tag i plugget ordentligt och inte hängt med på lektionerna alls. Jag saknar min grymma vän Amanda som in åt bara helvete. Hon har varit på andra sidan jordklotet i på tok för många månader nu och bara tanken på att hon inte kommer hem förrän i slutet av juni gör mig gråtfärdig. Sen hästarna... Haft så mycket otur och känns som jag står och stampar på samma ställe och så fort det gått bra så inträffar någonting som förstör. Till exempel när jag & Nix var i grym form och åkte hem från Skogslotten efter 3 av 3 möjliga placeringar & så får han panik i transporten. När vi äntligen lagat vår lastbil till höstens meetings så hinner jag göra 2 tävlingar innan han stukade sig i hagen. Scarlett var inte heller okey på hösten och hela säsongen blev förstörd för mig. Jag hoppade seriöst knappt ett hinder på 4 månader vilket gjorde mig ringrostig och jag fick smått panik över att jag inte hittade avstånd och liknande som jag annars alltid har så lätt för. Vad fan höll jag på med liksom?

Nu känns det ändå som om jag börjar komma tillbaka på banan igen och jag ser fram emot tävlingssäsongen 2015. Det är min sista tid med Nix och vi kommer ju att tävla i "muppgruppen" vilket känns mindre motiverande, men det ska bli kul att tävla på Nix i vilket fall som helst. Jag ser det väl inte som en tävling på samma sätt längre men det ska bli kul att få hoppa lite msvA och visa vad han går för. Jack har jag lagt om planen lite för och satsar inte på Falsterbo och liknande i år, vi är för långt efter. Han har fått en välförtjänt vila både för att käka upp sig (han var så jäkla tunn när han kom) och sedan för att han var så hårt tagen. Han ska sättas igång ordentligt nu men det blir ju inga 120 redan i sommar. För mig gör det dock ingenting eftersom han är min framtid och jag inte känner någon stress alls när det kommer till honom.

Kanske kommer jag att logga in här ibland för att skriva lite, jag saknar att göra det ibland. Jag hatar att känna att jag måste blogga och så blir det bara tråkiga "idag har jag gjort detta & detta" inlägg men jag loggar gärna in och skriver när jag har någonting jag vill dela med mig av helt enkelt. Jag älskar att skriva när tiden, motivationen och någonting intressant finns att skriva om.

Det finns en sak till som dagligen gnager inom mig...


 

Likes

Comments

Fantastiska ponny


 

Likes

Comments

Hahahah

Jag trodde att detta meddelande bara visades till ansvariga i klubben. Jag dööööör 😂😂


 

Likes

Comments

Sista chansen

Matildasparris @Instagram


 

Likes

Comments

Frågestund del 2

Den första frågan fick jag egentligen inte under "frågestundsinlägget" men blir enklast för mig att svara här!

Hur kan du läsa matte 3c nu och gå andra året på natur? Jag går andra årer på natur och vi hade nationella i matte 3c före jul och har nu börjat på matte 4? :o

Alla skolor lägger upp kurser på olika sätt och troligtvis har vi kommit längre än er i någon annan kurs som vi lagt mer tid på än vad ni har gjort t.ex. Jag har nationella ma3c i maj och därefter börjar jag ma4 direkt & ma5 börjar efter sommarlovet tror jag!

Gillar du nån? (På DET sättet u know ;) )

Njae.. Pass på denna tills vidare 😘

Snyggaste schabraket du vet?

Det finns riktigt jäkla snygga men jag ska designa ett eget från Christina Sport nu och det kommer bli J Ä V L I G T snyggt 😏

3. Snyggaste killen & tjejen på jorden?

Inte en susning faktiskt, finns så mycket snygga både killar och tjejer. Men finns ju en viss kändiscrush när det kommer till Ian Sommerhalder när han spelar Damon i Vampire Diaries... hela karaktären, ÅH!

Vad fick du i julklapp?

Schabrak, smink & lite småsaker + en hel del pengar 👍

Viktigast av alla, VEM KYSSTE DU PÅ NYÅR?? (du skrev det i ett inlägg, så jag är ingen stalker haha)

Här är man nyfiken minsann... Samma kille som jag träffade i lördags, så mycket kan jag säga 😉

Har du någon mer häst på g?

Nej, ingen mer häst just nu. Räcker med 3 + skolan!

Blir det "bara" två hästar i stallet när Nix åker?

Jag tror nog nästan att Scarlett kommer att åka innan Nix om jag ska vara ärlig... Ingen aning, bara tror det. Vill ha två storhästar, det är tanken just nu.

Största idolen i ridsporten?

Marcus Ehning, utan tvekan. Han är kunglig 😁

Vad är det roligaste med att blogga?

Att nå ut till er och få respons. Ringde en bloggläsare till mig i lördags, SÅ gulligt!

Vad har du för träns på dina hästar? Kan du inte göra ett collage eller liknande där du visar den snyggaste outfiten på häst & ryttare enligt dig.

Jag har Micklem, Dyon och ja, lite blandat men framför allt använt mig av Micklem innan, men nu får man ju inte använda sig av det längre. Skulle kunna lägga upp en bild på den outfiten JAG har till mig och mina hästar under 2015 och anser vara snyggast.

Vilken B,c,D, ponny & storhäst har du kommit närmst? (Du får bara välja en i varje kategori)

Bellman, Spirit, Nix & Scarlett.

Har du en pojkvän?

Nope! Men brudar, singellivet är rätt härligt det med 😉 Kärleken kommer tids nog!

Äger du Jack själv?

Nej det gör jag inte. Samarbete med Bellan!

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vilken skulle det vara då?

Denna är svår... Det skulle vara någonting gott och som inte är för onyttigt. Någon maträtt där det finns mycket olika saker så man kan variera lite... öh, I don't know?

Mål inför 2015?

Jack: 120cm
Nix: Stadig i msvA & sedan ska han ju säljas...
Scarlett: Stadig i 130 nu så vi kan hoppa lite 135 och sen får vi väl se.

Vad heter din skola?

Fredrika Bremer, i Handen.

Dina närmsta vänner?

Amanda är min närmsta vän, henne jag pratar med A L L T om. Men har många fantastiska vänner och ni vet vilka ni är.


 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw