Success doesn't come to you, you go to it
Presentation picture
MatildaSparrenhök
Matilda, 18 år, Ösmo
Matilda Sparrenhök that's me! 17 bast, läser naturvetenskap och håller på med hästar. Har tävlat ponny på högsta nivå i ca sju års tid och har meriter som 5 SM medaljer & tävlat Prins Carl Philips pris i Globen.I dagsläget har jag en d-ponny jag utbildat själv, Nix,går msvB just nu. Scarlett de Breve, en storhäst som jag tävlat med upp till 135 och min hingst Shutterfly Jacque som är 4år. På min blogg kommer ni få följa min och mina hästars utveckling! Kontakt: matildasparrenhok@hotmail.com
Follow me on Instagram: matildasparris

Den här helgen

Gårdagen tillbringades med Kevin som för den delen fyller 20 år idag, GRATTIS till honom & GRATTIS till min bästaste Alex som fyller 19 idag!

Dagens drömupplägg hade varit att rida nu och sedan åka hem till Kevin och fira honom tillsammans med resten av hans vänner, men tyvärr blir det inte så. Vi har ett matteprov på torsdag som jag fortfarande inte har räknat ett enda tal på och nu snackar vi matte 3C så man bör väl egentligen inte göra som jag gör... Men jag får skylla mig själv och sitta med plugg upp till öronen hela lördagen.

Imorgon klockan 06.00 åker jag härifrån för att vara funktionär på ponnytävlingarna i Södertälje. Det gäller ju att hjälpa till och sen får jag ju träffa både Bellman och Shadow! Sen var det ju synd att det var samma helg som jag kunnat göra massa annat kul på, men sånt är väl livet antar jag. Jag fyller ju 18 om två veckor så jag får väl fira både Alex & Kevin litegrann då med!

Nu ska jag lära mig andraderivatan och skit... kanske borde jag lära mig förstaderivatan först? 😉


 

Likes

Comments

Lovet - so far

Vad har jag gjort hittills egentligen? Inte bloggat iallafall, det är något som är helt säkert!

Torsdag: Var iväg och körde laserdome med klassen, i för många timmar. Träningsvärken efteråt var brutal och jag var lika dålig på att aima irl som jag är på CS.

Fredag: Tävlade i Heby med Scarlett. Första tävlingen sen utomhussäsongen förra året och Scarlett skötte sig fint med två felfria rundor och placeringar.

Lördag: Jag var iväg på hemmafest hemma hos Conrad med My, Julia och i övrigt en massa killkompisar. Det var riktigt trevligt och framförallt att umgås med folk som jag inte träffat på länge.

Söndag: Vaknade upp av att varenda jävel i rummet snarkade utom jag... Fick ca 2h sömn innan jag gick upp och åkte hem för att bygga hästhage och rida hästar. På eftermiddagen käkade vi påskmiddag med Sanna, syrran, hennes kille och mormor.

Måndag: På måndag gjorde jag inte särskilt mycket förutom att rida. På kvällen kom Theo hit som kom hem från Göteborg samma dag.

Tisdag: Gick upp och red tidigt på morgonen för att tillbringa resten av dagen med Theo. Vi var inne på Heron och kollade på skräckfilmen "It Follows", den var helt okej. Jag blev som räddast när eftertexten ploppade upp i slutet, men jag har sett så mycket skräckfilmer att jag inte blir lika rädd längre.

Onsdag: Satt och spelade med Theo tills jag var tvungen att åka hem för att rida på Jack innan träningen. Scarlett skötte sig super på träningen och hon har blivit så himla lugn på träningarna nu att jag kan komma till bättre ridning, grymt!

Idag: Vad har jag gjort? Åkte ner till Nynäs vid åtta imorse för att gå på massage vid 12. Efter massagen fick jag min favoritmat, nummer 4 på thaimaten i Nynäs... wow, det är det bästa som finns när vi snackar mat, utan tvekan. Utöver det har jag spelat CS (o jag är så JÄVLA dålig) sedan har jag ridit.

Jag vet inte riktig varför jag skriver allt detta ointressanta. Det är knappt någon som vet att jag är inne och bloggar lite ibland så jag förväntar mig inte direkt några kommentarer eller någon respons. Rätt skönt att skita totalt i statistik och allt vad blogghetsen har att göra med.


 

Likes

Comments

Morgontur #cozy

 

Likes

Comments

Ridhus - helt lovely

Nu har jag varit lat igen. Arbetet kallar. Finns så mycket som måste göras. Finns så mycket jag VILL göra - men så lite tid. Det är lov den här veckan men alla vet ju att innan man ens hunnit blinka så är det måndag och skola igen. Därför är det dags att börja ta tag i saker, göra någonting produktivt. Fast soffan är skön, visst fan är den det.

Mamma och pappa ska laga vägen medan jag gör ordning stallet. Gör mer nytta i stallet skulle jag tro. Känner mig lite mer hemma när det kommer till att mocka bajs och väga hö, än att fylla i hål på en väg. Idag ska jag göra mitt debutridpass i grannarnas ridhus också, ska bli supernice. Våra grannar som bor bara 700m bort har precis byggt klart sitt ridhus och jag får rida där, TACK! Fatta perfekt att skritta fram dit, rida där och sedan skritta av på vägen tillbaka. Det är helt suveränt och ger mig bättre träningsmöjligheter vilket också ökar chanserna att prestera. Det är bara helt jävla perfekt.

Det blir Scarlett till ridhuset idag först och främst. Hingsten får vi se efteråt om det blir ridbanan eller ridhuset beroende på om jag ska våga mig ut själv på honom. Han har bara ridit ut tillsammans med Nix innan så det kan ju bli lite intressant. Förvisso är han sjukt tuff och i värsta fall får väl mamma gå bredvid 😉

Syrran och hennes arbetskollega är här med ett lass grus nu. Kanske borde man gå ner och hälsa...


Jag saknar min vän.

 

Likes

Comments

Gårdagens tävling

Igår var jag på tävling med Scarlett i Heby, vilket var första starten sedan utomhussäsongen förra året. Jag hade bestämt med mamma redan innan att jag inte skulle rida fort eftersom att både hon och jag var såpass ringrostiga plus att jag inte vill vinna småklasser utan ta mig uppåt och rida felfritt. Hade för många rundor med ett nedslag förra året och hoppas att sprången blir aningen noggrannare om vi lugnar ned oss lite. Sen så betyder inte det att jag tänker rida med tidsfel för Scarlett vill gärna ha lite fart 😉

Värmde iallafall bara upp med en 110 & 120 igår vilket jag kommer göra även nästa tävling som blir utomhus i Rådmansö. Jag vill ha två lite lättare tävlingar innan jag åker till Compass veckan därpå och hoppar 130. Viktigt att man bygger upp ett förlorat självförtroende men det känns som att det har kommit tillbaka både hos mig och Scarlett.

I 110 var jag felfri och fick en 5e plats. Framhoppningen var värdelös så tog enbart ett par språng där och vi hamnade på framhoppningen samtidigt som två stycken hästar som for iväg och sparkade bakut hela tiden, vilket såklart smittade av sig på min lilla hopplärka. Fokuset var 0% inne på framhoppningen men blev bättre inne på banan. Hon var dock fortfarande lite småvild vilket hade att göra med att jag inte kunde hoppa fram tills hon lugnade ner sig eftersom underlaget var sisådär.

I 120 var hon ungefär likadan inne på framhoppningen men mycket mer skärpt inne på banan. Det var en A:0 och jag red bara lugnt, underlaget hade blivit lite småhalt, men vi var felfria även här och fick en 13e placering på felfri runda. Kändes lite annorlunda för mig att inte alls tänka på klockan, men det var skönt också. Nog för att jag är en riktig vinnarskalle men i år vill jag ha felfria rundor istället för att vara 4 sekunder snabbare än vinnaren men få ett nedslag 👍

Nu är nästa tävling om 2 veckor i Södertälje med lilla Nixpix!
En bild från min och Scarletts 130 debut i Änglahoppsfinalen. Fina hästen ❤

 

Likes

Comments

Mot Laserdome med klassen

Passa er ;)

 

Likes

Comments

Ett alternativ

Nu var vi här igen, tisdag. Solen skiner igen efter två dagar med spöregn så man kan väl inte vara annat än glad? Sitter i skrivande stund på kemilektion som är lika ointressant som vanligt och därför multitaskar jag med lite bloggande under tiden.

Vad händer i mitt liv just nu då egentligen? Det rullar på som vanligt skulle man väl kunna säga. Jag går efter mina rutiner, skolan - hästarna. Sista provet innan lovet är skrivet och de två sista dagarna känns som minilov eftersom ingenting produktivt kommer att göras. Jag lyckades även ställa in lektionerna på torsdag så min sista dag är imorgon, buisness woman 😉

Imorgon är det hoppträning med min fina Scarlett och dagarna med hoppträningar är såklart favoritdagarna i veckan. Hoppas på en lika bra träning den här gången som förra träningen då hon var superfin då. Allt har ju känts lite hopplöst för mig och jag har inte känt mig säker i min ridning för jag hoppat så himla lite senaste halvåret men nu känns det som om jag är på banan igen. Jag har satt upp en del mål och kollat upp vad jag har för tävlingar att se fram emot och det känns som om det kan bli riktigt bra faktiskt. Jag har bestämt mig för att rida bra helt enkelt, inga andra alternativ finns att välja på. 

Likes

Comments

Ut och simma på vägen

Motiverande, underbart och säkerligen fruktansvärt varmt kommer det bli att gå ut i stallet nu. Jag tog ut hästarna imorse och redan då var det pissregn och sedan har det bara fortsatt, fortsatt och fortsatt. Tog därför in hästarna mitt på dagen för de var dyngsura och inte alls nöjda med att behöva stå där. Men nu är det dags, stunden är kommen, det ska ridas. Det SPÖREGNAR så rider nog inte alla hästarna idag för då kommer jag vara förkyld i resten av livet efter, blir alltid förkyld. "Finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder"... största lögnen. Berätta för mig... Vad finns det för kläder man kan ha som gör att regnet inte blåser i ansiktet och ögonen på mig? Nej, bara på med baddräkten och ge sig ut!
Älskade häst ❤

 

Likes

Comments

Min blivande stjärna

Kan inte kolla mig mätt på denna fantastiska häst. Han är så fin! *nyper mig i armen*


 

Likes

Comments

Mina muppar i väntan på att komma ut

 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw