Skor, byxor, tröjor. Hejdå halva lönen 👏🏾

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sitter i bilen nu på väg till Nynäs för att hjälpa mamma och pappa på jobbet. Imorse var sista gången jag vaknade upp med halsmandlar. Imorgon ryker de, hejdå! Kommer troligtvis inte sakna er alls 😷

Lönen kom in idag och jag fick mer än jag trodde så min drömsits vore ifall mamma och jag kan sluta tidigare för att sticka iväg och shoppa med mamma. Ska förvisso bara ligga i sängen i 2v nu men måste tröstshoppa lite innan. I värsta fall får det bli internetbeställningar, det går ju det med.

Nu ska jag sätta på min storytell och försvinna bort i böckernas värld medan jag jobbar. God morgon!

Snart kommer han hem!

Likes

Comments

Efter att ha varit i Södertälje igår så väcktes en viss irritation inom mig som jag vill dela med mig av. Det är inte direkt första gången och jag är övertygad om att alla som någon gång befunnit sig på en framridning/framhoppning någon gång (läs alltid) känt likadant.

När man befinner sig på en tävlingsplats så har man skyldighet att hålla koll på sin häst. Detta är väl för de flesta egentligen inget problem och ibland kan man helt enkelt inte heller rå för att hästen brallar iväg eller skyggar för någonting. Sen finns det folk som har nollkoll. Antingen är de sjukt respektlösa mot alla runtomkring eller så är de för nervösa för att hålla koll på omvärlden. Oavsett vilket så borde de vakna upp från sin egna lilla värld och respektera resten av människorna. Innan det sker en olycka.

Det här är ju ingenting som bara händer i Södertälje givetvis, utan det är överallt. Men igår regnade det utomhus vilket medförde att ingen ville gå utanför ridhuset med sina hästar. Alla fick alltså samsas på den 10x20 (typ) som finns att rida fram på inomhus. De som sitter på och rider fram sina hästar ska visas förtur och ges plats. Det är egentligen bara de som ska vara där. Då om någon gång gäller det att man är vaken, respekterar och fokuserar på annat än bara sig själv. Var det någon som gjorde det? Ja, absolut. Men typ 50% och knappt det. Det är inte bara ekipage utan även folket runtomkring. Folk stod i stora klungor inne på framridningen, mitt i vägen? Jag kom inte ens förbi med min häst någonstans utan fick be dem flytta på sig tillslut. Sen hann jag fem steg innan det stod två stycken och pratade medan de höll varsin häst. I hörnet? Nejnej, utan mitt på spåret. Huvudet mot spåret och rumpan in mot mitten. "Ni måste flytta på er!!!". Vi andra försöker rida fram våra hästar för att de ska vara uppvärmda nog för att minska skaderisken och öka förutsättningarna för en felfri ritt. 

Nu är jag glad över att jag har världens snällaste hingst men jag kan inte ens föreställa mig hur svårt det måste vara att rida fram på en lite "jobbigare" hingst när folk blockerar hela framkomligheten? Eller om man har en häst som brallar mycket? Ska vi då inte våga rida fram för att det står folk (som inte har någonting där att göra) mitt i vägen och enbart tänker på sig själva och det ekipaget de är där för att se? Svaret är nej. Ni måste flytta på er, vakna nu. Håll koll på omvärlden, det finns fler där än bara ni.

Värst av allt är ändå framhoppningarna. Ett stort plus är dock alla ridklubbar som använder sig av att man endast får hoppa fram i ett varv. Det borde vara ett krav för där har vi eliminerat en stor skaderisk. Det var livsfarligt förr när vi alla svängde höger, vänster, upp&ned o bak&fram. Dock är värsta sorten folk som förväntar sig att andra ryttare ska visa respekt och skritta innanför spåret så att de kan rida fram ordentligt själva, medan de så fort de får chansen, skrittar mitt på spåret, i B R E D D. Varför? Varfööör? För att inte tala om folk som står framför eller bakom hindren, med eller utan häst. O när folk sänker eller höjer hindren när man ropat "OOOOOOOOXER" och har 8 meter kvar fram till hindret. Jag vet inte men jag tror att både du och jag helst slipper vara med om att du får en häst i skallen?

Jag har säkerligen varit i vägen några gånger under mina år på framridningar och framhoppningar, förlåt för det. Det är okej att vara det ibland. Men det är inte okej att helt och hållet sitta eller stå i sin egna lilla värld medan man befinner sig i en situation, som så lätt kan bli rentutav farlig. Det är inte okej att vara i vägen tre, fyra, fem, sex och sju gånger under samma framhoppning. Förr eller senare smäller det. Det är bara en tidsfråga.

Likes

Comments

Fick min babe att laga fisksoppa till mig idag. Bortskämd som ett litet as är man. Men jag förklarade att det är min sista riktiga måltid på 2 veckor och att hans fisksoppa är en av de godaste rätterna som finns. Med hundvalpsögonen på det så fick så sattes fisksoppelagandet igång. 😈

Försöker hjälpa till lite nu så att han inte blir grinig nu när han är så snäll! Bloggar om 1,5h igen!

Btw så blev det ingen djupvågsmassage för min prins idag. Hon var sjuk. Det får väl helt enkelt vänta tills hon är frisk igen då.

Likes

Comments

Just nu lunch. Risifrutti och livets äckligaste yoghurt som hamnade i papperskorgen (helt ärligt gav jag den till pappa).

Idag ska Jack få djupvågsmassage så vi får se hur och när ridningen blir av. Imorgon är sista dagen jag rider på 2 veckor. Kommer sakna mockningen lite mindre...

Likes

Comments

Precis lagt mig i sängen hos min goa pojkvän. Han kollar sista minutern av någon fotbollsmatch just nu. Sedan ska vi väl se något avsnitt av Outsiders innan vi sover. Om någon har tips på någon bra serie så får ni gärna kommentera för jag ska ju snart ligga hemma i sängen i 2 veckor. Hinner säkert beta av någon serie eller fyra kanske 😎 Sedan vill jag hitta en serie jag kan se med Johan som kanske är lite mindre "girly"? Annars kommer han kräkas.

Imorgon ska jag upp vid 8-tiden för att hjälpa mamma och pappa på jobbet. Mamma måste vara ledig på onsdag för att följa med mig när jag ska operera mig och sedan måste hon vara ledig på torsdag för att ha översikt. Kan ju bli komplikationer om man har otur. När pappas kompis var på sjukhuset så hade en kille opererat halsmandlarna och sedan kommit tillbaka med blod i lungorna?? Känns ju kul att höra precis innan...

Godnatt på er, ni som tittar in här!

Saknar min fina vän som just nu pluggar i Nyköping. Kom hem nuuuuuuuu

Likes

Comments

Här kommer en film från dagens 110. Ni hade gärna fått se 1m också om jag bara hade kunnat lägga upp den?? Det står att klippet är blockerat på Youtube. Skitkonstigt, får kolla om jag kan få upp den senare.

​Givetvis blev kvaliteten värdelös. Pappa råkade filma denna i slowmotion först och filmen var 7 minuter lång. Så detta var det bästa jag kunde göra av situationen. 

Likes

Comments

Skönt att komma in i en varm bil igen. Jack var lite busig på framridningen och väldigt på när jag hoppade fram. Ojämn med huvudet o drog o tjafsade emot i precis allt som gick. Men han hoppade väl.

Inne på banan i 1m var han ganska bedrövlig. Han hoppade egentligen fint men var tjafsig och spänd. Detta medförde 2 nedslag och jag är redo att ge rundan 0 stilpoäng 😂 Därefter var det dags för 110 & då var han mycket bättre. Fortfarande tjafsig och pigg men inte lika spänd, vilket resulterade i en felfri runda där han bjöd på många fina språng.

Likes

Comments

Nu sitter vi i bilen på väg till Södertälje. Hästen står och käkar hö för glatta livet medan han bockar? Han har inga problem med att åka transport men han måste visa att han tycker att det är lite tråkigt ibland bara.

Pappa försökte ställa in pay and jumpen imorse. Han var inte så sugen att ge sig ut i 6 grader, spöregn och stormblåst. Men jag vägrar att missa den här. Det kan va sista vi åker ut på i år nämligen. Hemma blåser det 14 m/s medan det bara är 4 m/s i Södertälje. Så det blir rena rama utlandssemestern att åka dit.

Likes

Comments

Här är filmer från alla tävlingar och pay and jumper i år utom 1 i Runsten som jag inte hade någon bra film från, bara korta klipp.

Jag guidar er lite genom de olika filmerna och den första filmen är andra gången Jack är ute någonsin. En gång tidigare (förra året) var han i Södertälje och hoppade en pay and jump på 80cm och detta är alltså också film från Södertälje 80 cm, fast i år. Duktig som skuttade runt felfritt men det är långt från vackert, avslappnat och kontrollerat.


Därefter åkte vi på Jacks livs första tävling i Haningebygden där han hoppade 80cm. Redan här tycker jag att han är något mer avspänd och har lite jämnare galopp.

Sedan var det dags för den första utetävlingen och herregud säger jag bara. Han var så sjukt jobbig på framridning, framhoppning och inne på banan. Det kändes ungefär som första gången jag hoppade på honom och ni kommer att se ut att det ungefär ser så ut också. Han slår med huvudet hela tiden och skjuter iväg mot hindren och hoppar i all hast. Film från först 90cm och sedan hans 1m debut.

Andra utomhustävlingen var redan mycket bättre. 90 cm ser väl ungefär likadan ut som filmerna ovanför men till 1m så släppte jag på honom lite mer istället för att bråka, vilket resulterade i en felfri runda med fina språng.

Därefter var vi på pay and jump i Runsten. Första gången Jack hoppade vattenmatta på tävling och det gjorde han med bravur. Man var lite orolig eftersom att han haft en period förra året då han var totalt livrädd och slutade hoppa överhuvudtaget.

24e Juli hoppade vi för första gången på gräsbana. Första klassen var en bedrövlig 90cm. Han vägrade ens gå i närheten av ena långsidan för att han var rädd för en transport som funktionärerna satt i. Dumt nog red jag inte förbi där innan vilket resulterade i att alla hinder som stod mot den långsidan inte gick att närma sig. Tog bort den filmen samma sekund som jag hade kollat på den så den får ni tyvärr inte ta del av ;) Klassen efter däremot så red jag förbi den där transporten x antal gånger innan jag startade då de hade ställt en kombination precis vid funktionärstransporten. Denna gången var han jättefin och felfri. Det var sista gången jag inte använder min tid inne på banan för att visa runt honom litegrann.

Därefter var det dags för inomhussäsong igen. 90cm och 1m i Kovik. Jack tyckte det var jätteäckligt när det blev så litet och trångt helt plötsligt. Blev genast mer spänd men han gjorde det ändå bra.

Sedan var det Kovik igen. Från början skulle jag hoppa i Sorunda den här dagen, utomhus och debutera 110. Tyvärr fick Sorunda kvarka och därför åkte vi istället till Kovik på pay and jump och debuterade 110 där. Från början ville jag helst hoppa en 110 utomhus första gången, men det fick fungera. Och det gjorde det! Felfri och bästa rundan hittills.

Därefter var jag iväg och hoppade pay and jump i Runsten, men därifrån har jag ingen hel film. Hoppade 2st 1m. En med 4 fel och en med 8 fel. Sedan var jag i Södertälje och hoppade 1m och 110. Ett stopp på sista hindret i 1m och 8 fel på samma hinder i 110. Medveten om att det ser lite trist ut att jag bromsar honom efter sista hindret båda gångerna. Men i själva verket fick han massa klappar efteråt, men då är filmklippet redan slut.

Senaste tävlingen jag gjorde var i Stäket. I 1m flög jag av som en liten vante efter nästasista hindret. Han var felfri fram tills dess men han hoppar mig lite ur sadeln och sedan svänger han åt fel håll bakom hindret. Svårt att se från vinkeln det är filmat, men det var omöjligt för mig att hålla mig kvar. Hoppade därefter en 110 där han var felfri och jättefin. Bästa Juckisen!

​Det här är alltså alla starter som är gjorda i år. Imorgon blir det en ny pay and jump i Södertälje där jag hoppar 1m och 110. Sedan får vi se om vi hinner göra något mer eftersom att jag opererar halsmandlarna på onsdag. Han har ändå gjort en stor utveckling under de 6 månaderna han har varit tävlingshäst och han kommer bara att bli bättre och bättre. Jag är övertygad över att han är en riktig stjärna. 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw