Header
View tracker

Jag lever med diabetes typ ett. Sjukdomen har jag levt med i 10 år. Så jag hade tänkt dela med mig av en händelse som hände i Juni 2016.

Detta var en sommarkväll som jag skulle tillbringa tillsammans med mina klasskompisar och äta middag. det var en avslutningsmiddag för alla nior på skolan. Jag fick förrätt och varmrätt precis som alla andra normala människor. Till efterrätt serverades kladdkaka med hallon och en klick grädde. Men när jag sedan fick min tallrik så fick jag hallon och endast en klick grädde. Jag förstod först inte varför jag inte fick som alla andra ungdomar. Men de som serverade oss tänkte att "hon har diabetes så hon kan nog inte äta kladdkaka". Att tänka så och vara osäker istället för att fråga mig om jag faktiskt kan äta kladdkaka kändes inte alls kul. Jag ser hellre att man frågar mig om man inte vet än att chansa på det man tror blir bäst.

Jag kom i chock och började gråta faktiskt för att jag kände mig så onormal, lite svår känsla att förklara. Så jag gick ut på toaletten och torkade tårarna. När jag kom tillbaka till min plats så hade min kompis som jag satt bredvid fixat en kladdkaka till mig, och servitörerna kom och bad om ursäkt. Nu var ju detta inte en så stor grej men jag tycker verkligen att man ska fråga istället för att vara osäker och gissa sig till om vad som blir bäst. Detta visar också den okunnighet människor runt om oss diabetiker har.

Bildresultat för diabetes typ 1

STAY STRONG

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Likes

Comments

Jag måste bara börja med att säga förlåt för den dåliga uppdateringen. men det har varit så mycket med skolan. Väldigt mycket prov, läxor och inlämningsuppgifter. Egentligen skulle jag ha gjort mitt sista prov innan lovet idag men läraren var sjuk så det blev flyttat till torsdag vilket suger. Då jag har ägnat hela min helg åt plugg. Men aja.

Tre positiva saker är däremot att det är höstlov nästa vecka, jag ska sova hos farmor och farfar imorgon och vi har börjat läst en superbra bok på svenskan, jag är helt klistrad vid den<3.

Jag var även på bio och pinchos i veckan, supermysigt.


Likes

Comments

Likes

Comments