Det hade varit en bra dag i skolan i årkurs 3, där jag själv hade mått bra. Så var vi på väg hem till honom. Det var lite kyligt och löven låg på backen. Vi promenerade fram till hans hus. När vi kommer till hans framsida, började han redan spekulera om att han ville ligga med mig. Men jag sa nej. Redan där blev jag rädd, men släppte det. Tänkte att det inte skulle hända. Senare efter vårat mellanmål går vi upp till honom som hade rummet på övervåningen. Han hade en säng och en soffa i sitt rum. Sängen var en våningssäng och soffan stod bara en liten bit ifrån sängen. På övervåningen fanns det även två vardagsrum, där vi hade hängt mycket. Där på övervåningen fanns hans föräldrars sovrum och hans lillebrors sovrum. Han går till hans föräldrars sovrum för att hämta en sak, jag sitter fortfarande kvar i soffan i hans rum. När han kommer tillbaka har han en bok. Han börjar bläddra i den, det är en bok där det innehåller mycket sexställingar. Det är mycket bilder och inte så mycket till text. Han säger för andra gången att jag ska ligga med honom, jag svarar fortfarande att jag inte vill. Han säger till mig att om jag inte gör som han säger, säger han alla mina hemligheter till varenda en i skolan.

Han börjar klä av sig sakta men säkert. Medans han klär av sig, säger han till mig att jag ska också klä av mig. Jag ville egentligen inte. Jag gör det eftersom jag inte ville att alla i min skola skulle veta vad jag hade för hemligheter.

Han tar tag i min hand och lägger den emot hans penis. Han ber mig att känna och klämma på den, vilket jag gör. Men drar bort den snabbt, det var rätt obehagligt tyckte jag.

Han säger till mig att sitta på golvet och han sätter sig på soffan som vi var på. Han ber mig samtidigt att jag ska suga av honom. Jag rör mitt huvud sakta mot hans penis, men han tar tag i mitt huvud och drar det snabbare till den. Det var här jag kände mig väldigt osäker på va vi egentligen höll på med. Men det var bara att göra som han sa. Jag börjar slicka lite osäkert på hans penis som sedan blev sugningar och med påföljd kräkreflexer ifrån mig. Han drar mitt huvud fram och tillbaka ändå. Även fast jag får kräkreflexerna.

Han ber mig att lägga mig på soffan, där han drar sig ner till mitt underliv. Han börjar slicka mig, jag tyckte att det var obehagligt. Men det var bara att stå ut.

Vi testar en sexställning, den funkar och vi kör den. Vi byter och kör en annan. Det höll på så i cirka 10 minuter.

Hela processen höll på i ca 40 minuter ifrån vi började bläddra i boken.

Hans föräldrar kom hem och sedan var det inte mer än det, vi snackade inte om vad vi hade gjort. Utan vi sa att vi hade kollat på tv och spelat spel.

Idag kan jag anmäla för våldtäkt, men väljer att inte göra det. För att inte göra det till en stor grej av det hela. Men jag tycker att folk ska börja prata om det man har varit med om, tillexempel våldtäkt, sexuellt utsatt eller utnyttjad. Det kan bara vara en kyss, som man inte är med på. Men det ska framgå att man har sagt nej eller jag vill inte.

År 2016 anmäldes totalt 20 300 sexualbrott, vilket är en ökning med 12 procent i jämförelse med 2015.

För ungefär 2 år sedan träffade jag min gamla kompis hela tiden. Hon och jag gick också i samma klass, och min våldtäktsman och hon bodde grannar. Dom kallade sig syskon. Men även hon blev utsatt för FLERA våldtäkter, när hon var vaken, när hon sov och även när andra tittade på. Den här tjejen vågar inte ta upp detta, men jag tycker att vi ska göra det. Eftersom detta är ett ämne vi måste ta upp. Våldtäkter blir allt vanligare i Sverige och i hela världen. Hon behöver inte anmäla, men jag tycker att vi ska. Eftersom detta har hänt rätt nyligen. Det är inte bara den här killen som blev hennes våldtäktsman utan hennes gamla kille. Han utnyttjade henne medans hon sov. Men det är en helt annan historia.

Idag är jag 16 år och har precis börjat gymnasiet i Västerås, jag pendlar ifrån Eskilstuna till Västerås. Pendlingen i sig är inte jobbig, det är bara att det finns för mycket tid att tänka på tåget och bussen. Jag har mycket ångest under den tiden, speciellt om vad jag har varit med om. Det är inte bara under resan det drabbar mig, utan också den tiden jag inte har något att göra.

Jag tränar och spelar handboll, det har gjort mycket att åka på träningarna och inte behöva tänka på allt. Utan man släpper allt som är utanför. Det är kanske det som har gjort så att jag står på mina egna ben idag. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan mitt lag eller mina vänner.

Tack!

// Matilda Siklo

Fakta:

  • 20 300 sexualbrott polisanmäldes (2016)
  • 6 720 av dessa rubricerades som våldtäkt (2016)
  • 1 190 lagföringsbeslut fattades gällande sexualbrott (2016)
  • 97 procent av dem som misstänks för sexualbrott är män (2016)
  • 15 procent av sexualbrotten sker i offrets eller gärningspersonens hem (2014)
  • 11 procent = personuppklaringsprocenten² för våldtäkt (2016)

Källor:

https://www.bra.se/brott-och-statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html

Likes

Comments