Header

Blev en väldigt lång dag i söndags men jag är väldigt nöjd! Lb:n gick i deras lilla ridhus och framridningen var i paddock där underlaget var otroligt djupt och tungt vilket märktes väldigt tydligt på Highis som blev tung och jag fick känslan av att jag bäred runt honom. Hade som tur va planerat att rida fram kort till denna klassen så han blev inte allt för trött. Inne på banan så fick jag lite mer energi och lätthet i honom. Han var som många andra väldigt tittig men fick honom lugn och med mig innan start. Första delen av programmet kändes ganska bra. De flöt bra och de var inga konstigheter. I första galoppen snubblade han och efter de spände han till och kändes försiktig och backade sedan av. Efter galoppen blev han stark och började bli lite lång och slog någon gång när jag ville sätta ihop honom. Men överlag är jag helt okej nöjd. Jag hade velat ha honom mer ihop och haft lite mer tryck samt lösgjorhet, de kändes överlag väldigt slätstruket.

Domarens kommentar:Fräsch energi-tempo på häst som du håller väl framför dig, har därför aktiva bakben som trampar på, skulle i detta vilja se lite mer eftergift i vänster sida samt formen ibland lite stadigare . Fint flyt. 69,82% och en andra plats!

​Till LA:n kunde vi rida fram i ridhuset och jag la mycket tid på skritten med skänkelvikningar på diagonalerna och öppnor. Redan från början hade jag en fin energi i traven och galoppen. När jag satte ihop honom så var han fint framme och blev nästan lite för på på men utan att bli stark på ett sätt han inte brukar vara så vet inte riktigt hur jag ska rida honom här. Vill inte sätta ihop mer för då tar han i mer än han orkar och blir istället stark. Inne på banan så var han så rolig! Han kändes så positiv och framåt! Vi fick ett par galopp inslag i början av travprogrammet som helt var mina missar. Samt i halvbågen med förlängd form där jag tog en förhållning och inte var med och drev som han tog som en avsaktning. Men skänkelvikningarna flöt bra, bättre än någonsin inne på banan! Skritten var helt okej och galoppen flöt som vanligt bra. 

Jag är så nöjd med denna ritten! Nog för att de var kostsamma missar och de var inte den bästa vi gjort men missarna som kom berodde på min ridning och inte på att han var tittig eller spänd och han kändes likadan på banan som på framridningen. Detta är ett så stort och viktigt steg för oss. Han blir ofta allt för spänd för att de ska bli bra och de känns ofta rätt hopplöst. Men ryttarmissar kan man ju göra något åt mer aktivt! 

Resultatet blev 59,86% och jag hade väl hoppats på lite till. Men de låg väldigt lågt i klassen överlag så de gör mig inte så mycket. Två 4:or på missarna som drog ner såklart. Sen fick vi 6 & 6,5 på den förvända vilket jag inte riktigt förstod då vi aldrig fått under 7 på den och den var inte sämre än vanligt. Men, men jag håller med om hennes kommentarer även om jag tycker vi var värda lite mer!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kom precis in från stallet, och förstår inte hur de alltid slutar med att jag är inne vid 22? Spelar liksom ingen roll att Highis var duschad och klar vid halv 7. Jaja, jag lyckas aldrig komma i säng tidigare iallafall.

Imorgon blt en väldigt lång dag. Vi behöver vara i Essunga redan halv 9 för att anmäla laget. Min klocka ringer halv 5, jag startar LB:1 11:10 och i LA:3 18:05, 7 timmar mellan starterna hör ju inte till vanligheterna. Så de kommer bli en lång dag, glad över att Highan inte har några problem med att stå på transporten.

Har inga större förväntningar på starterna. De går i olika ridhus och han har tidigare varit väldigt spänd där. Vi får göra vårt bästa helt enkelt och hoppas att vi kan få till de hyfsat. Vi har ju inte riktigt haft något flyt på tävlingsfronten iår, och jag kan erkänna att de börjar kännas ganska uppgivet att aldrig kunna visa vad vi kan. Speciellt när han utvecklats så mycket detta året, medan resultaten har blivit betydligt sämre. Men de är inte så mycket att göra mer än rida och hoppas att han inte spänner sig allt för mycket!

Likes

Comments

Hämtade ut ännu ett nytt täcke till Highway igår. Denna gången är de ett fleecetäcke från Schockemöhle. Highway behövde ett nytt till tävling och ha i transporten. Att jag hittade detta för halva priset dessutom skadade inte. Ett spänne i fram och svanssnöre men ingen maggjord vilket är perfekt och smidigt att kunna lägga på vid fram- och avskrittning. 

Är supernöjd med täcket, passformen verkar bra och det är hur mysigt som helst, hade kunnat ta de själv som filt haha.

Likes

Comments

Godmorgon! Har börjat dagen i stallet och sitter nu framför nyhetsmorgon, mysigt! Men jag ska snart gå ut igen och plocka in Highis för ett kort joggingpass. Är väldigt nöjd med träningen igår och han kändes fin. Så planen idag är ett kort pass där vi bara checkar av gas och broms, se till att han är kvick och mjuk. Sen rider vi nog några programlinjer som brukar vara bra att checka av.

Sen är det de vanliga tävlingsfixet, utrustning som ska putsas och packas och ikväll ska Highis duscha. Min farmor fyller även år så vi ska dit och fira henne, mysig dag!

Likes

Comments

Har hur många fina bilder som helst som Olivia tog när vi var i Skara för någon månad sedan, så tänkte visa några till, får nypa mig i armen över min fina häst!

Påväg in i förvända, plättlätt enligt Highis!

Förvänd på båge, mitt favoritmoment i LA:3, Förvända är inget problem för Highis, speciellt i vänstergaloppen. Att de råkar vara koeff på detta klagar vi inte på!

Halvbåge med längning av formen. Här är vi oftast bra, är han väldigt spänd så är detta dock väldigt avslöjande såklart!

Mellangalopp! Oftast väldigt roligt enligt Highis. Här har vi haft lite problem att han tar bettet och vill sticka ibland. Men oftast så trycker han bara upp nacken och tappar ryggen och då rundheten i sprången.

Haha ser ni min hopbitna min? Skritten är, förutom skänkelvikningarna möjligtvis, de vi har absolut svårast för. Numera har han en bra grundskritt men så fort han blir spänd så blir den kort och taktmissarna kommer som ett brev på posten. Han tycker de är supertråkigt och går hela tiden och väntar på att de ska hända något roligare.

Likes

Comments

Är väldigt nöjd med de saker från BoT som jag haft sedan tidigare. Har varit sugen på ett nättäcke ett bra tag. Har ett stalltäcke 100g men under större delen av året är de för varmt, speciellt eftersom vi har värme i stallet. 

Blev ett i modellen "Black Diamond Mesh" och jag är supernöjd. Passformen är bra, dock var storleken ganska liten. Men Highis är en rätt liten 145 så de passade honom bra, tur för en storlek större hade blivit för stort. Hade även lite tur då Horze hade 25% på valfri produkt från BoT en dag, skadade inte. Vilket har hänt flera gånger de senaste faktiskt, beställde en softshelljacka från Pikeur för ett tag sedan och när jag skulle betala visade sig var 20% rabatt, men jag klagar inte!

Likes

Comments

Måndag: Jogga

Tisdag: Jenny rider

Onsdag: Jogga

Torsdag: Promenad

Fredag: Träning

Lördag: Jogga, fokus på lite programlinjer

Söndag: Tävling Essunga RF, LB:1 och LA:3

Tävlingsvecka och planeringen blir utifrån den. Igår promenerades han så idag blir de lite jogging och ev så lägger jag ut lite bommar. Imorgon kommer Jenny och rider honom. Tycker att det är viktigt att inse sina egna begränsningar för att kunna fortsätta utvecklas. Just nu så hamnar vi ibland i situationer där jag behöver bli kvickare i mina hjälper för att ge Highway rätt förutsättningar att komma igenom kroppen. Så de är otroligt nyttigt att Jenny sitter upp ibland och hjälper honom med de jag inte riktigt reder ut själv. Sen när jag sitter upp så blir de lättare för mig att göra rätt och lära mig. Sen kommer Jenny på fredag igen men då är de jag som sitter i sadeln.

På söndag är det dags för tävling. Hoppas såklart att vi kommer göra bra ifrån oss men vet sen tidigare att Highway varit väldigt spänd och tittig där så har inte allt förstora förväntningar. Annars blir de en rätt lugn vecka för honom som ni ser. I med fällning och pälssättning har han tappat lite styrka och kondis, så vill helt enkelt spara på honom tills tävlingen.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw