Header

Har funderat mycket på hur jag ska göra med bloggen. Just nu jobbar jag heltid och hinner inte med så mycket mer än att rida när jag kommer hem, men samtidigt saknar jag bloggen på helgerna när jag har tid och att publicera resultat och bilder för sköns skull och för en tillbakablick. Så har bestämt mig för att börja igen, men främst under helgerna och när jag känner för de, för min egen skull och för att jag tycker att de är roligt. Så ska ta tag i designen och liva upp de här lite, hoppas att de finns någon läsare kvar som vill följa mig och Highway, nu när LA: debuten är avklarad så ligger nästa större mål i sikte som är MSVC, hoppas att vi kommer kunna starta redan i höst, vore så roligt att testa! Är väldigt peppad efter senaste tävlingen där vi fick så fina kommentarer av båda domarna!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godmorgon! Äntligen helg och lite sovmorgon. Skönt att klockan inte ringde 5 imorse faktiskt. Jag ska snart gå ut till stallet och Highway ska badas. Han suger åt sig damm som en magnet såhär års och hans egentligen mörkbruna päls skiftar mest i grått än något annat. Men han är iallafall naturligt glansig även när han är skitig, vilket är väldigt tacksamt haha. Men när han är såhär skitig så är de så att jag skäms över att lämna gården med honom, så idag ska han få bli lite ren.

I eftermiddag har vi fått en träningstid för Paulinda Friberg i skara. Hon är där och håller träningar någon gång i månaden och jag står på en reservlista för dem. Har fått plats flera gånger men de har alltid varit något annat, antingen har vi inte haft någon sadel eller så har de varit någon tävling där anmälningsavgiften redan varit betald osv. Men nu så! Ska bli spännande att se vad hon har att säga om oss. Hoppas att Highway känns fin och att vi kan visa oss från vår bästa sida!

Likes

Comments

De senaste veckorna har gått otroligt fort! Största anledningen till min frånvaro här har varit studenten och förberedelser inför den. För exakt en vecka sen sprang jag ut! Studenten var fantastiskt rolig, bästa dagen. Även balen som var två dagar efter blev väldigt lyckad, tänkte sammanfatta allt i ett eget inlägg någon dag!

Annars så har jag börjat på mitt nya jobb, på ett labb. Ganska otippat, men roligt. Jag började i måndags så ska inte påstå att jag har hundra koll på allt ännu, men än så länge trivs jag bra! Kommer därför bli mest jobb i sommar. Fram tills augusti jobbar jag varje vardag sju till halv fyra. Så de blir inte så mycket kvar av dagen när jag sedan gjort stallet och ridit, så kan inte lova någon superuppdatering här. Men vill mest ha bloggen för att kunna dokumentera min och Highways resa. Vi har föresten hunnit med en tävling. Att säga att de gick bra är att överdriva, men de gick absolut bättre än de senaste gångerna och han var mycket mer ridbar. Dock fortfarande ostadig ibland, men vi jobbar på.

Likes

Comments

Under mina 3 år tillsammans med Highway har de varit många dalar, speciellt i början innan vi lärt känna varandra. Han är på många sätt så olik alla andra hästar jag ridit och, iallafall förr, så har de svåraste med honom varit hans huvud. Hans humör och skarphet fick mig att ifrågasätta mig själv så många gånger de första året. Jag vet inte hur många gånger jag stått med armarna om hans hals med tårar i ögonen och nästan bestämt mig för att ge upp, att han skulle få de bättre hos någon annan som klarade honom bättre än jag. Men tanken på att ge upp kommer inte upp så ofta längre, inte på samma sätt. Och när de väl gör de finns inte längre alternativet att sälja, utan skita i allt vad träning och tävling heter och bli skogsmullar på heltid, men det är otroligt sällan de verkligen känns så numera.

Men i söndags var en sån dag. Jag skrittade ut från banan med tårar i ögonen och sa till mamma att jag inte vill tävla mer, att de inte är roligt längre. För så är de. Jag ser inte fram emot tävlingarna på samma sätt längre, inte med förväntan, snarare med ångest inför ännu en besvikelse.

Hemma och på träning är Highway så fin! Vi har verkligen hittat ett bra system för att få honom lösgjord, vilket har varit en av de största svårigheterna med honom. Han är sällan tjurig och bjuder fint. I söndags hände de som händer varje tävling numera. Jag sitter upp, han är drömfin under framjoggningen, sådär så jag får nypa mig i armen för att förstå att de är min häst. Men sen när vi börjar jobba i den högre formen blir han spänd och stel, rycker med huvudet och blir otroligt stark i munnen. Här försöker jag bara sitta, hålla om med benen och röra på fingrarna och göra mycket övergångar för att få in bakbenen. De blev lite bättre men inte bra. Inne på banan är han fruktansvärt spänd och slår emellanåt upp med huvudet och blir opåverkbar. Detta har hänt i princip varje tävling detta året, förutom de första där han var hur fin som helst, den enda starten jag varit riktigt nöjd med iår, annars har de mesta varit katastrof. Ibland har han varit fin hela framridningen, men då har problemen ändå kommit på banan.

Jag vill inte visa upp oss så, spänt, ostadigt och så långt från samspelta man kan komma, vi kan så mycket bättre. Och de senaste dagarna har jag försökt analysera, förstå och reda ut vad jag vill. I slutändan är jag inte den som ger upp, som avanmäler nästa tävling för att jag inte vill bli besviken igen, för att ge upp är minst lika jobbigt.

Planen nu är att dels prata med Jenny och se vad hon tror och sen hoppas jag att hon kan följa med någon av de kommande tävlingarna för att hjälpa mig men också för att kunna se vad de är som händer, vad de är som gör att de blir såhär varje gång. Något måste de ju vara som upprepas. Sen får vi se, kan inte jag få bukt med de kommer jag be Jenny starta honom en gång. För just nu kan jag inte komma på vad som blir fel. Vi har inte ändrat upplägget på tävling, jag rider fram som vanligt och jag tror inte att de beror på att jag blir nervös och spänner mig.

Jag älskar att tävla, och jag älskar känslan av att vara ett team med min fantastiska häst, men just nu är vi inget team inne på banan. Jag längtar tills vi är där igen, till jag nöjd och glad kan skritta ut från banan igen och känt att vi visat vad vi kan. För i teorin vet jag att vi kan rida på 70%, att lör jag mig visa vår bästa sida på banan så blir de bra. De är så frustrerande när jag vet vad vi kan men fortsätter levrera kassa ritter och 60%.

Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta långa och något röriga inlägg mer än att säga att de känns väldigt motigt just nu.

​Hit vill vi igen!

Likes

Comments

Sitter i soffan framför ett av mina favoritprogram, say yes to the dress! Att jobba i en lyxig bröllops-klänningsbutik är lite av en dröm faktiskt, hur fantastiskt vore de inte att spendera dagarna med att hjälpa brudar att hitta sin drömklänning?

Men jag har inte riktigt tid att sitta här hur länge som helst. Ska gå ut och rida Highway. Han var helt fantastisk fin igår, vi kunde plocka fram en så fin trav, han kom ihop så fin med mycket energi och lyfte sig så fint i fram, fantastisk känsla! Imorgon är de dags för tävling så därför blir de bara ett lugnt joggingpass idag, galoppera igenom i lägre form, se till att hålla honom mjuk och göra oss av med ev träningsvärk Ett upplägg som brukar funka inför tävling! Sen ska all utrustning putsas och packas. Jag startar inte förens efter 3 imorgon och vi har inte så långt att åka så Highway får bada imorgon.

Detta passar väldigt bra då min klass har våran bonnarunda ikväll. De blir dock en nykter och kort bonnarunda för min del, att åka med tills slutet vid halv nio imorgon morgon, går inte riktigt. Men ska åka med en bit iallafall och sedan bli hämtad på vägen, men de är de värt för att kunna kombinera studentfirande och tävling.

Likes

Comments

Godmorgon! Jag sitter hemma i soffan men har redan varit en sväng i skolan, men nu är jag ledig resten av dagen. Ska ställa mig i köket och börja baka snart. Har hittat en tårta som jag tror kommer bli galet god, om jag lyckas dvs. Jag ska iallafall provbaka idag och blir de bra så ska jag ha den på min student. Men vill inte stå dagen innan och få panik över att de inte blir bra haha.

För Highways del blir de träning idag! Jag hoppas han känns lika mjuk och fin som de senaste dagarna, isåfall kommer han nog bli väldigt fin idag med hjälp av Jenny.

Likes

Comments

Godmorgon! Blev så glad över att vakna till sol idag! Vet inte riktigt vad som hänt här de senaste dagarna, medan resten av Sverige har haft uppåt 30 grader så har de varit 10 här och regn. I tisdags regnade de och åskande så mycket att Highis fick en vilodag. Men igår var han superfin! Han är alltid ganska stark och bitig dagen efter vila och det är ganska sällan som de blir så mycket bättre just den dagen, utan resultatet av jobbet visar sig nästa dag. Men igår så blev han så fin! Mjuk och lyhörd i perfekt "joggingpass-mode". Traven var så fin, en sån dag man egentligen vill sätta lite tryck i honom för man vet att man kommer kunna plocka fram den där traven som ger mig rysningar. Får hoppas att han känns lika fin resten av veckan!

Idag har jag två lektioner och när jag kommer hem ska Highis ridas. Har inte riktigt bestämt mig för vad vi ska göra idag. I och med att han fick vila i tisdags så rubbades min planering lite. Vi ska tävla på söndag och jag ville väl helst att han skulle vilat lite närmare söndag så de inte blev så många dagars ridning innan. Men får köra på kortare pass istället. Tror vi kör på jogging idag och sen rider lite programdelar i högre form, tror de blir lagom!

Hoppas ni har en bra torsdag!

Likes

Comments

Det är verkligen slutspurten i skolan nu, jag har några inlämningar kvar innan jag är klar, lite stressigt att allt ska vara inne imorgon, men väldigt skönt att snart vara klar.

Jag ska snart åka in till skolan en sväng, har bara en lektion idag. Sen ska Highway ridas jag och jag ska plugga. Vad jag gör med Highway idag har jag inte riktigt bestämt, vet nämligen inte om han ska vila imorgon eller på torsdag. Men planen är iallafall mycket tempoväxlingar och se till att båda han och jag är kvicka. Jag ska även rida med spöet under tummarna, ni vet sådär så man inte har en chans att vrida handen? Super för att korrigera handställningen samt se till att inte greja för mycket med händerna.

Likes

Comments

Lyser med min frånvaro här, har varit mycket den senaste veckan. Redan i lördags började jag få ont i huvudet och var sedan sjuk tills i tisdags. Nästa vecka har alla mina lärare deadline för de sista arbetena, så de har blivit en hel del plugg.

I onsdags var vi även hos osteopaten med Highway. Stefan tyckte han såg väldigt mycket bättre ut och var väldigt nöjd med resultatet av förra behandlingen och massagen. Nu ska vi rida på som vanligt och så ska vi boka ett återbesök i sommar någon gång!

Tävlingen då, kan sammanfatta som kaos. Han kändes ganska fin på framridningen till LB:n men inne på banan så blev han så otroligt spänd. När han blir så spänd så blir de svårt att påverka honom och han blir "monterad" i formen och ibland ostadig och bara rycker upp huvudet. Vissa delar blev helt okej, dock så tog han inte skänkeln alls i ena fattningen, så där fick vi en 2:a, många procent bort med andra ord på en redan dålig ritt.

Till LA:n så kändes han först bra på framridningen men fick sedan samma känsla som på banan i LB:n, han blev spänd och monterad och blev ryckig. Jag blev stressad och diskuterade flera gånger med mamma om att avanmäla. Men vi gick in på banan iallafall efter många om och men. Ritten kändes inte bra, samma känsla som i LB:n. Förväntade mig ett resultat på 40% så när mamma kom med protokollet blev jag väldigt överraskad och lättad. 62% hade vi lyckats skrapa ihop på något vänster, en 5.5 men inget lägre och några 7:or! Sen är de ingen superprocent, men mitt mål var ju faktiskt 60%. Och ska vi se till den ljusa sidan så känns de ju bra att en sån katastrofritt ändå ger godkända %, tänk då när de blir riktigt bra istället!

Likes

Comments

Tänkte att jag hade ganska gott om tid på mig att fixa allt idag och inte skulle vara klar allt för sent, men gick inte från stallet förens halv elva iallafall haha. Vi åker inte förens elva imorgon så behövde egentligen inte ha allt klart idag men tycker de är skönt, gillar att ha kontroll och koll på allt och följa mina rutiner.

Imorgon startar vi först en LB:1 och sedan debuterar vi LA:1. Har funderat mycket på hur jag ska ge oss bästa möjligheterna för att kunna gå in och göra vårt bästa. Vi åker till Uddevalla och de har en bra framridning och ett ridhus där de inte finns så mycket att titta på så de känns bra. Sen var jag lite i valet och kvalet om jag skulle starta en klass innan. Var ett tag sedan vi red två klasser nu, men jag vet att han kan bli lite spänd och då känns de bra att vara lite varma i kläderna. Men krutet ligger på LA:n så LB:n ser vi som en uppvärmning. Kommer köra på en kort framridning, ca 20 minuter plus framskrittning. Planen är att enbart jogga honom och få honom lösgjord och mjuk på framridningen, plocka upp honom ett par minuter innan vi går in i ridhuset och sedan sätta lite tryck i honom inne på banan. Förhoppningsvis kan vi få till en jämn och bra ritt som stärker självförtroendet till LA:n. Hur framridningen till den blir beror på hur han känts i första klassen, vill ge oss tid till att värma i lugn och ro utan att de blir för långt.

Målet är givetvis att rida på godkända procent, men gör vi inte de är det okej de också. Vi har haft kort tid att förbereda oss på och vi är långt ifrån så bra som jag vet att vi kan vara. Räknar nästan med att de nog kommer bli några 5:or eller kanske ett par 4-3:or, men förhoppningsvis kanske även någon 7:a, den som lever får se helt enkelt. De enda kravet jag har är på mig själv, jag måste rida, avslappnat och ge honom de bästa förutsättningarna, och absolut inte stressa igenom momenten utan verkligen rida och stötta honom där de är svårt.

Nu ska jag plugga lite program och sedan gå och lägga mig, håll tummarna för oss imorgon!

​Måste alltid ställa fram allt tillsammans kvällen innan så de bara är att packa in i transporten och bilen på tävlingsdagen, livrädd att glömma något. Måste också alltid ha skrivit en detaljerad packlista, skriver liksom träns, bett, tyglar, trots att både bett och tyglar sitter på tränset, haha

Likes

Comments

1 345100 Next

Better Blogging Nouw