Header

Har ju gjort några halvhjärtade försök att starta upp här igen men då har de inte riktigt funnits tid. Men i förra veckan gjorde jag min sista dag på labbet så nu tänkte jag börja uppdatera ordentligt här igen och dokumentera de jag tror kommer bli en väldigt spännande höst för mig och Highway.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Bättre sent än aldrig ;)

Förra veckan var vi som sagt i Mölltorp och red en LA:1 och en LA:3.

Under framridningen till LA:1 så var han fin lite loj då framridningen var på gräs och han blir lätt osäker på underlaget. Men i slutet så kvicknade han till och blev riktigt fin! Denna klass gick inne i ridhuset och här blev han tyvärr väldigt spänd. Lagom tills han började coola ner så blev han rädd för något och hoppade till och skvätte då sand på sargen, vilket han också blev rädd för, knhshästen. Så jag hann aldrig få honom avslappnad igen innan vi fick startsignal. Programmet flöt på ganska bra, förutom att han inte ville stå still utan backade i alla halterna så hade vi inga direkta missar. Dock blev han spänd på de sättet som gör honom superkänslig i munnen. I det läget räcker de med att jag vickar på ett finger för att de ska bli tvärstopp. Så jag kunde inte riktigt rida honom mellan hand och skänken och inverka som jag ville utan fick mest försöka rida för benen och sitsen utan halvhalter. Så då blir de ju inte optimal takt, balans och bärighet. Men vi gjorde ändå allt okej. Resultatet på 66.3% var dock betydligt mer än vad jag väntat mig!

Domarens kommentar: Trevlig häst som är välrisen och med i grund god balans/bärighet, dock idag bromsar sig själv trots god ryttarinverkan= missar som beror på hästens egna broms. Fint flyt och god bärighet visas i övrigt.

Under framridningen till LA:3 var han väldigt tittig och okoncentrerad. Här har jag svårt att hitta kvalitet i ridningen då de mest går ut på att få honom att gå framåt och inte stanna och titta på något annat var tionde meter. Fick honom med mig stundtals och då var han dock fin! Efter en stund fick man rida fram i ridhuset och jag tänkte att han kanske skulle vara lite bättre där men snarare tvärtom. Tillslut harvade vi bara runt spänt utan att få något gjort. Tillslut gjorde jag halt och andades och gick tillbaka. Vi hade tappat koncentrationen, mjukhet, lösgjorde och kommunikationen, de viktigaste delarna. Så vi backade helt enkelt bandet. Jag la ner honom i formen och vi red skänkelvikningar ut till spåret och öppnor. En rutin vi båda är trygga i och som gör honom lösgjord och mjuk både fysiskt och psykiskt. Efter detta blev de bättre.

Denna klass gick utomhus och när vi kom in på banan kändes han ganska bra. När vi fick startsignal kom jag på att de var inridning i galopp och vi inte checkat av någon galopp-halt på framridningen. Så gjorde detta dock blev han tjurig och ville inte fram efter de så detta gav oss avdrag då vi startade för sent. Programmet i sig kändes inte bra. Jag höll faktiskt på att sträcka upp handen och utgå. De blev mycket av och på han var spänd, jag red dåligt och ungefär varje moment kändes så långt ifrån bra de gick att komma. Ni vet känslan när man gjort sista halten, skrittar ut och helst vill sjuka genom jorden för att man gjort bort sig fullständigt med känslan av att de inte kunde gått sämre. Där var jag. Resultatet blev dock 66.4% och nytt pb i LA:3. Och innan avbrott i ena förvända så låg vi på 69%. Och när jag sedan kollade på filmen så såg de inte så dåligt ut som de kändes. Alla moment kan vi göra mycket bättre men de var inte dåligt, och de är väl lite grejen med Highway, de är ganska sällan som känslan jag har i sadeln syns. Jenny jämnfe honom ofta med en häst hon haft som också var fullblod i där de kunde se hur bra som helst ut och de som stod på marken tycke hon var så fin och mjuk, medan de typ knappt gick att svänga. Och jag får se de som ett kvitto på en bra lägstanivå!

Domarens kommentar: Häst som blir jättefin när bakben och bjudning trycker framåt. Blir stadig, mjuk och bärig. Får fint flyt. Sätter idag uppbromsningarna på lösgjordhetsbetyget. Bra ridning.

Likes

Comments

Godmorgon! Tänkte att det var dags att skriva något här igen! Sen sist har vi hunnit med två tävlingar som resulterat i två fjärdeplatser i LA:1 och båda gånger första utför i LB. Senaste är jag dock inte alls nöjd med. Fick ingen bra känsla och flyt. Sen att jag red fel två gånger behöver vi inte prata om..

Men känns ändå bra att vi med en rätt dålig ritt med två feltidningar (-6p) kan ligga strax över 66%! Morgon är de dags igen. Vi ska till Mölltorp och rida två klasser. Hoppas att jag kan hitta en bra känsla och rida rätt väg(!!!). Han har varit magisk nu i veckan när vi red för Jenny. Men jag är inte riktgt där än att jag kan få honom så fin på egen hand. Galoppen är väldigt svår just nu då han galopperar helt magiskt när vi får till de men sitter han inte ihop ordentligt så orkar han inte då han utvecklat hela galoppen så pass mycket.

Jag ska ut och rida ganska snart och sen ska all utrustning putsas, Highway ska duscha osv.

Likes

Comments

Dagens start gick ganska bra, över förväntan! Hade inge superkänsla på framridningen. Tror de berodde lite på underlaget då de var ganska kuperat sand/gräs vilket gör Highway lite osäker. Men han kändes helt okej och var med mig, vilket känns som de viktigaste just nu, att han är med mig och har fokus på vad vi gör istället för på omgivningen. Inne på banan blev han väldigt spänd, domarn var nog de allra läskigaste idag, och när han skvätte grus på staketet, livsfarligt ;)

Men han höll sig ändå ganska fokuserad på mig och höll inte på att stanna osv. Travprogrammet blev därför lite lamt. Första mellantraven blev de inte mycket av. Den andra satte vi en sjua på och de va bättre men inte alls så bra som vi kan. Och jag höll på att glömma programmet till andra skänkelvikningen och vände upp alldeles för sent. Synd då den annars va fin och 4 där de är koeff var ju inte så lyckat. Skritten blev faktiskt ganska bra idag och vi belönades med en 7a, roligt då han brukar bli väldigt kort och trippig i den. Fattningen efter skritten brukar vi ha problem med då han brukar bli väldigt påoch bitig innan. Men idag så satte vi den och fick en 8:a! Sen var galopprogrammet mycket bättre än traven. Förvända var fin och volterna. Dock överraskade jag nog honom lite på ena långsidan och bad om mer men utan halvhalt innan så då blev han lite ostadig, dum miss av mig att inte stämma av innan. Sen var inte längningen något att hurra över.

66,447% är vi nöjda med och jag är väldigt nöjd med honom också som var med mig trots att han blev så spänd! Också roligt att vi ändå fick rätt bra poäng när jag vet att vi kan mycket bättre samt hade en ordentlig miss där de var koeff.

Domarens kommentar: Bärig galopp. Tappar ibland lite bjudning, ngn gång lite spänd i formen. Prydligt & Noggrant ridet.

Håller med om de mesta, kände dock att han var spänd under hela programmet och det påverkar ju då bjudningen, roligt med beröm för galoppen för den börjar vi verkligen på ordning på nu!

Jag är väldigt nöjd över dagen, väldigt irriterad på mig själv över missen som kostade många poäng och en placering idag, skönt att vi får chans att ta revansch redan imorgon!

Likes

Comments

Idag är det äntligen dags för tävling igen! De blir två dagar i Myråsen denna helgen. Idag startar vi en LA:1 och hoppas såklart på att vi kan visa upp vår bästa sida. Men nu har vi inte varit ute på en månad, så är beredd på att han lär vara rätt tittid och spänd. Men håller han sig lugn så kan de gå riktigt bra, han är magiskt fin att rida just nu. Men målet för dagen är bara att rida på godkända procent. Får vi till de så kan de bli högre men är han tittig så tror jag att de är där de kan landa, vi ska kunna göra de godkänt trots att han är spänd, de har vi gjort förut. Vi har ju dock bara startat LA:1 en gång och de var i maj. Då på 62% men med en riktigt dålig ritt. Så ska bli späntade att se hur de känns idag, för vi har tagit några kliv framåt sen dess.

Idag startar vi 15:38 och mamma tog ut hästarna så jag fick faktiskt lite sovmorgon och Highway han gå ett par timmar i hagen. Nu står han nyduschad och knoppad i stallet och jag är inne för att äta lite lunch innan vi åker, då är de väldigt praktiskt att ha typ 30 meter från dörr till dörr.

Men vi är pepprade och jag ska försöka att bara ha roligt och inte sätta för mycket press på mig själv, skiter de sig så har vi två starter kvar i helgen och det är inte hela världen (försöker jag intala mig själv ;)).

Likes

Comments

Senaste tävlingen gav en riktigt motivation- och självförtroendekick! Vi var i Färgelanda första helgen i juli och startade en LB:3 och debuterade LA:3. På framridningen till LB:n var han magiskt fin! Allt kändes lätt och jag fick passa mig för att rida för mycket så han inte skulle bli trött, ville bara trimma och trimma så fin som han var. Inne på banan var han något spänd och tyckte de var lite obehagligt med de blöta underlaget. Men travdelen gick helt okej, lite missar här och var men en fin känsla och han var ridbar. Innan galoppen fick han dock syn på några människor som var fruktansvärt läskiga så där tvärstannade han i två moment. Detta bidrog till spänning i övrigt och avbrott och felfattningar. En linje gjorde han dock väldigt fint och där belönades vi med en 8:a, på tiden att de fanns med i protokollet igen! I övrigt väldigt nöjd och glad efter den ritten, alla missar resulterade i låga procent men så ridbar har han inte varit inne på banan på väldigt länge, domarens kommentar var också rolig att läsa:

"Elegant häst med fin takt. Blir tyvärr tittid och stannar några gånger och är inte riktigt lydig idag. Utvecklingsbart ekipage, härlig trav och fin sits!"

LA:3:an kändes rätt mastig och anledningen till att vi red den var egentligen bara att de inte finns så många la:er och vi behöver träna på dessa program. Lika drömfin på framridningen men tyvärr ännu mer spänd på banan och kollade på ett läskigt hus och någon väg och stannade två gånger i ena skänkelvikningen osv. Men däremellan var han med på noterna, spänd vilket gjorde att vi tappade kvalité i alla moment men programmet i sig kändes som att de inte var några problem och vi fick en hel del 7:or men också 5:or och 3:or där de blev för spänt och då också ostadigt. Domarens kommentar:

"Flott häst som för dagen inte är helt mellan dina hjälper, ostadig. Däremellan visar han fina kvaliteter. Lycka till!"

Roligt med fina ord från domarna och även ett par funktionärer som berömde oss, roligt! Godkända procent i LA:n trots missar i nästan varje moment känns bra, för tänk vad bra när vi kan visa de så bra som vi kan, då jäklar! Nästa tävling är denna helgen och då kommer vi rida två dagar i Myråsen, 3 klasser. Tror de kommer bli bra då han kommer hinna kolla in spökena på banan flera gånger, så sista starten borde han ju tittat klart och kunna koncentrat sig på mig ;)

Just nu är de så, de stora problemet är att han är så tittig, men förhoppningsvis lugnar han ner sig nu när höstsäsongen börjar och de är tätt med tävlingar. För oss funkar de allra bäst att åka ofta och kontinuerligt för att han ska hålla fokus!

Likes

Comments

Har fått gjort en hel del idag faktiskt! Började med träning för Jenny imorse. Higgins var väldigt seg i bakbenen i början men blev bättre av jobb med övergångar mellan skritt och galopp och galopp-halt-galopp. Sen red vi igenom la:1 två gånger. Första va inte alls bra men till andra skärpte jag till mig och red ordentligt och då blev de riktigt bra!

Sen har jag äntligen fått städat i sadelkammaren. Har dragit ut på de alldeles för länge och de har varit ett totalt bombnedslag där inne, nu är de iallafall inte så att man vill blunda när man går innanför dörren haha. Passade på att tvätta lite schabrak och mina tävlingskydd, äntligen dags igen nästa helg efter en månads uppehåll, vi är taggade!

Nu sitter jag ut på altanen, äter kvällsmat, så skönt ute nu, har varit otroligt varmt hela dagen men nu är de lagom temperatur så man vill vara ute.

Likes

Comments

Har funderat mycket på hur jag ska göra med bloggen. Just nu jobbar jag heltid och hinner inte med så mycket mer än att rida när jag kommer hem, men samtidigt saknar jag bloggen på helgerna när jag har tid och att publicera resultat och bilder för sköns skull och för en tillbakablick. Så har bestämt mig för att börja igen, men främst under helgerna och när jag känner för de, för min egen skull och för att jag tycker att de är roligt. Så ska ta tag i designen och liva upp de här lite, hoppas att de finns någon läsare kvar som vill följa mig och Highway, nu när LA: debuten är avklarad så ligger nästa större mål i sikte som är MSVC, hoppas att vi kommer kunna starta redan i höst, vore så roligt att testa! Är väldigt peppad efter senaste tävlingen där vi fick så fina kommentarer av båda domarna!


Likes

Comments

Godmorgon! Äntligen helg och lite sovmorgon. Skönt att klockan inte ringde 5 imorse faktiskt. Jag ska snart gå ut till stallet och Highway ska badas. Han suger åt sig damm som en magnet såhär års och hans egentligen mörkbruna päls skiftar mest i grått än något annat. Men han är iallafall naturligt glansig även när han är skitig, vilket är väldigt tacksamt haha. Men när han är såhär skitig så är de så att jag skäms över att lämna gården med honom, så idag ska han få bli lite ren.

I eftermiddag har vi fått en träningstid för Paulinda Friberg i skara. Hon är där och håller träningar någon gång i månaden och jag står på en reservlista för dem. Har fått plats flera gånger men de har alltid varit något annat, antingen har vi inte haft någon sadel eller så har de varit någon tävling där anmälningsavgiften redan varit betald osv. Men nu så! Ska bli spännande att se vad hon har att säga om oss. Hoppas att Highway känns fin och att vi kan visa oss från vår bästa sida!

Likes

Comments

De senaste veckorna har gått otroligt fort! Största anledningen till min frånvaro här har varit studenten och förberedelser inför den. För exakt en vecka sen sprang jag ut! Studenten var fantastiskt rolig, bästa dagen. Även balen som var två dagar efter blev väldigt lyckad, tänkte sammanfatta allt i ett eget inlägg någon dag!

Annars så har jag börjat på mitt nya jobb, på ett labb. Ganska otippat, men roligt. Jag började i måndags så ska inte påstå att jag har hundra koll på allt ännu, men än så länge trivs jag bra! Kommer därför bli mest jobb i sommar. Fram tills augusti jobbar jag varje vardag sju till halv fyra. Så de blir inte så mycket kvar av dagen när jag sedan gjort stallet och ridit, så kan inte lova någon superuppdatering här. Men vill mest ha bloggen för att kunna dokumentera min och Highways resa. Vi har föresten hunnit med en tävling. Att säga att de gick bra är att överdriva, men de gick absolut bättre än de senaste gångerna och han var mycket mer ridbar. Dock fortfarande ostadig ibland, men vi jobbar på.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw