Header
View tracker

Ja vad ska man säga, det gick ju inte riktigt som tänkt haha.

MSVC:1 : Höll på att gå fel väg till framridningen så tiden blev lite kortare än jag tänkt mig. Han kändes väldigt fin från början och gav en superkänsla. Mjuk och fin och när vi började trava var han så lätt och fin, precis den där känslan man vill ha. Galoppen var också fin här började jag dock känna att han taggade till och blev lite väl på. De var öronen spetsade framåt hela tiden och han gick och småskruvade lite på huvudet och var nog på bushumör. När jag kände att han var fin så tog vi en liten skriftpaus innan jag lät honom komma upp i formen och red igenom lite moment. Här kände jag att han var väldigt taggad och speciellt traven ville han gå ifrån mig lite. Men jag hade ändå en bra känsla och fick nöja mig eftersom de blev kort med tid. I collecting ring började han spänna till och bli rädd för allt möjligt. När vi sen gick in på banan så gick all energi rakt upp i huvudet. Domarbordet var de läskigaste Highis sett någonsin ungefär. Jag gjorde som jag brukar och såg till att rida runt hela banan i båda varven och låg på en volt uppe vid C och la ner honom lite i formen och han började slappna av. När vi sen började programmet så började han backa i halten och var sedan otroligt spänd men samtidigt taggade och pigg. Vi hade missar i varenda moment och ju längre in i programmet vi kom desto mer gick energin upp i huvudet på honom. Minst sagt kaos och jag kunde inte annat än att skratta åt honom och är ändå glad att vi tog oss igenom hela programmet. Domaren tyckte iallafall att han var väldigt fin och skulle blir väldigt bra när han slappnade av, och att de var bra gjort att kunna sitta kvar, så de summerar ju de hela haha!

Till LA:n så red vi fram länge och han gav en ännu bättre känsla än innan, mjuk och fin och helt med mig! Denna klass gick i ett annat ridhus och där var de inte lika läskigt enligt Highway. Men han blev trippig i steget och inte helt med mig och programmet blev hackigt och spänt. I skritten så var han väldigt spänd och när vi skulle ut på kortsidan så började de pysa ur ett rör på väggen och då började han backa. Sen backa han även i sista halten och dessa kostade ju såklart mycket. Vi landade på 64,8% och några poäng utanför placering så de låg ganska lågt, surt med backnigarna. Men så kan de va, är inte alls nöjd med denna ritten eller procenten, så långt ifrån vad vi kan så de är såklart tråkigt att de inte funkade på banan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Imorgon rider vi årets sista starter! Vi åker till Borås och rider en MSVC:1 10:31 och LA:1 14:05. Han har varit väldigt fin i veckan så jag hoppas såklart att vi kan göra bra ritter. Men vi är verkligen i en inlärningsfas just nu och MSV är absolut en riktig utmaning varje gång, men även LA:1 som inte innehåller några moment som är direkt svåra för oss kan bli svårt då vi ändrat grundtidningen och han rör sig annorlunda. Och eftersom detta inte är befäst så kan de bli platt fall. Men efter att vi satte dedär målen igår så kan jag för första gången säga att det är helt okej om de blir platt fall imorgon. För de är första gången jag har ett konkret och långsiktigt mål att sikta efter, och i de stora hela så spelar inte morgondagens procent så stor roll. Spelar ingen roll om vi är bäst i LA, för de är inte vårt mål, vi ska mycket längre än så.

Likes

Comments

View tracker

Åkte upp till Stockholm förra fredagen för att spendera några dagar där hos några kompisar och så blev det även ett besök på Horse Show och lite shopping där. Och kan ju bara varna för ganska dåliga bilder, men ni se vad de är iallafall!

Schabrak från Mias RS med ett mörkt marinblått och ett silverglittrigt kantband och en vit/silver/blå passpoal. Tycker detta är så fint och perfekt nu när Highis är nyklippt ovh grå då varken den Rosa eller Guldiga tävlingsoutfiten passar!

Pannbandet "Withe Delight" från PS. Tycker dessa pannbanden är så fina och har ett likadant sen innan fast guldigt och dessa glittrar/glimmar hur mycket som helst!

2 par vita lindo från Mias. Och Mias-lindorna är nog mina favoriter, enkla och de blir snyggt!

Mer glitter! Är väldigt nöjd med de bootsen från BR jag har sedan innan och kunde inte låta bli dessa.

Sen blev det även ett nytt skimmelschampo till Highis ben och en Konditioner från K9. Använder bara K9 på Highway då jag tycker det ger jättefint resultat, speciellt schampot "Black out" är en favorit!

Likes

Comments

Min häst alltså! Det är helt galet vad han har utvecklats bara den senaste månaden. Jenny har ridit honom ca 1 gång i veckan de senaste då vi kommit till ett stadie där de är mycket nytt för oss båda och jag blir så stolt när jag ser honom från marken! Idag speciellt då allt helt plötsligt såg så lätt ut och bara flöt på. Sen gav han en fantastiskt fin känsla när jag hoppade upp. Det finns en helt annan rörelse och lätthet i honom nu, och de finns mer att hämta.

Idag kom Jenny också med lite tankar och planer och vi satte nya mål. Eller ja ett mål och sedan är väl de andra mer ett drömmål som kräver ganska bra flyt och utveckling framöver för att vi ska hinna dit. Men ens att de finns en liten, om än väldigt liten, chans att vi kan nå dit så är de fantastiskt att de ens finns på kartan. Får nypa mig i armen och slänger alla gamla mål i väggen, hade aldrig kunnat drömma om en häst som Highway och den resan vi gjort, och ska göra!

Likes

Comments

Jag är helt lyrisk över tävlingen igår och min fina häst! I LA:4 som var första klassen så var vi bara tre stycken och eftersom de kommit snö ute och det var halt så bestämde vi oss för att skritta fram och sedan sadla i ridhuset där de var framtidning då de inte var någon där än. Och de var nog tur de. Det var ett tältridhus och med lite snö på "väggarna" och blåst ute så lät de och fladdrade väldigt mycket. Efter en kvarts promenerande, med tyglarna i ena handen och kedjegrimskaftet i andra så började Highway befinna sig mer på marken än i luften, funderade allt på om de skulle gå att komma upp ens haha. Highway som annars kan vara lite jobbig att sadla på tävling var inte roligare igår, men med lite hjälp från överdomaren så löste de sig.

Det var nog tur att vi inte var mer än 3 som red fram där inne när alla hästar flög i luften samtidigt gång efter gång. Gick tillslut inte annat än att skratta åt de hela och försöka få till någon form av framridning. Highway var på hugget iallafall och med den extra energin höll han på att trava mig ur sadeln haha. Men trots omständigheterna kändes han mjuk och som en gummiboll i kroppen när han slappnade av lite, fantastisk känsla! Inne på banan hängde såklart den mentala spänningen med och de blev en hel hög med missar men flera moment som kändes fantastiskt bra, bl.a. en 8:a på ena skänkelvikningen. Sen lyckades jag blanda ihop programmen och red fel en gång. Men på de stora hela är jag nöjd med ritten och känslan han gav! Efter alla missar och poäng mellan 3 och 8 så landade vi på 61.351% vilket faktiskt gav oss vinsten i klassen!

Domarens kommentar: Uttrycksfull häst med fina grundförtjänster som blir riktigt fin bitvis men som inte alltid håller hela bed. punkter. Men syns vad bra de kommer bli, god grund, välarbetad. Men okoncentrerad häst vilket dämpar från högre poäng.

Sen gjorde vi ju även MSV-debut med MSVC:1. Och Highis var ganska slut i både huvudet och kroppen efter att ha hoppat omkring i luften och plockat fram den stora gången på första framridningen så checkade bara skolorna och något enkelt byte innan vi gick in på banan igen. Han gav dock fortfarande samma fina känsla bitvis om än lite vinglig. De blev en del missar som devis berodde på lite kommunikationsmissar och att han inte riktigt orkade behålla bärighet och fokus. Men när vi gjorde sista halten kunde jag inte vara annat än nöjd. Han gav så mycket och kämpade på. Att han inte höll fokus hela vägen var faktiskt helt förståeligt denna gången. Men känslan han gav igår på banan var magisk. Och trots missar på i princip varenda koeff-moment så lyckades vi få 60,5%! Hade självklart hoppats på att kunna rida på godkända procent men trodde de skulle krävas en jämn ritt utan stora missar för att kunna väga upp våra dåliga slutor. Och att vi lyckades väga upp alla de missarna vi gjorde så bra gör mig faktiskt lite stolt över oss!

Domarens kommentar: Är förtjänstfull men skulle vilja se lite mer lydnad och koncentration hos hästen och det är inget man kan trolla fram. Du rider framåt och gör rätt men hästen går emot din inverkan emellanåt, ex vissa skolor och får ojämnheter som dämpar poängen även om du rättar till det väl under ritten.

Likes

Comments

Imorgon är en stor dag för mig och Highis och jag är supernervös! Vi ska till Essunga och göra två starter. 09:09 rider vi LA:4, vilket är debut för oss i de programmet. De enda som vi har sådär koll på är bakdelsvändningarna men annars så ska de nog passa oss helt okej!

11:25 så startar vi eventuellt vår första MSV! Och jag är helt ärligt talat livrädd haha. Galopprogrammet har vi bra koll på och i skritten är det inga konstigheter. Travprogrammet lär däremot bli lite mer vingligt. Det största problemet vi har överlag just nu är att han börjar trava bättre och bättre och just nu hamnar vi i ett mellanstadie där jag måste hitta en ny ridning i traven för att matcha de nya samtidigt som han inte riktigt orkar bära sig ordentligt och då blir de mesta förutom öka och rida rakt fram lite knixigt och även de som vi egentligen har lätt för blir svårt. Men öppnorna gör han oftast bra, det är slutorna som vi inte riktigt har kläm på och eftersom de är koeff på dem så kommer poängen antagligen inte bli något vidare då vi inte är tillräckligt bra på resten för att väga upp de. Men vi rider bara för att få rutin och känna på klassen.

För mig är det otroligt stort att ens stå på startlistan. Det var inte länge sedan jag tänkte på MSV som något jag hoppades att vi kanske kunde starta någon gång i framtiden. Får inte glömma att för två år sedan, hösten 2014 red vi runt i LC med 59%.

Likes

Comments

Schabrak kan man aldrig få för många av, eller hur? Är lite sugen på att utöka Highis tävlingsgarderob med ett nytt schabrak! Har några färgalternativ och modeller jag funderar på:

Vinrött är så snyggt och jag tror Highis hade passat väldigt bra i detta, speciellt på sommarhalvåret när han är som finast i färgen. Men skulle kanske även funka när han är klippt och blir lite åt de gråare hållet. Just detta är från Anna Scarpati och kostar 899 kr.

Har varit inne på blått också, tror nämligen de kommer se bra ut även när han blir grå. Det längst till vänster är från Cristina Sports, lite dålig bild men de har marint kantband och marin/silver snurror samt strass, 1155 kr. Det i mitten är från PS och jag tycker de är så snyggt med monogrammet, rolig detalj, 599 kr! De sista är från Equestrian Stockholm. Samma här, gillar monogrammet, kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om de här, lite tråkigt kanske, det från PS är snäppet snyggare, 699 kr!

Sen har jag också varit sugen på brunt! Nackdelen är väl att de inte blir så snyggt på honom när han blir grå. Men annars tror jag de skulle bli snyggt med mitt guldiga pannband till! Gillar detta från PS, likadant som de blå. Tycker dessa är så snygga och till bra pris! 599 kr.

Likes

Comments

Godmorgon! Har varit tomt här och förklaringen är helt enkelt de svacka vi haft. Jag är en person som ältar och övertänker allt hur mycket som helst. Och att gå in här och skriva om passen och älta lite till blir inte så bra. Jag har inga problem att dela med mig av motgångar men när de känns som att de bara går dåligt så blir de bara värre av att älta.

Men världens bästa Jenny hjälpte mig reda ut mycket för några dagar sedan. För de mesta handlar om de mentala hos mig. För När vi tränat har de gått bra och Jenny förstod inte riktigt vad jag menade med att allt går dåligt, och uppenbarligen har vi tagit oss framåt trots att de känns som vi backat väldigt många steg. De som händer lite är att när vi haft en dålig vecka så börjar jag få lite panik. Dels väntar jag mig att de ska gå dåligt och när saker inte funkar får jag panik och slutar rida ordentligt. Jag vet ju vad som inte känns bra men fokuserar på att de inte är bra istället för på vad jag ska göra åt de. Mitt stora problem är att jag blir långsam, och fokuserar och tänker på de, och de blir jag inte snabbare av direkt.

Men nu känns de som att vi är tillbaka på banan, eller jag Highway har egentligen inte gått dåligt. Sen har vi mycket att jobba med just nu. Han utvecklas mycket och de skapar ju hela tiden nya problem som handlar om styrka och jag måste lära mig rida annorlunda när han förändras.

Denna veckan blir de mycket fokus på programdelar, vi ska tävla på söndag och då väntar en, eventuellt två, debuter för oss, nervöst! Jag har iallafall börjat plugga program, att lära in två nya till samma dag är lite klurigt. Har egentligen inga större problem med att lära mig program men att lära in två nya samtidigt gör mig lite stressad, de jobbiga tycker jag är när programmen är snarlika med liknande linjer osv, då är de lätt att blanda ihop, men de ska nog gå bra!

Mamma och Highis förra tävlingen i väntan på pristutdelning!

Likes

Comments

Hur upplever du att BoT gör skillnad? Är själv väldigt sugen på ett nättäcke.

Jag är väldigt nöjd med våra BoT produkter. Där man ser mest skillnad på hos Highis är när han har stallpaddarna på natten. Han blir alltid lite tjock i benen men de blir mycket bättre med BoT. Täckena ger inte samma synbara skillnad men Highis börjar ofta tugga och gäspa när jag lagt på de och jag känner skillnad i musklerna, framförallt bogarna som masseras varje dag innan ridning.

Likes

Comments

Blev en väldigt lång dag i söndags men jag är väldigt nöjd! Lb:n gick i deras lilla ridhus och framridningen var i paddock där underlaget var otroligt djupt och tungt vilket märktes väldigt tydligt på Highis som blev tung och jag fick känslan av att jag bäred runt honom. Hade som tur va planerat att rida fram kort till denna klassen så han blev inte allt för trött. Inne på banan så fick jag lite mer energi och lätthet i honom. Han var som många andra väldigt tittig men fick honom lugn och med mig innan start. Första delen av programmet kändes ganska bra. De flöt bra och de var inga konstigheter. I första galoppen snubblade han och efter de spände han till och kändes försiktig och backade sedan av. Efter galoppen blev han stark och började bli lite lång och slog någon gång när jag ville sätta ihop honom. Men överlag är jag helt okej nöjd. Jag hade velat ha honom mer ihop och haft lite mer tryck samt lösgjorhet, de kändes överlag väldigt slätstruket.

Domarens kommentar:Fräsch energi-tempo på häst som du håller väl framför dig, har därför aktiva bakben som trampar på, skulle i detta vilja se lite mer eftergift i vänster sida samt formen ibland lite stadigare . Fint flyt. 69,82% och en andra plats!

​Till LA:n kunde vi rida fram i ridhuset och jag la mycket tid på skritten med skänkelvikningar på diagonalerna och öppnor. Redan från början hade jag en fin energi i traven och galoppen. När jag satte ihop honom så var han fint framme och blev nästan lite för på på men utan att bli stark på ett sätt han inte brukar vara så vet inte riktigt hur jag ska rida honom här. Vill inte sätta ihop mer för då tar han i mer än han orkar och blir istället stark. Inne på banan så var han så rolig! Han kändes så positiv och framåt! Vi fick ett par galopp inslag i början av travprogrammet som helt var mina missar. Samt i halvbågen med förlängd form där jag tog en förhållning och inte var med och drev som han tog som en avsaktning. Men skänkelvikningarna flöt bra, bättre än någonsin inne på banan! Skritten var helt okej och galoppen flöt som vanligt bra. 

Jag är så nöjd med denna ritten! Nog för att de var kostsamma missar och de var inte den bästa vi gjort men missarna som kom berodde på min ridning och inte på att han var tittig eller spänd och han kändes likadan på banan som på framridningen. Detta är ett så stort och viktigt steg för oss. Han blir ofta allt för spänd för att de ska bli bra och de känns ofta rätt hopplöst. Men ryttarmissar kan man ju göra något åt mer aktivt! 

Resultatet blev 59,86% och jag hade väl hoppats på lite till. Men de låg väldigt lågt i klassen överlag så de gör mig inte så mycket. Två 4:or på missarna som drog ner såklart. Sen fick vi 6 & 6,5 på den förvända vilket jag inte riktigt förstod då vi aldrig fått under 7 på den och den var inte sämre än vanligt. Men, men jag håller med om hennes kommentarer även om jag tycker vi var värda lite mer!

Likes

Comments