Header

Igår var vi och tränade för Paulinda Friberg.Hon har träningar i Skara ibland. VI har ingen ordinarie plats men står som reserver. Har ridit för henne en gång innan, i våras och tycker hon är väldigt bra.

Vi började med galoppen och kollade snabbt av enkla bytena. Dessa börjar bli bättre, men de behöver befästas mer och de är lite från dag till dag. De var inte super igår men jag fick några tips med mig som vi ska jobba vidare med! Sen gjorde vi även lite galoppökningar då jag känt att de inte varit så bra de sista. Fick bra tips även här! Sen la vi mest fokus på traven och skolorna. Här tycker jag att vi verkligen kom en bit påläggen igår! Inte för att de blir perfekt men jag kände verkligen vad de var som brast och skillnaden när jag fick mer ordning. Highway kämpade på väldigt bra och Paulinda tyckte han var väldigt fin och skulle bli väldigt bra, roligt! Taggad på att träna vidare nu och hoppas att vi kan få en tid snart igen.

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av en film från våren 2014. Vid den här tiden så höll vi fortfarande mest på med att skola om oss/Highway till hopphäst, ångrar de en del idag dock även om vi hade väldigt roligt. Detta är under våren och jag hade brutit armen vid en avramling och kunde inte rida. Karin, en vän till familjen red honom en del men de blev också en del löshoppning hos min tränare Linda. Highway hade självförtroende minst sagt och tyckte han var otroligt duktig, att bommarna ofta flög åt alla håll brydde han sig liksom inte om haha.

Detta var dessutom innan vi hittat en bra foderstat, ser ut som en helt annan häst i kroppen mot idag!

Likes

Comments

Hittade lite bilder från en framtidning i somras. Här var vi i Floby och kommer ihåg att han var så otroligt seg denna dagen, var inga bra ritter alls. Vi red en LB:1 på 67% och en LA:1 där jag red fel inte en, utan två gånger, otroligt klantigt! Blev trots allt en fjärdeplacering i LA:n på 66%. Nog för att de är mysigt ed tävlingar på vintern, att lasta på i något fint täcke och skritta fram med fleecetäcke, men visst längtar man lite till sommaren när man ser dessa bilder?

Likes

Comments

Väldigt nöjd med känslan Highis bjöd på idag. Han var lite tittig och spänd till en början men slappnade av ganska bra. Han var fin i skritten, slutarna flöt väldigt bra. De jag måste tänka på är att inte låta honom bli för rak, speciellt i högerslutorna. Skänkelvikningarna var fina dem med, han flyttar så lätt och fint undan nu! I traven rörde han sig väldigt fint idag från början och gav en bättre känsla än de senaste dagarna, bättre dragläge och mjuk och fin.

Galoppen var svårare, märktes väldigt stor skillnad från de senaste passen som vi ridit på LRK. Har ridit i deras stora ridhus båda gångerna som är 80x24. Idag var den lite springig igen. Vår paddock är 20x40, så jag tror att nu när galoppen blir allt bättre så behöver han lite mer plats att verkligen galoppera igenom, rider vi på i lite större galopp än vanlig arbetsgalopp så tar de inte många språng innan vi har tagit oss från kortsida till kortsida och de blir en naturlig uppbromsning genom hörnet och hälften som många meter att bara rida rakt fram på. De blev iallafall bättre längre in i passet och han jobbade fint med samlingen!

Likes

Comments

Den värsta vintern verkar vara påväg att lämna oss ett tag och ingen är gladare än jag över att de blir varmare. Paddocken började bli ridbar idag men vi åkte ändå till ridhuset. De blev ett joggingpass idag, mestadels i galopp, jobbade mycket med den förvända som börjar kännas bättre igen, skönt då de är en stor favorit hos mig. Han kändes ganska fin. Han har varit lite bitig i vänstertygeln de senaste men idag blev han mer jämn mot slutet. Då och då gick jag över i trav och red någon långsida i öppna. Dessa gjorde han bra idag och kom upp fint i formen när jag höll om med benen och satte tillbaka lite. Men jag har honom inte riktigt där jag vill i traven, den har varit svår de sista och jag hittar inte riktigt dragläget, tur att vi fått order av Jenny att jobba mest på galoppen haha.

Likes

Comments

Har sedan tidigare ett "ridregntäcke" vi köpte från hööks för flera år sedan. Supersmart att bara kunna lägga över på tävling när de regnar så varken Highis eller sadeln blir blöt. De går även att rida med, men de är ganska halt. Men mycket smidigare att lägga på innan man sitter upp än ett vanligt regnäcke. De vi har är dock väldigt tunt och tål inte särskilt mycket vatten innan de går igenom, räcker med att de regnar lite mer. Så jag är sugen på ett nytt, förhoppningsvis bättre. Finns lite olika men de jag tycker verkar bäst är antingen ett från Horseware eller Eskadron:

De från Eskadron tycker jag ser ut att vara lite tjockare/mer tätt. Däremot så stänger man vid halsen med en dragkedja, super om den är smidig, men känns också som att de kan bli lite krånglig, och med tanke på att min kära lilla häst inte alltid har tålamod till att stå still så vill man ha något som går så fort som möjligt och inte krånglar. Sen kan de vara ett plus att detta inte har någon magjord, sålänge de håller sig bra på plats ändå, men detta ser inte så "flygigt" ut.

Horseware har jag däremot bara bra erfarenheter av men detta täcket ser lite tunnare och mer "flygigt" ut. Däremot har de vanliga knäppen och hål för stigbyglarna.

Prisskillnaden på dessa två är inte så stor, ca 150kr lite beroende på vart man kollar. Dock såg jag att Skara Hästsport har båda så får väl åka dit och kolla och känna vilket som verkar mest vattentåligt.

Likes

Comments

Hua vad kallt de blivit! Var -12 här sist och sett att de varit nedåt -20 på flera ställen, Jättefint med sol och snö, men alldeles för kallt. Tackar gud för värme och varmvatten i stallet och isolerade ridhus dagar som dessa! Känns som ben och armar blir som isbitar så fort man kliver utanför dörren.

Men, men! Highway gick helt okej idag iallafall. Jobbade mest i galopp med förvänd på serpentiner i framridningen som var ganska bra. Har känt att ha varit ganska springin i galoppen de senaste, speciellt då i den förvända men idag kände jag att han väntade på mig och var bra i balans. Däremot hade jag överlag velat ha honom mer framme för skänkeln med bättre bjudning, framförallt i traven. Detta såg dock inte mamma utan tyckte han såg fin ut och rörde sig trevligt så antagligen så berodde känslan nog mest på att de är jobbigt för honom nu när han utvecklar traven så då känns de lite segare och inte så kvickt som jag vill. Men överlag var de okej, längesedan jag red med speglar nu så de var extra roligt att se hur alla gångarter blivit bättre i grunden framförallt, utan att jag satt tryck i honom, fick en lite chock när jag tittade i spegeln och såg hur mycket bättre han rörde sig mot vad jag trodde haha :)

Likes

Comments

Nu är vi äntligen anmälda till årets första tävling! Ska bli så roligt att komma ut igen och att de inte blev något allt för långt uppehåll. Tänkte dela med mig av planeringen av de första tävlingarna iår.

V.5 Tidaholmsbygdens Hästklubb, LA:4 & MSVC:1

(EV: V.6 Jönköpings Fältrittklubb. Denna står bara som utkast i TDB och vad jag vet så har de fortfarande kvarka där, men förhoppningsvis så hinner hästen/hästarna bli friska och karantänen över, gillar denna klubben!)

V.9 Skövde Ryttarförening, de har två-dagars tävling så vi kommer starta LA:3 på lördagen och så blir de debut i MSVC:2 på söndagen.

Känns som en bra planering. De närmsta och mest kortsiktiga målen är att sätta sista kvalet till MSVB, dvs över 62%, samt att rida på 65% i MSVC. I LA:erna vill jag bara få bra och jämna ritter. Hoppas vi kan ligga stadigt på lite högre procent där, vilket vi bör göra om vi(Highis) kan hålla oss på mattan ;)

Likes

Comments

Highway gick så fint igår så nu är jag peppad igen, kanske bara varar tills dagens pass, men ändå! De var mjukt och fint under snön och perfekt mycket snö för att de skulle ta lite samtidigt som de gick att rida som vanligt. De behöver inte vara så mycket för att de ganska snabbt ska ta på krafterna hos dem om de inte är vana. Vi red i en halvtimme utöver fram-och avskrittning med lite skrittpauser. De blev mycket tempoväxlingar och lösgörande slutarna var bättre och öpinorna kändes ganska bra. Skulle dock vilja att han bar sig själv lite bättre där men de kommer, som med allt annat, med mer styrka. När vi kom till galopparbetet hade han börjat bli lite trött så de blev inte så mycket jobb där. De vi gör mycket just nu är att rida på en större volt och jobba med samlingen, känns som de börjar blir bättre och han förstår allt mer vad jag vill, duktig!

Idag däremot har det blivit kallare så de får bli ridhuset idag. Vi har valt att lösa ridhuskort på LRK detta året. Blir nog bra miljöträning för Highway i deras stora ridhus som är ganska typsikt sånt ridhus där han blir spänd och tittig, nyttigt.

Likes

Comments

Någon mer än jag som vaknade upp till snö idag? Innan vi fick Highway har jag alltid gillat snön och tyckt att de varit mysigt. Men numera så känns de mest jobbigt. Det har inte kommit så jättemycket iallafall och de är inte minusgrader så förhoppningsvis är det ridbart i paddocken. Hoppas bara att de inte fryser så jag hinner rida för Jenny i veckan. Typiskt att vädret ska komma just när jag känner att jag behöver som mest hjälp!

Är så mycket nytt nu och när jag rider själv känns de mest som vi harvar runt med dålig känsla och problem jag inte kan lösa, självförtroendet är inte på topp för tillfället och de känns som att jag mer förstör än något annat, frustrerande!

Likes

Comments