Hejsan Hejsan!
Nu var det ett tag sedan och idag tänkte jag skriva om två ridpass, ett i går och ett idag!
Kände att jag lika gärna kunde vänta så kan man göra ett inlägg istället för två korta♡

TORSDAG

Idag red jag på Zatoska, väldigt fin men väldigt pigg häst. Det var planerat att vi skulle rida ut på koängen och rida på volten, klättra lite och hoppa något enstaka hinder men då hade ju såklart kossorna fått gå ut på bete där igen så det gick inte nåt vidare. Istället red vi en lång bit på en grusväg fram och tillbaka, typ halvvägs till badet tyvärr så var hästarna så pigga satt det blev ingen galopp

Men galoppen är ju såklart inte det viktigaste men hade gärna velat öva nån galopp fattning på Toska. Vi övade iallafall lite tvåpunktssits och lite tempoväxlingar. Vi fick även lära oss att man ska stå upp med händerna på manken så man lutar sig på manken i nerförsbackar!

Ridning 7/10

foto: Sofia Hjalmarsson

FREDAG

Idag blev det ett ridpassBarcardi. Väldigt rolig och samarbetsvillig häst och öronen var mest framåt. Han var dock lite spänd och het pågrund av att han aldrig varit på ängen tidigare. Men det var helt klart en häst jag skulle vilja utvecklas med. Han var väldigt lik Halo några sätt satt det kändes som att sitta på en enorm Halo.

Vi övade iallafall på tvåpunktssits, valstakt och övergångar i tvåpunktssits vilket var väldigt lärorikt då valstakt inge riktigt är helt inne hos mig hahah.

Ridning 9/10

foto: Nelly Hörberg

Tack så jätte mycket för att du läste inlägget!
Kommentera gärna vad du tyckte och tips

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej hej!
Som några kanske sett på snapchat så har jag hyrt en häst som heter Athena i fredags och imorrn (söndag). Tänkte skriva lite om ridpass och lägga upp lite bilder.
Red även idag också på världens bästa ponny även kallad Halo. Hon var också suuuuuper duktig.

Men tillbaka till Athena nu...
Hon gjorde verkligen sitt bästa och det är så himla roligt att få rida på en sån arbetsvillig häst verkligen älskar hur bra hästar vi har på Järfälla Ryttarförening. Några sparkar bakut pågrund av mycket bromsar och jag glömde flugmedel (stakars häst jag vet).

Men titta lite på bilderna och kolla även in Nelly Hörbergs foto sida på instagram canon.nelly. Det är hon som har fotat alla fina bilder!
Stort tack Nelly!❤

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!
Hej så länge

Likes

Comments

HEJSAN SVEJSAN! <3

Idag var jag då i stallet igen för första gången på lääääänge (enligt mig). Hängde med några helt underbara människor dock vet jag inte om jag får skriva deras namn men vi fotade i alla fall och "många" har frågat vad jag använder för program och om före och efter bilder av mina foton. Tänkte svara på det nu! :)

Jag använder mig av picsart till dator. Har en bild på vad jag använder för verktyg men resten får ni klura lite själva så våra bilder inte blir identiska <3


Så detta är då verktyget jag använder och här nere är en före och efter bild på en häst jag fotade idag. Kan tyvärr inte berätta vad h*n heter :(

Bilden till vänster är då orginalet och den till höger är när jag har redigerat bilden. Lite tips är:

1. Svarta hästar ska bli mörkare.

2. Skimmlar/vita ska vara lika ljusa och skuggorna starkare.

3. Bruna och mörkbruna ska bli ljusare

Dessa tre är saker jag tänker på med färgändring osv.

Ha en fortsatt trevlig helg och kväll! <3 <3

Likes

Comments

HEJ IGEN!

Nu till termin start på Järfälla tänkte jag börja fota lektioner lite oftare och så ofta jag kan! Kommer dock alltid att ha stallvärdspass och min skötponny i första hand så om din lektion är under den tiden kan jag inte fota! Det ända kravet till att jag ska kunna fota dig är dock att du MÅSTE ange din mejl adress då filerna kan va väldigt stora när det blir så mycket bilder därför skulle jag om jag var ni öppna mejlen på en dator.

Här är några exempel på bilder jag tar på lektioner.

Ryttare : Emma Sandström

Ponny : Lisselans Sugar

Här nere är då 5 olika typer av bilder jag fotar på ridpass!

Jätte ledsen för så kort och ointressant inlägg men i alla fall hör av er på Instagram på DM om fotografering!

Sociala medier m.m hittar ni på sidofliken i vänstra hörnet :)

HEJDÅ <3 <3

Likes

Comments

Lucky var såå fin! Dock är jag så sjukt ledsen över att jag inte hunnit lägga upp hur det gick.

I alla fall vi gjorde lite 10 meters volter, galopp fattningar och avbrott till skritt och bara känna in hur han var att rida.
Han är dock väldigt svår riden om han känner av att han kan busa runt.

Men den här dagen var han otroligt lugn vilket jag är riktigt glad över då det var ett tag sedan jag satt på hästryggen! (7/6 på ponny).

Man måste dock hålla honom sysselsatt hela tiden så volter m.m är väldigt bra då han tycker det blir tråkigt att bara kuta runt.

Likes

Comments

Hej!
Så idag ska jag ÄNTLIGEN få träffa Lucky efter en massa prat med ägaren osv. Vet inte så mycket än förutom att hon som äger honom har fött upp honom själv osv.
Är riktigt taggad då det var ett tag sedan man fick sitta upp på hästryggen.
Ha en fortsatt trevlig dag allihopa! :) <3

Hästen på bilden är Westports Ettie så det är inte Lucky.

Likes

Comments

Längtar ihjäl mig efter ponnyn❤ Vet inte hur jag ska kunna stå ut utan henne till augusti❤😦 Saknaden är enorm❤

Likes

Comments

Nu går älsklingen ute på bete med sina kompisar. Vi släppte ut dom i fredags men bättre sent än aldrig att lägga upp. Bilden när hon ligger ner är när jag skulle ta in henne för sista ridläger dagen. Hon var inte speciellt taggad kan jag berätta❤

Likes

Comments