Header

Jag har blivit extrem på att skjuta upp känslor på senaste tiden. Ett tag så grät jag och var ledsen nästan hela tiden. Ja det är ju klart att det är bra att det inte är så längre. Men problemet är det, att det kan hända väldigt mycket jobbiga saker utan att jag får utlopp för det. Som för någon vecka sedan hade jag en ren mardröms dag, verkligen riktigt hemsk. Jag grät lite grann men inte så som jag borde. Då samla jag på mig all den skiten så ligger den kvar där i magen sen kommer nått till och lite till. Det blir lite som att man startar en snöboll högst upp i en skidbacke. Den rullar och rullar tillslut blir den så stor och tung att den inte längre orkar ta sig fram, inte ens om någon hjälper till. Ungefär samma sak händer med mig. Istället för att få "små utbrott" på vägen samlar jag ihop till ett stort. Ni anar inte hur mycket jag önskar att jag hade haft dem där små istället. När det blir så mycket att man inte själv kan kontrollera det är det riktigt tufft.
Med detta menar inte jag att jag går runt och är olycklig den andra tiden. För jag är glad och 9 av 10 gånger är det genuin glädje. Fast man behöver vara ledsen ibland också det är bra för en. Skulle man alltid vara glad hade man aldrig riktigt känt sig glad eftersom man inte vet något annat.
Så med detta sagt, jag vill bli en känslosammare människa igen. Inte som jag var förr när jag grät för allt men kunna gråta när jag behöver gråta. Lättare sagt en gjort helt enkelt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag är verkligen så nervös inför mitt gymnasieval. Var helt hundra på vad jag skulle läsa fram till för någon vecka sedan. Då jag hörde om en linje jag inte visste fans, eller snarare en inriktning.

Innan var jag typ 100 procent säker på att jag skulle läsa ekonomi någonstans i Lund. Jag älskar siffror och kan själv se mig som egenföretagare osv.. Därför har väll det kommit rätt naturligt. Men jag älskar också media, journalistik, foto och har framförallt en passion för att skriva. Det finns ju estetik och media men det har nog aldrig varit något som egentligen tilltalat mig, varit inne på det lite fast alltid tvekat. Men då fick jag höra om den här inriktningen på samhälle: Information, kommunikation, media. Varför har ingen berättat om den tidigare? Tror verkligen att det är en linje som skulle passat mig som handen i handsken. Fast nu kommer "problemet" de flesta jag känner ska läsa i Lund. Den här inriktningen är förmodligen bara intressant i Kristianstad och jag vet inte om jag är redo för att bara släppa taget. Givetvis behöver det ju inte betyda att jag tappar kontakten med mina nuvarande vänner men risken blir större. Och ska jag vara ärlig vet inte jag om det är en risk jag är bered att ta. Jag älskar mina vänner jag är trygg och har koll här. Det är klart att jag vill hitta nya vänner, men inte med risken att förlora mina gamla.

Hur gjorde ni när ni valde gymnasium? Gick ni lite efter vart era vänner skulle gå, eller bara efter vart linjen och den bästa skolan fanns?

Likes

Comments

Jag har ett problem ett problem jag delar med väldigt många andra. Kontroll det är mitt problem, jag måste ha kontroll över allt. Även fast jag kanske inte är en person som använder min kalender så mycket så har jag nästan alltid koll. Det många andra har nerskrivet har jag ofta i huvudet. Tänk dig att få plats med alla saker i huvudet, som ska göras och minnas. Då kanske ni förstår varför det ibland blir kortslutning.

Kontrollbehovet är något jag haft sen jag var liten. Mina föräldrar sa alltid och säger fortfarande att jag har stora öron. Ja, till viss del är det nyfikenhet men det är också mitt kontrollbehov. När vi hade gäster förr så vägrade jag att somna. Jag låg alltid uppe och lyssnade på vad alla sa. För att jag ville inte vakna morgonen efter och inte veta vad som hade sagts, inte veta vad mina föräldrar pratade om vid frukostbordet. Jag skulle ha koll, så var det bara.
Det är inte längre så extremt men jag hatar fortfarande att inte höra vad någon annan säger. Helt ärligt vet jag inte hur många gånger om dagen mina kompisar får höra "vadå, vad sa ni nu" eller "vad pratar ni om".

Detta speglar sig även i min planering. Jag vill helst veta saker minst två veckor i förväg. Spontan finns knappt i mitt vokabulär. Allt ska ständigt vara planerat. Tänk mina vänner som ständigt ska besväras med detta. Att bara dra ut en kväll är inte alltid så "bara" för mig. För om inte kvällen är planerad kan ju allt hända och tänk hur mycket det kan vara. Då ska alla de tankarna också få plats i mitt konstant fyllda huvud. Har blivit bättre med detta också men ibland funkar det verkligen inte.
Då blir det de allt för kända utbrotten.
Ni skulle veta hur ofta jag pratar med mig själv i huvudet för att överkomma denna rädslan. Ja, kontrollbehovet är en typ av rädsla, en rädsla jag varje dag försöker överkomma.

Likes

Comments

Idag har varit en riktig hektisk dag. På ett bra viss dock. Vaknade lite i 9. Sen dess har det varit full fart. Städade mitt rum sen åkte jag till gymmet och var där typ en timme. Sen hem duscha och mot handboll i Höör då mitt lag spelade match. Därifrån var det hem äta och sen iväg till nästa handbollsmatch i Lund där Höör damlag spelade.
Jag och mamma har konstaterat att om vi hade velat hade vi kunna kolla handbolls matcher konstant på helgerna. Men det gör verkligen inte mig ett dugg.
Det lutar mot att jag ska iväg nu ikväll men annars bli det hemma och ännu mer handboll på tv.

Med brist på bilder så får det bli en bild från min semester i Grekland.

Likes

Comments

Denna texten är kanske för personlig för att skrivas ut här. Men samtidigt är jag sån som person, väldigt öppen och personlig. Många läser mig nog som en öppen bok. Så därför tänker jag skriva ut den ändån.

"Jag hade en syster, vi skrattade, vi grät och vi bråkade. Vi gjorde det som systrar ska göra. Men en dag var vi inte längre systrar.
Hon som varit min identitet, hon som varit min andra hälft, hon som så länge ägt en stor del av mitt hjärta försvann. Löstes upp så som Ariel, blir till skum på havets vågor. Det som innan varit lika självklart som att solen går upp på morgonen var nu lika osäkert som att solen alltid tar sig igenom molnen.
Men då kom han. Han fyllde det hålet du lämnat efter dig. Fick mitt leende att bli lika äkta som den dagen vi möttes. Fast det jag trodde skulle fylla hålet försvann lika snabbt som det kom, lika snabbt som elden tar sig i den torraste skog.
Nu är det borta igen. Hålet gapar lika tomt som flaskan jag precis drack för att dölja sorgen.
Är det så här det ska vara, är det detta man ska vänja sig vid? Personen som ska fylla din plats kanske inte finns. Kanske är det en fantasi som ska hålla dig vid liv, för att få mig att aldrig glömma. Att du var lika verklig som pappret jag skriver på och pennan jag håller i min hand. Lika verklig som tårarna som tidigare runnit längs mina kinder.
Jag älskar dig syster, har alltid gjort och kommer alltid att göra."

Likes

Comments

Kommer precis ifrån frisören och man kan väll säga att det blev rätt stor skillnad. Var väldigt länge sedan jag var brunhårig eller ja jag har väll aldrig varit det egentligen. Var typ svart hårig ett tag och nä det såg inte bra ut. Det var typ lika hemskt som att matcha rött och rosa. Har raderat alla bilder på det så kan tyvärr inte visa er men ni kan ju föreställa er.
Men idag blev jag riktigt nöjd. All eloge till min frisör som fixar detta. Mitt hår är så konstigt, inget frisörbesök är det andra likt. Det kommer att bli ljusare framförallt i topparna men är verkligen super nöjd.

Likes

Comments

Ja jag gjorde det igen, bara försvann. Men vad ska man göra när livet kommer i mellan? Det var rätt mycket där ett tag. Framförallt med jobbet i somras som blev lite mer än vad jag hade väntat mig.
Sen ska man hinna med allt man vill göra på sommaren. Vilket jag inte lyckades med. Tror inte jag var på stranden en ända gång, sov inte på studsmattan och sov inte i Åhus med kompisarna.
Men det har hänt en heldel sen vi hördes sist. Tänkte göra en punktlista med 4 saker som ni har missat undertiden.

- Jag har börjat 9:an. Har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar det eller inte. Av någon anledning känner jag mig så mycket äldre. Men med det kommer också så mycket mer saker att göra. Vilket inte funkar så jätte bra.

- Jag har bytt handbollsklubb, till H65 Höör. Det beslutet ångrar jag inte. Dock kan jag inte säga att jag inte saknar min gamla klubb. Kunde inte ens stanna kvar på träningen när jag skulle lämna min tröja. Eftersom jag förmodligen skulle börjat gråta. Har ändå spelat med dessa tjejer sen jag var typ 7 år gammal. Klart att det är jobbigt.

- Jag har varit i Grekland. Lite otur med vädret, men fick ledigt från skolan i en vecka och fick se lite annat så det blev bra ändå.

- Jag har slutat att rida. Jag tycker fortfarande om hästarna men kände inte samma glädje i stallet längre. Att rida är extremt dyrt så därför bestämde jag mig för att det var bättre att familjen lägger dem pengarna på något annat.

Likes

Comments

I lördags hade jag och Alice riktigt myskväll. Vi vaxade benen, försökte i alla fall, körde brun utan sol, målade naglar och lite där till.
Vi började förmiddagen med att åka till Lund för att handla lite. Vi stanna där inte så länge utan köpte det vi skulle.
Väl hemma grillade vi kyckling. Första gången både jag och Alice grilla men tycker vi fick godkänt. Inte det minsta torg och inte rött heller.
Vi pratade, skrattade och hade det riktigt trevligt.
Igår åkte vi upp till Åhus. Jag jobbar inte förens torsdag så stannar hos mormor tills onsdag. Så förvänta er ingen kanon uppdatering nu i veckan. Ska försöka så gott det går

Likes

Comments

Satt på min lunch idag och läste Ellinors blogg. Jag tror inte jag är ensam om att ha lyssnat på måndagspepp och att ha längtat efter att de ska komma tillbaka. Har verkligen älskat det. Tror inte heller att jag är ensam om att bli förkrossad av att höra att de nu ska lägga ner. Självklart förstår jag och acceptera att det inte längre fungerar men kan inte låta bli att bli ledsen.
Men jag får helt enkelt lyssna om podden några gånger och sedan hitta en ny podd som jag älskar lika mycket.
Har ni någon favorit podd isåfall vilken eller vilka?
Vilken podd tycker ni jag ska lyssna på nu.

Likes

Comments

Att vara här på allsång i Skansen är en sådan sak jag verkligen vill göra innan jag dör. Sitter just nu och tittar på det. Om jag ska vara helt ärlig så blir jag rörd. Solen lyser och där är så mycket folk. Blir lycklig när det visas på tv. Även fast vädret inte skriker sommar utanför fönstret så visar det ändå att det finns lite sommar i luften.

Likes

Comments