Allmänt

Bjussar på två färska men kassa bilder från Photo Booth.. vem använder ens det nu för tiden?

Hej på er!

Usch alltså, den här veckan har verkligen inte startat på sin bästa sida. Under helgen lyckades jag åka på en rejäl förkylning och i söndags hade jag hög feber. Jag var så himla risig och har till och med fått sjukanmäla mig från jobbet, vilket absolut inte hör till vanligheterna. Under veckan har febern försvunnit men ögonen och näsan runnit som ett såll och som pricken över i:et har hostan slagit rot. Av någon anledning blir det alltid så när jag är förkyld, jag börjar alltid hosta som en galning. Men idag är förhoppningsvis sista dagen jag stannar hemma, för nu klättrar jag på väggarna. Den enda som varit nöjd över att jag varit hemma är möjligtvis katten, haha..

Men för övrigt är livet helt på topp faktiskt! Lite senare idag ska jag till stallet, men det blir nog väldigt lugnt så förkylningen håller sig på avstånd. Kanske att jag skrittar ut eller longerar Ellrond, får se vad vi landar i helt enkelt!

Likes

Comments

Personligt

Hur gammal är du?
21. Men om snart en månad fyller jag 22!

Hur gammal känner du dig?
Alltså, jag känner mig typ lika gammal som jag är. Ungefär som åldersspannet i mitt kompisgäng som är mellan 18-27, och mittensiffran av det är ju typ.. 22. Där är jag!

Vart bor du?
I en radhus-fyra i ett görmysigt (på göteborgska) område sedan snart ett år tillbaka!

Vad har du gjort idag?
Än så länge idag har jag skyndat iväg till jobbet i vanlig ordning, druckit tre koppar kaffe och myst i repan under hela förmiddagen.


Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Åh, alltså.. jag tycker ju om alla årstider lika mycket. Nästan i alla fall. Möjligen att jag uppskattar sommaren och vintern, och kanske våren, lite mer än hösten men det är ju bara för att hösten (och mestadels även vintern) ALLTID regnar bort på den här sidan av sverige. Fast egentligen är jag som en gammal pensionär som tycker att alla årstider har sin charm, men om jag absolut ska bestämma mig för en speciell så landar det på sommaren. Den är bäst.

Är du beroende av något?
Ja, hästar, att fylla i min almanacka, uppdatera månadsbudgeten och att sova. Älskar att sitta och fylla i min almanacka, det infinner sig liksom ett lugn i mig när jag vet vad jag ska göra om två månader. Kontrollfreak? Ja visst. Samma sak med budgeten i Exel, fasen vad lycklig jag blir när allting stämmer.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Jag har så många svar på den här frågan, känner jag. Jag vill så mycket just nu - vara elitryttare i hoppning, gå drömutbildningen vad det nu kan tänkas vara, ligga på en strand i Thailand eller bara vara hemma och städa på mitt rum. Därför får jag nog svara att jag vill vara exakt där jag är nu, med hela livet framför mig så jag kan ta en sak i taget. Jag är ju ganska rörig med vad jag vill, som ni kanske har märkt, så jag låter det vara som det är helt enkelt.

Vad är du på för humör just nu?
Jag är på himla bra humör faktiskt! Nöjd med livet och tillvaron och förhoppningsvis fortsätter det så!

Vilket är ditt favoritgodis?

Tänder, nappar, sura turkosa flaskor, center, lakritsfiskar... Ja, alltså jag gillar typ allt :)

Vilken är din favoritaffär?
Åhléns, Mio, Zara och typ Maxi på vardagarna, haha! Kan fördriva hur mycket tid som helst i deras icke-mat-avdelningar, riktigt farligt ibland - speciellt hem/inredning och skönhet/hår. Ikea är också en finfin affär!

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska. Kan vara vaken tills forever om det skulle vara så. Är totalt värdelös på att gå upp ur sängen på morgonen, vaknar knappt av alla alarm jag ställt. Men det är inte så att jag har dåligt morgonhumör och är trött under hela förmiddagen, har bara svårt att komma upp ur sängen..

Har du blivit sydd någon gång?
Jajamen, 6 stygn i höger knä efter en knäoperation när jag var 6 år gammal. Jag var och åkte skidor i Åre med min farmor och farfar och lyckades ramla rätt brutalt efter ett hopp. Resultatet av mitt fina svanhopp blev att jag slet av korsbanden i knäet och svimmade. Kan tillägga att korsbanden håller ihop knäet och håller det på rätt plats OCH att jag åkte skidor ner för backen. Var nog svimfärdig hela vägen ner. Blev inget mer skidåkande för mig den veckan, fick sitta inne i stugan med ett knä lika svullet som en handboll är stor. När jag kom hem fick jag opereras och idag lever jag lycklig fast med tre ärr på ena knäet. Girlpower och lite för mycket envishet...

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Den här fick jag faktiskt fundera på en liten stund, på om det är något som gjorts extra speciellt för mig. Men jag kom på en sak, som inte bara var riktat just till mig men som jag uppskattade otroligt mycket. Det var dagen efter nyår, när hela köket såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig med flaskor, burkar, disk och dylikt efter nyårsmiddagen, som mamma hade ryckt in i hemlighet. Jag och Oscar hade sovit hemma hos honom och när vi gick hem till mig för att städa efter oss, möttes vi av ett skinande kök. Det var precis som att 13 personer inte ens hade varit hemma hos mig och firat nyår kvällen innan. Mamma hade fixat allting åt oss, trots att jag på nyårsnatten sa till henne att hon absolut inte fick göra det eftersom jag vet hur hon är. Men hon hade inte kunnat hålla sig, det hade tydligt luktat förjävligt i huset när hon vaknat. Då vet man att det varit fest! Men det, den hjälpen, betydde otroligt mycket. Min mamma är världens bästa!

Är du blyg?
Ibland i nya sammanhang där jag känner att jag inte passar in, kanske om det är för auktoritär feeling eller så. Men annars inte. Skulle säga att jag är väldigt bra på att prata om ingenting med folk jag inte känner.

Vad heter du i andranamn?
Anna. Bara så där. Fast det står innan mitt tilltalsnamn, alltså Anna Matilda Rudblom, men det är mitt mellannamn, skitknepigt.

Vill du gifta dig?
Jag vet inte, det har alltid varit en självklarhet för mig att jag vill det, men nu på senare år.... Nä... Ja, det vill jag! Brudklänningar är fina.

Har du något smeknamn?
Ja, och fyttikatta vad illa det låter. Jag blir kallad Mattis. Som om jag vore en manlig vilde från medeltiden. Jag kan säga som så att jag inte är speciellt glad i det men reagerar alltid när någon säger det. Det kommer från början från mitt kompisgäng från gymnasiet där jag blev kallad för "vaktmästar mattis" efter att jag skruvade åt en jävla glödlampa som blinkade i biblioteket. Det blev en liten grej av det och det var egentligen inte alls så kul, men just där och då skrattade vi så ögonen tårades. Sen dog det ut och av någon konstig anledning började en annan kompis kalla mig det för inte så länge sedan, och nu är det som det är. Det är lite hatkärlek över det. Det är alltså bara mina kompisar som kallar mig det, av familjen kallas jag för Tilda - antagligen för att det är lättare att ropa det än mitt riktiga namn, haha.


Det var de, nu vet ni kanske lite mer helt onödiga saker om mig, men ja... Ha det så gott! Ta hand om er!

Likes

Comments

Hästar & ridsport

Har precis landat hemma hos Oscar efter kvällens hoppträning på Ranneberga Gård på Tjörn, strax utanför Skärhamn. Lite oplanerat följde jag med Lisa och Maria på deras första hoppträning och det var verkligen roligt att få vara med. Det gick så himla bra för dom bägge, lite ringrostiga i början men efter några skutt gick det så jäkla bra!

Jag fick stå nere på banan och se på från marken vilket verkligen var nyttigt eftersom det ger en helt annan bild av hoppningen. Jag fick mig liksom en liten lektion jag med. När jag stod där, blev jag så himla sugen på att göra något liknande, det hade varit så kul. Jag måste verkligen komma igång med min hoppning jag med!

Likes

Comments

Hästar & ridsport, Träning & hälsa

Men hej, darlings!

Allting känns så himla bra nu, livet rullar på i lagom takt och jag är så taggad på allt vad livet innebär! Det har än så länge varit en lugn och odramatisk start på året och jag har ganska nyligen börjat sålla bland högskoleutbildningar jag ska söka nu i vår. Jag har hittat ett par stycken och det känns riktigt bra, det känns skönt att ha landat lite på den fronten. Näst på tur står högskoleprovet den 1/4 och inom snar framtid tänkte jag börja plugga inför det. Tanken är ju att jag ska kunna ge lite mer än vad jag gjorde på förra provet för att öka mina chanser att komma in på en bra utbildning.

Till något helt annat, jag ska börja med yoga. Vad sa du? Japp, du läste rätt. Jag, Matilda, eventuellt världens mest osmidigaste människa ska börja med yoga. 

Nu på söndag drar vårterminen igång för min grupp och det här är verkligen så spontant, haha! Jag anmälde mitt intresse någon dag innan jul och några dagar senare, innan jag riktigt hunnit tänka efter, hade jag fått en plats i en grupp. Dock var det ingen nybörjargrupp då den var fullbokad, istället hamnade jag i en fortsättningsgrupp så ja, haha..vi får som sagt se hur detta går. Jag har aldrig yogat på riktigt innan, jag har ju provat på yoga ett par gånger i mitt liv och efter varje gång har jag tänkt "Åh, fasen vad gött det här är..jag måste verkligen börja med yoga".  Sedan några år tillbaka har jag gått i tankarna om att jag borde prova en termin, bara för att få ha gjort det, och nu när livet har lugnat ner sig så tar jag tillfället i akt! Jag är ingen typisk yogatjej så det ska verkligen bli spännande att se vad det kan ge.Det ska verkligen bli roligt och intressant, och jag lovar att återkomma på söndag med hur det gick!

För övrigt så tömkörde jag Ellrond igår i en sjöblöt paddock. Jag har inte tömmat honom på jättelänge, alltså inte på över ett år, men Ellrond fattade grejen på en gång. Vi arbetade i alla gångarter och det gick så himla bra! Paddocken var typ översvämmad på vissa ställen men det gjorde inte så mycket. Både i traven och i galoppen hjälpte vattenpölarna oss jättemycket - det gav Ellrond härligt påskjut, sväv och ett fantastiskt tramp under sig. Han var så jäkla snygg! Jag stod typ och dreglade i mitten av volten och njöt för fullt. I galoppen bar han upp sig superfint och vi arbetade med tempoväxlingar, att kunna trycka på ett par steg för att sedan komma tillbaka till arbetsgalopp och det löste han kanonfint. Det var riktigt enkelt att reglera honom och det enda jag behövde göra var att hålla lika mycket i tömmarna och berömma honom. Det var verkligen jätteroligt att tömköra honom, och det är mig också nyttigt för mig att få läsa av honom och se honom från marken då och då. Dessutom provade vi ett nytt, ergonomiskt träns igår som han verkade trivas riktigt bra i. Supersnygg var han i det!


Bjuder på en av världens sämsta bilder från gårdagens tömkörningspass. Bilden är från en film och jag kan tillägga att jag höll i båda tömmarna och gick samtidigt som jag filmade, därav den otroligt höga kvalitén. Här håller vi på att skritta av och under passet var han så otroligt fin! Älskar den här hästen på alla tänkbara sätt..

Likes

Comments

Hästar & ridsport, Allmänt

Men hallå där! Nu har vi inte hörts på ett par dagar och långhelgen som var svepte förbi snabbare än önskat. Vardagen är är här igen med allt vad det innebär men mig gör det inte så mycket, jag har inget emot att få lite rutin på livet efter alla hackiga veckor och helger hit och dit. Under helgen har jag tagit det ganska lugnt, i torsdags shoppade jag mig en ny träningsgarderob och hängde på gymmet i 1,5 timme och i fredags rensade jag och mamma våra förråd och lämnade återvinningen. Riktigt skönt att få rent och snyggt överallt!

Lördagen spenderades i vanlig ordning hos hästarna, började dagen med en ridlektion på ridklubben och jag red favoriten Leo. Det var voltarbete med bommar och Leo blev kanonfin! Han var stel i början och ville inte alls gå fram för skänkeln, men efter något varv på galoppvolten tände han till och var helt med på noterna. Leo är rätt stor, han är nog närmare 175 cm i mankhöjd och lång i kroppen men efter lite arbete samlade han sig bra och jag avslutade lektionen på topp! När jag hade hoppat av kände jag hur mör jag var i hela kroppen, mag- och ryggmusklerna hade fått jobba ordentligt! Eftermiddagen ägnade jag åt Ellrond. Det var riktigt snorhalt ute och jag vågade inte rida så vi tog en halvtimmas promenad i tung snö istället och vi båda fick igång lite flås vilket var skönt. Efter lite arbete i stallet (mocka och göra maten) och mängder med mys med Ellrond fick han komma ut i hagen och jag rullade hemåt. På kvällen åt jag middag med familjen och tittade på film med kompisar, vi såg för övrigt filmen Focus som jag varmt kan rekommendera!

Igår söndag, tog jag och Oscar det riktigt lugnt på förmiddagen, vi sov ut och åt brunch tillsammans framför TV:n. Det blev raggmunkar med lite tjockare bacon, löksås och lingonsylt och det ar riktigt gott. Älskar svensk husmanskost! På eftermiddagen var jag på bio med min 6 år gamla kusin. Vi såg på den nya barnfilmen "Sing" och det var lite annorlunda men bra! Lite senare på kvällen var jag och Oscar på kalas för Emma som fyllde 22! Det var lättare mat och fika och det var supertrevligt!


Likes

Comments

View tracker
Träning & hälsa, Mode & outfits

Det ser verkligen ut som att det är olika färg på skorna, att de är mer beiga på bilden till vänster men på den bilden står de rakt under en av spottarna i taket som har gult ljus i sig, därför ser de annorlunda ut. Så skorna är mer som på den högra bilden!

Hej igen! Det är torsdag och faktiskt så är jag ledig idag! Det är jag även imorgon eftersom det är röd dag vilket innebär att det är långledigt denna helgen, så himla skönt! Känns verkligen som jag behöver två dagar av absolut ingenting.

Började dagen med en välförtjänt sovmorgon, gick inte upp förens strax efter kl. 09.00 och då hade jag ändå fått sova närmare nio timmar under natten. Vaknade upp till snö, -10 °C och strålande sol vilket var helt underbart eftersom det är ett av mina favoritväder! Efter frukosten åkte jag in till Kungälv för att ha kursavslutning, utvärdering och betygssamtal i naturkunskapen. Jag är väl sådär nöjd över betyget, men det kom inte som någon överraskning så jag får ändå nöja mig!

När jag var färdig i skolan, åkte jag till Bäckebol där jag gjorde några ärenden, bl.a. bytte min laddare. Jag fick en ny laddare till min Macbook i julklapp av min far, eftersom min kanin jag hade tuggade sönder min laddare, men jag hade sett ut fel laddare så den jag fick stämde inte riktigt. När jag bytt till mig rätt laddare gick jag in på Stadium XXL Outlet och uppdaterade träningsgarderoben - det blev tre nya t-shirts, två par tights, ett par nya skor, ett par nya handskar och en shake + en ab roller. Jag menar, ska jag lyckas med mitt nyårslöfte så ska jag.

Nu ska jag iväg till gymmet! Ha det så gott!

Likes

Comments

Hästar & ridsport, Träning & hälsa

Hej på er! Allt bra?

Igår besökte jag gymmet för första gången på över 6 månader (nyårslöfte? haha, ni ska bara veta..) Jag körde en mjukstart med blandning av både kondition- och styrketräning och det var superskönt! Jag värmde upp på löpbandet med 10 minuter power walk, 10 minuter långsam jogg för att sedan avsluta med 10 minuter rask gång. Efter det gick jag över i styrketräning med maskinerna och det blev en genomkörare av överkroppen. Jag fokuserade på de större musklerna (bröst-, rygg- och magmuskler) och i morse vaknade jag med en alldeles lagom träningsvärk så det gjorde nog gott! Idag efter jobbet, i bilen hem, blev jag riktigt sugen på att byta om till träningskläder och åka till gymmet istället för att åka till stallet vilket förvånade mig rätt mycket, jag brukar inte direkt vara den som uppskattar gymmet. Men min tanke är att jag ska gymma på tisdagar och torsdagar, så jag får spara på min energi tills imorgon!

Istället satte jag på mig termobyxor och stalljackan och åkte mot Ellrond och idag hann jag rida medan det var ljust ute vilket inte var igår! Ellrond dansade runt inne i stallgången medan jag ryktade och det var helt omöjligt att brodda honom, han kunde verkligen inte stå still och jag antar att det beror på att det snöat under dagen. Det var precis som att han hade myror i hela kroppen. Jag tänkte att vi skulle rida lilla rundan men istället höll vi oss på Ekarvallen (en gammal fotbollsplan tvärs över vägen) för att han var riktigt pigg. Han trippade fram och krullade ihop sig som han gör innan han exploderar när vi red på gångbanan längs med 90-vägen och direkt när vi kom in på gräsplanen körde han huvudet mellan frambenen, pep och sparkade bockut. Jag flög i en fin båge och landade precis framför honom och vi såg nog lika förvånade ut båda två över att jag plötsligt satt på marken, haha!

Jag hoppade upp igen och vi arbetade i mestadels skritt över hela planen och Ellrond var så otroligt frustrerad, han ville hellre galoppera som en tok men eftersom man sjönk ner i marken på vissa ställen så vågade jag inte släppa honom. Därför blev det några diskussioner innan vi tog oss tillbaka till paddocken där det blev trav- och galopparbete. Efter en stunds volt- och sidförande övningar slappnade han av och blev riktigt trevlig att jobba med. Efter passet fick han tugga på lite hö medan jag mockade, gjorde höpåsar och grejade. Efter stallet åkte jag förbi pappa en sväng och när jag kom hem åt jag middag med min syster. Alldeles strax ska jag hoppa in i duschen och sen åka till Oscar för att mysa lite!

Likes

Comments

Fotografi , Mat & recept

Hej på er! 2017 är här och det känns så himla bra! Jag har haft två underbara högtider med familj och släkt och bästa vänner. Julen spenderades med släkten alldeles i närheten av där jag bor och nyår firades hemma hos mig med hela kompisgänget!

Det var lite tyst från mig under mellandagarna, men jag hade fullt upp inför nyår med bla. ett stort kalas, jobb, inköp och planering inför nyår. Men som sagt, jag har haft två underbara helger och jag är så glad just nu!

Eftersom det har varit lite tyst från min sida, bjuder jag här på en bildbomb från jul och nyår!

Vissa av dessa bilder har jag lagt ut innan, men ni får se dom igen, det gör ju inte jättemycket. Men här är lite bilder från julafton som spenderades hemma hos min moster med familj.

Under nyår var alla mina bästa vänner hemma hos mig och Oscar och vi hade det sååå bra! Det var så lyckat och allt klaffade perfekt, maten, stämningen och sällskapet. Jag kunde inte fått en bättre nyår!

Det blev lite kort med bilder men kameran var inte med hela kvällen, men här har ni några bilder från middagen. Det bjöds på hummersoppa, oxfile & lammfilé med potatisgratäng och till efterrätt blev det citron- och blåbärscheesecake. Mumma!

Istället för bild på efterrätten får ni leva med en otroligt suddig bild på våra drinkar! (som inte var jättegoda enligt mig haha..)

Likes

Comments

Och så har året kommit till sitt slut, 2016 år över och 2017 har gjort entré.

Det känns verkligen som att 2016 har flugit fram, månaderna och årstiderna har rusat förbi och året har innehållit en väldigt blandad kompott av allt möjligt. Jag har flyttat, skaffat mig nya vänner och lärt mig prioritera vad som är viktigt för mig själv. Det har varit ett lärorikt år på många sätt som har gett mig både goda och mindre roliga erfarenheter och jag är djupt tacksam över de personer som funnits runt mig under årets gång.

I det här inlägget bjuder jag på en årsresumé i bild och text där tar ni får ta del av vad mitt gångna år har bjudit på!

Januari

I mitten av januari bombaderades vi av snö. På bara några dagar hade det kommit massor med snö och det låg säkert 30 cm på marken. Det blev många fantastiska bilder och en dag efter jobbet körde jag ut i Svartedalen och fotograferade. Ljuset var alldeles perfekt och det var precis som att jag var med i filmen Narina. Här ovan ser ni två av mina många favoriter från det tillfället.

I slutet av månaden åkte jag till Stockholm med Paula. Vi var bara där över dagen och lyckades därför, eftersom vi reste med tåg, knåpa ihop en tågresa på närmare 100 mil!

Februari & mars

Februari ägnades mest åt förberedelser inför flytten mot nya huset. Allting skulle packas och i nya hemmet hade vi en målare som målade om alla rum då det var rent och fräscht när vi flyttade in. Många timmar gick åt till att rensa förråd och garderober och för att inte tala om dubbelgaraget. Herregud vad mycket saker man hinner samla på sig under 15 år!

I början på mars gick flyttlasset mot nya huset och tack vare gemensamma krafter från många fina vänner gick allting som smort. I samma veva fyllde jag 21 år och jag kommer ihåg att det var med lite skräckblandad förtjusning som jag genomförde flytten. Det var mycket känslor från hösten i omlopp under den här perioden så jag såg sådär fram emot flytten om jag ska vara ärlig. Men under mars bosatte vi oss steg för steg och allt eftersom dagarna gick började jag gilla mitt nya hus mer och mer. Haha, jag vet inte hur många gånger vi besökte IKEA under dessa månader och många gånger svor över att IKEA Family-kortet inte gav en några bonusar eller rabatter!

April

I april följde jag med Oscar och hans familj till Tandådalen, Sälen, och spenderade en vecka i fjällen med skidåkning och fantastiska dagar. Jag njöt av dagarna som bjöd på öl och afterski, solnedgångar, skitväder i Trysil och skotertur till planksteksaftonen uppe på fjällets topp.

Maj

Maj var minst sagt en händeslerik månad! Jag kickstartade månaden med att börja rida Tic Tac och under vår första uteritt tillsammans med Ellrond och Lisa slog vi över på en av ängarna vilket resulterade i hjärnskakning och spricka i ett finger. Här kan ni läsa om det! Några dagar senare lyckades jag dra upp en gammal korsbandsskada jag har i ena knäet vilket gjorde att jag blev hoppandes på kryckor under ett par dagar. Jag kommer ihåg hur sjukt ont det gjorde och det går inte riktigt att beskriva. Det slår alla andra smärtor jag upplevt och smärtan från att tatuera sig är en fis i rymden i jämförelse. Usch, vad ont de gjorde. Ryser av bara tanken! Här kan ni läsa ett inlägg om olyckan! Men tack vare den bästa hjälpen från sjukgymnasterna på mitt jobb repade jag mig jäkligt fort och jag hann med Kungälvscrusingen och tre fotograferingar.

Jag fotade en hingstvisning ute i Torslanda för första gången i mitt liv. Det var väldigt givande och roligt och det blev många fina bilder! Det är alltid svårt att fotografera djur och människor i rörelse så det var nyttigt för mig att få öva på det. Jag märkte definitivt att kunskap är en färskvara och innan jag blev varm i kläderna blev det helkassa bilder. Så småningom gick det bättre och bättre!

I mitten av maj åkte jag och Paula på en liten roadtrip till Smögen där det blev en spontanfotografering. Det var perfekt väder och bilderna blev superfina! Här kan ni ser fler bilder!

Jag fick äran att fotografera Sandra, en av mina närmaste vänner, innan hennes bal. Hon var helt fantastiskt vacker och det verkligen lös om henne! Hon var klädd i en äkta prinsessklänning i ljusrosa och paljetter och håruppsättningen var to die for! Hade jag kunnat, hade jag gärna sett ut som hon gjorde på min egna bal.. Här har ni inlägget med bilderna!

Juni

Juni kom och i början av månaden följde jag med Lisa och Ellrond till Svenshögen för terrängträning. Jag följde med som både groom och fotograf och det var en riktig sommarkväll. Det var perfekt väder och solen värmde gott. Hindren bestod av ris, hus (som det på bilden) och kajaker och Ellrond tyckte det var jätteroligt! Efter terrängträningen var det bad i Hällungen (en sjö i Svartedalen) och Ellrond var lite tveksam i början innan han insåg att det var väldigt roligt! Här kan ni se fler bilder från den dagen!

Några dagar senare deltog jag i en Pay 'n Jump på Troya Horse Arena i Kungälv. Det är en kanonfin anläggning med en riktigt bra hinderpark och det gick så. jävla. dåligt. Nu, i efterhand, kan jag inget annat än att skaka på huvudet åt mig själv. Jag kan säga så här - jag ramlade av två gånger och strök mig från båda klasserna. Kul. Var jag nervös eller var jag nervös? Haha, men även det tillfället gav mig erfarenheter - jag måste våga lita på mig själv och framförallt hästen, jag måste släppa handbromsen och tänka "fortare, fortare, fortare" och jag måste ANDAS! Jisses, ni ska bara veta hur svårt det är ibland att vara sin egna coach.

I mitten av juni, närmare bestämt den 14 juni, fyllde Oscar 22 år! Det firades med utgång med kompisarna där vi började på Beerista, åt mat på Texas Longhorn och avslutade på Star Bowling.En grymt rolig kväll!

Jag köpte ny bil i slutet på månaden, det blev en Volvo V50 (-05) som jag är väldigt nöjd med!

Juli

Juli drog igång med Power Meet i Västerås. För er som inte vet vad det är så ska jag förklara; Power Big Meet är världens största evenemang för bilentusiaster. Det hålls varje år i början av juli i Västerås och människor från hela världen samlas för att vara en del av detta. Det är runt 20.000 besökande bilar och det är världens folkfest vart man än är. Jag har varit där fyra gånger och varje gång har det varit lika roligt! Ska man vara helt ärlig, så är det världens fyllekalas från det att vi lämnar Kungälv tills att vi kommer tillbaka en vecka senare. Vi bor alltid på samma camping, bland flera hundra andra. Det är pilsnerbilar och fylla överallt och det är sjukt jäkla roligt! I år drog vi upp med två bilar och en husvagn och det var ett riktigt bra gäng!

Jag var rätt sliten dagarna efter Power Meet och resterande dagar av juli fylldes med arbete och fina minnen! Bl.a. tapas- och grillkvällar, reunion med mitt gamla gäng från gymnasiet och restaurangbesök och båtturer!

Augusti

Dop i Borlänge

I början av augusti var jag tillsammans med Oscar och hans föräldrar på besök uppe i Borlänge. Jag har säkert nämnt det innan, men Oscars storebror Calle bor där med sin familj och vi var där eftersom deras dotter Cornelia skulle döpas. Tillsammans förberedde vi inför dopet, hyrde lokal, hämtade tårtor och dukade och själva dopet var jättefint. Allting flöt på utan några som helst problem och det var kul att få träffa Calle och Denice igen. Det är inte så ofta vi ses allihopa så när vi väl gör det är det alltid lika roligt!

Kolmården med familjen (länk till fler bilder)

Tillsammans med familjen (jag, mamma, syskonen och Oscar) styrde vi bilen mot Kolmården för att spendera två dagar på Kolmården Djurpark. Hela familjen är djurmänniskor så det här passade oss väldigt bra, men den som var mest lyrisk över allt var nog Oscar. Han var som ett barn inne på djurparken och ville gärna stanna kvar längst hos varje djur. Men jag får nog ändå säga att gibbonaporna var en storfavorit hos oss alla!

Det var mysigt att umgås alla tillsammans och att det inte fanns något internet där vi bodde var superskönt! Det gjorde att vi för en gångs skull umgicks och spelade sällskapsspel och läste böcker! På vägen hem stannade vi till i Gränna och där köpte vi såklart polkastänger!

September

I september slog verkligheten till igen. Okej, nu låter det ju jättedramatiskt men det var det inte. Jag var tillbaka på jobbet och renoveringen av de nya lokalerna påbörjades. Vardagarna fylldes med arbete och skola och helgerna spenderades i stallet. September var varm väldigt längre vilket gjorde att det blev många härliga uteritter! Under en söndag åkte jag, mamma och Oscar ut till Tjörn för att gå på höstmarknad vilket var lite mysigt!

Oktober, november och december

Under årets sista månader hade jag bloggpaus ska jag vara ärlig hände det inte så mycket under den här tiden. Livet fylldes med arbete, skolan och hästarna och det fanns inte så mycket tid till annat. Men levde. det gjorde jag och jag fick avsluta året på absolut bästa sätt!

Likes

Comments

Hej på er och god jul! Äntligen är det julafton och morgonen spenderades hemma med familjen vid ett juligt frukostbord. Julmusik spelades i bakgrunden och de tända ljusen prydde rummet. Supermysigt!

Efter frukosten gjorde vi oss alla i ordning och nu alldeles strax ska vi åka till våra släktingar och äta lunch - tomtegröt, dopp i grytan och annat gott. Åh, älskar julen!

Bjuder på två bilder från förmiddagen, frukosten och en bild på mig själv!

Åter igen, god jul på er och ta hand om varandra ♥

Likes

Comments

Nouw Magazine