Åh, det var längesen! Hur är det med er? Allt bra?

Helt plötsligt är det december månad vilket innebär att julen snart är här och att året börjar lida mot sitt slut. Andra advent har precis passerat och igår julpyntade vi och satte upp julgranen. Jag som tidigare inte haft någon julkänsla börjar äntligen komma i stämning. Det var så mysigt igår, familjen var samlad (inklusive katten) och vi satt i vardagsrummet och drack glögg och åt lussekatter medan julmusiken spelades i bakgrunden.

Som ni kanske har märkt så har det varit väldigt tyst från min sida under den senaste tiden. Har jag räknat rätt så är det ungefär 2,5 månader sedan jag la upp någonting sist och man kan väl säga att jag tog en oanmäld bloggpaus. Jag hade varken inspiration eller motivation att blogga och jag kände att de inläggen jag postade var tråkiga och väldigt oinspirerande. Det känns så tydligt tycker jag, när man inte själv har energin eller viljan att leverera, det lyser igenom så lätt på det man gör. Därför valde jag att ta en paus. Men here I am, jag är tillbaka! Denna gången med betydligt mer inspiration och vilja!

Under min bloggpaus har jag funderat en del och kommit fram till att jag borde rikta in min blogg på någonting som inspirerar mig. Jag tänker att om jag skriver om någonting som ligger mig varmt om hjärtat så kommer det märkas av i bloggen och det hade ju inte skadat, eller hur? Jag har faktiskt bestämt mig att jag under december månad ska låta bloggen blomstra ut och bli en hästblogg. Hästarna är ju trots allt min största energikälla i livet och att rida och utvecklas tillsammans med dem är något jag brinner för. Min tanke är att låta bloggen vara främst en hästblogg där jag delar med mig av mina fram- och motgångar som ryttare, mina planer och utveckling samtidigt som ni får ta del av min vardag.

Men vad har hänt sen vi hördes av sist?

- Jag har gått och blivit mörkhårig! Ida hjälpte (och övertygade) mig till att färga håret mörkt för lite mer än en månad sedan vilket jag trivs jättebra i. I början hoppade jag till varje gång jag såg mig själv i spegeln men nu är jag desto mer van vid mitt nya hår. Jag trivs som sagt jättebra i det mörka, men usch vad känslig jag är över min utväxt som kommer på köpet.

- Min kurs i Naturkunskap (NK2) börjar lida mot sitt slut och det känns lite konstigt. Hösten har gått så himla fort och jag har hunnit skriva flertalet prov, vara på studiebesök på Botaniska Trädgården i Göteborg och lämna in en större uppsats om evolutionen på 11 sidor. Jag tror att vi bara har ett prov kvar innan betygen sätts och kursen avslutas vilket ska bli lite skönt. Inte för att kursen har varit tråkig, snarare tvärt om, men det ska bli skönt att bli klar.

- Jag har både skrivit högskoleprovet och fått tillbaka resultatet från det och jag är väl så där nöjd måste jag erkänna. Jag skrev provet utan några som helst förberedelser och tog det för var det var, mest för att få en uppfattning om hur det går till och vad som kommer på provet. Det är klart att jag var nervös, trots att jag gick in för detta utan några som helst krav från mig själv, men jag tycker att det gick bra. Det känns skönt att ha gjort det och tanken var, och är fortfarande, att jag skulle ta det lugnt på höstens prov så jag kan satsa mer på vårens prov.

- Jag hade som plan att jag skulle ta BE-körkort under hösten men det har jag lagt på hyllan för stunden. Jag har haft fullt upp med arbete, skolan och hästarna och kände att jag behövde prioritera det. Jag menar, ett BE-körkort brådskar inte precis. Nu känns det mer aktuellt att ta det till våren när jag inte har så mycket för mig.


På hästfronten har det också hänt en del saker,

- Tråkigt nog blev det aldrig någon studiedag på Hippologprogrammet på Flyinge i mitten på november för min del. Jag lyckades bli ordentligt förkyld och blev sängliggandes med feber under hela helgen.

- Sedan i maj har jag ridit Tic Tac som står i stallet. Jag erbjöd mig att rida igång Tic så hon var någorlunda igång tills Jennifer var tillbaka efter sin graviditet och det fick jag äran att göra. Jag red igång henne och har hållit henne i fin form under sommaren och hösten vilket det var väldigt lärorikt och roligt på många sätt. Nu har jag så smått börjat avsluta mitt "projekt" och rider henne endast en gång i veckan.

- Arbetet och utvecklingen med Ellrond fortskrider. Han är i kanonfin form och lyser av energi och dressyrträningarna varvas med långa uteritter där konditionen förbättras. Han är riktigt härlig nu och träningarna har aldrig gått bättre. Min tränare tycker att jag ska ställa upp i ridklubbens KM i hoppning den 30/12 och jag är på god väg att bli övertalad till det. Jag måste dock förbereda och smälta detta mentalt som den fegisen jag är, haha! Sedan i onsdags och fram tills mitten på december har jag Ellrond som min egen och det är alltid så mysigt. Lisa med familj är på kryssning i Karibien (och jag är inte alls avundsjuk) så jag är hemma och tar hand om Ellrond och deras kaniner. Jag känner mig verkligen tacksam över att hon litar på mig så mycket att jag får ta ett så stort ansvar, det värmer!


Likes

Comments

Hästar & ridsport, Personligt

Men hallå på er!

Och vips, så var det fredag igen! Hur tusan kan en vecka gå så här fort? Inte för att jag klagar eller så, jag älskar ju fredagskänslan, men det känns lite som att jag inte riktigt har hängt med den här veckan. Det har gått så fort!

Jag vet att det har varit rätt tyst från min sida den senaste tiden, men jag har helt enkelt inte haft något att skriva om. Det har ändå hänt en del grejer, saker som jag länge har känt att jag måste ta tag i har nu undanröjts och det känns så skönt.

+ Jag har fått tillbaka resultatet på provet på Naturkunskapen. Är glatt överraskad!
Förra tisdagen skrev jag mitt första prov i den kursen jag läser, Naturkunskap, och igår fick jag tillbaka resultatet. Jag fick B (VG+) och jag måste ärligt erkänna att jag inte trodde att det skulle gå så bra. Men, det gjorde det och jag är stolt och glad! Nu gäller det bara att börja plugga inför nästa prov som är om två veckor!

+ Jag har anmält mig till Högskoleprovet i slutet på oktober. Skräckblandad förtjusning!
I går kväll, några timmar innan anmälningen stängde, anmälde jag mig till högskoleprovet som är i slutet på oktober. Det är med skräckblandad förtjusning, mest skräck, som jag smälter det och inser vad jag utsätter mig för rent mentalt. Jag vet inte varför, men det är en sån sjukt stor grej för mig. I gymnasiet var det en sån himla grej, alla som ville bli något (och som var något) gjorde det och jag kunde verkligen inte se mig själv där. Jag var så opepp. Och rädd för att misslyckas.

Men, nu gör jag det för att kunna ha en chans att komma in på Hippologutbildningen nästa år och jag får fokusera på det, varför jag gör det, så ska det nog gå bra. Jag är redan nu nervös och rädd för att misslyckas, att jag inte kommer kunna någonting och jag vet exakt vad det beror på. Jag vet exakt varför det här är så stort för mig.

Jag hatar det här tänket, och som oftast tänker jag inte ens i dessa tankebanorna. Men när det gäller karriär, utbildning och framtid, så tänker jag såhär precis hela tiden. Jag är rädd för att göra provet, rädd för resultatet och jag är rädd för min omgivnings reaktioner. Jag är rädd för att folk ska tänka "Oj, jaha.. jaja.. det kommer fler tåg". Jag vill inte vara den som det inte går så bra för. Jag är en vinnare, jag vill lyckas, göra karriär och imponera. Bevisa att jag kan. Det låter helt sjukt, men det är så. Jag vill inte misslyckas. Förstår ni vad jag menar? 

+ Resa till Skåne i november! Taggad till tusen!
​Jäklar vad deep jag blev i förra ämnet, haha. Inte meningen. Nu till något roligare. 
I november ska jag till Skåne över en dag, jag ska till Flyinge och gå på en "prova-på-dag" på Hippologutbildningen. Det ska verkligen bli jättekul! Under dagen får man en guidad tur på anläggningen, ett ridpass och lite mat och man får veta hur det är att gå på Hippologutbildningen. Ska bli så kul! Längtar så jäkla mycket! 

Visste ni förresten att... 

...Totalt har Flyinge stallar och lösdrifter för omkring 200 hästar. 

.... Flyinge har fyra ridhus, ett flertal utebanor, terrängbanor för både ryttare och kusk och ett dirttrack för galoppträning.

...på Flyinge finns A-tränare, examinerade gymnasielärare, hippologer, godkända hovslagare, agronom, veterinär och bibliotekarie aktiva inom utbildningarna.Likes

Comments

Fotografi , Hästar & ridsport

Igår följde mamma med mig till stallet när jag skulle rida Tic på ängen. Vi hade med oss kameran och mamma fotade medan jag kämpade med Tic. Av 79 bilder så vågar jag visa 4 stycken för er, haha! Hon studsade som en tok av energi så på nästan alla bilder ser min sits helt fucked up ut. Och jäklar vad ovant det är att se sig själv på bild, speciellt eftersom jag vanligtvis står bakom kameran, och inte framför. Men, ja - här är bilderna!

Fina, fina Tic!

​Okej, kanske inte världens roligaste bilder, men är man ovan vid att se sig själv på bild och dessutom inte är nöjd med hur man ser ut får det räcka, haha! 

Adios!

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er! Ny vecka och nya möjligheter, det är väl det man brukar säga? Nu är det till och med ny månad, och herrejissanes vad fort tiden går. Och på tal om att tiden går fort så kan jag passa på att påminna er om att det idag är exakt 100 dagar kvar till julafton! (ca 3,5 månad alltså) 

Den här veckan är rätt så lugn, vad det ser ut som nu i alla fall. Eller ja, för en annan ser min vecka kanske inte så lugn ut men för mig är den faktiskt jäkligt chill. Det enda jag har framför mig som jag är lite pressad av är provet imorgon i Naturkunskapen. Visserligen känner jag mig ganska så safe, men ändå..prestationsångest ni vet. Annars så har jag inte så mycket planerat, helgen står tom och jag tänkte att jag skulle försöka hålla den öppen så jag kan fokusera på att inte göra någonting.  

Har känt det ett tag nu, varje vecka har tanken slagit mig om att "i helgen ska jag fan bara vara hemma och ta det lugnt", men så har det ju inte blivit direkt. Varje helg kryper det i kroppen på mig och jag bara måste ut och träffa mina babes. 

Ha det så gott så länge! 
Ps. Eventuellt kommer det upp bilder ikväll från gårdagens pass på gräsbanan med Tic!

Likes

Comments

Tidigare idag rensade vi i trädgården. Vi klippte häcken och rensade bland buskarna, och en knippe småblommiga rosor fick följa med in som fin dekoration i vardagsrummet.

Hej på er!

Än så länge har helgen varit bra, och jag säger än så länge för helgen är inte slut ännu vilket är skönt. Fredagen var rätt lugn, Tic fick bara lite mys i hagen för jag var så himla trött. Åt tacos hemma med familjen och på kvällen umgicks jag med Oscar och Axel.

Lördagen börjades, efter frukost och kaffe, med en ridlektion på StRk för Angelika. Jag red Bacardi, en frieserkorsnig på 8 år. Han är en häst helt i min smak, mycket energi och driv och en häst jag var tvungen att tänka mig för på hela tiden. Riktigt roligt! Han hamnar bland mina favoriter. På kvällen var det kräftskiva i Hålta hos familjen Frey. Lika trevligt som alltid med många kompisar och glatt humör. 

Och idag, söndag, har vi tagit det riktigt lugnt än så länge. Jag och Oscar sov bort hela förmiddagen, såg på Transformers fram till kl. 14 och efter det åkte vi hem till mig för att klippa vår vildvuxna häck som nu ser det mycket bättre ut! Och nu, om någon minut, rullar jag och mamma mot stallet. Tänkte att jag skulle ta ett pass på Tic på gräsbanan!

Likes

Comments

Would you rather..

Kunna flyga eller bli osynlig

Bara kunna viska eller bara kunna skrika

Veta när du ska dö eller hur du ska dö

Aldrig kunna öppna din mun eller aldrig kunna stänga ögonen

Vara tvungen att gifta dig med en främling eller bara ha sex med en och samma person livet ut

Bli inlåst i en lastbil alldeles ensam eller bli inlåst i en lastbil med 50 andra personer

Vara en elefant eller en mus

Bara få dricka vatten och alkohol resten av ditt liv eller bara få dricka vad som helst förutom alkohol resten av ditt liv

Alltid ha trassligt hår eller alltid ha fläckar på kläderna

Ha bra motorik men dåliga sinnen (känsla, smak, syn osv.) eller ha bra sinnen men dålig motorik

Vara eleven som alltid sover på lektionerna eller vara eleven som alltid pratar på lektionerna

Vara en Slytherin eller vara en Gryffindor

Dricka samma sak eller äta samma sak resten av ditt liv

Få 1 miljon dollar eller hitta äkta kärlek

Vara resistent mot kyla och inte kunna frysa ihjäl eller vara resistent mot hetta och inte kunna brinna ihjäl

Vara hög i en vecka eller vara full i en vecka

Veta allt och dö imorgon eller inte veta någonting och leva förevigt

Visa din familj och dina vänner hela din internethistorik eller bo bredvid en aktiv vulkan

Sova i en otroligt skön säng som någon har dött i eller sova i en säng av naglar

Likes

Comments

Allmänt, Personligt

vid matbordet?
Mja, jag är lite pryd av mig när jag äter. Jag slafsar inte, utan äter i lugn och ro med både kniv och gaffel. Dock slarvar jag med att ha kniven i rätt hand. Ända sedan jag var liten har jag haft gaffeln i höger hand och kniven i den vänstra, trots att det ska vara tvärt om. Men vid fina middagar anstränger jag mig och tvingar mig själv att hålla rätt bestick i rätt hand.

på nattklubben?
Haha alltså, jag verkar så fett tråkig meeen jag är inte personen som går på nattklubb, tycker inte att det är vidare roligt. Men de få gånger jag har gjort det har jag varit personen som hängt på dansgolvet bland alla andra!

på stranden?
Där är jag personen som ligger och solar, eller om det är varmt i vattnet så badar jag heeeela tiden. Älskar att bada. Har alltid varit en riktig fisk i vattnet, badade alltid när jag var liten tills jag frös och började bli blå. Men nu de senaste åren har jag blivit helt tvärt om, jag badar inte om jag inte är full eller om det är kallt i vattnet.

på efterfest?
Nästan alltid jättetrött. Påverkas så himla mycket av mina vanliga tider som jag har i vardagen där jag lägger mig vid kl.23:30 och går upp vid kl.7:30 så på efterfester brukar jag vara den som sitter och gäspar lite diskret och kan tänka mig dra hem.

i klädbutiker?

Den som samlar på mig fina kläder för att sedan ångestfyllt gå och lägga tillbaka allt utom ett plagg. Det var inte fören nyligen jag upptäckte att jag gör så, utan det var Oscar som kommenterade det när vi var ute och shoppade.

"Nu gör du så där igen!"
"Vadå?"
"Ja, men du gör alltid så. Plockar på dig massa saker och sen går du och lägger tillbaka det"
"Haha nej, det gör jag ju inte?" (<- typiskt mig att säga emot..)
"Haha, jo..varje gång"

hemma hos andra?
I början är jag artig och respektfull, men tvekar inte för att hänga med i samtalen och prata med folk. Efter ett par gånger blir jag mer bekväm och chill och kan rota i godisgömmorna och är mer mig själv, haha!

i sängen?
Jag antar att den här frågan syftar på sex, men det tänker jag inte dela med mig av, så jag tolkar frågan på ett annat sätt - hur jag är när jag ska sova. När det är dags att gå och lägga mig är jag den som somnar på två röda, men ligger gärna och småpratar en liten stund.

på flygplan?
Den som tittar ut genom fönstret och drömmer mig bort, dödar tid med att titta på filmer och hålla koll på vart i världen jag befinner mig. Som alla andra typ!

hemma en chilldag?
Den som bara vill titta på film och äta godis -osminkad med uppsatt hår och mjukiskläder.

i ett förhållande?
Jag vill typ tro att jag är aschill att vara ihop med, men jag vet inte riktigt om det stämmer. Det är upp till Oscar att avgöra, haha! Men jag känner själv att jag är rätt så bra. Jag är inte svartsjuk av mig och behöver min egna tid. Är lojal like hell och väldigt omtänksam och mysig. Alltså, jag är hellre hemma och myser än att dra ut på nattklubb.

på morgonen/kvällar?
Trött oavsett. Morgontrött som tusan och på kvällen kommer tröttheten som ett slag i magen. Men när jag är ute med kompisar har jag inget emot att vara ute tills det ljusnar för när jag kämpat mig igenom tröttheten så blir jag superpigg!

utomlands?
När jag är utomlands vill jag gärna upptäcka och uppleva. Jag tycker det är jättekul att åka till marknader, uppleva natur och kultur och prova på saker jag inte har möjlighet att göra hemma. Men jag är också den som gärna ligger på stranden och njuter, hänger i strandbaren, badar och går på mysiga restauranger.

i klassen?
I klassen är jag den som umgås och pratar med alla. Jag är inte blyg, pratar för mig och tar kanske ibland lite för mycket plats. Jag är pigg och glad, social och engagerad i skolan.

på jobbet?

Snarlik som den jag är i klassen, men håller en lägre profil hehe.

Likes

Comments

Allmänt

Den här helgen var verkligen så bra! Det var fullt upp hela helgen, det var alltid någonting på gång och det hände saker varje dag. Just denna helgen passade det perfekt och jag fick träffa så många fina kompisar. Love it!

I fredags var jag på dejt med finfina Ida! Vi käkade ute (jag åt lammytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås m. tillbehör) och efter det tittade vi på film. Vi såg på Burlesque med Cher och Christina Aguilera, en film som jag inte sett innan. Det var en chickflick, men det passade kvällen så bra och jag gillade den starkt! Den hamnar bland mina topp 10-filmer!

Lördagen bjöd på ridning och shopping på dagen och på kvällen var det kräftskiva hos Fanny i hennes sommarstuga vid havet. Det var supertrevligt med härliga människor och det var en sån bra mix bland alla personligheter. Jag hade superkul!

Söndagen ägnades åt Jebba, eller Jesper som han faktiskt heter. Han fyllde år för någon vecka sedan och i söndags tog vi äntligen tillfället att fira honom. Vi överraskade honom inne i stan, åt mat på In Flames egna restaurang 2112 och efteråt hängde vi på Biljardpalatset! Mys!

Likes

Comments

Allmänt

Tjena hej kompisar!

Alltså jag har en sån skön känsla nu. Hösten är här och jag har fler bollar i luften än vad jag är van vid och än så länge är det superkul! Jag är i full gång med den nya kursen, Naturkunskap 2, och där har jag mitt första prov om ca. 1,5 vecka. Kursen är över förväntan faktiskt! Jag hade ställt in mig på att det skulle vara lite så där roligt, men nu efter två lektioner känner jag att det är mycket roligare och enklare än vad jag trodde. 

BE-körkortet rullar på framåt även det och alldeles nyligen skapade jag mig ett konto till Högskoleprovet. När jag kommer hem ska jag betala in anmälningsavgiften och sen börjar uppladdningen för högskoleprovet på Göteborgs Universitet den 29 okt. 

Som en liten bonus säljer jag numera New Body-kläder ett tag framöver, så är det någon som vill beställa så får ni tjoa till!

Likes

Comments

Allmänt, Hästar & ridsport

Sprang över en artikel från Blogg.se på FB och de hade gjort en rätt rolig lista om oss hästtjejer och för första gången känner jag att den stämmer nästan på pricken. Så därför tänkte jag dela med mig av den, here it is! 

**********

Är du intresserad av en hästtjej? Då ska du läsa denna lista. Den guidar dig rätt så att du slipper trampa på de värsta minorna.Och viktigast av allt: Säg aldrig att ridning inte är en sport. Just don't!

1. Ha koll på hur man backar släpet

Om det är viktigt för dig att vara macho-hunken som bär de tunga prylarna och backar med släpet så kommer ditt manliga ego att ta mycket stryk om du inte är bra på det!


2. Förvänta dig inte att hästtjejer kommer i tid

Tiden är inte på din sida. Någonsin! Lägg alltid på minst en halvtimme till angiven tid. Hästar är oberäkneliga. Ja, det är vad hon kommer att säga i alla fall när hon väl dyker upp...


3. Hästen kommer alltid att gå först

Det är det första man lär sig när man stapplar in i stallet. Bästa sättet för dig att hantera det är att köpa en skoter, börja fiska, konsumera orimliga mängder sport, whatever, men något sorts eget liv bör du ha!

4. "Ridning är ju inte en riktig sport" – nej, nej, nej

Vill du imponera på hästtjejer? Då ska du lära dig ett par ryttarnamn och termer. Och för allt i världen: SÄG ALDRIG ATT RIDNING INTE ÄR EN SPORT! Hästtjejer kommer inte ha den minsta humor på det området! Detta misstag kommer du troligtvis endast att göra en gång.


5. Ge hästen komplimanger

Det kanske låter fånigt, men det är sant. Att ge hästen komplimanger funkar antagligen bättre än att ge henne komplimanger. Prova.

6. Mancold? Mmm, inga sympatier hämtas här

Förvänta dig aldrig något medlidande för ditt nageltrång eller snuva! Hon känner småflickor som har ridit med bruten fot utan att klaga.


7. Håll dig ur vägen efter en dålig prestation

Efter en dålig tävlingsrunda – gå och köp en kopp kaffe, håll dig undan i de närmaste 45 minuterna, gör dig helt enkelt osynlig. Konstigt nog kan det alltid vara ditt fel att det gick dåligt hur osannolikhet det än kan tänkas vara. Att komma med tips och idéer kan leda till offentlig avrättning!


8. Underskatta inte ridkillarnas attraktionskraft

Här är det inte de snajdigaste killarna i baren med snygg frisyr och fina kläder som du måste slåss om för hästtjejens kärlek. Din värsta konkurren är ridkillarna. De ser inte alltid så mycket ut för världen, men deras snygghet mäts på en annan skala, där en vanlig femma blir en tia.


9. Plus minus noll = Plus

Försök inte förstå hennes ekonomiska kalkyler. Plus minus noll är plus. Och när hon ska åka någonstans med hästen kostar blyfri 95 sju kronor för en liter. Inga konstigheter. Vinningen i det för dig är att hon ger dig en perfekt ursäkt till att ett riktigt vräkigt suv-köp är ett måste.

Likes

Comments

Nouw Magazine