Skidåkning

Tävlingsdagen började med att vi inte kom upp ur garaget... men vi fick hjälp utav norrmännen så allting löste sig!  

Det var helt magiskt väder i Kranjska Gora! 

Såhär såg backen och starten ut med en härlig utsikt över dalen. 

En bild från banan andra åket (då jag och stina blev fotografer!) 

Här är hela gänget, vissa glada över första åket men ganska många var sjukt sura :) 

Det slutade med att jag och Stina fick sitta på sidan och kolla på, riktigt trist men det var ju tur i oturen att båda åkte ur.

Hej svejs, här kommer det tredje inlägget i den här serien om hur det var i Sloevenien. Nu är vi framme vid första tävlingsdagen. Vi var sjukt taggade och vi hade lyssnat på hög musik i bilen på vägen till backen för att tagga igång litegrann. På besiktningen så tror jag att alla vi blev ganska förvånade, det var knappt 9 meter mellan de första 5 käpparna och banan började med en väldigt tight hårnål rakt in i första branten! Vi försökte att se det positiva i banan och att det skulle bli kul att åka något annorlunda. Resten av banan såg lite mer ut som de brukar göra i Sverige men det var fortfraande ganska tighta avstånd med otroligt många kombinationer. Efter besiktningen så försökte vi tillsammans memorera de TIOTAL kombinationer i banan.

Jag startade i startgrupp ett eftersom att jag var den som hade presterat bäst på kvaltävlingen i Sverige. Jag hade nummer 72 och den första personen hade nummer 50 tror jag. På start så var det en lite hetsig atmosfär. Pappor, mammor och tränare låg och vallade om skidor med borrmaskiner och massa olika sprayer. En anan sak som också var annolunda var att många skrek så in i tusan vid starten, jag tror det var Italienska eller kroatiska tränarna som skrek så mycket att retsreande på start kollade lite snett på dem.

Jag höll mig lugn på start, försökte att fokusera på mig själv och det jag skulle göra. Mitt åk var väldigt bra fram tills jag gränslar utgången ur den sista vertiklen som låg två portar från mål!!! Förstår ni min besvikelse, jag var helt galet arg på mig själv efteråt. En utav de värsta sakerna med att gränsla är att man får en tid och man har ju faktiskt tagit sig igenom hela banan men man får inget giltigt resultat. I och med att jag kände att jag gränslade så visste jag ju att jag skulle bli diskvalificerad och inte skulle få starta andra åket ;(((

Moa som var den andra åkaren att köra kom ner och blev sjua i första åket. Stina som var den tredje och sista tjejen la sig på en innerskida i femte käppen! För killarna gick det också lite segt då två killar trillade och körde ur så att det fick klättra och den andar kom ner på tjugonde plats eller något.

En lite seg första dag fick vi men vi var ju där för att se hur allting går till och för att se och lära. Vi var väldigt duktiga på att hålla modet uppe och hålla en bra stämning i gruppen.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Skidåkning

Dagen innan tävlingen så åkte vi omkring i Kranjska Gora och bara kände lite på lutningen och snön.

Vi var tvugna att testa fartdräktera dagen innan tävlingen för att se hur det såg ut på och vi kom fram till att de inte var så fula som de kunde ha varit! haha positiva :)

Fast vi bara känt varandra i några dagar hade vi riktigt kul tillsammans! :) 

Lite snöigt var det, men då kan man ju bara sätta upp luvan! 

Mycket selfies i spegeln på rummet och kareoke i bilen blev det under den här dagarna ;)))

Här är alla åkare på bild förutom Stina som tar bilden, mysigt gäng!

Hej svejs bloggisen! Här är andra inlägget om Slovenien och det blir nog fler... Jag har ju bara skrivit om invigningen och uppvärmningen dagen innan tävlingen så det kommer ett inlägg om tävlingen snart. Bilderna ovan är tagna dagen innan tävlingen och då hade vi precis kommit till Slovenien. Under den här dagen så var det tänkt att vi bara skulle åka omkring och "mysa", vilket vi gjorde. Vi hittade tävlingsbacken och rullade upp och ner i den för att känna på lutninge och underlaget. Backen var mellanbrant och VÄLDIGT gräppig så det var absolut en fördel att ha åkt litegrann i den. Vi hade bara tänkt att vi skulle åka några timmar i backen och att vi sedan skulle åka hem och äta lunch på hotellet men vi tyckte det var så kul och vi inte villa åka hem. Det hela slutad med att Lars och Lotta (tränarna) gick och köpte mackor som de serverade oss med i liftkön så att vi kunde fortsätta åka, toppen! När vi var färdiga så packade vi ihop oss och drog hem till hotellet och där började vi göra det sista på våra skidor inför tävlingen.

Det var lite roligt när vi gjorde skidorna för att vi stod och pratde om jättemånga saker och sedan så märker vi att gubbarna som står bredvid är norskar hahahha, man måste passa sig! :) Vi hoppade i säng väldigt tidigt den kvällen för att vi skulle vara pigga och redo för tävling dagen efter. Kram <>

Likes

Comments

New york

En bild från när jag i Onsdags reste från Sverige till NY. 

Goda kronärtskockor och en liten bild på mina nya Under armour tights. 

Sötaste bilen jag sätt! <>

Eftersom att vi inte har någon bil än så blir det till att gå eller cykla. 

Så här kommer mina närmaste veckor se ut, plugga, plugga, plugga! 

 

Hej svejs bloggisen, förlåt för dålig updatering men nu ska det bli ändring på det. Som bilderna ovan visar så har jag minst sagt haft fullt upp den senaste veckan. I Onsdags så åkte jag ifrån Sverige till NY efter att jag varit i Sverige i 2 månader. Resan gick bra men det är ju alltid lite jobbigt att åka nio timmar med flyg och komma fram i en annan tidszon. Men det bästa med att komma hem var att jag för första gången på länge kunde lägga mig i min egna säng!!! Senare i veckan så har jag pluggat som en galning för att försöka komma i kapp med skolan innan jag ska åka iväg igen. När jag inte gått i skolan så har jag myst med min familj och promenerat omkring här i Brooklyn. Har det så bra så hörs vi <>

 

 

 

 

 

Likes

Comments

Skidåkning

 

Här en bild på hela Team Sverige med både åkare och tränare från invigningen av Pokal Loka nere i byn Skofja Loka, Slovenien. 

 

Här är bilder från invigningen då vi först gick i ett tåg med alla andra åkare till invigningen och sedan så fick vi gå upp på scenen och bli presenterade och välkomnade.

Melker + Isak såg till att Sveriges flagga var högst! :) 

Här spelas Sloveniens nationalsång. 

Mycket folk var det på invigningen! 

På invigningen så gick man i grupper tillsammans med sitt land, framför oss gick hemmanationen Slovenien i de gul/gröna jackorna. 

 

Hej bloggisen! Tänkte skriva litegrann om den tävlingen i Slovenien förra veckan. Ovan är det en massa bilder från invigningen som hölls nere i den gamla byn Skofja Loka. Invigningen började med at vi skulle samlas nationsvis bredvid landets skyltar, på våran skylt stod det Svedska, som är Sverige på Slovenska. När alla var där så började vi gå i ett fackeltåg med en orkester som gick först. Vi vandrade bort till det gamla slottet och torget där invigningen skulle ske. När vi var på torget så fick varje land en för en gå upp på scen och visa upp sig och välkomnas, vi gick upp varanan kille och tjej för då blev det lite snyggt i och med att vi hade gråa och gula jackor. 

Det var en väldigt häftig känsla att stiga upp i Sveriges kläder och kolla ut över resterande åkare som stod nedanför scenen. Där och då så kommer jag ihåg att vi alla sa att"shit, ska man vinna imorgon så måste man slå alla de här åkarna" hahahah. På invigningen så hälsade de ockås varje land välkommnad med att prata landets egna språk, ni kan ju förstå hur det lät när en slovensk tjej skulle försöka prata svenska :) 

Fler inlägg om slovenien är på väg! 

 

 

Likes

Comments

Skidåkning

Lite snöigt och ruskigt var det allt idag! :) 

En fin bana satte Pelle idag bara för mig och Melker! Vi försökte träna samma terräng som vi ska åka i Slovenien i helgen. 

En super-lunch var det på bergatan idag som bestod av pannbiff med svampsås och lingon. 

En klassiskt ta-kort-på-skidorna-bild hahah! 

 

Hej svejs bloggen! Hur mår ni? Jag mår iaf toppen, oavsett hur man mår innan man åker till funäs så mår man nästan alltid bra av att komma hit haha. Bara den sköna luften här tycker jag är en stor skillnad från avgaserna i Stockholm. Tempot och lugnet är några andra grejer som jag tycker utmärker funsädalen. Aja jag åkte i alfafall hit igår kväll efter våran tävling i Väsjöbacken. Jag kastade mig iväg efter att jag gjort det andar åket i tävlingen och hann precis med tåget som gick kl 4. Jag var sedan framme halv tolv här i Funäs och då tog jag en taxi upp till ski-lodge där jag alltid bor. 

Idag har jag åkt Storslalom med tränaren Pelle och Melker som också är åkare. Vi var alltså två åkare på en tränare vilket är helt perfekt, tänk om man alltid kunde vara så få åkare per tränare! Melker mådde tyvärr dåligt och var tvungen att åka hem men jag fortsatte träna med Pelle själv. Vi satte banan i mittenbacken eftersom att vi ville träna i en liknande lutning  och underlag som det kommer att vara på tävlingarna i Slovenien. Skidåkningsmässigt så var det en väldigt bra dag för mig, åkningen kändes lätt, enkel och självklar. Jag frågade till och med min tränare om det verkligen ska kännas så enkelt som det gjorde och då svarade han att det är när det känns enkelt och lätt som man åker bra och det går fort. Jag fick en jättehärlig och skön känsla i kroppen efter dagens storslalom och det känns som att mitt självförtroende inför helgens tävlingar i storslalom är på topp! 

Imorgon tisdag så kör vi två stycken pass slalom för att vässa lite på den formen också och sedan tar jag Härjedalingen (bussen) hem till Stokholm på onsdag morgon så att jag är i Stockholm på onsdag eftermiddag för att på Torsdag så går flyget till Slovenien!!!!! 

Likes

Comments

Skidåkning

 Sara tog ett litet glädjeskutt! 

Eftersom att jag nu är själv i Sverige så fixar jag mina skidor själv till tävling vilket jag inte tror att många i min ålder gör. 

Jag tog vara på tiden på tåget och satte mig och jobbade undan lite skola. 

 

Hej bloggisen! Nu i helgen så hade vi två stycken tävlingar som båda var i min hemmabacke, väsjöbacken! Under veckan innan tävlingarna så hade det varit väldigt varmt och det påverkade underlaget under tävlingarna. Det var mycket mjukt och det kändes som att underlaget gick sönder ju fler åkare som åkte. Tävlingarna gick helt ok för mig, det känns som att jag inte riktigt fick något toppenåk men jag har fått träna på tävlingsmomentet och jag är glad att även fast min slalomform inte är den bästa just nu så kommer jag ändå ganska hyfsat i resultatlistorna. Jag tror att jag just nu har en ganska bra grundform och ganska snabb lägstanivå men jag måste hitta den där sista lilla farten och stabiliteten för att stå på pallen. Efter den sista tävlingen i söndags så tog jag tåget till Funäs. Jag åkte med Melker som också skulle träna med Pelle, det är ju alltid kul med lite sällskap när man ska sitta på tåg/buss i nästan åtta timmar :)  Hörs mer senare! 

 

Likes

Comments

Skola

Té, bra musik och lite härliga blommor att titta på när man går i skolan! 

Hej svejs allihopa! Idag har jag en rad med saker att göra så det får bli ett kort inlägg här idag. Bland annat så ska jag till läkaren igen för att kolla att min tå blivit bättre och sedan så har vi tävlingar imorgon så jag måste börja fixa mina skidor till det. Sen så ska jag även försöka göra ganska mycket matte idag då jag ligger efter litegrann ;) Jaa ni hör ju att jag har lite grejer att stå i. Det sköna med att gå i skolan på distans är ju att man kan fixa skidorna, åka till läkaren eller göra saker som man prioriterar på dagtid utan att behöva ansöka om ledighet eller så <33 vi="" hörs="">

Likes

Comments

Träning

 

Yoga with Adriene på youtube! 

Hej hörni, hur mår ni? Jag tänkte tipsa lite snabbt om en youtube-kanal som heter Yoga with Adriene, klicka HÄR för att komma till kanalen. Jag läste Blondinbellas blogg och då berättar hon om att hon börjat med "30 days of yoga". Låter det inte härligt att kunna träna yoga hemma när man känner för det men ändå ha en super-instruktör på datorn som visar alla övningar? Jag bli iaf jättepeppad på att börja med dag 1 och sedan fortsätta i 3o dagar. Det bästa med just de här klippen är att de har olika teman som t.ex I accept och I Create vilat är ett väldigt roligt sätt att variera träningen och göra varje träningspass speciellt. Jag tror faktist att jag ska börja med det här programmet imorgon och sedan fortsätta så länge jag orkar haha. Jag hoppas att någon där ute tycket det var ett roligt tips och att et kanske är någon mer än mig som känner sig såld på den här idén! Hörs mer senare, kraaam 

 

 

Likes

Comments

Mat och dryck

Åhhhhhh! 

Jag är så otroligt sugen på sushi! Blir inte ni sugna på sushi när ni ser de här bilderna? Jag var inne och kollade både på we<3it men="" även="" tumblr="" och="" det="" känns="" som="" om="" det="" här="" med="" vegetarisk="" maki-sushi="" blivit="" en="" liten="" trend="" på="" sistone.="" jag="" måste="" nog="" se="" till="" att="" äta="" sushi="" någon="" gång="" den="" här="" veckan.="" nu="" ska="" jag="" sätta="" mig="" och="" plugga="" lite="" för="" att="" sedan="" gå="" och="" lägga="" mig="" tidigt="" idag,="" godnatt="">

Likes

Comments

Skidåkning

Väsjöbacken <>

Hej svejs allihopa! Visst blir man lite deprimerad över den här bilden ovan, slaskigt och mjukt...! Det var inte den bästa träningen jag varit på men det kan säkert ha varit värre, stay positive! Vi körde med nedflyttad start och vi var tvungna att ploga varannat åk hela träning för att minska riskem för att vi skulle bryta benen hahha. Aja träning är träning och det är bra att lära sig att åka på olika underlag och i olika banor. Vi får hoppas att backen blir bra till i helgen då det är tävlingar där, men nu har det även snöat så det lär nog lösa sig. 

Nu ska jag till min gamla skola och hälsa på så vi görs mer senare, pöss

Likes

Comments