// en liten gif jag gjorde precis, haha!
Hoppas alla har haft en bra dag! Glad halloween på er, kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

 
Hej! Vad tycker du om ekonomiprogrammet? Är det nån kurs som är mycket svårare än de andra? /Ellen
 
SVAR: Jag tycker att det faktiskt är ganska kul, det är dock bara två stycken kurser nu i ettan som skiljer sig från att gå nian (om man bortser ifrån att SO nu är samhällskunksap och NO är naturkunskap) och det är privatjuridik och företagsekonomi. I privatjuridiken har vi än sålänge fått lära oss om rättsalen, Sveriges lagar, vilka sorters brott man kan begå och även lite om avtal. I företagsekonomin har vi fått lära oss om marknaderna, de olika företagsformerna, hur man skapar företag, affärsidéer, osv.
 
Till vintern väljer vi vilken inriktning vi ska gå i tvåan, antingen ekonomi eller juridik. Som det ser ut just nu har jag ingen aning om vad jag ska välja då båda kurserna är så himla bra inför framtiden. Jag är ganska nöjd med att jag valde ekonomiprogrammet då det känns som att man lär sig sjukt bra grejer som man kommer ha nytta av resten av livet. Man får helt enkelt många fördelar inför "vuxenlivet", haha.
 
Allting är ju självklart svårare och mer komplicerat nu på gymnasiet, men jag skulle nog säga att matten blir svårare. Man kör i ett helt annat tempo och det går inte att ligga efter. Men om man gör det man ska så är inte det något man ska oroa sig över. Annars går också naturkunskapen ganska snabbt då man bara behöver läsa en kurs i det under gymnasietiden, dvs att jag behöver aldrig någonsin läsa naturkunskap efter ettan (vilket jag är SÅ glad över, inte mitt starka ämne). 
 
Hoppas du fick svar på dina frågor, det blev ett ganska långt svar haha. Om någon annan har någon fråga om ekonomiprogrammet eller gymnasiet överhuvudtaget så är det bara att fråga!

Likes

Comments

Igår var jag ute och gick i skogen och kolla så fint det är! Så otroligt fina färger. Jag tror inte att jag uppskattat hösten så mycket som jag gör nu, älskar ALLT. Det gäller nog att njuta av hur det ser ut nu, för om någon vecka så är alla löven borta och det är grått igen.. Dock så tycker jag att hösten har varit väldigt mild än sålänge! Det har inte regnat så mycket och inte varit extremt kallt vilket jag är så tacksam över, haha. 

Likes

Comments

Har du inget att göra på höstlovet? Jag har gjort en liten bucket list med grejer man kan göra! Väldigt enkla saker som inte är så svåra att uppfylla. Ska helt klart försöka göra så många av dessa som möjligt innan lovet är slut. Har ni någon höst bucket list?

Likes

Comments

Hej på er! Nu har jag äntligen lov!! Dock fick jag det igår, men var så otroligt trött när jag kom hem från skolan, haha. Idag har jag bara tagit det lugnt, inte gjort särskilt mycket vilket kan vara så skönt ibland! En sak jag dock känner att jag måste göra är att göra en ny header och uppdatera lite i designen.. Vill ha en lite mysigare design känner jag! :)
 
Har ni haft en bra dag? 

Likes

Comments

Instagram@matildardn