Daily Life

Nu kommer blogginlägget jag lovat er. Hur gick det då på min arbetsintervju igår? Jo det gick super!! En slags timanställning har jag fått men än så länge vet jag inte helt säkert kring alla detaljer. Jag är i vilket fall som helst väldigt glad för att hitta jobb i min ålder är då fan inte enkelt.. 2017 börjar bra med andra ord och jag kommer satsa detta året b.la på jobb. Vill kunna dra in egna pengar på så sätt och känna att JAG faktiskt gjort något för att få dem! En lyckligt tjej idag med andra ord. Jag kommer inte dra in detta jobbet för mycket på bloggen men för mig är detta ett stort framsteg för mig och av den anledningen måste det ju självklart komma upp här på bloggen!

Ikväll klockan 18.00 kommer ett starkt inlägg.. Hoppas att ni är beredda på starka åsikter igen.

PS. Glöm inte att om du driver en egen blogg kan du delta i min bloggtävling och denna gången är det ett lite speciellt pris faktiskt.. Kolla in det HÄR.

Kram, M

Likes

Comments

Daily Life

Godmorgon! Vakna för en stund sen och känner att jag fortfarande är väldigt trött.. Sov dåligt inatt😕 Men men dagens planer är egentligen inga speciella. Ska för det mesta ta det lugnt men jag ska också göra andra saker som att åka till stallet, skriva blogginlägg, förbereda den nya blogg designen, städa och träffa Anton. Så självklart kommer jag inte direkt sova hela dagen.

Tänkte också påminna er som driver en egen blogg att kolla in min bloggtävling med ett lite speciellt pris dessutom! Kolla in det, HÄR. 💋

Kram, M

Bjuder på en gammal och osminkad..

Likes

Comments

Hej på er! Nu är det så att min läsarsiffra gått upp lite och jag tänkte därför sätta igång en bloggtävling här på bloggen igen!! Reglerna är enkla och alla med blogg kan delta (även om du inte driver en blogg här på nouw.com)

Regler:

- Alla med blogg får delta

- Följ min instagram: @matildaqvist (Jag är privat där men accepterar som deltar i tävlingen!)

- Följ mig här på nouw (har du INTE bloggportalen nouw så räcker det med att följa på instagram)

- När du är färdig kommenterar du klar i kommentarsfältet och om du vill en kort presentation om din blogg, självklart är presentation frivilligt!

- Jag väljer ut en vinnare

- Tävlingen avslutas på söndag klockan 12.00 (8 januari)


Som pris blir din blogg publicerad här och om vinnaren sedan önskar så designar jag även en header åt vinnaren vilket vinnaren får efter max 3 dagar efter tävlingens avslut! Vinnaren väljer bilder till headern och om den vill så får den även välja någon typ av färgtema som jag kan använda mig av för att göra headern extra bra! Hoppas ni vill delta!

Kram, M

Likes

Comments

Daily Life

Godmorgon på er! Hoppas allt är bra och att ni är lika taggade som jag är idag. Och varför undrar kanske ni? Jo inte för att det är en vanlig onsdag för det är det inte idag, inte för mig iallafall. Idag ska jag på min första anställningsintervju👏 Det handlar om en timtidsanställning på ett ställe i närheten av där jag bor! Sjukt spännande är det iallafall och jag är verkligen redo känner jag nu. Redo för att faktiskt ta ett steg in i arbetsmarknaden. Jag är 15år (fyller 16 i slutet av sommaren) men känner att ändå att jag är soppas mogen att jag klarar av det och att jag kan ta ett eget ansvar. Det vet jag att jag klarar av.
Wish me luck idag så kommer det ett blogginlägg klockan 15.00 imorgon om hur det gick på anställningsintervjun!👏

Kram, M

Likes

Comments

Daily Life, Training

Träningen för 2017 har redan börjat och att gymmet kommer ta en stor del utav mitt 2017 råder det inga tvivel om. Men enligt mig så finns det ett tränings sätt som verkligen slår gymmet och det är den träningen jag utför i stallet. Att rida är att träna även om det dock inte är den träningen jag menar just i detta fallet.

Att mocka, bära flera kilo foder och göra annat smått o gott i stallet gör att jag håller igång kroppen. Jag älskar den sortens träning, speciellt för att den är tung och avslappnande på samma sätt. För mig är det viktigt att må bra.
Att röra på mig och känna den där känslan i slutet av dagen att jag verkligen har jobbat bra är viktigt för att hålla mig på ett bra humör.

Ha nu en grymt bra tisdag!
Puss, M

Likes

Comments

Deep

Hej på er! Hoppas eran tisdag rullar på precis som min. Anton fyller 17 idag så idag blir det att fira honom annars är det rätt lugnt idag. Men det är skönt det också, att ha sådana dagar ibland.
Nyårsafton är förbi precis som 2016 och vi är inne på det nya året, vilket det förresten är typ 362 dagar kvar på men jaja. Men med årsskifte kommer denna, förlåt mitt språk, jävla diskussionen om raketer och smällare. Samma skit varje år. Ska det va okej eller inte?

Uppenbarligen har vi människor väldigt olika åsikter när det kommer till denna frågan, vilket ni kanske märkt om ni läser sociala medier, läser tidningen eller kollar på tv, det pågår överallt!
Människor som skriver att det borde tas bort pga rädda djur osv. Medan andra säger att det borde vara kvar för att det bara är en gång om året och tradition.
Efter att ha läst om detta ännu ett år så bestämde jag mig nu för att uttrycka mina åsikter kring detta. Ni behöver inte hålla med men jag står fast vid detta för det är exakt det här jag tycker!

Smällare och fyrverkerier borde vara HELT FÖRBJUDET oavsett dag på året och oavsett klockslag. Jag är mest förvånad om jag ska vara helt ärlig.. Att detta inte tagits bort för längesen alltså. Ni som kommer med den dumma förklaringen "men det är ju bara en dag om året på ett klockslag" till er vill jag bara säga att jag tycker synd om er som inte vet mer. En dag om året och ett klockslag existerar inte. Dessa förbannade raketer och smällare smälls många gånger flera dagar före nyårsafton men framför allt flera dagar efter. INTE OK. Dessutom vad hade det spelat för roll? Även om detta med fyrverkerier och smällare följde de regler/lagar som finns så spelar det ingen roll och när jag säger detta beror det på att jag är djurägare. Jag bryr mig inte om människor vill se "coola" ljussken på himlen om det psykisk skadar djuren i vår omgivning. Till er som nu tänker att ni inte bryr er om djuren och vill smälla för att det är så "coolt" hoppas ni någon jävla gång förstår hur mycket detta ljud som kommer ifrån fyrverkerier och smällare skadar framför allt djur psykiskt.
Orkar inte skriva en lång text för att skälla ut dem som inte har vett nog utan istället hoppas jag bara på att någon idiot med makt tar hand om detta PROBLEM som jag skulle vilja kalla det för och sätter stopp för det. Inför någon annan tradition men för i helvete skada inte naturen.

Tack för mig
Kram, M

Likes

Comments

Daily Life

Grattis grattis grattis till världens bästa pojkvän! Idag fyller alltså Anton 17år och självklart ska detta firas med presenter och en god middag tillsammans med han och hans familj!

Världsbäst är du älskling! Du förtjänar det allra bästa idag på din 17års dag! Du är underbar på så många sätt men det bästa med dig är att du alltid är dig själv oavsett vem du är med! Du är speciell och jag är så stolt över dig!! Älskar dig!

Likes

Comments

Quotes

You are FREE to choose but you are NOT FREE from the consequences of your choice.

Likes

Comments

Deep

Tjena babes. Som ni kanske märkt så är bloggen i full gång och i tidigare inlägg kan ni läsa om årets bloggplaner. Har du missat detta så finns inlägget HÄR.

Den senaste tiden har jag funderat mycket över olika val som man som människa ställs inför i livet. Just nu kretsar mitt stora val kring vilket gymnasium jag ska välja till hösten, men vi har ju faktiskt andra val också, val som gäller oss själva men som vi själva inte väljer. Val som utseende och personlighet.

I mina ögon så kommer man alltid ha ett utseende. Man kan göra skönhetsingrepp på kroppen och ansiktet men för mig är det bara en mask eller en skugga av den man verkligen är. Att göra skönhetsingrepp på personligheten hos en person kan bli svårt men att jobba med att stärka vissa sidor hos en själv eller försöka jobba bort en dålig sida min kan man ju alltid göra.

Att många människor mår dåligt över sitt utseende eller sin personlighet det vet vi redan och allt detta handlar ju faktiskt om att man vill välja. Jag vet inte hur många gånger jag fått höra kommentarer av andra människor så som "Jag vill ha bruna ögon istället", "Tänk om jag hade lockigt hår då hade jag varit vackrare" och "Jag skulle vara finare såhär, eller hur?".

HERREGUD, vilket fruktansvärt äckligt sätt att tänka på egentligen. Vi alla har någonting på våra kroppar som tycker lite mindre om och som många av oss vill ändra. Vi vill göra det där valet själva. Vi vill bestämma vår utsida och bestämma vår insida för visst är det så att om vi alla kunde välja så skulle vi valt annorlunda, även om det bara är något litet eller något stort.

Jag ser brister hos mig själv, både i utseende och personlighet men varje gång jag mår dåligt över detta så tänker jag på resten utav världens människor, för att även om jag inte får välja min personlighet och utseende så är det ju faktiskt så att ingen annan heller får det. Kanske är det just därför vi borde acceptera varandra mer, för ingen kan välja.


Så ta hand om er och glöm inte att varje gång du möter en ny människa, va hygglig och trevlig för alla människor har brister hos dem själva som dem kämpar med, ibland kämpar dem till och med i hemlighet.

Kram, M

Likes

Comments