Hej fina ni! Nu kör vi igång med ett blogginlägg igen en kort period av NO blogging at all.

Jag är 15år, fyller 16år i augusti och jag upplever just nu den perioden i livet där de allra flesta måste kämpa för att ens känna sig behövda. Det värsta jag vet det är när vuxna människor ser ner på unga i min ålder och värst är när dem anser att vi tonåringar lever ett "lätt" liv.

Det finns många lata människor i min ålder och det tänker jag inte förneka. Ibland kan även jag vara som dem men att vara tonåring handlar inte om att man är lat. I mina ögon handlar det om att passa in och känna att man är behövd. Vi människor har skapat en värld där det inte längre är uppenbart att acceptera varandra. VI HAR SJÄLVA skapat detta tillsammans. Att känna att man inte passar in kan få stora konsekvenser. Självmord, självskadebeteende, ångest och depression är bara några av alla konsekvenser som VI dragit på oss.

Jag tror problemet ligger i att alla vill känna sig viktiga men med tanke på vårt samhälle så krävs det ibland mycket för att känna sig viktigt. Det handlar om att man måste se rätt ut för att bli älskad. Jag tycker det är så fruktansvärt äckligt när jag sitter i skolan och hör hur andra människor omkring mig snackar skit om andra personer som enligt dem inte passar in. "Hon är konstigt", "Varför har han den tröjan??" och "Fattar inte hur man kan gå till skolan sådär" är några exempel på kommentarer. Till er som anser att ni besitter någon slags rätt att trycka ner en annan människa på det viset och visa så lite respekt, till er vill jag bara säga att ni förlorar all min respekt när ni slänger ur er sådana kommentarer. Jag menar helt ärligt? Vad fan får er att tro att ni är mer värda?

Nej, min respekt går inte till er som tar på sig kläder för passa in och för att få uppmärksamhet. Min respekt går till er som går till skolan och är er själva. Ni som inte bryr sig ett jack shit om vad andra människor tycker om hur ni ser ut. Jag beundrar er och nästa gång någon hackar på dig, sträck på dej och va stolt. Du har något som dem inte har och det är självrespekt. GRYM ÄR DU.

Kram, M.

Likes

Comments

Hej på er! Nu är det så att min läsarsiffra gått upp lite och jag tänkte därför sätta igång en bloggtävling här på bloggen igen!! Reglerna är enkla och alla med blogg kan delta (även om du inte driver en blogg här på nouw.com)

Regler:

- Alla med blogg får delta

- Följ min instagram: @matildaqvist (Jag är privat där men accepterar som deltar i tävlingen!)

- Följ mig här på nouw (har du INTE bloggportalen nouw så räcker det med att följa på instagram)

- När du är färdig kommenterar du klar i kommentarsfältet och om du vill en kort presentation om din blogg, självklart är presentation frivilligt!

- Jag väljer ut en vinnare

- Tävlingen avslutas på söndag klockan 12.00 (8 januari)


Som pris blir din blogg publicerad här och om vinnaren sedan önskar så designar jag även en header åt vinnaren vilket vinnaren får efter max 3 dagar efter tävlingens avslut! Vinnaren väljer bilder till headern och om den vill så får den även välja någon typ av färgtema som jag kan använda mig av för att göra headern extra bra! Hoppas ni vill delta!

Kram, M

Likes

Comments

Daily Life, Training

Träningen för 2017 har redan börjat och att gymmet kommer ta en stor del utav mitt 2017 råder det inga tvivel om. Men enligt mig så finns det ett tränings sätt som verkligen slår gymmet och det är den träningen jag utför i stallet. Att rida är att träna även om det dock inte är den träningen jag menar just i detta fallet.

Att mocka, bära flera kilo foder och göra annat smått o gott i stallet gör att jag håller igång kroppen. Jag älskar den sortens träning, speciellt för att den är tung och avslappnande på samma sätt. För mig är det viktigt att må bra.
Att röra på mig och känna den där känslan i slutet av dagen att jag verkligen har jobbat bra är viktigt för att hålla mig på ett bra humör.

Ha nu en grymt bra tisdag!
Puss, M

Likes

Comments

Deep

Hej på er! Hoppas eran tisdag rullar på precis som min. Anton fyller 17 idag så idag blir det att fira honom annars är det rätt lugnt idag. Men det är skönt det också, att ha sådana dagar ibland.
Nyårsafton är förbi precis som 2016 och vi är inne på det nya året, vilket det förresten är typ 362 dagar kvar på men jaja. Men med årsskifte kommer denna, förlåt mitt språk, jävla diskussionen om raketer och smällare. Samma skit varje år. Ska det va okej eller inte?

Uppenbarligen har vi människor väldigt olika åsikter när det kommer till denna frågan, vilket ni kanske märkt om ni läser sociala medier, läser tidningen eller kollar på tv, det pågår överallt!
Människor som skriver att det borde tas bort pga rädda djur osv. Medan andra säger att det borde vara kvar för att det bara är en gång om året och tradition.
Efter att ha läst om detta ännu ett år så bestämde jag mig nu för att uttrycka mina åsikter kring detta. Ni behöver inte hålla med men jag står fast vid detta för det är exakt det här jag tycker!

Smällare och fyrverkerier borde vara HELT FÖRBJUDET oavsett dag på året och oavsett klockslag. Jag är mest förvånad om jag ska vara helt ärlig.. Att detta inte tagits bort för längesen alltså. Ni som kommer med den dumma förklaringen "men det är ju bara en dag om året på ett klockslag" till er vill jag bara säga att jag tycker synd om er som inte vet mer. En dag om året och ett klockslag existerar inte. Dessa förbannade raketer och smällare smälls många gånger flera dagar före nyårsafton men framför allt flera dagar efter. INTE OK. Dessutom vad hade det spelat för roll? Även om detta med fyrverkerier och smällare följde de regler/lagar som finns så spelar det ingen roll och när jag säger detta beror det på att jag är djurägare. Jag bryr mig inte om människor vill se "coola" ljussken på himlen om det psykisk skadar djuren i vår omgivning. Till er som nu tänker att ni inte bryr er om djuren och vill smälla för att det är så "coolt" hoppas ni någon jävla gång förstår hur mycket detta ljud som kommer ifrån fyrverkerier och smällare skadar framför allt djur psykiskt.
Orkar inte skriva en lång text för att skälla ut dem som inte har vett nog utan istället hoppas jag bara på att någon idiot med makt tar hand om detta PROBLEM som jag skulle vilja kalla det för och sätter stopp för det. Inför någon annan tradition men för i helvete skada inte naturen.

Tack för mig
Kram, M

Likes

Comments

Daily Life

Grattis grattis grattis till världens bästa pojkvän! Idag fyller alltså Anton 17år och självklart ska detta firas med presenter och en god middag tillsammans med han och hans familj!

Världsbäst är du älskling! Du förtjänar det allra bästa idag på din 17års dag! Du är underbar på så många sätt men det bästa med dig är att du alltid är dig själv oavsett vem du är med! Du är speciell och jag är så stolt över dig!! Älskar dig!

Likes

Comments

Quotes

You are FREE to choose but you are NOT FREE from the consequences of your choice.

Likes

Comments

Deep

Tjena babes. Som ni kanske märkt så är bloggen i full gång och i tidigare inlägg kan ni läsa om årets bloggplaner. Har du missat detta så finns inlägget HÄR.

Den senaste tiden har jag funderat mycket över olika val som man som människa ställs inför i livet. Just nu kretsar mitt stora val kring vilket gymnasium jag ska välja till hösten, men vi har ju faktiskt andra val också, val som gäller oss själva men som vi själva inte väljer. Val som utseende och personlighet.

I mina ögon så kommer man alltid ha ett utseende. Man kan göra skönhetsingrepp på kroppen och ansiktet men för mig är det bara en mask eller en skugga av den man verkligen är. Att göra skönhetsingrepp på personligheten hos en person kan bli svårt men att jobba med att stärka vissa sidor hos en själv eller försöka jobba bort en dålig sida min kan man ju alltid göra.

Att många människor mår dåligt över sitt utseende eller sin personlighet det vet vi redan och allt detta handlar ju faktiskt om att man vill välja. Jag vet inte hur många gånger jag fått höra kommentarer av andra människor så som "Jag vill ha bruna ögon istället", "Tänk om jag hade lockigt hår då hade jag varit vackrare" och "Jag skulle vara finare såhär, eller hur?".

HERREGUD, vilket fruktansvärt äckligt sätt att tänka på egentligen. Vi alla har någonting på våra kroppar som tycker lite mindre om och som många av oss vill ändra. Vi vill göra det där valet själva. Vi vill bestämma vår utsida och bestämma vår insida för visst är det så att om vi alla kunde välja så skulle vi valt annorlunda, även om det bara är något litet eller något stort.

Jag ser brister hos mig själv, både i utseende och personlighet men varje gång jag mår dåligt över detta så tänker jag på resten utav världens människor, för att även om jag inte får välja min personlighet och utseende så är det ju faktiskt så att ingen annan heller får det. Kanske är det just därför vi borde acceptera varandra mer, för ingen kan välja.


Så ta hand om er och glöm inte att varje gång du möter en ny människa, va hygglig och trevlig för alla människor har brister hos dem själva som dem kämpar med, ibland kämpar dem till och med i hemlighet.

Kram, M

Likes

Comments

Daily Life

Feeling good denna dag alltså. Nu har 2017 startat igång och planerna har redan börjat rulla fram. Dessutom en outfit on point idag!! Bloggen kommer som lovat stå i fokus under 2017. Annars så är det skola, jobb och träning som jag kommer lägga extra mycket energi på detta året.
Nu har jag bara en termin kvar i grundskolan och det känns sjukt underbart! Att lägga i en extra växel för att uppnå mina målbetyg är viktigt för mig! Jag kommer aldrig någonsin slösa bort skolan eller gymnasiet för att om man någon gång skulle göra det så är det precis som att skjuta sig själv i foten. Never going to happen.
När det gäller jobb så handlar det om att hitta en timanställning nu under våren och hösten 2017 och under sommaren vill jag ha ett sommarjobb. Som ni hör så kommer det bli en jävla massa saker detta året men jag är sjukt taggad och redo för detta!
Träningen kommer verkligen ta fart på riktigt nu. Allt för att uppnå mina fysiska mål. Det kommer säkert bli svårt vissa dagar men att kämpa är bara förnamnet för detta året. Så hoppas ni är förberedda för massor av träningsinlägg och tips. Ni kommer få ta del utav hela mitt 2017. Let's do thiiiiiss.

Kram M

Likes

Comments

Deep

Jag känner själv att det inte finns något bättre sätt att starta 2017 än att dela med mig av en djup del av mig själv. Något jag vet mycket om och något jag har väldigt starka åsikter kring.

Jag får ofta höra att jag är en glad person. En person som alltid är glad och skrattar, att jag har lätt att få andra glada eftersom att jag alltid själv är det. Jag har till och med haft människor omkring mig som sagt "Matilda, hur kan du vara så glad hela tiden? Du verkar inte ha några bekymmer alls i livet"
Jag har till och med fått höra av andra att dem skulle bli extremt förvånade om jag en dag skulle må psykiskt dåligt.

När jag får höra sånt här av andra människor så tyder det bara på att dem helt enkelt inte känner mig överhuvudtaget. Ja, jag är glad. Jag vill också vara det för enligt mig är ingenting bättre än när en människa sprider positiv energi. Det bästa jag vet! Tyvärr så har mitt leende övergått till någon typ av mask som jag skulle vilja kalla det. En mask jag tar på mig varje dag innan skolan för att sedan ta av mig på kvällen när jag är hemma.
Några få vänner, min familj och min pojkvän är dem enda som har sett mig utan "masken" på mig. Dem har fått se dem där sidorna jag ofta kämpar med att dölja från omvärlden.

För ca. 2 månader sedan så slog allt tillbaka på mig och jag tog av mig masken helt. Jag bröt ihop totalt. Jag gick inte till skolan under den veckan då detta pågick. Jag stängde ner all kontakt med vänner och just inte de stunden ville jag bara försvinna. Inget kunde få mig att må bättre. Varje dag i en vecka grät jag konstant. Jag kunde inte sova, åt i stort sätt ingenting och jag skakade. Min kropp skakade konstant. Det är svårt att förklara för en annan människa hur jobbig denna perioden i mitt liv egentligen var. Jag kämpade mot mig själv och nu kämpar jag istället varje dag, med mig själv.

Hoppas verkligen att detta blogginlägget når ut till er läsare. Ni kanske själva mår dåligt eller kanske har ni någon i er närhet som mår dåligt så kämpa på bara. Det kommer att ta slut en vacker dag. Ibland handlar det bara om att vara stark nog att leva det liv som du fått. Du fick ditt liv av den anledning att du innerst inne klarar av att leva det till fullo, det handlar bara om att hitta rätt väg att göra det och att kämpa.

Säger inte att jag på något sätt lever ett svårt liv för det gör jag inte om man jämför med många andra människor här i världen men jag är en utav de människor på jorden som varje dag kämpar med sig själv. Trots alla psykiska motgångar så är jag extremt stolt över mig själv och vad jag har gjort i mitt liv än så länge.

Har du frågor till mig så kan du antingen mejla dina frågor till mig eller ställa dina frågor på min ask.
Mejl: matilda.qvist@hotmail.com
Ask: @matildaqvist

Kram M

Likes

Comments