Header

Matilda

I lördags firade jag min 20 årsdag med fest här hemma. Hade jätte kul och det tror jag mina kompisar också hade :) Utgång på det som faktiskt också var riktgt kul. Kom hem vid halv tre på natten och duschade och gick sen och la mig.

På söndagen så sov jag ut, städade i 2 timmar efter festen haha... Sen åkte jag och Ebba och åt kebabpizza! På kvällen åkte jag och tog hand om Mille och red ut i över en timma och klättrade och tränade mycket styrka.
Sen stressa hem för att gå på bio med två kompisar och se "Lights out", den var svin bra och läskigt!

Måndag igen och praktik! Men imorgon fyller jag 20 år och släkten kommer så imorrn är jag "ledig" eller ja jag har ju jobbat ifatt dessa timmar :)

Bilder från festen här hemma :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej, dagarna går i ett och jag är endast hemma på förmiddagarna och då försöker jag plugga och ta hand om Lilleman men det är svårt att plugga när man vet att snart måste man åka. Igår hade jag något som kallas "frita ridning". Alla är välkomna, det är som drop in på ridningen och kostar inget. Kändes bra att får börja med det så inga betalande elever hade mig nu under början av utbildningen. Senare i praktiken kommer jag ju att ha betalande elever men inte än hoppas jag haha. Men det gick helt okej, var lite nervös hehe :)

Snart ska jag äta lunch, mamma köpte sallad från salladsbaren. Så jäkla gott! Sen ska jag åka till Mille och rida ut, göra grejerna och sen börjar praktiken 14:00-20:00. 

Igår hade vi möte med alla som står uppstallade på Åby. Privatstall möte isch. Som höll på till 20:00, sen gick jag en lång kvällspromenad med Mille och borstade och myste🦄

Likes

Comments

Imorse vid kl. 10:00 var jag i krokek hos Lisa-Maria Norlander för att hoppträna tillsammans med Johanna min andra tränare som jag hoppar för ibland! Mille var klockren idag, hoppade så himla fint och var så himla glad! Jag hade jätte kul också för hans energi smittade av sig på mig också, vi hade kul ihop! Vi hoppade fram på ett räcke och en oxer med en bom framför på 5,5 meter för att få hjälp med taxeringen, sedan hoppade vi en lite längre bana som innehöll en trippelbarr och en kombination bland annat. Avslutade med en kortare runda på ca 1 meter. Massa stjärnor till Mille idag! Snäll att lasta och åka hem med också! När vi kom hem tog jag på kyl lera och släppte ut honom i hagen!


Hade praktik sedan på Åby mellan 14-20 vilket var kul, men nu är jag riktigt trött! Sängen väntar!!

Likes

Comments

Fjärde dagen på min LIA/praktik idag. Har nästa bara jobbat em till sen kväll och shit vad ont i fötterna jag har! Haha man står upp konstant! Dessutom ska jag hinna rida och ta hand om Mille också + plugga hemma. Andas och sova hinns inte med haha.

Vad gör jag på min praktik då? Jo jag rider massa ponnysar från ridskolan, longerar, är med på lektioner osv! Igår red jag med en grupp ut på Mille tillsammans med ordinarie ridläraren såklart och idag var jag med och hjälpte till vid en övning och sa små kommentarer till eleverna.

Nu kollar jag på tv och ska snart sova, är riktig trött! (Som vanligt haha)

Var uppe tidigt och släppte ut Mille och Nibbe i gräshage också! Allt för min fina ponny<3

Likes

Comments

Mille, Tävling

Åkte till skärlunda gård imorse för att hoppa pay and jump med mamma, pappa och Mille. Var anmäld till en 1 meters klass bara då Mille var så trött förra veckan men gav honom massa vila denna vecka och skogsturer. Men idag hade han massa energi och var vanliga, dampiga, energifyllda Mille igen, skönt! Men han var väldigt lyhörd, mjuk och luftig. Han var alldeles underbar att hantera och rida idag. Hoppade super fint verkligen och vi nollade och fick en stor fin roset! Sen lastade vi och åkte hem. Duktig att lasta idag!

När vi kom hem prövade jag kyl lera för första gången som jag köpte för nån dag sen, hört massa bra om det :)

Likes

Comments

Tänkte skriva ett inlägg om hur mycket och vad pengarna går till om man vill köpa häst. Priser skiljer sig såklart åt beroende på vart man bor och vad man vill göra med sin ponny/häst. Men jag utgår från var jag bor och vad jag gör. Dvs. Norrköping och jag har en tävlingsponny.

Förutom att man ska köpa en häst som kan ligga mellan allt från 20 000 kr - 200 000 kr så kostar en häst ganska mycket varje månad också. Det är inte bara pengarna man ska ha utan även TID och KUNSKAP. Jag köpte som sagt min första häst som tonåring så jag hann samla på mig både erfarenhet och kunskaper. Sen vet jag att jag har kunnigare människor runt om mig jag kan rådfråga om det skulle vara något jag vill ha hjälp med.

Men vad går pengarna till nu då? Jag lägger mellan 5000-6000kr på hästrelaterade saker varje månad och då har jag bara en häst. Men jag tävlar och tränar en del och köper saker hej vilt ibland så självklart kan kostnaderna gå ner till iallafall 4000kr men det är val man gör själv.

DETTA ÄR PER MÅNAD

Stallhyran- 2300kr Här ingår strö, hösilage och kraftfoder. Även tillgång till utebana, ridhus och hindermaterial.

Hovslagare- 600kr Lägger jag undan per månad då jag skor Mille var 7-8 vecka

Tillskottsfoder- 500kr Köper till extra nypon, B-vitamin, salt, mineraler, foderjäst och betfor

Försäkring - 1000kr Jag har Mille ganska så högt försäkrad. Även detta beror på vad hästen är värd, vad den gör och hur vida ägaren vill försäkra sin häst.

Tävling/träning - 1000kr (minst) Beror på tävlingssäsong. Sen blir det dyrare ju högre du tävlar, klasserna blir dyrare, vägarna längre (bensin) och veterinärbesiktning tillkommer.

Extra/spara 500kr Om man behöver köpa liniment, hästen får någon tappsko osv.

Sen tillkommer vissa årskostnader så som vaccination, avmaskning, lösa tävlingslicens osv. Även veterinärkostnader kan tillkomma. Jag tar även ut equiterapeut till Mille med några månaders mellanrum. Utrustning som behövs/går sönder kan tillkomma också. Som sagt det är en hel del pengar men är detta något man vill, kan och har råd med så är det värt varenda krona och som sagt kostnaderna går att ta ner om man inte väljer att tävla exempel. Men de kan också höjas om hästen skadas och då gäller det att ha undan sparade pengar ex.

Detta är somsagt vad JAG lägger på min häst. Finns inga rätt/fel så länge man ger hästen minst det den behöver i form av foder, utevistelse och tak över huvudet :) 

Likes

Comments

Imorse släppte jag ut Mille och Nibbe i gräshagen, han fick vila idag så han har varit där och haft det lugnt och skönt enda till kvällen medan jag har ränt runt på ärenden. Köpte tillskotsfoder, betfor och kyl lera för över 1000kr... Lunchade sedan med en kompis, betalde räkningar på bilen, boxplatsen osv. Pengarna försvinner lina fort som dom kommer in!

Vid 16:00 åkte jag och Ebba till Nyköping på PS of Sweden lagerrensningen. Shit vad mycket folk det var.., för mycket. Fick med mig 4 st prylar hem till Mille. Betalade totalt 700kr för detta så priserna var bra, riktigt bra. Nu ska jag sova för är svin trött som vanligt vid den här tiden

Ett schabrak, senskydd, pannband och en nosplatta följde med hem :)

Likes

Comments

Igår vilade mille igen men idag ska vi skrittjobba och klättra i skogen. Så igår satt jag och kollade på lite hoppträningar medans Mille och Nibbe hade det bra borta i gräshagen som jag gick upp vid halv 7 för att släppa ut dom i.

Imorgon är det PS of sweden lagerrensningen som jag och min kompis Ebba ska på! Hoppas dom rear ut något fint :)

Likes

Comments

Idag pluggade jag lite då vi har hemstudie vecka denna vecka. På eftermiddagen åkte jag ut till Mille, han vilar idag. Pysslade massor med hans grejer och gjorde rent hinkar, krubba osv. Så han fick va ute lite längre i hagen! Sen åkte jag och köpte en klippmaskin till Mille, behöver ha en egen nu eftersom jag rakar honom året runt och vintertid blir det mer så behövdes!

Nu är jag hemma och kollar på premiären av idol 2016 på tv och äter mat, fick även hem mitt skal till mobilen jag beställt!

Likes

Comments

Efter att jag köpt Mille och skrivit på papperna osv så åkte Sussie och jag till Vreta klockan 21:00 när det börjat bli mörkt haha och gick in när alla hästar var nattade och tog alla saker och sedan lastade Mille, kändes som vi var tjuvar när vi gick om kring i mörkret haha. Mille fattade direkt att han skulle få komma hem så han gick med spetsade öron och huvudet högt! Vi körde nämligen inte Mille till Åby utan tillbaka till karstorp där han stått sen han var liten (hemma i Sussies stall) och gick med Gullan, hans gamla kompis och med Mille ner till gräshagen och släppte dom i mörkret.

Då var klockan närmare 23:00 haha. Ett litet nattligt äventyr sådär :) På tisdag åker Mille hem till Åby igen och är där för att stanna. Jag går måndag+tisdag nästa vecka i skolan också i Linköping men valde att ta hem Mille tidigare för vi har inga mer träningar + att han får vila innan DM tävlingen!

Lite bilder på Mille från Vreta :) Han tackar för sig denna sommarn! Nu ska jag ut på praktik och Mille ska fortsattas tränas och tävlas!

Likes

Comments