Är helt slut efter endast två skoldagar, inte bra. Ska sova tidigt nu ikväll så jag orkar en dag imorgon också. Fredag imorgon i alla fall, känns bra.

Godnatt <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag går ju bara i 8an, men jag har ändå börjat tänka på gymnasiet. Det är ju ändå bara ett år tills jag ska bestämma mig, och jag vill ha en plan. Så jag inte tar ett dumt stressbeslut i sista sekund som jag ångrar efter en vecka liksom.

Tankarna går helt olika, fram och tillbaka. Ibland tänker jag att ekonomilinjen skulle kunna passa mig, att jag skulle tycka det var roligt och intressant. Att jag skulle kunna hitta ett jobb med den utbildningen som jag verkligen gillar.

Sen tänker jag på mitt hästintresse. Jag vill satsa på hästarna. Om jag ska göra det och gå ekonomi måste jag gå gymnasiet i Norrtälje, och det känns inte roligt. Jag vill bort från lilla Norrtälje då.

Närmsta där jag kan läsa ekonomi förutom här i Norrtälje är i Täby, Tibble eller Täby Enskilda då. Men till Täby är det ca 1 timmes resa, och att göra det varje dag och sedan ta hand om hästarna och satsa på det skulle inte funka. Jag skulle komma hem ganska sent på eftermiddagarna, ha massa plugg att ta tag i och ändå försöka lägga tillräckligt många timmar i stallet. Det skulle bli sena kvällar och tidiga morgnar, varje dag. Motivationen och energin skulle ta slut snabbt.

Nästa tanke är att läsa ekonomin på distans. På så sätt kan jag planera mina dagar som jag vill, lägga dagarna i stallet och plugget på kvällarna. Dock vet jag inte om jag har självdisciplin nog att ha hela ansvaret för min skolgång. Jag är ganska bra på redan nu att välja bort plugget för nån serie. Så frågan är om det skulle funka för mig. Jag vill ju verkligen att det ska fungera, att jag ska lyckas hålla mina betyg på bra nivå och lägga stor del av min tid på skolan. Men som sagt finns risken att jag väljer bort skolarbetet omedvetet.

Ett annat alternativ är att välja ett ridgymnasium. Att kombinera min skolgång med hästarna, det skulle ju vara drömmen. Men det finns ingen ridgymnasieskola tillräckligt nära hemma för att jag skulle kunna bo kvar hemma, så om det är mitt val måste jag bo på skolan. Och antingen passar det mig perfekt, eller så passar det inte alls. Jag vet inte.

Som det känns nu vill jag satsa på hästarna och jobba med det i framtiden - men tänk om jag ändrar mig om 10 år? Så sitter jag där med min hästskötarutbildning liksom. Såklart kan man läsa till några ämnen på ridgymnasieskolorna och bli högskolebehörig, och det skulle vara ett solklart val för mig att göra. Men ändå. Tänk om jag ångrar mig att jag valde hästutbildning sen? Tänk om jag önskar att jag valt ekonomi istället? Eller kanske något helt annat? Jag kan ju inte veta nu vad jag vill göra resten av mitt liv.

Ett sabbatsår efter nian är inte ett alternativ, jag ska gå gymnasie direkt.

Ja, ni hör ju. Tankarna går så sjukt mycket fram och tillbaka. Det finns inget som känns perfekt liksom. Och jag vill ju göra något jag tycker är roligt.

Jag har ju tur att jag inte behöver bestämma allt detta nu. Ändå har jag inte all tid i världen. Jag vill ju kunna göra en plan, så jag vet vad som ska hända med hästarna, vart jag ska bo, hur långt jag kommer behöva åka varje dag.. Ett år är inte så lång tid när man tänker efter.

Likes

Comments

Jag och tidiga morgnar är inte direkt bästa vänner. Försov mig lite imorse, som tur var skulle vi åka lite senare än vanligt idag. Så det var lugnt, ingen dog.

Jag är dock inte taggad alls på en till dag i skolan. Känns segt och onödigt typ.

Tröja från Abercrombe & Fitch / Jeans från Levi's SÅKLART

Likes

Comments

Alltså jag skojar verkligen inte när jag säger att det är storm ute. Det typ småsnöar och blåser galet, inte mysigt att vara ute. Låter som att huset som braka ihop ungefär. Tur är det i alla fall att det ska ha slutat blåsa imorgon.

Har frusit sjukt idag. Inte för att det är jättekallt, temperaturen har ändå hållit sig på någon plusgrad. Men det blåser så jääkla kallt asså. Ugh .

Nu ska jag i alla fall snart göra mig i ordning och lägga mig om någon timme. Behöver somna i tid så jag orkar skola imorgon också. Varför är man aldrig trött när man ska sova tidigt?

Gillar inte dessa rutiner alltså, mycket bättre när man kan lägga sig sent och vakna ännu senare typ.

Likes

Comments

Äntligen är jag hemma efter årets fösta skoldag. Rivstartade dagen med NO & matte, inget slöande här inte. Eftermiddagen var lite lugnare, vilket var riktigt skönt.

Känns jobbigt & svårt att vara tillbaka i skolan. Nu måste dagarna och veckorna planeras bättre och jag måste ta ansvar över skolarbetet. Det har jag alltid varit riktigt dålig på. Skjuter gärna upp plugg till midnatt sista kvällen typ. Inte bra. Denna termin ska jag verkligen försöka bli bättre på att göra skolarbetet i tid.

Idag skippar jag ridningen. Det blåser STORM ute, inte så roligt att rida i. Har tyvärr inte tid att åka till ridhuset idag heller.

Majsan har ändå gått måndag & tisdag denna vecka, och jag har inga problem att hinna rida resten av veckan. En vilodag blir skönt för henne.

Likes

Comments

Blåa jeans & tröja, båda från Levi's

Likes

Comments

Kom hem från träningen för Emma strax före 21.

Majsan gick bra. Lite springig men hanterbar. Jobbade med bra övningar som fick henne att backa av lite och vänta. Mycket övergångar.

Hon behöver lära sig att vänta. Om hon ska bestämma ska det bara gå fortare och fortare hela tiden. Mycket lättare så säger hon. När man springer så fort att man inte hinner jobba. Där kan jag säga att vi har två helt olika åsikter .

Har bara ätit lite middag och duschat efter det. Försökt förbereda mig både fysiskt & mentalt for skolstart imorgon. Galet hur fort dessa tre veckor av ledighet bara sprungit iväg. Snart tillbaka i samma gamla rutiner igen. Känns (tyvärr) inte bra. Är typ stressad över det.

Om jag vill vara pigg & fräsch imorgon borde jag verkligen sova. Klockan ringer prick 6 imorgon bitti. Välkommen till verkligheten Matilda .

FÖRLÅT för dålig bild

Likes

Comments

Vi måste ändå ta upp SKAM här. För hur viktig är inte den serien?

Såg säsong 1 & 2 för ett tag sen och hela 3an igår kväll.

Säsong 2 är självklart bäst, Noora och William liksom. Symboliserar verkligen tonårskärlek när den är som bäst. Så sjukt mycket upp & ner. Ändå vet man att de älskar varandra hela tiden, hur illa de än beter sig. De visar gång på gång hur mycket de bryr sig om varandra.

Tredje säsongen gillade jag väldigt mycket med. Visar verkligen hur svårt det är att acceptera sig själv och vara den man är. Mycket känslor där alltså. Dock suger det såklart att William inte är med.

Isak är ju homosexuell. I tredje säsongen får man följa honom. Han går från att neka det för sig själv till att få den han vill ha. När han accepterat själv att han är homosexuell, har han riktigt svårt att berätta det för folk, han är rädd för vad andra ska tycka liksom. Men när han väl tar mod till sig och berättar för sina vänner reagerar de så otroligt bra. De pratar om Isak & Even som de pratar om sig själva & sina girls. De dömer honom ingenstans. Han är ju fortfarande samma person liksom. Inget har ändrats. Och det är ju precis så det ska vara. Att man ens behöver säga det är ju galet. Det ska ju vara självklart.

Jag är en person som älskar en person. Vem jag är och vem den är har ingen betydelse.

Spelar det någon roll vem man älskar? Självklart inte. För all kärlek är bra kärlek.

SKAM visar så tydligt hur tonårstiden fungerar. Serien visar den sjuka ångesten, ensamheten och osäkerheten, men också de bra sakerna där emellan. Alla dagar när man har så otroligt roligt med sina vänner och när man får den man vill ha. Oavsett vem det är.
Den visar hur helt olika personer kan passa riktigt bra ihop.
Den visar hur viktigt det är att bry sig om varandra och hur viktigt det är att omge sig med folk som bryr sig om en.

Den visar liksom sanningen.

Likes

Comments

Idag vaknade jag riktigt sent. Kvart i 12. Men det får man göra såhär sista dagen på lovet. Skolan börjar alltså imorgon för mig, men jag känner mig lika trött som om det aldrig blivit lov.. Bra utgångsläge NOT.

Idag har jag inte så mycket planer i alla fall. Det ända är träning för Emma ikväll, 18.30. Innan dess ska ju såklart stallet fixas som vanligt.

Äntligen är den där riktigt hemska kylan borta, för tillfället i alla fall. Nu har vi ändå några plusgrader. Det är så stor skillnad, igår slapp jag rida i tjock jacka och klumpiga handskar. Kunde ha mina vanliga tunna hatskar och en tjocktröja. Så himla skönt.

Ber också om ursäkt för att det inte kom något inlägg igår. På morgonen låg vårar internet nere och senare på kvällen kunde jag inte logga in av någon anledning. Just so you know

Likes

Comments

Twitter
Instagram
Blogkeen
Nouw