Header
View tracker

Bloggen försvann helt från mitt huvud igår, vilket jag självklart ber om ursäkt för. Jag hade annat att tänka på hela dagen och behövde förbereda mig för skolstarten idag. Risken är ganska stor att bloggen bortprioriteras idag igen. Det beror på att skolan börjar idag och jag inte har hunnit skriva i ordning några inlägg att kunna tidsinställa än. Jag tänker att jag ska börja skriva en hel del ikväll och få så mycket som möjligt klart då, jag vill ju att bloggen ska hållas igång även fast skolan rullar samtidigt, och jag har ju tid på eftermiddagarna att förbereda för det nu när Baileys fortfarande har vila och inte hela eftermiddagen spenderas is stallet som den annars brukar.

Idag ska jag i alla fall försöka hålla humöret uppe, även fast jag snart ska ta mig till skolan. Kan inte vi alla försöka vara glada och positiva idag även fast 99% av oss är svintrötta redan? Tror stämningen i skolorna skulle bli mycket bättre då och det skulle bli lättare att alltid vara på bra humör så, right?


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Planerade denna dag USELT. Fick stressa som tusan i stallet, jag hann mocka på fem minuter men ingenting annat hanns med innan jag behövde gå till bussen i regnet. Fick gå i slowmotion i snöslask och is, vågar inte ens tänka på hur vägarna kommer se ut imorgon. Man får antagligen sätta på sig skridskor om man ska ut imorgon. ;)

Nu sitter jag i alla fall på bussen på väg till den lilla stad jag bor i närheten av för att återigen träffa kompisar. Jag försöker verkligen passa på att göra det så mycket som möjligt nu när Baileys har vila och framförallt nu när jag har lov. Dock sätter ju skolan igång redan på onsdag.. Hm, inte taggad alls på den men får sova massor imorgon så jag i alla fall har lite ork i kroppen när jag ska åka hemifrån kvart över sju varje morgon igen. Usch och blä!

Likes

Comments

View tracker

Ojoj vilken lång dag det känts som. Ändå är jag inte speciellt trött och jag har inte gjort så mycket heller. Jag vaknade strax före tio men gick inte upp ur sängen förrän efter elva. Jag tog det lugnt hemma i lite mer än tre timmar, och strax innan två gick jag till stallet och mockade lite snabbt. Planen var ju att Baileys skulle promeneras idag, men så blev det inte. Idag prioriterade jag kompisarna före det, så jag åkte till Norrtälje istället. Baileys ska promeneras imorgon eller på tisdag beroende på vad jag har för planer under dagarna. Det är går ingen nöd på henne även om hon får gå i hagen och skrota imorgon också, även fast jag tror hon skulle må bra av en promenad. På onsdag börjar ju skolan också, jag ska försöka få in några promenader då också innan hon ska sättas igång runt den 20e januari.


​Jag gillar verkligen inte snön, men det ändå som är bra med den är att det blir så himla fint utomhus :)

Likes

Comments

Något jag hatar är att visa andra vad jag lyssnar på för musik. Någon låt ibland är helt okej, men aldrig en hel spellista. Alla mina egna spellistor på Spotify är hemliga eftersom att jag inte vill att någon ska kunna kolla i genom dem eller se vilken låt jag lyssnar på exakt just nu.

Detta beror på att just vilken musik jag lyssnar på säger så mycket om min personlighet, det säger enormt mycket om vem jag är. Man kan säga otroligt mycket om mig genom att se vilken musik jag lyssnar på, det är skrämmande. Bland det vidrigaste jag vet.

Musik är för mig en personlig sak, något som inte har med någon annan att göra. Jag lyssnar på musik så fort jag får chansen, flera gånger om dagen. På bussen, på lektioner, när jag är ute och går, när jag är hemma.. Hela tiden i princip. Musik är som ett sätt att fly från verkligheten, bara glömma allt dåligt och vrida upp volymen i hörlurarna istället. Musik är bland det bästa jag vet, men usch vad jag hatar när folk ser min spellista och i princip lär känna mig utan och innan även fast vi aldrig pratat med varandra. Det är bland det värsta jag vet.


.

Likes

Comments

Att tillhöra dem som inte börjat skolan än är såå skönt. Jag börjar först på onsdag, ändå känns det som att lovet knappt börjat. Lika länge till skulle inte vara helt fel, haha. Men jag har ändå tur tycker jag, som får börja med kort vecka. Onsdag till fredag.

Enough about that. Planerna kring denna dag ser ut som de allra flesta dagar under det här lovet. Jag ska äta lite frukost och sedan ta mig till stallet. Jag ska mocka och gör i ordning som vanligt och sedan ska jag gå ut och gå med Baileys. Tänkte gå 30 minuter som förra gången, tror verkligen hon behöver röra lite på sig. Hon är så himla pigg i hagen där hon knappt kan springa, så att röra lite på henne är inte helt fel. Jag tror ändå att den här vilan gör henne gott, verkligen.

När stallet ska jag ta en dusch och fixa mig innan jag ska ta mig till Norrtälje där jag träffa lite vänner.

Nu kör i igång denna söndag!


.

.

Likes

Comments

Feminist: A person who belives in the social, political and economic equality of sexes.

Feminist? Ja. Manshatare? Nej.

Det är långt ifrån samma sak, feminister och manshatare. Feminism står för jämställdhet och inte för att kvinnor ska ha fler förmåner än män. Under lång tid har kvinnor haft färre rättigheter än män, och därför bär "rörelsen" namnet feminism som då är uppkallat efter det kvinnliga könet.

Feminism är inget äckligt ord. Det är inte ett begrepp som säger att kvinnor ska ha fler rättigheter än män. Det är ett begrepp som beskriver de människor som står för jämställdhet.

Samtidigt finns det folk som ses som "överfeminister" eller "manshatare". Det är så vanligt att ta fel på feminister och manshatare, många drar alla över en kant och säga att "alla feminister är manshatare". Det stämmer inte. Jag är feminist, och det står jag för. Men jag hatar inte män.

Direkt från Wikipedia under fliken feminism: Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att ge kvinnor samma rättigheter och möjligheter som tidigare endast varit tillskrivet män. Det handlar om politiska, ekonomiska och sociala rättigheter.

Feminism är inget äckligt ord. Det är inte ett begrepp som säger att kvinnor ska ha fler rättigheter än män. Det är ett begrepp som beskriver de människor som står för jämställdhet. Om du tycker att alla ska ha samma rättigheter och behandlas lika är du feminist, jag är ledsen att behöva säga det.


Likes

Comments

Jag tycker att det är grymt viktigt att ha mål med i princip allt man gör, men jag tänker ju självklart främst i ridningen. Jag själv är inte speciellt bra på att sätta kortsiktiga mål, dvs mål med ett speciellt ridpass eller mål för en viss vecka. Jag är mer en sådan person som sätter mål för hela året eller till och med mål med hela "ponnytiden". Jag kan säga "Innan jag slutar rida ponny vill jag.." eller "När det här året är slut vill jag.."

Vi fick i uppgift på teorin under kursen som hölls i början av denna vecka att skriva ner två mål vi vill nå inom dressyren innan nästa år, och detta var så himla svårt för mig att komma på. Jag menar, det finns alltid saker man kan utveckla. Men om du skulle skriva "Jag vill utveckla min sits", är det som otroligt svårt att säga om man nått det målet eller inte. Man kan inte säga att man vill förbättra något, även om det är det ända man vill, för man kan inte säga om man uppnått det eller inte. Om ditt mål är att förbättra din sits måste du vara otroligt tydlig med exakt vad du vill förbättra, varför, hur och vad du vill uppnå ed det. Är ni med?

Jag skriver väldigt ofta, jag ska även bli bättre på det, en plan för veckans ridpass. Jag vet vad jag vill och ska göra men inte vad jag vill få ut av det. Jag tar mer varje pass som det kommer, jag har oftast en grundplan men den kan ändras helt beroende på hur hästen känns redan när jag skrittar fram. Om Baileys är överpigg och knappt kan hålla fötterna på marken kanske hela passet går ut på att kunna skritta i en lugn takt när det egentligen var tänk att jag skulle jobba med galoppombyten. Om jag någon gång sätter ett mål med ridpasset är det alltid halvvägs in i passet för att jag då vet hur hästen känns, men ändå ändras målet nio gånger av tio minst en gång till innan passet är över.

Ibland känner jag mig som ett småbarn som ändrar reglerna i leken hela tiden för att själv få vinna. Samtidigt kan jag tänka att det är det som behövs för att alltid vinna över hästen. Tanken kan vara att jobba galoppombyten men om varken du eller hästen är på humör för att tjafsa är det bättre att ändra spelreglerna och fokusera på något annat. Det kan vara till både din och hästens fördel.

Detta blev ett mycket stökigare inlägg än jag tänk mig, men det är verkligen ett dilemma. Mål är bland det viktigaste som finns inom ridsporten, men man måste samtidigt vara beredd att ändra dem. Kom ihåg att också skilja på mål och drömmar!


Likes

Comments

Wilma följde med hem igår efter att vi hade att i Norrtälje. Hon stannade över natten också. Om någon timma ska vi ta oss ut i stallet för att mocka och kolla till hästarna innan vi ska ta en buss in till Norrtälje idag igen.

Baileys får ingen promenad idag då tiden för det inte kommer finnas, men antagligen går jag ut med henne imorgon. Hon är riktigt pigg och full med överskottsenergi redan, hon springer så fort hon får chansen i hagen. Stackars ponny som kommer behöva ha det såhär i två veckor.. ;)


Likes

Comments