View tracker

Gomorron folket! Eller morgon är det väl inte men vi anlände först halv elva i dag så dagen började rätt sent. Just nu sitter vi och delar på en smoothie bowl och dricker grönt te på Relove i väntan på att en klänningsaffär ska öppna klockan 12... ❤ 

Ber om ursäkt att min julkalender inte riktigt fungerat nu under helgen i Sverige - i dag kommer både lucka 4 och 5 upp!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

NKs julkskyltning. Hela stan var så stämningsfull med alla ljus och dekorationer!

Lunchstopp Joe and the juice. Alltid svårt att hitta något bra ställe när man är hungrig men det här blev riktigt gott!

Shoppade loss på bars i Gymgrossisten.

I dag var vi inte i Stockholm men däremot i Mall of Scandinavia och guuud så stort det är. Jag var där för några månader sedan men nu tog jag mig en noggrannare shoppingrunda där och insåg att jag inte ens skulle hinna med allt nu.

Jag har mest köpt... Mat... Mat... Mat... Okej, ett par plagg från Hollister hittade jag och så köpte jag lite julklappar :-)

En liten bar som jag smakade på!

Och kvällens efterrätt som vi tre tjejer (Mirre, Mamma o jag) delade på...​

Likes

Comments

View tracker

3. Min första häst

Min första häst var egentligen en ponny som hette Rififi men tyvärr har jag inga bilder på honom (inte fysiskt med mig alltså) och jag kommer faktiskt inga minnen av honom eftersom jag var så liten när han dog men jag var tre år när vi fick världens finaste ponny, och kanske den ponny som kändes som "min" häst: Shalimar.

Shalimar hittade vi i Sverige, på ett stall som heter Brolöten. De hade en av Sveriges största connemarauppfödningar och nu har de börjat föda upp connemarisar igen (in case you are looking for one). Shalimar var 16 år och triangelmärkt på grund av en skada i något bakben, vilket betydde att hon inte kunde tävlas högre än klubbnivå, men vi märkte inte av det faktiskt.

Shalimar blev min, eller vår, bästa vän. Hon var lugn och go, och alltid lika snäll. Shakira är hennes dotter (hon föddes samma år som vi fick Shali) men i många år var Shalimar number one. Shali hade inga problem förutom cushing. På sista tiden fick hon lite problem. År 2012 tog vi farväl av henne... Hon hade fått den bästa tänkbara sommaren på Hitis, tillsammans med Shakira, och hon behövde inte lida den sista tiden.

Jag tänkte låta bilder och en gammal text jag skrivit, tala för sig. Shalimar, jag saknar dig än. Vissa hål kommer nog aldrig läkas helt. Shalimar kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

Matilda 12 år: "Jag kommer ihåg hur jag, när jag ridit, berättat för henne hur dåligt jag skulle må utan henne. Det har inte känts verkligt då, men nu är det min verklighet. Det som jag bara får lov att leva med. Men jag har ju faktiskt levt 3 veckor utan henne, en otroligt lång tid, men hon finns ändå så levande inom mig... Jag lever än, jag är frisk och kan vara glad. Jag kan leva som det är, fastän det är svårt, men jag klarar inte av att gå vidare. Det altenativet finns inte. Existerar inte, funkar inte. Jag skulle ALDRIG kunna börja rida en ny häst, eller köpa en ny häst t.ex. Ingen kan någonsin, ingen FÅR någonsin, ta Shalimars plats. Ingen. Jag tänker inte låta någon ny häst släppas in i mitt liv... Jag vill inte riskera att det jag har kvar av Shalimar, fylls av något annat, samtidigt som det är så f*ns svårt att bara låta det förbli ett stort, svart hål. Att hålla sig uppe är svårt, men jag försöker så gott jag kan. Jag kommer aldrig bli fullständigt hel, för saknaden efter Shalimar kommer aldrig läka helt... Jag var hos henne varje dag, så att plötsligt bara sluta med det, känns konstigt. Jag saknar att sitta i hennes underbara, rytmiska galopp och att ha en häst som lyssnar på varje hjälp. Nu kanske det låter som om jag inte är nöjd med Shakira, men det är jag. Hon är en underbar häst, men Shalimar... Det funkade mellan oss två från första början. Shakira och jag började komma överens när jag var ungefär 10 år gammal, så skillnaden är stor. Det klickade genast mellan mig och Shalimar...

Jag önskar så mycket att jag skulle få se dig nu, utanför fönstret, så att jag kunde rusa ut.. Jag skulle slå sönder fönsterrutan och rusa fram till dig... Slå armarna om dig... Stå där i flera timmar och aldrig släppa taget om dig. Aldrig lämna dig. Men jag vet att jag aldrig kommer få känna din lurviga päls under mina fingrar igen, aldrig pussa din sametslena mule, aldrig borsta din svans med guldränder igen. Aldrig någonsin... Men jag hoppas innerligt att det finns liv efter döden så att jag kan komma till dig igen, krama om dig, borsta ditt huvud med den borste du älskade mest.. Shalimar, jag saknar dig..."

"In our time together, you claimed a special place in my heart, one I'll carry with me forever and that no one can ever replace."

Vår sista sommar

Sista dagen tillsammans. En tung dag.

Det är såhär jag minns henne. Med hö i munnen och en pigg, go blick. Öronen spetsade.

Likes

Comments

Mitt bästa tävlingsminne (ridning)

Det här är en klurig fråga och för att kunna öppna luckan har jag grävt i mitt arkiv. Det finns SÅ många betydelsefulla tävlingar för mig men den som nog kommer vinna allt är den här. Tävlingarna med Amaretto är alla sjukt fina upplevelser på sitt sätt men en av de bästa tävlingarna var en helt vanlig hemmatävling med Shakira. Det känns konstigt att jag inte väljer detta minne (första bilden) eftersom vi vann med ett resultat på över 65%. Banan var jättefin och vi fick höga poäng på sitsen och vägarna. Shakira kändes jättefin. Orsaken att jag inte väljer det minnet är att jag knappt minns det. Jag var i dåligt skick som ni kanske ser på bilden och därmed hade jag knappt energi att rida Shakira ordentligt. Det är nästan konstigt att det gick bra kan jag tycka i efterhand.

En fin tävling, men inte vårt bästa minne...

Bilden nedan är det minne jag valt till vår bästa moment på tävlingsbanan!

Det här minnet är från april 2015. Vi tävlade en Lätt B men jag minns inte procenterna, antagligen någonting mellan 63% och 65 %. Jag kommer ihåg att det bara flöt på och vi hittade ett flow inne på banan, för första gången NÅGONSIN. Jag väljer det här minnet också för att vi förberett oss jättebra. Det var inte en "slump" att det gick bra. Min tränare var hemma från Tyskland och vi intensivtränade så TUSAN! Nu hade hon åkt hem och det var upp till bevis att se om vi utvecklats. Jag kommer ihåg hur glad jag var när jag skickade den här bilden till henne <3

En ny lucka imorgon! Stay tuned 😘

Likes

Comments

1. En gammal film

Det här är en film som alltid får mig att rysa. Lade ned mycket tid på att göra den för att liksom hedra våra elva år ihop. Shakira är otroligt speciell för mig och det tycker jag filmen förmedlar <3

Likes

Comments

Det här året ska jag köra en julkalender här på bloggen och jag hoppas att ni kommer uppskatta det. Jag har hittat på olika typer av luckor och det kommer att komma inlägg både i form av bilder, filmer och vanlig text. Jag kommer blanda inläggen enligt mina intressen för att göra detta till en personlig julkalender och jag hoppas att det ska finnas intressanta luckor både för hästmänniskor och icke-hästmänniskor!

 1. En gammal film 🎥
 2. Mitt bästa tävlingsminne (ridning)
 3. Min första häst 🐎
 4. En film på Morris
 5. This or that - jullistan
 6. Min favoritfrukost just nu🍉
 7. Dagens outfit
 8. Min önskelista
 9. Bästa träningsminnet🏃
 10. Favvo-julmusik🎶
 11. Mina favorit benövningar
 12. Första intrycket av Morris
 13. Kärlek & förhållanden❤
 14. En gammal luciabild
 15. Videoblogg - stallet
 16. ÖNSKEINLÄGG
 17. Dagens outfit - Morris
 18. Vårt pepparkakshus
 19. Bekännelser🔓
 20. Den ultimata julstämningen
 21. Videoblogg - my day
 22. Nyttigt julgodis
 23. Dagens outfit - julfest
 24. GOD JUL!!!

Glad första december!

Likes

Comments

Jag är så inspirerad för dagens träning! Vi har lämnat tävlingen bakom oss (ska som sagt skriva om den...) och nu kan vi fokusera på att ta oss vidare i utvecklingen. Det är svårt att kombinera "tävlingsridning" och "träningsridning". Man vill inte lära en unghäst en massa nytt två veckor före tävling och ridpassen går ut på att träna program.

Nu hoppas jag på att vi snart kan börja träna på galoppbyten. Det kommer bli ganska mycket nytt för oss båda, den här vintern, för vi ska försöka ta ett kliv framåt mot följande svårighetens klasser. Jag har aldrig tävlat över Lätt A och det har självklart inte Morris heller. Som stöd kommer jag förstås ha min grymt duktiga tränare. Hennes hjälp är guldvärd!

För att hålla Morris motiverad och ivrig kommer jag variera träningen med terrängpass och gympapass med cavaletti. I skogen tänkte jag bygga upp hans kondition och styrka. Jag hoppas att det kommer mycket snö så att vi kan köra "hankitreeni" som vi kallar det i Finland (pulsa-i-snön-träning)

Much love, ha en grymt bra onsdag!


Blickar tillbaka till dessa bilder... Fina Morr-morr :-)

Vår första tävling

Februari 2016

Morris och jag på Boe, ganska exakt ett år sedan tror jag.

Nästan identisk bild som den förra haha! Står exakt likadant. Denna är från en tävling på Wikner under hösten.

Likes

Comments

TIDEN GÅR SÅ SNABBT! Jag hinner inte med. Skolan, hästarna och träningen rullar på men mitt i allt kommer jag på att jag försummat min älskade, kära blogg! Förlåt förlåt förlåt (inte för att ni kanske bryr er, men ändå 💕)

Orsaken att bloggen blivit lidande kan stavas med ett ord: provvecka. Jag har pluggat som en tok förra veckan och bland annat skrivit två mattaprov på taken - inte roligt. Kvällen före det sista provet var jag så trött och sliten att jag bara grät då jag skulle koncentrera mig. Äsch. Kan hända att jag inte blir godkänd i kursen, who knows. I högstadiet fick jag aldrig sämre än en sjua (en gång i hela mitt liv fick jag en) och en åtta grät jag typ över. We live and we learn, numera är inte siffran på betyget det viktigaste. Har fortfarande de viktiga skrivningarna framför mig. Dock är jag fortfarande perfektionist i andra ämnen, haha.

Oj, detta inlägg skulle inte handla om skola. Hur som helst så hade jag ett jättebra veckoslut men med ganska lite sömn om vi säger så. På fredag var jag på en lillajulsfest och på lördag firade vi Mathilda som blev myndig!!!💕 På söndag tävlade jag och Morris och det ska jag berätta mer om snart.

ha en fin dag!

Likes

Comments

Bilder från weheartit.

Regnet droppar ned, det är grått och dystert utanför, så vad passar bättre än lite inspirerande, mysiga bilder? Kanske piggar upp er andra lite i höstmörkret <3

Det är min sista dag av konstant pluggande så nu ska jag ge järnet, imorgon är provveckan över! Hoppas på att ha tid att åka till gymmet i dag, det skulle jag vilja unna mig själv! Men nja, annars utöver det sitter jag hela kvällen med näsan i mattaboken...

Ha en underbar kväll vänner! <3

Likes

Comments

My ghad, har läst som en TOK idag. Sitter fortfarande och gör det, häller i mig tekopp efter tekopp. Imorgon HOPPAS jag på att verkligen kunna leverera ett bra provsvar men jag känner tyvärr att min prestation i den här hissakursen inte har varit på topp. Undervisningssättet har inte fungerat för mig och stoffet är SÅÅ stort att jag inte förstår hur min lilla hjärna ska kunna komprimera ihop allt det till en helhet. AHH. Jag är helt enkelt en "detaljmänniska" och jag är svindålig på att både tidsfästa (komma ihåg årtal, kronologiska ordningar) och platsfästa (geografi är jag usel på!). Förlåt nu klankar jag ner på mig själv jättemycket. Jag har faktiskt fått 10 i de flesta geografi och historiakurser SO FAR, men det är bara för att jag har en vältränad provläsning och metod för att skriva bra svar haha... NU KÄNNER JAG MIG DOCK INTE LUGN! :D


Morris har vilodag i dag och mami promenerar honom just nu - TACK! <3

Likes

Comments