Häromdagen var jag på lunch med min syster och mamma. Valet är ganska enkelt; sushi går hem hos oss alla tre ;-)

Älskar mina nya slim boyfriend jeans från zara

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Den 2. augusti fyllde Shakira 15 år. Kan ni förstå att jag har haft henne i femton år?! That's a long time my friend, och mycket händer på femton år. Hon har lärt mig mycket och jag har efter 80%, om inte mera, av våra tävlingar ridit ut från banan med en stor klump i halsen, nära till gråt. Men de få gångerna som lyckades, gjorde mig överlycklig.

Hon var kanske inte den bästa ponnyn på tävlingsbanan och jag kom aldrig upp till de högsta klasserna, men hon har fasiken lärt mig hur man kämpar!

Jag tänkte att det kanske kunde vara roligt för er att kolla tillbaka på lite bilder på min ponnytid med Shakira. Hon kanske inte har den synligaste platsen nuförtiden här på bloggisen, men i många år hade hon det. Och hon har fortfarande en enorm plats i hjärtat!

Bilderna nedan från Brolötens ridläger 2013. En upplevelse var det att resa till Sverige med sin ponny tycker jag!

ÅÅH!! Alltså tiden när man kunde rida runt i "rosa-allting". Nu saknar man ponnytiden och att träna med ett sto.

Vi var ju så små!!

Tror det här var en av våra första segrar faktiskt!

Likes

Comments

Det var Morris sista dag med boxvila igår!!! Han känns verkligen väldigt explosiv just nu så det är på sin tid att sätta igång honom igen, för han klättrar nästan på väggarna av energi. Idag var jag på en "sista promenad" med honom efter att han fått nya skor, och han blev smått vild i skogen när jag ledde honom. Han är absolut ingen dum häst, men han har mycket trakhener och en del fullblod i blodet - och de hästarna brukar ju ha en hel del explosivitet i sig och Morris är inget undantag... Han är känslig för alla knott som sätter sig på honom och han skuttar, hoppar och sparkar för att göra sig av med dem. Jag tror inte ni kan föreställa er hur vigulant och kvick han är, så det är bäst att vara på sin vakt när man leder honom. Som sagt, han är inte dum men han är lite yvig i sina rörelser ibland. Han är en unghäst och vi får jobba på att han ska hålla sig i skinnet även när han blir stressad.

Idag har jag suttit och läst in mig på lösa bakknän ocj patellahästar. Morris har inga problem med upphakningar i knä (patella upphakning) men han ligger väl utvecklingmässigt lite efter i sin muskulatur i bakdelen, och i kombination med stora rörelser har han något lösa bakknän. Jag tänker lägga upp ett träningsprogram som stärker musklerna kring knät och tänker diskutera saken med min tränare, som ett bra tag misstänkt att han kan ha lite lösa bakknän - något som är vanligt för de moderna unghästarna med stor rörlighet. Ingen har varit orolig över de bakknäna och den duktiga veterinären sa att han skulle knappt ha gjort något åt saken om vi inte redan bestämt att vi vill behandla det. Jag har snarare fått höra att det blir bättre med träning och genom att stärka honom. Vilket säkert är sant. Jag vill såklart att Morris ska bli en hållbar häst med lång, lång karriär och tänker därför ta det på allvar och se till att träna honom på optimalt sätt. Skritt i nedförsbackar, där hästen trampar under sig, ska tydligen vara ett bra sätt att stärka musklerna kring knät, precis som upphöjda bommar. Cavalettiträning är jag jättedålig på att komma ihåg, jag medger det. Jag tycker att jag inte är bra på avstånd och jag måste ha någon med mig som kan hjälpa med bommarna och det måste finnas plats på planen/i manegen. Det blir inte av så ofta som det borde. Men jag ska försöka göra det oftare och även boka in cavalettiträning för Eeva oftare. Vår hovslagare har idag skott Morris och han satte lite större skor bak. Det ska hindra honom från att "skida" med bakbenen.

Det är ingen fara med Morris, inget riktigt allvarligt. Men jag är såklart mån om att se till att han mår så bra som möjligt. 

Bebis

Vi får se huruvida jag hålls i sadeln idag ;)

Likes

Comments

Hej på er och god torsdagskväll!

Nu känns det som att jag äntligen har "landat lite" här hemma. Det börjar kännas att vardagen närmar sig med stormsteg och jag börjar även känna av stress över skolarbete som jag måste ta tag i, bums. Men å andra sidan.

Morris och Shakira har funnit sig tillrätta i sina vanliga boxar, Morris lite mer än Shakira, eftersom han är tvungen att boxvila som jag berättade i senaste inlägget. Tycker så synd om honom. Han förvandlas till en drake, känns det som. Nyper mig i armen, stampar på stället och vill bara ivääääg. Han ogillar starkt ordet vila. Lyckligtvis får vi på måndag ta tag i träningen igen.

Eftersom sommarlovsdagarna som återstår inte är många, så har jag försökt ta tillvara dem så gott det går. Idag och igår har jag faktiskt varit och shoppat. Inget denna hästtjej gör så ofta. Nu ansåg jag faktiskt att jag jobbat så mycket att jag gott och väl kunde unna mig lite uppdatering i kläder och kosmetik. Oh well, känns alltid lite fel att spendera pengar för eget behov. Däremot, när man köper åt sin häst - då är det en annan femma ;)

Nu mina vänner, går jag och lägger mig. Imorgn ska Morris promeneras två gånger och Shakira ridas. Dessutom har jag på agendan att plugga matematik och trääänaaaa (ni anar inte hur glad jag är över att vara på gymmet igen). På kvällen ska jag träffa vänner, käka tacos och senare blir det antagligen utgång. Sounds like a perfekt friday!

Likes

Comments

Äsch, ni ser ju vad det står i rubriken. Boxvila - precis det man önskade sig.

Nu ska jag inte låta för dramatisk för det är inte så farligt. Morris har varit lite underlig den senaste tiden och jag har ett bra känt att han reagerat på sadeltvång men vi har inte hittat någon annan sadel än. Nåväl, på Björkboda började han stanna igen (med Anna) och det hände oftast när man bytte ställning från vänster till höger. En fysioterapeut kollade igenom honom och misstänkte att han har lösa bakknän, vilket sedan kan avspegla sig i vänster framben. Något vi misstänkte förra året när han var oren på vänster fram.

Vi åkte tidigare än tänkt från Björkboda, redan igår, för att en veterinär från Tyskland var i Finland. Han har kollat Morris ett antal gånger och vi har alltid varit nöjda med hans analyser och bedömningar. Han konstaterade denna gång att Morris har gjort stora framsteg och att vi är påväg i alldeles rätt rikning - han är rakare och starkare. Men. Han har stora rörelser i proportion till sin korta kropp och det vållar en del svårigheter för honom i nuläget. Han tyckte att det fanns för mycket vätska i höger bakknä och han såg att Morris högra bakben inte jobbade lite korrekt som det vänstra. Och mycket riktigt - när han tog ett prov från knät så kom det mer ledvätska än det bör komma. Det är bra att det finns ledvätska och att det kommer vätska är ett tecken på ett friskt knä men när det kommer för mycket kan det vara tecken på en inflammation.

Morris fick en injektion av något slag (värkmedicin/inflammationshämmande) och han har 6 dagars boxvila, för att injektionen kan göra honom lite väl vild när det plötsligt känns så bra i benet. Tror det är en god idé... Han ska promeneras 2ggr/dag.

Synd att det gick såhär, men å andra sidan är jag otroligt glad att vi hann behandla detta innan det blev värre.

Likes

Comments

Sommaren på Hitis börjar lida mot sitt slut. På tisdag, om två dagar, tar jag pick och pack och åker hem. Det ska bli skönt att åka hem men samtidigt är det ju vemodigt att lämna fina landet. Som tur vet man att det alltid väntar på en här.

Morris har varit riktigt fin på Björkboda men tyvärr verkar han ha något i ryggen/musklerna. En fysioterapeut har kollat honom och jag väntar på att få hennes bedömning. Han började stanna när Anna red honom och jag har själv känt att han inte riktigt varit sig själv. Det beror säkerligen på sadeln, som vi som bäst försöker sälja eftersom att den inte sitter optimalt på honom. Nu har jag ridit med Annas childeric och det kan såklart också ha en inverkan. Men grejen är den att han har verkligen gått med sänkt rygg ett tag, eller han höjer inte ryggen på det sättet han brukar och det tar en stund innan jag får honom att jobba korrekt och avspänt. Jättetråkigt, verkligen, men det enda vi kan göra nu är att se till att han behandlas och ta ännu fler sadlar på prov. :)

Träningen löper okej. Har sprungit en del och hittat en del flow i det, men det är fortfarande lite knaggligt. Känns inte superbra och min längsta länk har varit bara 8km. Farten och det lätta steget har jag däremot hittat igen och det känns superbra. Utöver det har jag tränat en hel del utomhus, styrketräning och HIIT. Älskar verkligen utomhusträning men börjar längta efter gymmet också. 

Men, men - även om det är mysigt att bloga så måste jag avsluta och ta tag i en mattainlämning... Skönt att vara ledig imorgon så kan jag börja plugga lite mer. Det har inte blivit mycket av det pga allt jobb och ansvar. Men nu ska det köttas!

Här nedan kommer ett litet smakprov på bilder.

.... Lånade min syrras byxor för en bild ;-)
Ett supersmarrigt morgonmål
... och en magiskt fin kväll tillbringad på klipporna
från Första dagen på Björkboda

Likes

Comments

Hej på er! Jag vill verkligen ta och be om ursäkt för att jag varit så tyst här på bloggen. Jag har behövt lite tid "off". Jag har inte känt något sug av att blogga faktiskt, så därför lät jag det vara ett tag. Ibland behöver man det...

Har haft många bollar i luften trots det, och lagt mycket energi på annat. Bland annat sommarjobbar jag rätt intensivt här i juli och hjälper till på många plan i kafét. Idag har vi till exempel haft brunch och då har jag jobbat 6 timmar, bakat igår på natten och dessutom hållit kaféts sociala medier uppdaterade. Kanske inte låter som så mycket, men tro mig - jag är vansinnigt trött... Men jag älskar mitt jobb, även om det är ganska mycket att stå i!

Morris står nu på Björkboda hos Anna v. Wendt och trivs väldigt bra. Det är SÅ fint där och människorna är supertrevliga. Dessutom finns det fina terränger som jag någon dag ska undersöka närmare.

Shakira och en lite rund fjordhäst, Skrållan, är ute på landet och semestrar. Det är underbart att ha hästarna brevid huset och skönt att rida ut när man vill. Och hästarna njuter för fulla muggar :-)

Saknar mina vänner bara, och det är synd att jag hinner se dem så lite nu... Åker nästa vecka en sväng till stan och firar min älskade väns 18-årsdag. Men ja, saknar dem väldigt väldigt mycket.


Bild från förra sommaren

Likes

Comments

Ett härligt veckoslut i Hangö avslutades idag. Har haft så sjukt bra dagar tillsammans med vänner. Vädret har varit toppen och människorna toppen. Har njutit av varje sekund. Det här är verkligen sommaren när den är som bäst!

Matilda gånger två!

Hangö, you treated us well ♥

Likes

Comments

Morris fick använda hästen Samis fina kandar. Visst passar han utmärkt i Finlands färger?

Schabrak från Equestrian Stockholm (älskar färgen!)

Likes

Comments