Hej på er ♥ Hoppas er dag börjat bra. För tillfället ligger jag hemma och har inte varit ute på hela dagen, vilket är ovanligt för mig. Men jag ligger hemma med en förkylning, som hållit i sig i en vecka. Jag blir sällan sjuk, men när jag blir det- då blir jag det med besked. Så himla tråkigt, då jag hade höga förväntningar på sportlovet. Vanligtvis under lov, brukar jag hinna med många härliga träningspass, men nu har jag inte fått eller orkar träna på en vecka. Får ont i musklerna av att gå upp i trappan... På den nivån är min muskelömhet. Dumma förkylning

Sjuk eller inte. En hästtjej är en hästtjej och säger inte nej om det behövs hjälp i stallet. Mina daaar har varit så fullspäckade att jag varit helt slut (och vrålhungrig) då jag äntligen kommit tillbaka in i värmen, efter en lång dag i stallet Och några bloggpauser hinner man inte med under dagen, då det hela tiden finns något att göra.. Jag har tillbringat sportlovet på Boe och hjälpt till med hästarna.. från halv åtta till ca halv 4. Har varit väldigt givande, men nu är jag dödstrött och tvivlar på att min förkylning blev bättre av ansträngningen.... :( Har inte varit hemma på några dagar och det var onekligen skönt och hemvant att vakna upp brevid sina hundar, haha. Dem har jag saknat så ♥

Morris promenerar idag. Han har varit så duktig och lärt sig mycket. Han har till exempel gått på kandar i två dagar och gjort rena byten. Men det berättar jag mer om... när jag mår lite bättre och mina tankar är lite klarare. Ha det gött.

Likes

Comments

... never owned a horse

Jag vet inte ens vad vi gör på den här bilden...

Mitt hjärta, mitt allt

Så, för det mesta blir Morris väldigt bra på bild. Men ibland ser han verkligen ut som en liten åsna (en söt sådan).

Hoppas ni gillade bilderna. När inlägget kommer upp är vi som bäst och tränar på Boe ♥ Puss & kram från oss.

Likes

Comments

Jag måste skriva väldigt, väldigt kort idag om vår träning för klockan är mycket och jag måste sova om jag ska orka upp till stallet med min jäkla förkylning. Var ganska osäker på om jag ens skulle orka iväg någonstans idag med hosta, snuva och halsont men iväg kom vi.

Om jag inte redan nämnde det på bloggen (?) så har jag Morris i tre dagar på Boe. Vi tränade idag med Stella och det gick väldigt bra, men jag fick också lära mig att det är mycket som inte är så bra haha. Idag fick inget vara "lite åt det hållet" utan det skulle vara precist och korrekt.

Vi jobbade först på att halvhalterna skulle gå igenom, precis som förra gången. Halvhalterna måste jag vara noggrannare med. Och när jag gör dem, får jag inte dra i vänstertygel. Jag vet inte vad jag ska göra med min förbannade vänsterhand, för den vill hela tiden vara starkare än den borde. Jag drar för mycket bakåt när jag vänder eller ställer honom och den är hela tiden lite starkare än den högra. Det här blir ett problem främst i vänstervarv, då den blir innerhand. I höger varv har jag Morris däremot bra på yttertygeln... Wonder why..

Efter framridning i både trav och galopp började vi jobba mer på samling. Stella poängterade, kanske för att försäkra mig, att en häst med stora gångarter kommer inte försvaga sina stora rörelserna genom att rida en längre tid mindre steg och mer samlat. Det kan till och med förbättra de stora mellangångarterna. Den ökade traven kommer han alltid ha i sig. Nu måste han börja sätta bakdelen under sig och jag måste rida honom betydligt rakare om det ska vara möjligt.

Jag har sällan upplevt att 10 meters volter varit så svåra som idag. Som sagt, lite ditåt dög inte. Han skulle vara lagom ställd men absolut inte överställd, han skulle ha en kort yttersida och jag fick bara leda lite lätt med innerhanden. Morris samlar sig väldigt fint men han tycker det är liite jobbigt att sätta höger bakben under sig.

I trav kändes Morris riktigt fin, speciellt åt höger. Han var genast fint mellan hand och skänkel. Här tänkte vi mest på rakriktning och takt. Jag rakställde honom genom att rida minimala slutor längs spåret och det fungerade så bra. Jag är riktigt stolt över hur bra han gick i slutorna, eftersom de inte varit helt lätta :)

Fin halvhalt

Inte nöjd med min egen sits på den här bilden,lutar bakåt och kollar ned? Hallå? Tror jag är mitt i att försöka ta en halvhalt...

Galoppen, Morris bravur, var faktiskt rätt knepig idag... Eller den var knepigare att förändra. Amaretto ville gärna gå på i en stooor luftig galopp och även om han kommer tillbaka i mina ökningar så är förhållningarna inte alls så flytande som de borde. Och deeeet fick vi träna på... Massor! Tänk: Galopp, galopp, galopp. Sitt tillbaka, vibrera med händerna och gör en ordentlig halvhalt med sitsen (sitt emot) - eftergift på handen. Ungefär så red vi en stor del av passet. Hon ville verkligen se att jag red hela halvhalten igenom, att jag lutade mig bakåt och att Morris, då jag satt tbx, verkligen satte sig på sina bakben. Jättefin galopp fick vi till :)

En bild från galopparbetet

Morris i en jättefin samling!

Vi tränade på rakriktning, på takt och på mjuka övergångar. På slutet när jag travat av honom och Stella sa "det räcker för idag", gav jag Morris genast en lång tygel i skritten och han ryckte glatt huvudet framåt, drog tyglarna ifrån mig. Träningen slutade alltså inte där, utan då började vi göra halter och utridningar från halten. Vi red pytte, pyttesmå steg i skritten, ökade skritten, samlade skritten, stannade. Hela tiden skulle jag hålla Morris i en mjuk, avslappnad form. När han var helt relaxed i formen gav jag honom ett par millimeter längre tygel, fortsatte träningen, någon millimeter igen osv. Så fort han tog sig nöjet att dra upp huvudet tog jag upp tyglarna igen. Morris var efter en liten stund såå fin i skritten och han kom väldigt mjukt ur halterna. Och det, endast med att jag red noggrannare och minimalistiskt.

Det viktigaste jag bär med mig hem från den här träningen är att rida mer precist och "göra mindre". Jag behöver inte ska inte låta Morris gå som en 4-åring längre, med stora flaxande rörelser. Det vi gjorde i dag var mest lydnadsträning och inte något som är fysiskt svårt för honom. Imorgon fortsätter vi, wihoo!

Likes

Comments

Hej på er, hoppas ni mår bra. Jag har inte kunnat låta Gammeldansen passera än, så jag måste bjuda på lite mer bilder. Här nedan kommer några bilder som vi knäppte efter att fösta dansen var dansad.

17.2.2017 var en underbar dag som man sent kommer glömma ♥

Likes

Comments

Igår fick jag uppleva en av de bästa och mest oförglömliga dagarna någonsin! Igår blev vi äldst i skolan och visade upp vår gammeldans två gånger. Jag skulle vilja sätta dagen på repeat och repeat och repeat. Det var värt blod, svett och tårar av att dansa i klämmande klackar haha. Träningarna var faktiskt bland det bästa, eftersom de förde oss alla så mycket närmare.

På dagen dansade vi för skolan och på kvällen dansade vi för föräldrar och vänner. Andra föreställningen gick för min del bättre eftersom jag under första uppvisningen hade lite problem med min underkjol. Men dagen slutade inte där, utan vi fortsatte vidare mot Gammeldansmiddag och efterfest. En härlig dag från början till slut, med andra ord.

Jag njöt av varje sekund. Jag visste, men ville ändå inte inse, att det här var enda och sista gången vi gjorde det här. Vemodigt, men samtidigt fint att det bara händer once in a lifetime.

Tack till alla som gjorde dagen så oförglömlig och underbar. Och så klart, tack till det bästa paret!

Sorry not sorry - NU KOMMER DET EN MASSA BILDER FRÅN DEN BÄSTA DAGEN NÅGONSIN!

Wienervalsen - den kanske svåraste, men vi fick den att sitta perfekt!

Haha, komiskt att vi kollar in i olika kameror

Likes

Comments

Kan inte fatta att det är 1,5 dagar (38 timmar för att vara exakt) tills vi dansar!! Jag kommer stiga upp 4:45 för att sminka mig och 7.30 ska jag infinna mig hos frisören. Det, alltså håruppsättningen + att snubbla i klänningen, är nog vad jag mest stressar över. Tänk om man faller, hahaha. VILL INTE TÄNKA DEN TANKEN! Okej, en annan sak som stressar mig jättemycket är N O R O V I R U S Jag menar, vi är ändå runt 100 pers. som dansar, så man kan ju lätt säga att om någon fått smittan så kan det ha spritt sig. Jag bara hoppashoppashoppas att jag, och ingen annan (!!), ska vakna upp på fredag morgon med illamående. Fyf*n om någon måste avstå från dansen efter alla dessa förberedelser och evinnerliga övningar. Please, don't let it happen. And please, WASH YOUR HANDS <3

Nu börjar allting vara klappat och klart gällande klänning, smink och accessoarer. Klänningen är uppfållad och det var en liiten extra nervös känsla när jag skulle åka för att hämta dem. Jag hade nämligen bytt skor (!!) och mina nya skor är ca 1 cm lägre än de jag testade klänningen med... Men som tur passade klänningen! Jag har köpt skor både till efterfesten och till själva dansen (nya alltså), men efterfestklänningen har jag lånat. Allt det här blir ju rätt dyrt tillsammans så i mån av möjlighet försöker jag också låna. :) En sak jag valde att satsa lite mer på var ögonfransarna och skaffade fransförlängningar (men samtidigt sparade jag till exempel på att inte gå till en sminkare). En annan sak jag sparade på var min brun utan sol, hehe. Kanske inte det bästa att spara på, om man nu inte vill vara en fläckig morot. Okej, skämt åsido. Den här sprayen var mycket förmånlig men resultatet blir inte alls jättedåligt, dock lite svagt.

Nej, överlag har jag försökt göra vettiga inköp. Min klänning köpte jag i Tallinn och den kostade inte så mycket. Mina skor var heller inte så dyra. Däremot gick det en del pengar till att köpa lite nytt smink och sånadär saker som man inte tänker på att man behöver, som nya strumpbyxor och sånt "onödigt". Det är lätt värt att satsa på, jag tycker att gammeldansen är en "once in a lifetime-dag" och jag vill ta tillvara den till fullo ♡


Åh, längtar så till fredag. Ovan en bild från Thorax årsfest.

Likes

Comments

Är så sjuuuukt jäkla taggad på mitt eget liv tack vare min fantastiska häst! Lite väl optimistiskt, kanske, sitter jag och planerar vår första kür. Jag har nämligen en liten plan att delta i Evidensia cup och i finalen rider man kür. Nu är det ju inte sagt att vi 1) kan rida junior FEI-program i april 2) har befäst galoppbytena 3) kommer till final MEN det skadar inte att drömma, planera och vara optimistisk!


Jag hoppas så att vi kan komma in på banorna som ett helt nytt ekipage den här säsongen!

Likes

Comments

Häromdagen nämnde jag att jag filmat en vlogg - och yes, nu kommer den! Without further information, hoppas ni gillar vloggen. Ni får jättejättejättegärna kommentera vad ni tycker skulle vara roligt att se (som vlogg). Jag tar emot alla tips!!

Jag tycker verkligen att vloggar är ett roligt komplement till bloggen. Vad tycker ni? Ska jag fortsätta lägga upp vloggar?

Likes

Comments