Hej härliga ni!! Har varit sämst på att uppdatera bloggen igen, JAG VET. Orsaken till detta? En sjukt påfrestande balansgång mellan skola, två hästar, träning och ett någorlunda aktivt socialt liv. INTE alltid helt lätt kan jag lova er. Tror att de flesta hästägare kan relatera...

Just nu har jag jag tid och energi att uppdatera bloggen i och med att jag har höstlov och det kunde faktiskt inte komma lämpligare. Jag har kunnat sova bort mina sömnskulder nästan helt och jag har inte ord för att beskriva hur skönt det är!! Det har blivit alldeles för många sena nätter i stallet och jag har kommit i säng vid halv ett och stigit upp klockan 6. Inte bra i det långa loppet. Och inte för att jag någonsin sover länge på morgnarna, men att kunna sova till 8-halv 9 har redan gjort en så stor förändring i min energinivå. En annan skön sak med lovet är bara ledigheteeeen! Det har varit underbart att vara flera timmar på stallet utan en massa måsten. Massa tid att bara gulla med hästarna, pyssla om den och göra allting med eftertanke ❤

Planerna för höstlovet är egentligen inte så storslagna. Om jag inte hade haft en stor tävling inkommande helg så hade jag lätt köpt en flygbiljett till typ, Köpenhamn, och tillbringat lovet strosande längs de fina gatorna. Men nu måste jag ta vara på den träningstid jag har och är därmed lite bunden till att vara hemma, men vi tänkte hitta på något roligt med vännerna - gå på brunch kanske. Och så ska jag naturligtvis vara ute i det fina vädret, träna och umgås med la familia. Vi får se om det blir en sväng till Horse Show också. Är faktiskt inte så himla lockad... Vi fick ju redan se alla toppryttare i Göteborg och dessutom är expot så dyrt att man bara skulle sätta sprätt på pengar... Worth it or nahh?

Åh, bilderna från idag blev så fina i mitt tycke, men jag tänkte spara en del till min och Morris 2-årsdag som är den 26 oktober 💝

Den här bilden beskriver Morris så väl! Han följer alltid med vad man håller på med och ser så ödmjuk ut <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Började dagen med att plugga hela morgonen, äta en lugn frukost och gå ut med hundarna 💕

Efter en lektion i skolan åkte jag till Hfors och mötte upp mamma och Miri på Ravintola Loiste. Utsikten där är SÅ fin och maten väldigt god. Jag tog en havslaxsallad och de andra delade på två efterrätter :)

På kvällen firade vi Matilda som fyllt 18!! Hon hade fixat det så fint och det var helt ljuvligt att få träffa mina favvotjejer!💕Alla bilder från kvällen är förresten Matildas förutom selfien haha!

Likes

Comments

Hej och godmorgon på er! ☀️

Det här blir andra dagen jag är ledig från skolan och får jobba hemifrån och jag måste säga att jag älskar att få planera min tid helt själv och studera under de tider som passar mig och mitt schema. Det kräver visserligen att man kan planera och hålla sig till sin planering så att man inte slösar tiden på annat.

Men idag har jag t ex varit och simmat redan kl 7. Klockan är nu 10 och jag ska sätta igång med kemi, sedan räkna matta. Jag jobbar verkligen bäst om jag är lite trött i kroppen, annars är jag helt för rastlös och kan inte sitta still 😂

Dagens planer är egentligen bara att läsa, rida och åka en sväng till Just Dressage-affären för att inhandla ett par grejer. Mysig torsdag med andra ord.

Några snapshots från igår. Har faktiskt köpt en iPhone igen så nu blir det mera mobilbilder igen, haha!

Likes

Comments

Här kommer en hel drös med nya bilder!! Äntligen - det var så länge sedan kameran hängde med till stallet. Det tråkiga är bara att Morris kunde verkligen inte för fem öre spetsa öronen för kameran!!

Jag kommer ha svårt att hinna uppdatera bloggen dessa två veckor eftersom jag har provvecka. Men inkommande helg har vi distriktsträningsuttagning (= aluevalmennuskatsastus) och dem ska jag åtminstone försöka skriva om!

Kan han se ännu lite mera ointresserad ut? :(

Likes

Comments

Var ska jag börja? Är fortfarande så full av känslor och så lycklig! Min fina Amaretto och jag knep alltså GULD i dagens individuella distriktsmästerskap, något jag VERKLIGEN inte trodde var möjligt! Men vi gjorde det - min fina kämpe och jag ❤

Tävlingen hölls i Tavastehus, vilket är ungefär 1,5 timme härifrån. På vägen dit såg vi hur molnen var oroväckande mörka och fick höra av tidigare tävlande att ridplanen var riktigt blöt och geggig. Mycket riktigt. Jag kom dit och kollade med fasa på paddocken - vattenpölar överallt och aaaalldeles lerig. Hästarna var bruna upp till sadeln 😂

Trots vädret gick programmet riktigt bra! Morris brydde sig inte fastän lera och vatten stänkte. Alla övergångar blev rätt tajmade, bytena via skritt lyckades någorlunda, ökningarna var SUPER och slutorna inte alls så tokiga!

Vi fick äntligen vårt FÖRSTA vinsttäcke och första mästerskapsguld med 67,29% i bagaget! WOHOO! Dock hade ena domaren oss på 70% och andra på 64%, vilket är smått konfunderande, haha! Men jag är i varje fall SÅ nöjd och lycklig. Vilken stjärna till häst jag har!

Det här betyder nu att vi komer att få representera Södra-Finlands län i distriktsmästerskapen som hålls på Ypäjä i oktober. De två bästa ur varje kategori sätts ihop till ett lag och distrikten tävlar då mot varandra - spännande, spännande!! :)

Blir endast mobilbilder den här gången, hade ingen personlig fotograf denna gång på plats tyvärr... :D

Ett stort tack till Eeva, min tränare, som kom till tävlingsplatsen och hjälpte mig på uppvärmningen, då mamma inte kunde vara med. Eeva är så engagerad och det var till stor hjälp att ha henne med! Det var dessutom superkul att min bror Jonatan var där, som faktiskt är delägare i Morris! ;)

Heja Team Morris!

Ett riktigt fint Bucas täcke fick vi!

Likes

Comments

Heeej på er! Hoppas ni haft en bra start på dagen :)

Idag är det tävlingsdag igen och jag är peppad! Men ni förstår inte hur många motgångar och problem vi haft den här veckan. Kändes verkligen som att någon högre kraft inte vill att vi ska starta idag, haha. För det första så flyttade de tävlingen från söndag till lördag, och mamma har viktigt program på eftermiddagen och såklart går min klass dessutom sist, med start klockan 16. Med andra ord hade jag ingen skjuts och ingen som hjälper mig på tävlingsplatsen. Men för det andra så har vi ingen sadel. Vi var tvungna att ge tillbaka provsadeln igår, men vi hade hoppats på att en likadan skulle ha kommit i början på veckan men posten är givetvis sen. YES! Nu har vi ändå en childeric som jag kan rida med men den känns inte alls så bra som den andra sadeln. Men vi ska göra vårt bästa, trots lite motgångar :)

Det var alltså helt öppet om vi alls skulle kunna delta. Nu har vi fått skjutsen ordnad och vi kommer åka på tävling idag. Kommer dock bli en sjukt svår bana för oss, så jag tänker ta det som en bra erfarenhet bara (ska försöka tänka så i varje fall).

Sista ridpasset före tävlingen gick i varje fall helt okej. Slutorna lyckas med 50% chans. Varannan sluta blir liksom bra, haha! Ökningarna kändes däremot starka, så vi hoppas på att vi inte får onödiga missar i dem. Överlag tycker jag att det känns som ett roligt program och jag tror att med mera träning skulle det här kunna bli ett nytt favoritprogram!

Min start är ca 16.30 om ni vill följa på equipe :) Känns konstigt att vara hemma på morgonen en tävlingsdag... Brukar vara i stallet vid sju och fläta manen, men idag har vi en sen start och jag tänkte åka till stallet vid halv tolv. Vi hörs senare <3

Likes

Comments

Jag har kommit på mig själv med att ha utvecklat ett SÅ oönskat, jobbigt och enerverande beteende - nämligen att skjuta upp saker, eller närmast bestämt sätta tiden på oväsentliga saker när det finns så mycket viktiga saker jag borde prioritera. Nämligen att skjuta upp saker, prokrastinera - och det här beteendet tänker jag bli av med!

Jag har alltid varit en strukturerad och framförallt discplinerad person. Förut sprang jag nästan varje dag; oavsett om det regnade, oavsett om klockan var 6.30 på morgonen och det var minusgrader ute, oavsett om jag haft en lång skoldag och helst av allt ville lägga mig på sängen. I samma veva blev det extra viktigt att utveckla en välfungerande tidsplan så att jag också skulle hinna med mitt skolarbte samt hästarna, så klart.

Nu har jag tappat mycket av den här sidan. Och det gör mig nästan förbannad! Den största boven är helt klart att jag lägger mycket mera tid på sociala medier och eftersom att jag ständigt gör skolarbete på min dator, så händer det allt för lätt att jag i stunden känner att "nämen, jag fortsätter snart med det här arbetet" och öppnar en annan flik, som sedan leder mig vidare till följande. Snart, har en och en halv timme gått och jag har knappt läst igenom materialet jag skulle jobba med. Klockan är mycket och jag börjar bli trött. Tänker att jag stiger upp en timme tidigare på morgonen och börjar jobba, men försover mig på morgonen. Någon som kan känna igen sig?!


Så, för att ändra det här beteendet så tänker jag ta till mig av de "principer" och metoder jag använde mig av förut.

1. Planera din tid och håll dig till planen
Jag behöver knappast utveckla det här? Skriv upp en realistisk plan och uppskatta hur mycket tid du kan och bör lägga på till exempel på ett skolarbete eller en träning. Ingen idé att sitta för länge med ett arbete som inte behöver vara perfekt och inte heller realistiskt att lägga två timmar på träningen om du har ett prov nästa dag. Dessutom, när man ger sig själv en viss tid att lägga på någonting så använder man oftast den tiden effektivare än om man har heeeela kvällen på sig. Då är det mycket lätt hänt att man skjuter upp det. När du sedan har din to do-lista färdig, se till att hålla dig till din plan.

2. Don't think, just do it.
Det här kan vara det BÄSTA tipset någonsin, hur kallt det än låter. Men ibland är det det enda som fungerar. Man kan inte alltid vänta på att känna sig motiverad och peppad och full av energi. Jag vet att det är lätt att tänka att man har mera energi imorgon, som om man ser sitt framtida jag i någon slags rosa skimmer. Men sanningen är att den där uppgiften kommer nästan alltid vara lika jobbig. Det kommer fortfarande kännas lika motigt att gå ut och springa den där löprundan när man är trött eller sätta igång med sin läxa. TILLS man kommit igång. När man väl fått rutin på det, så känns det inte alls lika jobbigt! Därför är det bara att lägga band på sin hjärna som försöker intala en att vara lat och säga "nej, nu gör du det bara". GÖR DET FÖRE DU HINNER BÖRJA TÄNKA PÅ HUR JOBBIGT DET ÄR!

3. Sätt upp målsättningar
Att göra saker bara för att göra dem, vem gillar egentligen det? Nej, i stället tycker jag att man ska hitta en motivation till att göra den där uppgiften. Till exempel bara det att du vill springa 10km på en viss tid, eller att du tänker på vilka möjligheter det ger dig om du förstår ämnet du pluggar. Ja, helt enkelt att göra det i ett ändamålsenligt syfte. Lite flummigt beskrivet, men jag tror att alla förstår vad jag menar :-)

4. Tänk på känslan efteråt
Alltså FINNS det något härligare än att bocka av saker? Att ha svarat på det där jobbiga mejlet, lämnat in sin uppsats eller tagit sig till gymmet? S a t i s f a c t i o n! Dessutom, när man fått EN av sina saker gjorda, då är det lättare att hålla upp tempot och fortsätta vara produktiv. Which leads me to my next tips!

5. Börja dagen på ett effektivt sätt
Lugna morgnar har absolut sina fördelar och en lugn stund på morgonen uppskattar jag verkligen. Men det hindrar mig inte från att bocka av några saker på min lista, på så sätt känner jag genast att jag varit lite duktig och vill hålla upp det. Till exempel; bädda sängen, gå ut på en löprunda och ät en nyttig, näringsrik frukost. Det är extremt satisfying att ha börjat dagen så och på något sätt känna sig "före i tidtabellen" om ni förstår vad jag menar.

6. Förstå varför du skjuter upp saker
För mig är det i varje fall ett sätt att sluta skjuta upp saker, att veta varför jag gör det. Oftast: jag blir för lätt distraherad av andra saker, jag inbillar mig att jag kommer göra det bättre nästa morgon och jag är rädd för att inte lyckas med uppgiften (har extrem prestationsångest..). Oftast är man ju bara lat och det är en känsla jag avskyr hos mig, så det brukar vara rätt motiverande ibland när jag kommer på mig att vara det...

Eftersom jag lätt blir distraherad så försöker jag stänga av min mobil och alla andra sociala medier... Vill inte ens veta hur mycket jag använder dem nuförtiden....USCH!

Hoppas dessa tips kunde hjälpa någon annan, jag ska i varje fall ta tag i mitt tidsplanerande och få saker och ting gjorda nu!

Likes

Comments

Igår tävlade vi vår första mästerskapsklass någonsin! <3

Trots att jag åkte till tävlingarna med väldigt låga förhoppningar och inte en så bra magkänsla, så lyckades vi kamma hem segern i vår klass med 68, 086%. Värt att nämna är att det var en Lätt B (jag hoppade in i laget i stället för en ponnyryttare, då hon inte kunde ställa upp).

Morris var fin på uppvärmningen, men lite spänd. På banan blev han nervös och lite bakom skänkeln, men jag bestämde mig för att inte försöka mig på några drastiska drag inne på banan utan jag red så stilla jag kunde. Försökte bara hålla honom jämn och det visade sig vara rätt beslut då vi fick så fina procenter! Ena domaren gav sjuor nästan genom hela programmet, vilket ändå är bra!

Tack Micu för de härliga bilderna från prisutdelningen!

Morris tyckte det var lite skrämmande att springa först i ledet...

De två andra ekipagen i vår förening (Kia på Donne och Ellen på Nestor) klarade sig fint! Ellen vann sin klass, som enda ponnyryttare och vårt lag låg en lång tid etta men på slutet föll vi ned till silver, men vi var ändå SÅ nöjda med lagets insats!! Heja KyIF!

"Brorsorna"

Nästa vecka rider vi individuella DM. Och det kommer vara den svåraste klassen vi någonsin ridit...

Likes

Comments

Hej på er fina ni!

Hoppas ni haft en fin söndag? Jag har haft en härlig helg fylld av häst, fest och plugg - en härlig mix av allt med andra ord. Många av mina vänner befinner sig just nu i sina livs hittills kanske mest stressiga tid och står inför skolgångens absoluta klimax. Studentskrivningar. Jag går ju på fyra år och därmed skriver jag mina första skrivningar på våren 2018. Hur som helst så vill jag verkligen skicka all kämparglöd jag kan till dem som skriver. Det är inte lätt att balansera allting och jag tycker att skolsystemet är rätt sjukt - att man ska prestera med fullt schema i kurser, samtidigt som man förbereder sig för skrivningar. Jag tycker Erik skrev ett superbra inlägg om den här saken - ungdomars "välmående" i skolan. HÄR kan ni läsa hans tänkvärda inlägg.

Nu till lite roligare nyheter!! Vi har troligen ÄNTLIGEN hittat en... *trumvirvel*... SADEL! Vi har provat mer än 20 sadlar. Ingen har varit perfekt. Vi har ett längre tag spanat in Custom Saddlery's sadlar hos Stella och jag har ridit med två - båda har suttit jättebra. Priset har dock varit så högt att vi inte kunnat tänka oss dem, men nu fick vi vår gamla sadel såld och sadlarna vi provat (Childeric, Hennig, Amerigo...) är ändå i precis samma prisklass som Custom sadlarna, så vi tänkte att, NU kör vi. Provade dem idag och AAH, hittade två så bra sadlar. Dock måste de beställas och man modifiera dem enligt tycke, t ex med olika knästöd. Kan ta ett tag innan man får den, men GLÄDJEN i att hitta en sadel som äntligen passar är obeskrivlig. Jag är så LYCKLIG!

Just ja, jag har börjat rida en ny liten ponny! Utöver Shakira och Morris, har jag börjat hjälpa till med min kompis nya mini-ponny. VÄRLDENS sötaste ponny, en riktig sagohäst. Bright heter hon och är bara 122 cm hög. Väldigt fina gångarter och kokmmer bli en riktig stjärna på tävlingsbanorna när hon fått lite mera styrka och balans. Jag hjälper till att ta upp henne lite i klasserna och kommer rida henne ca 1 gång i veckan. Hon är egentligen för liten för mig och därför rider jag riktigt korta pass och skrittar henne från marken.

Nu ska jag njuta av en skön kväll. Troligen sätta mig med lite plugg. Hoppas ni får en skönskön kväll. Puss och kram!

Ville bara posera med de här fina solrosorna...

I mean - look at her!

Likes

Comments

Vadå, två veckor skola och jag känner mig redan kvävd av allt skolarbete. Har en panikkänsla i mig hela tiden gällande skolarbetet. Vet inte varifrån den kommit och varför jag fått den, men prestationsångesten bara växer i mig just nu. Orkar därför inte blogga just nu.

Men för att inte förstöra andras kväll, och kanske inte min heller så lägger jag bara upp några feel-good bilder i stället. Bilder som gör mig glad. Det hjälper mig faktiskt lite och dämpar min ångest, att kolla på dessa bilder. Älskar min häst så mycket och han gör mig så glad varje dag.

Lycklig nybliven storhästägare november 2015 <3

Likes

Comments