Header

Ni vet när man hittat den där killen som vänder upp och ner på hela ens värld, på ett bra sätt. Den där killen som får hjärtat att slå flera slag extra, som får det att bubbla i hela kroppen nästan som om blodet vore champagne.
Han som lyckas få mig att skratta även fast jag vill gråta, han som finns vid min sidan och alltid lånar ut sin axel om det behövas.

Han som ger mig så mycket kärlek så att jag nästan spricker. Som får mig att känna mig vacker, han som jämt berättar hur fin han tycker jag är. Han som uppskattar mig och det jag gör och även är så duktig på att berätta och visa det.
Han som redan bevisat att han finns med i både med- och motgångar.

Han som får mig att skratta så jag får ont i magen och nästan börjar gråta. Han som behandlar mig som att jag vore en prinsessa.

Han som är den mest omtänksamma, genomsnälla, hjälpsamma, ödmjukaste och har det varmaste hjärtat jag någonsin mött. Har aldrig träffat någon som är så fin mot sina nära och kära så som du är.

Han som är den snyggaste killen som finns.
Han som har de finaste ögonen på denna jord.
Han som har det mest tilltalande leendet.
Han som har världens härligaste skratt som får mig alldeles svag.
Han som klär sig sådär snyggt och tilltalande.
Han som bara är sådär helt perfekt precis som han är.

Han som får mig att våga vara mig själv till 100 procent. Han som får mig att känna en trygghet som jag aldrig känt på samma sätt någonsin.
Han som får mig att våga drömma om framtiden.

Han som får mig att bli den lyckligaste tjejen i världen.
Han som får mig att även bli den stoltaste i hela världen. Stolt över att få gå hand i hand med just den här killen.
Stolt över att få kalla honom för min pojkvän.
Stolt över att han blev kär i just lilla mig och älskar mig.
Stolt över att han låter mig älska honom.

Han som jag hoppas vet att jag alltid finns där minst lika mycket för honom som han finns där för mig.
Han som jag respekterar och ser upp till mest i hela världen.
Han som jag är upp över öronen kär i.
Han som jag är så otroligt förväntansfull över att få dela mitt liv med.
Han som är den sista jag tänker på innan jag somnar och som är den första jag tänker på när jag vaknar.
Han som jag uppskattar att få ha i mitt liv.

Han, Johan Lundgren, som jag älskar av hela mitt hjärta! ❤ nu, imorgon och föralltid❤

Jag är ingen prinsessa men ändå så har jag lyckats hitta min drömprins ❤


För världen är du kanske "bara" en person men för mig är du hela min värld❤

  • 22 readers

Likes

Comments

Jag hade en fantastisk Alla Hjärtans Dag igår med den finaste pojkvännen i världen.
Jag hade förberett och planerat en 3-rätters som jag överraskade honom med när han kom hem från skolan.
Lite champagne hade jag även fixat så vi kunde skåla för oss på självaste kärlekens dag❤

Till förrätt gjorde jag toastskagen och självklart hade jag stansat ut hjärtan av bröden! ❤

Varmrätten fotade jag aldrig men det blev det Laxtournedos med pressad potatis och en avokadosallad.

Och till efterrätt blev det en vit chokladmousse som jag slängde ihop så fort jag kom hem från jobbet och handling. Hackade lite daim samt toppade med lite hallon precis innan servering. Den här moussen är verkligen supergod, lagom söt och väldigt fluffig. Ska dela med mig av receptet på den någon dag snart! Mums!

Johan blev jätteglad och verkade väldigt tacksam. Så kul att skämma bort den man älskar, speciellt när det uppskattas! En chokladask och ett litet personligt kort fick han också mitt hjärta! ❤

Men det var inte bara han som fick överraskningar! Jag fick världens vackraste rosor och godaste chokladens som finns! 😍😍 så tacksam och glad! Men det bästa av allt är ju att jag får ha HONOM! ❤

Så som jag älskar honom har jag aldrig älskat något. Så tacksam för allt han gör för mig, hur han får mig att känna, hur han behandlat mig. Han är den som får mig att skratta även när jag bara vill gråta, han som får mig att nästan spricka av lycka, han som gett mitt liv en helt ny mening, som får mig att längta till framtiden samtidigt som jag bara vill stoppa tiden och bara suga in allt som är just precis nu, som får min kropp att bara bubbla av en massa känslor som jag aldrig känt förut, han som visar mig vad det verkligen menas med att älska en annan människa. Ja han tillför så himla mycket mer saker också men det skulle bli alldeles för långt för att skriva här!

Tack för att DU är just DU och att du är MIN! ❤❤

Jag älskar dig mer än någonting annat; idag, imorgon och föralltid ❤❤

  • 80 readers

Likes

Comments

Idag fyller världens bästa lilla människa år! Min älskade finaste bästa lillebror fyller 7 år!🎉🎉 tänk att det redan gått 7 år sen han kom till världen! Att jag har fått äran att vara hans storasyster så länge! Det är en stor ära och lycka! Hade aldrig velat ha någon annan än just vår Vincent!

Om han bara visste hur mångas liv han berikar genom att bara finnas till. Han är inte så gammal men redan en så himla fin person. Världens mest omtänksamma, busigaste, roligaste, hjälpsamma, glada, pratsamma, fantasifulla, mest nyfikna lilla kille som jag mött! Hans charm är något utöver det vanliga!

TACK för att just du är du Vincent och för att du sprider så mycket kärlek❤
Storasyster älskar dig till månen och tillbaka flera gånger om! Du är världens bästa lilla lillebror och jag kommer hålla dig i handen livet ut! Finns inget som kommer ändra min kärlek till dig❤

🎉🎁Stort GRATTIS på din 7årsdag! 🎉🎁

Finaste födelsedagskillen! 🎉

  • 170 readers

Likes

Comments

Jag har funderat lite på det här med bloggen. Jag har ju fokuserat på att bara lägga upp matrelaterade bilder och inlägg. Men nu börjar jag bli sugen på att börja blogga med allmänt också. Har ju haft just såna bloggar förut och det är ju bra roligt att ha att kolla tillbaka på och minnas tillbaka. Det är ju som en dagbok på nätet, kanske lite mindre personlig och privat men ändå.
Det kommer nog bli så att jag börjar dela med mig av min vardag, tankar, träning osv mer och det känns kul!

Självklart kommer jag fortfarande lägga upp en hel del matbilder och receptet (även bakning). Det är ju mitt största intresse och kommer ha en självklar del här om jag ska skriva om mitt liv. Det är en stor del av mitt liv. Men nu kommer jag kunna blogga mer eftersom att det ibland finns perioder då jag inte lagar så mycket mat eller bakar och då finns det ju inte heller något att lägga upp. Nu kommer jag kunna fylla ut bloggen med annat under dessa perioder. Men framförallt gör jag det för min egen skull då jag tycker det är roligt att ha kvar som minne och kunna kolla tillbaka senare och se vad man gjorde och när. Det är även ett sätt att se hur man utvecklas som människa och person.

  • 179 readers

Likes

Comments

Lite av det jag lagat den senaste tiden. Dock har det inte alls blivit så mycket tid i köket som jag själv kanske önskar pga olika anledningar. 😊

  • 197 readers

Likes

Comments

Bullarna igår blev underbart goda och så saftiga!
Det var ju första gången som jag gjorde med Roy Fares fyllning men det är absolut inte sista. I den är det mandelmassa, kanel, smör och vaniljsocker. Men det smakar verkligen inte mandelmassa så man behöver inte vara rädd för det om man inte gillar mandelmassa. Jag själv är inte så jätteförtjust i det faktiskt. Nej men jag rekommenderar verkligen att testa dessa bullar!

Likes

Comments

Idag klockan 12.00 mötte jag och Johan upp hans föräldrar och lillasyster på Radisson Blue hotell för att äta brunch. Det var jättemysigt, trevligt och gott!
Första gånger jag umgås med hans familj och det kändes bra! Det är en väldigt fin familj han har! 😊

Tog tyvärr inga bilder på maten som serverades men det var allt möjligt från pannkakor, pastagratäng, smörgåsar, lax, röror till efterrätter.

När vi kom hem behövde Johan plugga lite så jag drog igång ett bullbak. Äntligen lite tid att baka igen. Man blir ju så glad av det och det är verkligen avslappning för mig. Vet att många kan tycka att just bullar är jobbigt att baka för att det tar tid. Degen ska knådas, jäsa, bakas ut, jäsa igen och gräddas. Men jag tycker om när det tar tid. Då får jag hålla på länge med något som jag verkligen tycker är roligt.

Vetedegen blev verkligen helt perfekt och så enkel att jobba med! Då är det ju ännu roligare att hålla på. Jag använder mig av receptet av Roy Fares. Sök på Roys bästa kanelbullar så kommer det upp.
Idag är det dock första gången som jag gör hans fyllning till. Har alltid kört på min egna förut och bara gjort vetedegen efter hans recept. Så vi får hoppas att de blir goda! Men det tror jag absolut att de kommer bli 😊

Just nu ligger mina kanelknyten på jäsning och ska göra det i ca 45-60 minuter till. Sen är det dags för gräddning. Delar med mig av bild sen när bullarna är klara och kommer även på recension på hur jag tycker de blev med fyllningen!

Ikväll har vi bestämt för att gå ut och äta. När vi kom hem kände vi att det blir lättast så eftersom jag skulle baka bullar och hålla på. Det blir en italiensk restaurang nere på stan som heter Basilico. Mysigt! Blir en lite senare middag så jag hinner klart med bullarna utan att behöva stressa.

Ha en fortsatt fin lördag!

  • 414 readers

Likes

Comments

Hade en perfekt fredagskväll igår med min kärlek. En god sen middag , ett glas rött, en kvällspromenad och sen massa mys i soffan! Med den där fina killen på bilden, bättre fredagskväll finns inte! ❤

Bordet var dukat och maten var klar när han kom hem vid halv sju från skolan. Så mysigt att kunna få fixa och skämma bort den man älskar ibland! Han är värd det 100 gånger om.

Det blev i alla fall, som ni kan se på bilden, potatisgratäng, ugnsstekt fläskfilé, vitlöksbröd och så en sallad till det. Mums! Röd vinet vi drack är väldigt gott, har aldrig tyckt om rödvin men så drack Johan det här när vi var ut och åt för två veckor sen och jag fick smaka och tyckte om det. Så i veckan köpte jag en flaska som vi öppna igår.

Jag har ledsnat lite på de här vanliga salladerna som innehåller typ isberg, gurka, tomat och paprika. Så igår gjorde jag en med ruccola, gurka, paprika, Kalamata oliver och soltorkad tomat. Blev verkligen jättegott och kul med lite variation. Hade köpt strimlade soltorkade tomater i olja så då blev salladen lite extra god och saftig eftersom lite av oljan självklart kommer med.

Hoppas ni hade en lika fin fredagskväll som jag hade!
Kram!

  • Middag
  • 452 readers

Likes

Comments

Igår lagade jag och Johan denna pastarätt, Pasta med kyckling i het paprikasås. Det blev verkligen SÅ gott! Har aldrig tidigare gjort en så god pastarätt. Den gick minst sagt hem hos oss båda och kommer definitivt att göras igen. Snart! Lite avundsjuk på Johan som fick med sig en matlåda av rätten till lunch idag, hihi!

Paprikasåsen gjorde jag ganska stark med mycket hetta med om man inte gillar/ inte kan äta stark mat så är det bara att utesluta sambal oelek och ta mild ajvar istället för stark. Borde funka precis lika bra, konstigt vore det annars!

4 portioner

Tagliatelle för 4 personer
Ca 600 gram kycklingfilé
1 dl lätt créme fraiche
2 dl matlagningsgrädde Milda 4% extra lätt och fyllig
3 vitlöksklyftor
3 dl stark ajvar
1,5 msk sambal oelek
1 purjolök
3 hönsbuljongtärningar
Salt
Peppar
Paprikakrydda

Skär kycklingen i små tärningar, bryn de med smör i en hög stekpanna.
Hacka purjolöken och stek några minuter tillsammans med kycklingen.
Krydda med salt, peppar och paprikakrydda efter tycke och smak.
Sätt på pastavattnet, kom ihåg att salta vattnet ordentligt.
Tillsätt créme fraiche, matlagningsgrädde, ajvar, sambal oelek och hönsbuljongtärningar.
Pressa även i vitlöken.
Låt "grytan" koka ihop på svag värme tills de att pastan är klar.
Häll av pastavattnet och blanda sedan ihop Kyckling- & paprikasåsen tillsammans med pastan och servera direkt med en god sallad på sidan av.

Sen är det bara att njuta! Ni kommer inte bli besvikna! Mums!

Likes

Comments

För några dagar sedan lagade jag och Johan denna maträtt. Vilket blev väldigt väldigt gott.
Järpar med lite hetta i tillsammans med supergoda ugnsrostade rotfrukter och så tzatziki till det. Låter det inte helt underbart?

5 portioner

500 gram köttfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1,5 tsk spiskummin
3 tsk sambal oelek (vill man inte ha hettan så ta ca hälften)

Rotfrukter:
Ta valfri mängd av

Morot
Palsternacka
Rödbetor
Potatis
Sötpotatis
Olivolja
Flingsalt
Färsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig.
Skär rotfrukterna i lagom stora bitar och lägg i en ugnsform.
Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
Toppa med färsk timjan och ställ sedan in i ugnen i ca 40 minuter, eller tills allt har blivit genom mjukt.

Blanda ihop köttfärs, salt, peppar, spiskummin och sambal till en slät smet.
Forma 10 st jämnstora avlånga järpar och lägg i en ugnsform.
Ställ in dem i ugnen när det är ca 15 minuter kvar på rotfrukterna.

Sen serverar du rotfrukterna och järparna tillsammans med en sallad och tzatziki.

Hoppas det smakar!

Likes

Comments