Nu börjar dagarna här i Mexico bli allt färre och det är allt fler saker vi kommer på som vi borde göra. Så nu i helgen har vi checkat av en del.

Med spanskan åkte vi i torsdags till Basílica de Santa María de Guadalupe, en eller faktiskt tre kyrkor som ligger en bit utför stan. Kyrkorna går i generationer, en väldigt gammal, en gammal och en ny. Alla i ära till Guadalupe. Vilket jippo den katolska kyrkan är, en sjuk kommers.

I fredags besökte vi Castillo de Chapultepec, ett gammalt presidentpalats i den stora parken här i närheten. Fantastiskt ställe med utsikt över hela staden.

I morgon ska jag och Lovisa till Centro Historico och boka av det sista och sen på måndag drar sista skolveckan i gång. Tre final exams och en presentation sen har jag jullov.

Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagarna kvar här i Mexico börjar bli allt färre, så i helgen har vi försökt att bocka av en del saker vi vill hinna med innan vi ska åka härifrån. En av dessa saker var ett besök på Mercado Roma, ett saluhalls liknande koncept med massa smaskigt att äta. Lovisa hade även kompisar här ifrån Sverige så det var väldigt trevligt att dela en flaksa vin och prata lite svenska.


Kram

Likes

Comments

Hemkommen efter några dagar i solen, ja det börjar faktiskt kännas som hemma här i Mexico City. Slogs av det när jag kom ut från flygplatsen att jag nästan känner mig lugnare i den här galna staden än på stranden i Cancun.

Nu laddar jag för en ny skolvecka, skönt att min måndag är en onsdag!

Kram

Likes

Comments

Det är verkligen speciellt att vara ensam på en plats utformad på umgänge. Befinner mig nu på en klassiks resort i Cancun, det är jag, nygifta par som tar kärleksfulla bilder på stranden och barnfamiljer som går loss i poolen. Den förvånade blicken i servitörens ögon när man svarar, "ja, bara en person" på frågan "ett bord för bara en?" går inte att missa. Men jag har det bra, har haft lite otur med vädret men ligger på min solstol på stranden, läser bok, lyssnar på podcats och njuter av solens strålar. Men jag ska inte sticka under stolen med att den är lite deppigt att vara här ensam, det är så ofantligt vackert här och det hade vart trevligt att dela det med någon. Fascineras av människor som uppskattar att resa själva, det är verkligen speciellt.

Nu ska jag njuta av de två sista dagarna här och sen återvända till de 4 sista intensiva veckorna i skolan.

Kram

Likes

Comments

I helgen har vi besökt två små städer strax söder om Mexico City. Två färgstarka städer med mycket att se. I Puebla åkte vi turistbuss runt staden och såg allt från gamla kyrkor till fortbolls-vm arenor. I Cholula gjorde vi sitsingen till fots och gick bland annat in i en pyramid.

En trevlig helg med härliga människor.

Kram

Likes

Comments

I helgen var vi i Acapulco. Så skönt att höra havets bris, känna doften av saltvatten och äta dagsfärsk fisk. Det är verkligen nått jag saknar med Mexico City, havet. Är man uppvuxen på kusten känner man sig lätt lite instängd när havet ligger flera mil bort.

Vi hade en jätterolig helg, med stradhäng, utgång och havsdopp.

Nu i helgen ska vi åka till en stad som heter Puebla. Det ska bli spännande att se nått nytt.

Kram.

Likes

Comments

Tänkte visa lite bilder som är tagna i det området där jag bor. Väldigt grönt och mycket olika arkitektur.

Kram

Likes

Comments

Idag har vi besökt Teotihuacán vilket är en historisk stad strax utan för Mexico City. Historien säger att det var "Platsen där men blev gudar". Jag och Lovisa åkte dit tillsammans med Priscila och hennes föräldrar, jättemysigt! Först gick vi omkring på området och tittade och sen åt vi klassisk mexikansk mat till lunch. Bra söndag!

Här är lite fakta om staden:

Den förhistoriska staden uppstod under den klassiska Aztecperioden omkring år 600 före vår tideräkning och uppskattas ha haft mellan 150 000 och 200 000 invånare under sin storhetstid omkring åren 300-600. Vid denna tidpunkt upptog själva staden ett område på cirka 23 kvadratkilometer. Solpyramiden är den tredje största bevarade pyramiden i världen med en höjd på 70 meter och med sidbredden 222 meter. Den är sannolikt tillägnad regnguden Tlaloc (tidigare antogs den hedra solen) och byggdes runt år 100 av tre miljoner ton sten, grus och tegel. Månpyramiden är aningen lägre och färdigställdes omkring år 300.


Kram.

Likes

Comments

FIKA!!!

Som vi har saknat en riktigt god fika och nu har vi hittat ett svenskt fik här i närheten. Chansen finns att det blir fler besök.... 

Likes

Comments

Min absoluta favoritplats här i Mexico City är den stora parken, Bosque de Chapultepec. Så jag tänkte visa er lite bilder.

Kram

Likes

Comments