Contains affiliate links Svea, Mode och skönhet

Okej, varför har ingen berättat om Next till mig tidigare? Det måste ju vara varje förälders guldgruva. Hittade dit av ren slump här för någon kväll sedan och herrejösses så mycket jag hittade till Svea för nästan inga pengar alls. Så nu blir det att lägga en beställning på lite nya kläder. Jag menar, hon måste ju ha lite nya fina kläder nu när hon börjar på förskolan. Sen att de som sagt var nästan inte kostade något alls gör att det blir perfekta som dagiskläder, då gör det inget om det nöts sönder på en gång.

Jag har till och med märkt upp i hennes garderob på hyllplanen vad som är dagiskläder, mest för att Jonas ska veta vad han kan ta fram för kläder åt henne på morgonen samt vilka kläder han kan använda på henne när det är ute och håller på. Varken Jonas eller Svea brukar vara särskilt ren och fin efter att de spenderat några timmar tillsammans och av någon konstig anledning så brukar det vara fläckar på kläderna som inte går bort vad man än testar, då är det skönt att de inte använder de allra finaste kläderna hon har.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Svea, Tankar och funderingar, Träning och hälsa, Resor

Första helgen i september är det dags att hoppa på tåget mot Stockholm för att spendera helgen där. Det blir första gången jag verkligen är ifrån Svea en längre tid och gissa om det är blandade känslor.

Men jag vet att det är så nyttigt för oss alla, för mig att släppa kontrollen och åka iväg samt att hon och hennes pappa får testa på att klara sig själva en helg. Det ska bli så himla lyxigt att få komma iväg själv, bo på hotell, äta gott och bara strosa omkring på stan. Tanken från början med denna resa var att springa Tjejmilen men till och med jag fick inse att just det kanske inte är så himla smart med endast 20 dagar kvar till BF som det kommer vara då, så jag får heja på mamma som springer istället

Likes

Comments

Vardag, Träning och hälsa, Tankar och funderingar, Svea

Att vakna redan innan klockan ringer när man ska upp och jobba är bra skönt. Älskar att kunna kliva upp och ta det lugnt på morgonen, slippa stressen och bara kunna njuta av en kopp kaffe en stund. Precis en sådan morgon blev det idag. Helt plötsligt känns det lite lättare att strax åka iväg och spendera dagen på jobbet.

Ikväll väntas söndagsmys med min lilla skatt och när hon somnat hade jag tänkt packa iordning inför förskolan imorgon. Tänk att imorgon är det dags, nej det vill jag inte tänka på riktigt än.. Först jobb, träning, söndagsmys och sen kan vi tänka på det.

Likes

Comments

Svea, Gravid, Vardag

Vissa dagar känner jag mig mer gravid än andra dagar, orken och tålamodet är inte riktigt som det brukar vara. Vilket gör att ibland känns dagarna extra långa med en 1,5 åring som har hur mycket energi som helst. Det är dessa dagar jag är extra tacksam över att hon älskar att vara utomhus.

Tidigare i veckan var en sådan dag. Så då packade jag in oss i bilen och styrde kosan till blåbärsskogen där vi sedan spenderade några timmar. Äta blåbär, plocka stenar, leka med pinnar och skala kottar hann vi med många gånger om innan fröken blev trött och började gå tillbaka mot bilen.

Gissar på att det kommer blir fler dagar som spenderas i skogen i höst!

Likes

Comments

Contains affiliate links Tankar och funderingar, Inredning, Renovering/utbyggnad

Har suttit och drömt mig bort hur jag vill ha vårt vardagsrum, som det ser ut idag är jag verkligen inte nöjd. Men samtidigt så är det ingen idé att göra något åt det förrän utbyggnaden är färdig och de nya rummen är på plats, då vissa av sakerna i vardagsrummet ska flytta in dit. Men sen, då ska det göras om! Då blir det att slänga ut soffan samt fåtöljen för att göra plats med en ny soffa, fåtölj samt schäslong. Det bruna och svart försvinner för att göra plats åt "gladare" färger såsom petrol och senapsgul.

Tanken är att bland annat dessa saker och möbler ska få ta plats i vardagsrummet när det är dags:


Likes

Comments

Contains affiliate links Svea, Gravid, Tankar och funderingar

Jag hade väl aldrig kunnat föreställa mig hur man skulle kunna bry sig nå vidare om nappflaskor och barnvagnar men tänk så fel jag hade. Just nu sitter jag och kikar efter vilken dubbelvagn vi ska slå till på och barnvagnar är en riktig djungel det. Sen att man inte vill att den ska se ut hur som helst gör väl inte saken bättre, den ska både ha rätt funktioner och se bra.

Men något som jag bara senaste dagarna har fastnat för samt ägnar många fler timmar än jag någonsin skulle erkänna är att titta runt efter nappflaskor. Spänningen när de ska släppa nya färger på just den modellen man tycker om och lyckan när man inser att de nya färgerna föll en i smaken.

Snart har vi två stycken flaskbarn hemma vilket betyder att det känns lättare att motivera sig till att köpa några nya flaskor. Favoriten hemma hos oss är utan tvekan Twistshake’s flaskor, älskar att kunna mixa och matcha färgerna som man själv vill och sen alla praktiska tillbehör som finns till.

Just nu är det dessa två som står högst upp på önskelistan, frågan är bara vilken storlek de ska beställas i..

Likes

Comments

Svea, Tankar och funderingar, Vardag

Okej, på måndag är det dags att skola in lilltjorven på förskolan och förutom att jag har så ont i mammahjärtat och är stressad för hur det ska gå så verkar det vara en djungel det här med kläder och skor. Googlar man vad som behövs för förskolan så ska man helst ha med 15 uppsättningar utav allting, även sådant som hon inte använder och sen lite extra ifall det ändå är för lite.

Ska man satsa på skalkläder eller galon? Vad ska man ha för jacka och skor nu när det sommaren börjar ta slut och hösten snart knackar på? På det sättet är det himla enkelt att ha henne hemma, blir hon blöt så går man in för att byta kläder och blir hon för varm eller kall så tar man antingen av lite kläder eller så tar man på mer.

Som jag hade velat ha en vettig guide där det står exakt vad som behövs och vad som inte behövs, som det hade underlättat just nu. Men på ett eller annat sätt så löser det sig väl!

Likes

Comments

Svea, Tankar och funderingar

Som det börjar märkas nu på både mig och Jonas att det snart är över tiden med bara ett barn. Så mycket som vi lättar på alla ”regler” hemma gällande Svea har vi aldrig gjort.

Det tydligaste exemplet är att ingen av oss har velat ha henne i vår säng på nätterna innan, då det är som att sova med en virvelvind. Men vad gör vi nu? Jo, varje kväll så ska någon av oss natta henne i vår säng (vilket har blivit en tävling vem som hinner först) vilket vi aldrig har gjort utan hon har alltid somnat själv i sin egen säng. Sen "råkar" vi låtar henne sova kvar där, mer eller mindre varje kväll.

Äh, det gäller att passa på så länge vi bara kan för snart kommer hon inte vilja sova med oss alls.

Likes

Comments

Tankar och funderingar, Mode och skönhet

Sitter och drömmer mig bort till det bara är att välja och vraka fritt bland kläderna i garderoben igen, när man inte längre behöver fundera vad som funkar och inte funkar. När kroppen är tillbaka till den form den brukar vara, den dagen längtar jag så efter. Men innan den dagen är här så ska jag ner en sväng till huvudstaden med mamma och då har jag faktiskt tänkt försöka hitta lite fina höstkläder åt mig själv också, inte bara åt avkommorna. Tänker att om det finns lite extra gobitar i garderoben så borde motivationen att ta sig tillbaka i form öka lite extra.

Så kanske dags att börja kika runt och se vad utbudet är just den här hösten och sen göra en liten önskelista.

Likes

Comments

Träning och hälsa, Gravid

Ibland kan jag tycka lite synd om Jonas på kvällarna, de kvällar när jag inte alls fått röra på mig under dagen i den utsträckning som min kropp behöver. De kvällarna skriker kroppen efter rörelse, fotlederna sväller upp, det kryper i hela kroppen och gör allmänt ont. Men med handen på hjärtat, hur sugen är man egentligen på att ge sig ut och röra på kroppen när det är dags att lägga huvudet på kudden? Men ibland har man inget val, eller varje gång den känslan kommer på kvällarna har jag inget val – antingen ut och röra på sig eller så blir det en sömnlös natt. Igår kväll var en sådan kväll. Så innan Jonas gav sig ut på jakt tog jag cykeln och for iväg en sväng, fick ihop nästan en mil innan jag var hemma på infarten igen och tänk så bra det gick att somna sen.

Men idag har jag fått starta dagen med ett spinningpass och hoppas kunna avsluta dagen med lite styrkeövningar, så förhoppningsvis behövs det ingen cykeltur ikväll.

Likes

Comments