Vardag

När man planerat in en lugn och mysig hemmakväll iklädd underställ men istället blir överraskad av världens finaste vänner börjar hjärtat att dansa av glädje. Sådana överraskningar älskar jag!

Efter några timmars mys och surr mellan himmel och jord är kroppen full med ny energi och så mycket kärlek. Det var precis det som behövdes idag!

När vi sagt hej då plockade jag fram täckbyxorna och tog ut hunden på en sen kvällspromenad. Nu är det dags att krypa ihop bredvid min skatt som inte var på topp ikväll och prompt skulle somna och sova i famnen.

Tomtetrampet var julens höjdpunkt!

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Nytt år och nya möjligheter. 2016 var ett år som innehöll otroligt mycket glädje och kärlek samtidigt som det kantades av sorg och besvikelse. Jag väljer att lägga de negativa bakom mig och endast plocka med mig allt positivt in i 2017.

Årets list över saker att göra, uppnå och mål har börjat ta form. Jag är så himla pepp inför det här året!

Likes

Comments

Träning och hälsa

Igår var det dags för första PT-timmen och fyfarao vad det känns i kroppen idag. Men så himla värt det!

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag tidigare var en sådan som tänkte att nej inte behöver jag anlita en PT, jag som har tränat så himla mycket under mina år nog klarar jag av det här själv. Men tji fick jag. När man känner att motivationen inte är på topp, när det bara känns tungt och jobbigt att ta sig till gymmet och man har hur många ursäkter som helst för att stanna kvar hemma då är det dags. Nu har vi bara hunnit köra ett pass än men ärligt talat så känner jag mig redan mer motiverad och peppad till att komma igång med träningen och uppnå de målen jag har.

Som jag började säga, det känn verkligen i kroppen idag i varenda liten muskel. Jag som precis hade återhämtat mig efter Nordic Hype i måndags. Just nu känns det som att det finns risk för att Jonas kommer behöva mata både mig och Svea imorgon.


Likes

Comments

Svea, Tankar och funderingar

Här hemma har vi just nu en missnöjd fröken, hon som aldrig annars är grinig är mest bara grinig hela tiden nu. Det positiva är att vi vet varför hon är det och att det på en dag eller två är precis som vanligt igen. Då är hon den där glada, spralliga tjejen igen. Att få tänder kan verkligen inte vara lätt. Tänk att ha ont och det kliar utan att man vet varför och ingen kan förklara det för en, nä fy..

En annan positiva sak med detta är att hon gärna vill vara i famnen vilket också kommer vara ett minne blott om någon dag.

Nu har hon iallafall somnat för kvällen och jag hoppas så för hennes skull att morgondagen blir bättre!

Foto: Sandra Williamsson

Likes

Comments

Träning och hälsa

Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på, men ikväll har jag bokat in mig på ett gruppträningspass som vår suveräna PT Elin håller i. Om jag kommer kunna röra mig från sängen imorgon återstår att se.

Så här beskriver hon Nordic Hype: Lär dig hur du kan bygga större och starkare muskler genom att använda hypertrofi i din styrketräning! Nordic Hyper är effektiv och intensiv styrketräning för hela kroppen där du jobbar med din egen kroppsvikt, stepbräda, fria vikter och viktstänger. Det här är passet för dig som önskar snabb framgång i din styrketräning!

Jag som precis kommit igång med min träning igen, känner inte att jag är i bästa form men ändå ska jag utsätta mig för detta. Som pricken på moset så har jag bokat in min första PT-timme med just hon på torsdag. Är det okej att man spenderar julafton liggandes i myskläder? Känns som att det är ungefär vad den här sargade kroppen jinner att klara av efter några intensiva och tuffa pass.

Två helt olika bilder kopplade till träning, men båda tillfällen gav så himla mycket glädje!

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Så skrämmande livet kan vara ibland, att allting kan gå från liv till död på ett ögonblick. Att en människa som verkade vara en riktig helyllekille, som man stod och pratade med en liten stund efter deras besök på badhuset i lördags några timmar senare inte längre finns. Att den urgulliga lilla flickan som var med och höll på att lära sig simma var tvungen att bli vittne till en sådan hemsk händelse den kvällen är ofattbart.

Det var med en klump i magen jag gick och la mig igår och det var med en än större klump jag vaknade upp med imorse. Att världen kan vara så hemsk, att en enskild människa kan få förstöra för så många oskyldiga och att veta fast man inte vill tro på det att det tyvärr kommer hända igen gör en mörkrädd.

Vi alla behöver både få och ge lite mer kärlek, omsorg, empati och glädje till alla runt omkring oss.

Likes

Comments

Tiden verkligen bara springer iväg när man har roligt. Det är inte bara en gång jag slås av de faktum hur snabbt tiden verkligen har gått. Ett bra exempel på det är att Svea är över 9 månader redan. Hallå, vart har de 9 månaderna tagit vägen? Vad har vi gjort av tiden? Ett annat exempel är att det känns som att det var nyss jag satte mig i bilen för att åka till jobbet imorse och nu ska jag snart sätta mig i bilen för att åka hem. 7,5 timmar har verkligen bara sprungit iväg den här söndagen.

Något jag verkligen längtar efter och som får min mage att kurra högt så att alla hör är tanken på köttsoppan som står och puttrar på hemma. Köttsoppa med klipp, ett glas mjölk och en limpskiva med ost på kan vara bland det godaste som finns. Förutom att jag älskar köttsoppa så gör även Svea det, som hon slukar maten när det serveras köttsoppa. Längtar tills hon blir äldre och kan börja äta klimp och ostmacka till. Då ska vi ha soppfest!


Hennes bordsskick har väl blivit lite bättre senaste tiden, men äh! Så länge hon äter och är glad så får det flyga mat åt höger och vänster.

Likes

Comments

Tankar och funderingar, Träning och hälsa, Vardag

Idag började dagen med att instruera en spinningklass. Faktiskt riktigt härligt att börja söndagen på det sättet, att få röra på kroppen och väcka den ordentligt. Det är väl den enda fysiska aktiviteten den här kroppen kommer att få den här söndagen, kanske att det hinns med en promenad senare ikväll. För efter jobbet idag väntar riktiga hemmasysslor, som att frosta av frysen, städa och tvätta. Sådana saker som har skjutits upp alldeles för länge men nu måste göras. Varför lär man sig aldrig att göra saker och ting i tid? Varför ska man alltid dra p det så himla länge att det tillslut mer eller mindre måste göras i panik?


Så imponerad av mig själv, att jag orkade med att instruera flera spinningklasser per vecka bara dagar innan förlossningen startade!

Likes

Comments

Tankar och funderingar, Vardag

Fjärde advent idag och nästa söndag är det juldagen. Herrejösses så tiden bara springer iväg. Än är det några julklappar kvar att hinna med att ordna, som tur är så är de redan färdig uttänkta nu ska de bara inhandlas. Än har väl inte de riktiga julkänslorna kommit, på tok för lite snö här för att det verkligen ska kännas som jul. Men ikväll har jag tänkt att försöka få in julgranen, det kanske kan bringa lite julkänslor?

Om det börjat kännas lättare att inte få fira jul hemma med familjen? Nej inte ett dugg, snarare tvärtom. Men det gäller att försöka göra det bästa av situationen.


Som jag längtar efter lediga dagar som ska spenderas utomhus..

Likes

Comments

Tankar och funderingar, Vardag

När arbetsdag 5 av 7 är avklarad känner man sig rätt slut och färdig. Jag tror att det som tär mest just nu faktiskt det är att behöva kliva upp före tuppen och direkt vara med i matchen. Nog för att jag är en morgonmänniska men sista halvåret har jag vant mig vid att ta det lugnt på morgonen och inte kliva upp med tuppen.

Så gissa om det känns som rena lyxen att börja först klockan 9 den här helgen. Enda nackdelen med det är att jag missar julkalendern på morgonen.. För det om något är väl mysigt, att kliva upp och koka kaffe för att sedan krypa ner i soffan framför julkalendern.

Snart får vi åka hem till vårt vinterland!

Likes

Comments