Träning och hälsa

Jag har aldrig klarat av att ha ett långsiktigt mål med min träning, efter några veckor har jag tröttnat och behövt hitta ett nytt mål. Men nu tror jag att målet som är satt för kommande 1,5 år faktiskt kommer att hålla. Det har redan gått några veckor av min nya plan och än har jag inte tröttnat. Det är snarare tvärtom, jag känner mig mer och mer motiverad. Tror att nyckeln till det är att det här upplägget är så himla varierande och det är nog precis det jag behöver.

Vad det är väljer jag att hålla för mig själv ett litet tag till. Behöver få landa i det lite till och få vissa saker att gå i lås först!

En av mina största förebilder, min storebror!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag, Träning och hälsa

Nu har vi hunnit vara hemma bland nära och kära i ett par dagar och som vi njuter. Dagarna har varit fullspäckade enda sen vi kom upp vilket har medfört att all den träning som jag hade planerat att hinna med har blivit lidande. Har fått klämma in lite hemmaträning på kvällarna efter det att Svea somnat, men allt är bättre än inget.

Sitter nu och försöker komponera ihop det som ska bli kvällens träning, sen hoppas jag så på att få tid till att komma ut på en löptur imorgon. Verkligen bara få göra av med all energi och rensa huvudet lite, det är verkligen vad som behövs!

Du & jag

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Jag vet inte hur många gånger som tårarna strömmat nedför kinderna. Att man kunde bli så tagen och berörd av andra människors livsöde, människor som man inte ens känner kunde jag aldrig tro.

Två nyblivna föräldrar har precis förlorat deras ena lilla son. Deras två söner föddes flera veckor tidigare än de skulle, men vilka kämpar och krigare de två har varit. Deras historia har verkligen berört mig sedan dag ett.

Sorgligt nog har de nu förlorat en son. Vilket nu betyder att de ska behöva gå igenom ett rent helvete samtidigt som de känner glädje över den sonen de har kvar. Världen är så himla orättvis!

Att behöva planera sitt egna barns begravning måste vara det absolut värsta som finns. Jag vill inte och jag kan inte tänka mig hur det känns.

Det enda jag vet är hur glad och tacksam jag är över min skatt här i livet. Senaste dagarna har jag verkligen överöst henne med kärlek, för hon ska alltid veta att hon är älskad precis så som hon är!

Likes

Comments

Svea, Tankar och funderingar, Träning och hälsa

En av de saker jag verkligen vill att Svea ska få med sig här i livet är hur viktigt det är att röra på sig en liten stund varje dag. Att vara stillasittande framför en tv eller dator i flera timmar i sträck kommer endast att vara accepterat de gånger hon är sjuk. Därför är det så kul att se hur hon redan ska vara med så fort det ska tränas hemma, hur hon försöker att göra samma sak som en själv göra och hennes glädje så fort vi plockar fram vagnen eller längdskidorna. Jag hoppas så att detta ska fortsätta även när hon blir större, så att det inte varje gång jag behöva bli en kamp.

Som jag längtar till nästa vår när hon ska få börja med barngympa, gissar på att det är jag som kommer tycka att det är roligast!

Likes

Comments

Träning och hälsa, Vardag

Älskar att inleda helgen med fredagsfys, har mer ro i kroppen att njuta av fredagsmyset då. Idag står både en spinningklass och ett besök i gymmet på schemat innan det bär av hemåt för fredagsmys med familjen.

Gissar på att jag inte kommer orka hålla mig vaken många minuterar efter det att Svea fått din kvällsvälling och somnat. Men kanske är lika bra det om jag ska orka med att spendera hela morgondagen på jobbet.

När man nästan kan nudda helgen men den inte riktigt är här än, den känslan är underbar!

Hoppas så att vi hinner ut på en skidtur ihelgen!

Likes

Comments

Vardag

Imorse när klockan ringde kvart över fem var det tunga ögon och en kropp som skrek att den absolut inte ville kliva upp. Efter att jag hade legat och dragit mig alldeles för länge så var det bara att bita i det sura äpplet och kliva upp. Har man tagit på sig och öppna gymmet så finns det inget val. Men som alltid så är det så tungt att kliva upp när resten av familjen får sova vidare.

Sen svider det alltid lite extra i mammahjärtat att åka iväg på morgonen utan att ha fått träffa barnet som sover och som även hade somnat igår innan jag kom hem. Kommer man någonsin att vänja sig vid det?

Likes

Comments

Tankar och funderingar, Träning och hälsa

Tror att jag har nämnt det tidigare men i år har jag tänkt börja med landsvägscykling, tänker att det är ett perfekt sätt att komma iväg och träna när tiden att åka ner till gymmet inte riktigt finns. Men kanske framförallt det härliga sommardagarna när man verkligen inte vill vara inomhus utan man vill spendera all tid man bara kan ute, hur härligt vore det inte då att bara kunna plocka fram cykeln och ge sig ut och trampa några mil?

Men att hitta en cykel verkar vara lättare sagt än gjort. Eller okej, att hitta en cykel i sig är väl inget svårt men om man om man som jag både ska ha en ramstorlek som inte är den vanligaste samt har en pappa som själv har sysslat med cykling på riktigt så duger det inte att köpa vad som helst. Om det inte är växlarna som är för dåliga så är det framgaffeln det är fel på..

Fördelen är att när jag väl hittar en cykel som är i rätt ramstorlek och som är tillräckligt bra så kommer jag förhoppningsvis att kunna ha den i några år. Börjar dock känna mig lite stressad att hitta en cykel men får försöka lugna mig med att det är ett tag kvar tills säsongen är här.


Det är så här jag föreställer mig att vägarna, vädret och landskapet ska vara..

Likes

Comments

Svea, Tankar och funderingar

Ångesten som redan börjar smyga sig på att min skatt ska börja på dagis till hösten. Det gör redan nu ont i mammahjärtat, hur ska det då kännas när det väl är dags? Räddningen kommer väl vara att vi inte kommer behöva ha henne där varje dag i veckan och inte hela dagar.

Tur att vi har hela våren och sommaren tillsammans hemma först innan det är dags att börja tänka på inskolning samt hämtning och lämningar.

Likes

Comments

Vardag

Vi ser det snöa, vi ser det snöa det var väl roligt hurra!

Nä just nu vet jag faktiskt inte om det är så himla roligt att det snöar. Jag hade ställt in mig på vår och börjat längta efter den. Men istället möts jag av att det snöar utanför fönstret. Bara att plocka fram täckbyxorna och pulkan igen för ut och få friskluft ska vi.

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" är mottot vi lever efter!

Tur att vi snart får åka hem till min favoritårstid, vårvintern. Soliga dagar när snön fortfarande är kvar och de flesta av dygnets vakna timmar spenderas utomhus, det om något är väl ändå livet.

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Att få sitt hjärta krossat och stampat på av den man älskar är hemskt och fruktansvärt. Hela ens värld vänds uppochner, det känns som att tårarna aldrig ska ta slut och man har ingen aning om vad man nu ska göra. Vem är man nu när man helt plötsligt blivit halv? Hur går man vidare?

Men något som är än värre är att se sin bästa vän få sitt hjärta krossat och stampat på av den hon älskar. Vad gör man och vad säger man? Hur plockar man upp alla trasiga delar och gör hjärtat helt igen? Hur gör man för att allt ska bli bra igen? Om jag bara kunde så hade jag så gärna velat ta all smärta och förtvivlan hon känner om så bara för en dag.

Som jag önskar att allt bara skulle bli bra och att hjärtat får bli helt igen, helst nu.

Likes

Comments