Tankar och funderingar, Gravid

Doften av nystädat! Ni vet den doften, när allting luktar rent och rengöringsmedel – just den doften har jag blivit beroende av. Så hade jag fått välja själv hade jag hemskt gärna skurat golvet flera gånger per dag och putsat varenda yta i huset bara för att det alltid och hela tiden ska dofta just rent och rengöringsmedel. Det kan man väl säga är min största beroende under denna graviditet, iallafall just nu.

Men ärligt talat, jag är rätt nöjd med den. Hemmet är rent och doftar gott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Svea

Jag försöker allt jag bara kan att inte vara en hönsmamma utan en mer coolmorsa som inte är så orolig för saker och ting. För det mesta tror jag att jag lyckas! Men ibland så blir även jag en liten hönsmamma, därför hade vi bokat in en extra koll hos BVC för Svea idag. Bara för att jag ville se så att hon fortfarande följer alla sina kurvor nu innan sommaren är här. För med handen på hjärtat kändes det som att det var hur länge som helst mellan 1 årskollen och 1½ årskollen. Tack och lov så följer hon fortfarande sin kurva och vi fick massa beröm, så det var med lätta steg vi gick därifrån.

Så nästa gång vi ska dit är i september och då på 1½ årskontrollen, spännande och se om vi hinner dit med bara Svea eller om lillasyster hunnit komma ut innan dess.

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Den här tiden på året är det tungt att inte bo hemma i norr. Flera gånger i veckan möts man av bilder på midnattssolen på diverse olika sociala medier och som jag saknar den. När man är uppvuxen med den räknas de ljusa nätterna här nere som mörka. Det är inte alls samma sak!

Hoppas så på att vi hinner hem innan de ljusa sommarnätterna är ett minne blott för i år.

En sommarnatt i stugan

Likes

Comments

Vardag, Svea

I vanliga fall brukar jag försöka ägna en liten stund varje söndag åt att städa undan efter helgen så att allt är rent och fräscht inför en ny vecka, men igår orkade jag verkligen inte. Så det blev morgonens första uppgift, att städa. Men på ett sätt var det en ganska skön start på dagen och veckan, man kom igång direkt.

Efter det har det varit full rulle här hemma, livet med en liten tjej som passerat 1 år är inte direkt lugnt. Så en promenad, cykeltur, besök i lekparken, gungat på tomten och lekt i sandlådan hann vi med innan det var dags att laga middag för att hinna till inskolningsmötet på hennes blivande dagis.

När vi väl kom hem och la henne för kvällen tog det nog inte mer än 30 sekunder innan hon sov. Så nu väntar en stund ute på tomten med diverse småfix för oss innan vi också får hoppa ner i sängen.

Likes

Comments

Svea, Vardag

I lördags var det verkligen skitväder här hela dagen så lusten till att göra något var minimal. Tyvärr tyckte inte vår dotter samma. Efter att vi läst alla böcker flera gånger, badat och lekt en massa ville hon ändå mer. Så vi bestämde oss för en tur ner på stan och hem kom vi med färgpennor åt henne. Vilken succé! Där satt hon vid köksbordet och ritade hur länge som helst, kommer bli perfekta sysselsättningen när vädret sviker.

Men efter en stund med papper och pennor letade vi fram regnkläderna och avslutade dagen utomhus. För hur det än är så finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Likes

Comments

Vardag, Tankar och funderingar

Idag är första dagen i vår nya vardag. Pappan i huset börjar sin nya tjänst på jobbet idag vilket innebär att han nu kommer jobba som "vanliga människor", måndag till fredag och kontorstider. Vilket känns lite konstigt. Vi alla har vant oss vid att han jobbar långa pass när han jobbar men få dagar, vilket har betytt att han varit hemma mycket. Fördelen nu är att han kommer vara ledig varje helg och det har jag saknat!

Det är en spännande tid vi har framför oss nu.

Likes

Comments

Vardag

Idag bjöd pappan i huset ut oss på middag vilket var så himla uppskattat. Så underbart att få sitta ner alla tre tillsammans, äta god mat och sen slippa plocka undan allt.

Efter att vi ätit upp maten lyxa vi till det med att åka och köpa oss varsin mjukglass. Vet inte hur många mjukglassar vi hunnit med att äta redan, men det är bara sommar en gång per år!

Likes

Comments

Vardag, Tankar och funderingar, Svea

Tänk vilken tur vi har som får bo i den här omgivningen. Att vi varje dag kan gå ut och titta på kossorna, hästarna och grisarna. Vi kan gå och titta till hönsen, tuppen och kalkonerna och plocka med oss färska ägg hem. Vi har sjön runt hörnet där vi på somrarna åker ut med båten och på vintern tar en tur med sparken. Vi har massa skog runt omkring oss där vi spenderat mycket tid och utforskar nya kottar och stigar. Egen pulkabacke på vintern och egen brygga att ta ett dopp från på sommaren.

Att våra barn ska få växa upp med allt detta är lyx och riktig livskvalité. Jag är så glad och tacksam för den vardagen vi kommer kunna ge till dom.

Likes

Comments

Träning och hälsa

På onsdag är det dags igen! Då ska jag och min stjärna teama på en spinningklass, den här gången är temat ’En sommarplåga’ och det är precis som det låter – en plåga. Både vad det gäller musiken (som såklart är sommarplågor) men även upplägget. Åh vad jag tycker det är roligt när vi kör pass tillsammans, det blir verkligen något helt annat! Så idag har vi förberett det sista inför onsdag, passet är klart och bilden är tagen som ska användas i marknadsförningssyfte.

Nu hoppas vi bara på att vädret inte visar sig från sin bästa sida på onsdagkväll så att alla vill komma in och trampa tillsammans med oss i 55 minuter!

Likes

Comments

Resor

Äntligen verkar vi ha hittat en helg, eller en dag iallafall för att åka neråt landet till vår huvudstad. Jag vet inte hur länge vi försökt att hitta en dag som passar allesammans men skam den som ger sig.

Det ska bli så himla underbart med ett miljöombyte och få träffa efterlängtade vänner. Som jag väntat och längtat efter detta!

Nu hoppas jag så på att det inte kommer dyka upp något som gör att vi än en gång får ändra om planerna.

Likes

Comments