View tracker

Tisdagar är verkligen en riktig hästdag. Stall och ridning hela förmiddagen i skolan och sen hästkunskap efter lunch och sen var det hem och rida båda hästarna här hemma! Dressyrpass med båda idag vilket gick jättebra! Så det var roligt. Så nu ska jag ta det lugn under kvällen och inte göra så mycket.

Söta skolhösten Classic!😻

Förresten så kom min nya hjälm igår 😍 en KEP med solskärm och jag är såå kär i den 😍 behöver ju en VG1 märkt hjälm med tanke på de nya reglerna, som i och försig börjar gälla fr.o.m. 2018, och då blev det denna! Och den är verkligen så snygg och så skön 😍❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 117 readers

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

View tracker

Legat med feber hela dagen men bestämde mig ändå för att åka och tävla ❤️ trots att jag fick tjata lite på mamma.. och det var ju tur det för jag och Selene gjorde en av våra bästa rundor någonsin idag! Jättebra språng och jag red henne på rätt sätt! Ett nedslag i omhoppningen Som nog mest kom av orutin, gasade på lite mer för första gången och hann inte riktigt få med sig benen på en oxer där men som hon hoppade! Så fin! Så det var roligt att vi ändå åkte!
La mig i ett varmt bad när jag kom hem och känner mig lite bättre nu.. i alla fall med febern, men fortfarande otroligt förkyld. Men vill verkligen gå till skolan imorgon så ska vila mig ordentligt.

Suddig bild från filmen.. men ska lägga upp filmen här imorgon så ni får se!

  • 128 readers

Likes

Comments

Har alltså gått och blivit sjuk.. förkyld och feber. Inte speciellt roligt. Men gav mig ändå ut idag och red Selene ett pass, dock inte ett jättelångt pass då jag inte orkade. Men ska ju tävla imorgon så det viktigaste var att hon i alla fall fick röra sig lite! Mamma tömkörde Viviaan idag.
Igår var jag ute och åt med två av mina bästa vänner då en av dom fyllde år! Så det var roligt.
Idag har jag annars mest legat i soffan i hopp om att jag ska bli frisk tills imorgon..

  • 132 readers

Likes

Comments

Idag är det torsdag vilket betydde en ganska tidig tag i skolan, slutade halv tre! När jag kom hem så red jag först Viviaan en runda, uteridning stod på schemat med ganska mycket galoppträning för att få upp flåset litegrann! Så det gick bra. Och Selene fick sen promenera en lång runda efter gårdagens hoppträning!👍🏻 sen har det faktiskt inte hänt så mycket mer spännande idag🤔 Hoppas ni har haft en bra dag!

Glöm inte att alltid gå din egen väg, det är något som är väldigt viktigt enligt mig!😌

  • 145 readers

Likes

Comments

Idag hoppade jag och Selene för Jörgen, och träna fick vi verkligen göra.. Hon hoppar så bra och jag måste bara lära mig att inte bli för passiv i min ridning, utan verkligen rida ordentligt. Hon hoppade superfint tills jag förstörde allt på en linje och slutade rida på ett hinder som var ganska högt vilket resulterade i en avramling.. men sen hoppade jag upp och sen fick jag hoppa den linjen om och om igen tills jag verkligen fick till det och slutade med att ta tillbaka utan att hålla om med benen. För när jag gör det så tappar jag galoppen och då har jag inget att rida på fram till hindret och avståndet blir oftast helt fel och språnget blir inte bra. Så vi fick verkligen träna hårt på det vi behövde! Så det var ett svettigt men väldigt bra pass. Och när jag väl fick till det så hoppade hon riktigt fint!
Imorgon blir det bara en lång skrittrunda för henne, då hon lär ha lite träningsverk..
finaste tjejen❤️ bara 160 cm hög men hoppar hinder på 120-130 redan❤️ tror på att hon kommer bli en riktig stjärna en dag!⭐️

  • 155 readers

Likes

Comments

Idag är det tisdag vilket betyder att det varit en häst-dag i skolan. Stall på förmiddagen och sedan hästkunskap på eftermiddagen. Sen kom jag hem och red ett markarbetspass på Viviaan! Tyckte det gick bra. Red henne på hackamore idag mest för omväxlingshetens skull. Och mamma tömkörde Selene idag. Imorgon blir det hoppträning för Jörgen med Selene och Viviaan vilar! Men först skola fram till halv tre..

En väldigt höstlig bild på Viviaan från idag❤️

  • 162 readers

Likes

Comments

hej! Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om hur jag tränar mina hästar, vad jag gör och vad jag tänker på.


Jag har upplagda scheman för mina hästar vad dom ska göra varje dag. En sak som jag tänker väldigt mycket på är att det ska vara varierat. Varierat underlag och varierad träning. Jag tror att det är något som är väldigt viktigt. Jag försöker att aldrig rida mer än två dagar i rad på samma underlag. Eller rättare sagt så gör jag inte det. Sen så är det ju såklart svårare på tex vintern om det är fruktansvärt väder och mörkt och sådär. Då är det ju lätt att det blir mer ridhus än vad jag själv egentligen tycker är bra. Men jag försöker även då variera så mycket som möjligt.


När det då kommer till själva träningen så rider jag ut 1-2 gånger i veckan, hoppar en dag i veckan och sen ett markarbetspass med lite bommar. Resten dressyr. När jag tränar dressyr så jobbar jag med att få hästarna liksidiga och raka framförallt, då jag tycker det är något som hjälper väldigt mycket inne på banan. Att hästen aldrig får flyta ut med någon bog i svängarna eller liknande och att jag ska kunna svänga hästen utan att behöva använda innertgeln dragande. Sen tänker jag också mycket på att hästen ska gå framåt. Börjar alltid mina pass med att rida framåt så att hästen kommer igång med hela kroppen innan jag börjar jobba med att få ihop hästen och få den att sätta sig på bakbenen. Sen jobbar jag såklart med annat sånt vanligt som skänkelvikningar, lite volter och få igenomhästen i sidorna och det viktigaste, att hästen ska gå i en avslappnad och låg form.


Det Är väl ungefär så jag tänker. Finns ju såklart fler saker men detta var väl lite kortfattat hur min träning för mina hästar ser ut. Varierat underlag och varierad träning👍🏻

Likes

Comments

Har varit väldigt dålig uppdatering här på senaste tiden.. har verkligen inte haft någon motivation alls.. men ska försöka förbättra mig!
Har inte hänt så mycket på senaste tiden. Selene tävlade igår, hoppade en 110 och hon var riktigt fin! Fick tyvärr ett riktigt skitpet som var helt onödigt men allt stämde super! Så det var kul. Igår hoppas Viviaan hemma också och hon kändes verkligen som sitt gamla galna jag igen och hoppade superfint! Hoppas verkligen allt är bra nu!

Tyvärr ingen film från igår.. men en lite halvt suddig bild som Hanna tog ❤️❤️

Under helgen har jag också bott hos min kompis tränare då hon har varit iväg på tävling så då har vi bott där och tagit hand om hästarna och så. Så det har varit roligt!
Har en lugn vecka framför mig i skolan vilket är väldigt skönt!

  • 172 readers

Likes

Comments

Glömde helt bort att skriva igår.. Men ska verkligen förbättra mig!
Idag är det torsdag och det är en ganska okej dag i skolan. Slutar halv tre. Sen blir det hem och rida båda hästarna.
Det är väl typ det som händer idag!

Idag släpps Håkans bok "Sjung ditt liv". Är väldigt sugen på att beställa den.. men den är väl antagligen redan slutsåld.. får kolla upp det!

  • 223 readers

Likes

Comments