Idag är det torsdag vilket betydde en ganska tidig tag i skolan, slutade halv tre! När jag kom hem så red jag först Viviaan en runda, uteridning stod på schemat med ganska mycket galoppträning för att få upp flåset litegrann! Så det gick bra. Och Selene fick sen promenera en lång runda efter gårdagens hoppträning!👍🏻 sen har det faktiskt inte hänt så mycket mer spännande idag🤔 Hoppas ni har haft en bra dag!

Glöm inte att alltid gå din egen väg, det är något som är väldigt viktigt enligt mig!😌

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 12 readers

Likes

Comments

Idag hoppade jag och Selene för Jörgen, och träna fick vi verkligen göra.. Hon hoppar så bra och jag måste bara lära mig att inte bli för passiv i min ridning, utan verkligen rida ordentligt. Hon hoppade superfint tills jag förstörde allt på en linje och slutade rida på ett hinder som var ganska högt vilket resulterade i en avramling.. men sen hoppade jag upp och sen fick jag hoppa den linjen om och om igen tills jag verkligen fick till det och slutade med att ta tillbaka utan att hålla om med benen. För när jag gör det så tappar jag galoppen och då har jag inget att rida på fram till hindret och avståndet blir oftast helt fel och språnget blir inte bra. Så vi fick verkligen träna hårt på det vi behövde! Så det var ett svettigt men väldigt bra pass. Och när jag väl fick till det så hoppade hon riktigt fint!
Imorgon blir det bara en lång skrittrunda för henne, då hon lär ha lite träningsverk..
finaste tjejen❤️ bara 160 cm hög men hoppar hinder på 120-130 redan❤️ tror på att hon kommer bli en riktig stjärna en dag!⭐️

  • 22 readers

Likes

Comments

Idag är det tisdag vilket betyder att det varit en häst-dag i skolan. Stall på förmiddagen och sedan hästkunskap på eftermiddagen. Sen kom jag hem och red ett markarbetspass på Viviaan! Tyckte det gick bra. Red henne på hackamore idag mest för omväxlingshetens skull. Och mamma tömkörde Selene idag. Imorgon blir det hoppträning för Jörgen med Selene och Viviaan vilar! Men först skola fram till halv tre..

En väldigt höstlig bild på Viviaan från idag❤️

  • 29 readers

Likes

Comments

hej! Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om hur jag tränar mina hästar, vad jag gör och vad jag tänker på.


Jag har upplagda scheman för mina hästar vad dom ska göra varje dag. En sak som jag tänker väldigt mycket på är att det ska vara varierat. Varierat underlag och varierad träning. Jag tror att det är något som är väldigt viktigt. Jag försöker att aldrig rida mer än två dagar i rad på samma underlag. Eller rättare sagt så gör jag inte det. Sen så är det ju såklart svårare på tex vintern om det är fruktansvärt väder och mörkt och sådär. Då är det ju lätt att det blir mer ridhus än vad jag själv egentligen tycker är bra. Men jag försöker även då variera så mycket som möjligt.


När det då kommer till själva träningen så rider jag ut 1-2 gånger i veckan, hoppar en dag i veckan och sen ett markarbetspass med lite bommar. Resten dressyr. När jag tränar dressyr så jobbar jag med att få hästarna liksidiga och raka framförallt, då jag tycker det är något som hjälper väldigt mycket inne på banan. Att hästen aldrig får flyta ut med någon bog i svängarna eller liknande och att jag ska kunna svänga hästen utan att behöva använda innertgeln dragande. Sen tänker jag också mycket på att hästen ska gå framåt. Börjar alltid mina pass med att rida framåt så att hästen kommer igång med hela kroppen innan jag börjar jobba med att få ihop hästen och få den att sätta sig på bakbenen. Sen jobbar jag såklart med annat sånt vanligt som skänkelvikningar, lite volter och få igenomhästen i sidorna och det viktigaste, att hästen ska gå i en avslappnad och låg form.


Det Är väl ungefär så jag tänker. Finns ju såklart fler saker men detta var väl lite kortfattat hur min träning för mina hästar ser ut. Varierat underlag och varierad träning👍🏻

Likes

Comments

Har varit väldigt dålig uppdatering här på senaste tiden.. har verkligen inte haft någon motivation alls.. men ska försöka förbättra mig!
Har inte hänt så mycket på senaste tiden. Selene tävlade igår, hoppade en 110 och hon var riktigt fin! Fick tyvärr ett riktigt skitpet som var helt onödigt men allt stämde super! Så det var kul. Igår hoppas Viviaan hemma också och hon kändes verkligen som sitt gamla galna jag igen och hoppade superfint! Hoppas verkligen allt är bra nu!

Tyvärr ingen film från igår.. men en lite halvt suddig bild som Hanna tog ❤️❤️

Under helgen har jag också bott hos min kompis tränare då hon har varit iväg på tävling så då har vi bott där och tagit hand om hästarna och så. Så det har varit roligt!
Har en lugn vecka framför mig i skolan vilket är väldigt skönt!

  • 39 readers

Likes

Comments

Glömde helt bort att skriva igår.. Men ska verkligen förbättra mig!
Idag är det torsdag och det är en ganska okej dag i skolan. Slutar halv tre. Sen blir det hem och rida båda hästarna.
Det är väl typ det som händer idag!

Idag släpps Håkans bok "Sjung ditt liv". Är väldigt sugen på att beställa den.. men den är väl antagligen redan slutsåld.. får kolla upp det!

  • 90 readers

Likes

Comments

Ni få som läser får väldigt gärna kommentera tips på vad jag kan skriva om! Känns tråkigt att bara skriva om mina dagar hela tiden eftersom att dom i princip ser exakt likadana ut..


Har i alla fall varit i skolan till 3 idag. Sen blev det ridning direkt när jag kom hem. Selene var lite osammarbetsvillig idag.. vilket hon i och försig brukar vara dagen efter hon vilat. Men efter ett tag fick jag ändå igenom henne ganska bra.
Viviaan gick ett lite lättare dressyrpass idag och det gick bra tyckte jag.
Sen, sist men inte minst, så var jag ute och sprang en runda och nu sitter jag och äter litegrann.
Hoppas ni har haft en fin dag!

En gammal bild på Vivvi😍

  • 95 readers

Likes

Comments

Ännu en dag avklarad!
Skolan idag var rolig. Fick rida en häst som jag inte ridit tidigare idag, och det gick bra tyckte jag! Tycker det är väldigt roligt och framförallt läringsrikt att rida många olika hästar.
Sen gjorde jag även en engelska redovisning idag som gick okej. Och när jag kom hem så stod det skoning på schemat för båda hästarna. Och när Viviaan var klar så red jag ety dressyrpass på henne som faktiskt gick riktigt bra redan från början! Hon kan ju streta lite i början ibland och vilja springa iväg lite, men tyckte hon var i en lugn och låg form redan från början. Jobbade mycket lösgörande med bågar och skänkelvikningar. Så det var roligt! På söndag får hon kanske åka och hoppa en pay & jump, såklart bara en låg höjd för att se så att allt känns som vanligt och att hon känns fräsch! Lär ju gå i ett friskt tempo i alla fall..

Typiskt Vivvi att kolla bort när man ska ta en bild..🙄 sekunden senare gick hon iväg också.. Väluppfostrad *host

Längtar tills vi är tillbaka..😍

  • 101 readers

Likes

Comments

Sitter i bilen påväg till skolan nu. Börjar kvart i nio med att vi har stall fram till lunch och ska rida. Och sen efter lunch har vi ett kort pass engelska för att sen sluta två. En rolig och lugn dag helt enkelt!
Idag är det Selenes vilodag så hon vilar, medan Vivvi ska gå ett dressyrpass idag. Hovslagare kommer idag också!
Annars händer det nog inte så mycket mer!

En fantastiskt fin låt från Håkans nyaste album ⚓️👏🏼

  • 103 readers

Likes

Comments

  • 109 readers

Likes

Comments