Hej!

Då var det verklighetens tur att krypa fram. Det innebär att vi ska ut i praktiken igen och denna gången i 5 veckor i sträck och få besök av en verksamlärare från GU. Det kommer säkert gå jättebra.

Jag är såklart nervös för allt. Nervös för att inte vara tillgänglig och nervös för att det inte ska gå bra. Då menar jag såklart att lektionerna inte ska gå som jag planerat. Kanske är det så att eleverna inte vill lyssna på mig eller vara närvarande på min lektion? Det tror jag inte skulle hända då jag fick massa komplimanger för mina tidigare lektioner.

Jag får vara med till skolavslutningen hoppas jag och det ska bli kul att se hur lärarna arbetar innan sommarlovet.

Håll tummarna för mig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​idag fick min klass göra en diagnos med division och division med rest. De fick 10 minuter på sig att skriva provet och jag sa hela tiden att det spelar ingen roll om man inte bli klar eller inte kan då hoppar man över eller så gör man något annat. Men det gick bra och eleverna gjorde det sjukt bra. Jag ska arbeta mig igenom alla prov och rätta dom så jag kan kolla vilka jag ska prata med och ha mikroundervisningar med. 

Jag tänkte jag skulle använda mig av material när jag förklarar hur man använder rest. Jag visade på tavlan lite om hur man gjorde med "bullar" och att man lämnade kvar den sista "bullen" på "bordet" några förstod och några inte så jag ska förklara mer genom att använda mig av material så de kan SE hur man gör. 

Jag tyckte även att jag var väldigt rättvis men sträng så alla lyssnade och jag frågade hur de tänkte och de fick gärna visa på tavlan hur man gjorde och så. Jag tyckte det var en bra lektion och jag är nöjd! Fick bra respons av min llu också så det kändes bra. På måndag ska jag prata med dom som har det svårt då. 


Det som var svårtast var att få med alla elever och att jag skulle känna mig säker på vad jag berättade. Var osäker på hur jag skulle tala med eleverna. Man vill ju helst inte säga fel för då blir ju allt fel. Fokuserade mycket på att prata på matematikspråk och inte säga PLUS osv. Jag hade kunnat använda mig av verkligt material så eleverna kunde SE framför sig vad de skulle göra. Likes

Comments

Jag vet inte hur ni är men jag gillar inte att lägga i massa produkter i mitt hår för att få lockar eller göra lockar. Jag gillar inte heller att behöva använda hårspray, tycker det är så jobbigt när håret fastnar i allt och jag känner mig lika stel som hårsprayet när det torkat.

Därför vill jag tipsa om DENNA tjejen som visar hur man kan få lockar av ett gummiband. Hur bra som helst och håller hela dagen lång!

Köpte även en sån här (kika bilden nedanför) den är billig och hur bra som helst. 

/ / / / / / / / / Hårband svart 59 kr

Likes

Comments

hejsan alla!

Ligger i sängen och tänkte visa er min planering för min mattegenomgång imorgon med klassen. Den är lite slarvig men det är ju inget stort alls egentligen. Ska gå igenom division och förklara vad man gör när man har rest.

Såhär ser den ut:

Likes

Comments

​Att jag måste vara mer bestämd och våga mer än vad jag har gjort. Våga prata och öppna mig mer till mig LLU och det känner jag att jag har gjort. Jag har även varit mer aktiv i klassrummet och jag har vågat att vara mer mig själv. Även fast jag fortfarande känner mig nervös när jag sak stå framför klassen och prata. 

Likes

Comments

Dags att börja blogga igen med skolan och allt igen. Ska bli kul behöver skriva av mig lite ibland.

Imorgon börjar praktiken igen!


Jag köpte ett skal till min nya honor 8 telefon! SÅ Snyggt och sjukt billigt! Fyndic är en grymt bra sida. In och kolla

Likes

Comments

​igår höll jag mina två sista lektioner och det gick hur bra som helst. Fick hålla det i biblioteket och vi berättade berättelser för varandra och jag berättade en som klassen skulle återberätta. Var riktigt kul. Fick lära mig att vara hård och inte låta eleverna bara flumma omkring utan lära dem att de fick konsekvenser isånafall. Längtar tills jag själv har ett klassrum och en klass! 

Idag ska jag få vara med på föräldrar möte och min LLU sa att hon tycker det är skönt att jag är med så hon får en trygghet att lut sig emot. 


Imorgon är det skoljoggen och då har alla elever en hälsosamdag och då ska min LLU prata om motion och massa annat. Ska bli kul! 

Likes

Comments

hej alla läsare! 


Igår höll jag i en mattegenomgång som gick helt okej. Hade skrivit upp på ett papper vad jag skulle gå igenom och säga. Sen såklart blev det nästan inte så som jag hade planerat då jag blev lite nervös och glömde vad jag skulle säga men bättre lycka nästa gång. På måndag ska jag göra muntliga uppgiften två gånger och jag hoppas att den går bättre. 


Idag hade vi seminarium om VFU tiden och det gick bra. Var mysigt att prata. Och kul att höra hur olika skolor har. Hur de arbetar och allt sånt var intressant. Jag fick min fråga besvaras Om hur man motiverar tystläsning pch ska ta upp detta med min LLU. Kanske får eleverna redovisa PM sina böcker de läst så att något krav ställs. Kommer att lägga upp en bild sedan på min planering i matten. 


Det var intressant att höra hur olika alla skolor är och hur olika lärarna jobbar. Jag kände att jag fick svar på mina frågor och att jag kunde hjälpa till med andras frågor. Det var ett bra praxisseminarium där vi pratade allmänt om allt i skolan vad vi gjort och vilka lektioner vi hållt i. 

Jag tog med mig att alla skolor är inte likadana och att lärarna arbetar olika. Mot mobbning tillexempel var andra skolor bättre än vad min skola var. Att eleverna hade olika lärare i olika ämnen Medans min llu har nästan alla ämnen.


Likes

Comments

​hej! 


Eftersom jag bara har den muntliga biten kvar på min VFU och min lärare är borta så ska vi köra den nästa vecka. 

Så idag får jag hålla i en mattegenomgång om romerska tal. För en klass 5. Jag är lite nervös men det kommer nog att gå bra. Annars får ordinarie lärare hoppa in och hjälpa till. 


Har lånat en mattebok och skrivit ner det som skall sägas. 

Likes

Comments