Kollade igenom bloggen o insåg att det var ju fan ett tag sen jag skrev något här senast. Så ja planen är att börja skriva igen, mest för mig själv och få bli av med lite ångest för helt ärligt jag mår inte bättre. Jag hoppades på att jag kunde säga det men nej, men vet ni vad? Det är fan helt okej ändå för jag är fan påväg mot det bättre.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag varken uppmanar till självskada eller romantiserar självskada MEN, okej? MEN. Självskada blev min räddning förstår du? kanske inte. Men just du som sitter där med ärr och blivit frisk från det, jag tror att du förstår. Precis som jag är så var du kanske självmordsbenägen och du vann över det. Var det självskadan som blev din räddning?

Utan självskada hade inte jag orkat tagit mig hit där jag är idag. Det svårt att förklara men istället för att ta alla dem där pillren så skadade/skadar jag mig själv istället. Det är fortfarande inget som är bra men det är bättre för min omgivning än om jag skulle ta mitt liv. För det är just det som alltid stoppat mig, den spärren som jag på ett sätt hoppas aldrig försvinner, min omgivning, familj, släkt och vänner. Hur skulle dem ta min död? Jag har förlorat vänner och familj i självmord. Om någon skulle känna den smärtan jag känner så vill jag inte utsätta någon för det. Den här spärren som fick mig gå bort från tågspåret kommer jag vara tacksam över när jag blir frisk, om jag blir det...

Börjar med att ta en dag i taget och det får ta tid, det får ta sin tid. Det ganska tar 2 månad, 2 veckor eller 2 år oavsett vad ska jag inte ge upp för jag har kommit såhär långt sen den där natten under sommarlovet mellan fyran och femman.

Likes

Comments

Att börja älska sig själv,

acceptera det förflutna

och

låta sig själv vara glad. Det kanske är så tillfriskning fungerar. Om jag accepterar det förflutna, accepterar mina ärr och accepterar det som vart. Om jag kan göra det tror jag att det här med tillfriskning blir lättare. Har ändå kommit ganska långt sen den där natten under sommarlovet mellan fyran och femman då min hud kom i kontakt med metall för första gången. Från självmordsbenägen till något jag inte riktigt vet vad jag är idag men jag har slutat gå till tågspår och gå "Promenader" på tågspåren. Jag har slutat att ta för många sömntabletter men självmordstankarna finns ändå där och jag vet inte hur jag ska få bort dem. Även om jag hatar livet och mycket går helt åt helvete så börjar ändå saker bli bättre och gå mot rätt håll.

Kan för övrigt säga att jag bytte psykolog och det gör jävligt mycket att ha en som man kan lita på osv. Min förra psykolog var bra jag kan inte säga att hon var dålig på något sätt MEN jag vill ha en psykolog som vart med om det jag går igenom nu. Vet egentligen inte riktigt varför men redan efter två träffar känns det mycket bättre. Det här med tillfriskning kommer bli lättare med min nya psykolog. Hoppas ni vill fortsätta att följa min resa mot ett bättre liv.


Likes

Comments

Om jag kunde skulle jag vrida tillbaks tiden och göra lite saker annorlunda. Kanske hade saker varit på väg mot det bättre då och jag hade kanske inte vart här. Kanske hade jag haft fler vänner att prata med och slippa gå från grav till grav bara för att få "prata" med en sten, för den stenen är det ända jag har kvar av dem.


Om jag kunde skulle jag också gå den vägen men jag kan inte. Jag kan inte. Min lillasyster ska inte behöva förlora sin idol och några år senare få reda på sanningen om min död. Fortsätter att lyssna på depp musik och få bort min ångest genom sår, sår som blir till ärr och ärr som blir till ånger. För det är så det är.


Om jag kunde skulle jag gå tillbaka till sängen, dra täcket över mig och sova bort all ångest. Men det kan jag inte. För att nån gång kommer jag bli frisk och när jag väl blir det så vill jag ha bra betyg, bra betyg för att kunna plugga till vad det nu är jag vill jobba med.


Om jag kunde skulle jag trycka på en knapp så allt blir bra. Men det är inte så tillfriskning funkar. Det måste koma vilja inifrån en vilja som jag inte hittat än men det går ju att få hjälp att hitta den.


Varje dag, varje timme, varje minut tänker jag "om jag kunde..." ja det finns mycket "om jag kunde" men. Nu är det såhär det är och måste acceptera det. Om jag accepterar det är det fortfarande en liten del av det hela i att må bra igen.

Likes

Comments

Tänk om. Tänk om jag hade gjort så istället, då kanske jag inte suttit fast i skiten. När dem började rulla joints så kanske jag bara skulle gått därifrån och inte träffat dem kompisarna mer. Kanske hade saker varit annorlunda då.

Jag vet själv att det var skillnad mellan oss dem från förorter med baxade HM kläder och jag från Östermalm med Burberry och Odd Molly. Dem flesta bodde i fosterfamilj pga missbrukare till föräldrar och jag, ja jag var ofta hemma själv pga föräldrar som var på jobbresor och gjorde stora investeringar. Vi hade olika anledningar när det var dem där hemmafesterna. Dem fick för sina föräldrar, det var till och med dem som fixade alkoholen ibland. Jag hade dem där hemmafesterna för att mina föräldrar var på jobbresor och hade ingen aning.

Jag tog dem aldrig själv, men dem fanns alltid runt om mig.


och


dem finns antagligen runt om dig också. Dem finns i din skola, dem kanske är din granne, kanske att dem till och med är hemma hos din vän.

Likes

Comments

Jag känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken, men dem får inte. Dem får inte visas, dem får inte se ljuset från Februari solen som skiner in i klassrummet genom fönstret. Om tårarna börjar rinna ner längs min kind kommer ta med sig både mascara, foundationen och allt det andra som pryder mitt ansikte. Egentligen borde det inte behövas. Jag borde kunna gå till skolan utan allt det där och sova en timme extra. Men samhället är inte uppbyggt så och det har lärt unga tjejer att inte tycka om sig själva.

och


Jag har skrivit några få rader på en tre sidors uppsats som ska vara klar den här veckan. Äh spela roll skolmotivationen lämnades kvar på min gamla skola och tror den trivs rätt så bra där.

Likes

Comments

Att må bra. Lider du av psykisk ohälsa, är deprimerad osv.. så finns det små små små saker som kan få en glad även om det bara är för en liten stund. Att må bra 90% av sin tid är dock inget jag kan relatera till i nuläget eller har kunnat gjort på ett tag. Ska jag vara helt ärlig jag kommer inte ihåg hur det är att vara glad majoriteten av sin tid.

Saker som däremot får mig på bättre humör;

- Kaffe

- När jag kört ett riktigt hårt träningspass

- Om jag får ett högre betyg än förväntat.

- Ett A på ett prov.

- När jag ätit otroligt lite under en dag.

- När jag väl kan unna mig lite choklad, även om det oftast slutar med hets träning.

- Bra musik

- En kväll/natt med mina närmaste kompisar där vi bara snackat, rökt och druckit lite red bull blandat med vodka.

- Få vara med min familj och se hur mina syskonbarn växer upp.

- Vara utomlands.

- Sommaren.

- Lov speciellt sommarlovet.

Det här är bara några saker som gör mig glad men fick ihop en liten lista iaf.


Likes

Comments

Har egentligen inte så mycket/viktigt att säga. Mitt liv är inget speciellt, bara en vanlig 14 åring som är en aning ledsen. Jag lider eller lider gör jag nog inte riktigt men jag har psykisk ohälsa. Vissa lider men jag lider inte när jag ser blodet droppa från mina handleder efter metall dansat på mitt sköra skinn. Min gamla lärare sa en gång "så länge det är helt okej, så ska man inte klaga". Så jag antar att jag inte borde klaga. Jag menar trots allt som hänt så mår jag fortfarande helt okej.

Likes

Comments

- No one knows my struggle they only see the trubble.

- Don't believe everything you hear. Real eyes, realize, real lies.

- Forgive but don't forget. Girl keep your head up and when he tells you; you ain't nothing. Don't belive him.

- Even thought you're fed up, you gotta keep ypur head up.

- Don't get confused between my personality and my attitude. My personality is who I am, my attitude depends on who you are.

Tupac Shakur/2Pac gjorde inte bra musik under sitt liv utan han sa även en del bra saker. Det är väl egentligen det som det här inlägget går ut på massa bilder på 2Pac och massa citat från 2Pac.

// Matilda

Likes

Comments


Okej detta är inte riktigt förändringen jag skrev om i förra inlägget, men behöver verkligen ett sånt här inlägg som jag kan kolla tillbaka på 2018 och se om jag lyckades med mina "mål". Jag har inga nyårslöften och jag brukar inte ha det heller. Att ha olika mål känns bättre och så får jag se tillbaka 2018 om jag lyckades med mina mål eller inte. Tänkte iaf skriva ner alla mina mål och beskriva lite varför jag har dem.

- Läsa/lyssna på minst 52 böcker.

Efter att jag kollade på Therese Lindgrens video om hennes 52 mål under det här året blev jag inspirerad till just det här målet. Mest bara frö att bli mer allmänbildad just nu läser jag "Let it snow" och jag lyssnar på "11 år i fångenskap" tycker det är bra att ha en bok som jag lyssnar på och en bok som jag läser.


- Skaffa mopedkörkort

Fyller ju 15 iår dock ganska sent (8 November) men har ändå som mål att skaffa moppe och körkort innan årets slut. Så direkt när det är tre månader kvar tills min 15 årsdag ska jag söka till kurser osv...


- Städa oftare (i stort sätt alltid ha rent i mitt rum och badrum)

Mest för att det inte ska vara kaos i min omgivning och för att man ska tydligen må bättre om det är rent i ens omgivning. Så får prova och se om det är sant, ska bli kul.


- Alltid ha fina naglar. Behöver inte vara målade men aldrig mera avskavt nagellack.

För att det är inte fint med avskavt nagellack, haha. Har bara inte haft nån ork på ganska så länge men ska bli ändring på det nu.


- Plugga sammanlagt 7/h v.

Vill helt enkelt ha bättre betyg och om jag har som mål att plugga minst 7h i veckan kan jag dela upp det. Nån dag kanske jag pluggar 3 h och om det inte behövs så kan jag strunta i att plugga på 2 dagar.- Springa 7 km utan stopp
Hade det som mål under 2016 men det gick som det gick. Har med det målet in till 2017 så får vi se om det går bättre iår.


- Gå minst 8 000 steg per dag
Egentligen så ska du gå minst 10 000 steg varje dag men jag kör på 8000 steg och blir det mer så är det bara ett plus.


- Äta nyttigare

Måste helt enkelt bara äta nyttigare så det får bli som ett mål för 2017.


- Spara ihop mycket pengar till London

För att jag vill köpa en burberry plånbok samt en hel del underkläder på VS så det kommer nog behövas mycket pengar till London.


- Cykla mycket i sommar

Älskar att cykla under sommaren och tar mycket hellre cykeln än bussen. Särskilt att bara cykla runt här på Ekerö, träffa kompisar och bara sätta sig nånstans och snacka deep, röka o dricka redbull. Får inte glömma all frukt jordgubbar osv... hehe.


-Dricka minst 1L vatten om dan

Kroppen behöver ca 1 L vatten om dan.


- Bli bättre på att åka skidor

Har alltid hatat att åka skidor och tyckt det vart hemskt att åka till Sälen eller Alperna. Men förra året började jag faktiskt tycka att det var helt okej så vill helt enkelt bara bli bättre.

Likes

Comments

Nouw Magazine