Att börja älska sig själv,

acceptera det förflutna

och

låta sig själv vara glad. Det kanske är så tillfriskning fungerar. Om jag accepterar det förflutna, accepterar mina ärr och accepterar det som vart. Om jag kan göra det tror jag att det här med tillfriskning blir lättare. Har ändå kommit ganska långt sen den där natten under sommarlovet mellan fyran och femman då min hud kom i kontakt med metall för första gången. Från självmordsbenägen till något jag inte riktigt vet vad jag är idag men jag har slutat gå till tågspår och gå "Promenader" på tågspåren. Jag har slutat att ta för många sömntabletter men självmordstankarna finns ändå där och jag vet inte hur jag ska få bort dem. Även om jag hatar livet och mycket går helt åt helvete så börjar ändå saker bli bättre och gå mot rätt håll.

Kan för övrigt säga att jag bytte psykolog och det gör jävligt mycket att ha en som man kan lita på osv. Min förra psykolog var bra jag kan inte säga att hon var dålig på något sätt MEN jag vill ha en psykolog som vart med om det jag går igenom nu. Vet egentligen inte riktigt varför men redan efter två träffar känns det mycket bättre. Det här med tillfriskning kommer bli lättare med min nya psykolog. Hoppas ni vill fortsätta att följa min resa mot ett bättre liv.


Likes

Comments

Om jag kunde skulle jag vrida tillbaks tiden och göra lite saker annorlunda. Kanske hade saker varit på väg mot det bättre då och jag hade kanske inte vart här. Kanske hade jag haft fler vänner att prata med och slippa gå från grav till grav bara för att få "prata" med en sten, för den stenen är det ända jag har kvar av dem.


Om jag kunde skulle jag också gå den vägen men jag kan inte. Jag kan inte. Min lillasyster ska inte behöva förlora sin idol och några år senare få reda på sanningen om min död. Fortsätter att lyssna på depp musik och få bort min ångest genom sår, sår som blir till ärr och ärr som blir till ånger. För det är så det är.


Om jag kunde skulle jag gå tillbaka till sängen, dra täcket över mig och sova bort all ångest. Men det kan jag inte. För att nån gång kommer jag bli frisk och när jag väl blir det så vill jag ha bra betyg, bra betyg för att kunna plugga till vad det nu är jag vill jobba med.


Om jag kunde skulle jag trycka på en knapp så allt blir bra. Men det är inte så tillfriskning funkar. Det måste koma vilja inifrån en vilja som jag inte hittat än men det går ju att få hjälp att hitta den.


Varje dag, varje timme, varje minut tänker jag "om jag kunde..." ja det finns mycket "om jag kunde" men. Nu är det såhär det är och måste acceptera det. Om jag accepterar det är det fortfarande en liten del av det hela i att må bra igen.

Likes

Comments

Tänk om. Tänk om jag hade gjort så istället, då kanske jag inte suttit fast i skiten. När dem började rulla joints så kanske jag bara skulle gått därifrån och inte träffat dem kompisarna mer. Kanske hade saker varit annorlunda då.

Jag vet själv att det var skillnad mellan oss dem från förorter med baxade HM kläder och jag från Östermalm med Burberry och Odd Molly. Dem flesta bodde i fosterfamilj pga missbrukare till föräldrar och jag, ja jag var ofta hemma själv pga föräldrar som var på jobbresor och gjorde stora investeringar. Vi hade olika anledningar när det var dem där hemmafesterna. Dem fick för sina föräldrar, det var till och med dem som fixade alkoholen ibland. Jag hade dem där hemmafesterna för att mina föräldrar var på jobbresor och hade ingen aning.

Jag tog dem aldrig själv, men dem fanns alltid runt om mig.


och


dem finns antagligen runt om dig också. Dem finns i din skola, dem kanske är din granne, kanske att dem till och med är hemma hos din vän.

Likes

Comments

Jag känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken, men dem får inte. Dem får inte visas, dem får inte se ljuset från Februari solen som skiner in i klassrummet genom fönstret. Om tårarna börjar rinna ner längs min kind kommer ta med sig både mascara, foundationen och allt det andra som pryder mitt ansikte. Egentligen borde det inte behövas. Jag borde kunna gå till skolan utan allt det där och sova en timme extra. Men samhället är inte uppbyggt så och det har lärt unga tjejer att inte tycka om sig själva.

och


Jag har skrivit några få rader på en tre sidors uppsats som ska vara klar den här veckan. Äh spela roll skolmotivationen lämnades kvar på min gamla skola och tror den trivs rätt så bra där.

Likes

Comments

Söndag, En ångestfylld dag. Imorrn börjar det så kallade helvetet igen med ca 1000 uppgifter. Nej skämt åsido men har mellan 1-3 uppgifter i varje ömne och det är ganska mycket dem kommande två veckorna innan lovet. Ska ni göra något på lovet? Jag ska iaf åka till Alperna och åka skidor med mamma, mammas man och min lillasyster. Egentligen så vill jag ba va hemma hela lovet men nej måste följa med några dagar iaf. Åker redan på lör den 25 tror jag och tar flyget hem själv sent på ons kväll. Så får några dagar hemma i Sverige på lovet och det bästa är hemma själv resten av lovet då min familj kommer hem på sön natt.

// Matilda

Likes

Comments

Varje vecka brukar jag göra en "att göra lista" så oftast finns det X-antal punkter för varje dag. Min tanke är iaf att varje måndag morgon så kan jag publicera min lista och om ni har en så får ni gärna kommentera el om ni också gör ett blogginlägg så kan ni länka det blogginlägget.

Måndag; Göra klart en eng uppgift som ska vara inlämnad på tis, plugga spanska, välja ett citat som jag kan trycka på en grytlapp till slöjden (???), skriva på SO uppgift om Hitler och dans.

Tisdag; Lämna in eng uppgift, plugga spanska, MATILDA GÖR HELST DET HÄR PÅ MÅN; skriva klart en svenska uppgift OCH lämna in den. BTW SISTA DAN ATT SKRIVA OCH LÄMNA IN UPPGIFTEN och skriva på fysik uppgift.

Onsdag; Lämna in spanska läxa, plugga matte, gymma, skriva på fysik uppgift, städa, och skriva på SO uppgiften.

Torsdag; Skriva klart en So uppgift om hur Hitler kunde komma till makten och gymma.

Fredag; Lämna in en SO uppgiften och plugga inför matte prov.

Lördag; Oklart men lär väl bli plugg och kanske att jag träffar några kompisar.

Söndag; Plugg antar jag.


Som ni ser så blir det ganska mycket plugg och SO uppgiften är en uppgift som jag inte har kommit så långt på, rubriken är klar. Så den här veckan kommer bara gå åt till plugg och helgen är lite oklar men jag antar att det bara blir plugg och kanske träffa några vänner.

// Matilda

Likes

Comments

Dålig uppdatering på bloggen under den senaste tiden, men känner att jag inte har så mycket att skriva om när jag knappt själv vet hur jag mår. Skolan tar mycket tid just nu och jag försöker fokuserar på skolan så mycket som möjligt och så får jag se vart jag hamnar om några månader. Kanske på botten men det är så jag lever kör till 110% tills kroppen inte orkar mer och så tar jag det därifrån.

Likes

Comments

I mitt block för att vara exakt i mitt rosa skrivblock finns mina texter, inga poetiska dock. Dem skrivs med blyertspennor andra texter/citat som inte är mina skrivs med bläck. Vissa av dem är inte heller så poetisk, men dem är bättre än mina. Allt från Coco Chanel till 2Pac.

Dem flesta texter har en sak gemensamt med mina. Dem är skrivna av en förvirrad 14 åring precis som jag, precis som jag, precis som jag.

Likes

Comments

Tårarna rinner ner längs min kind och tar med sig mascaran och foundationen. Vet inte vart jag ska ta vägen, vill bara bort från verkligheten. Sväljer ett piller och hoppas på att få glömma allt för en liten stund.

Likes

Comments

Att må bra. Lider du av psykisk ohälsa, är deprimerad osv.. så finns det små små små saker som kan få en glad även om det bara är för en liten stund. Att må bra 90% av sin tid är dock inget jag kan relatera till i nuläget eller har kunnat gjort på ett tag. Ska jag vara helt ärlig jag kommer inte ihåg hur det är att vara glad majoriteten av sin tid.

Saker som däremot får mig på bättre humör;

- Kaffe

- När jag kört ett riktigt hårt träningspass

- Om jag får ett högre betyg än förväntat.

- Ett A på ett prov.

- När jag ätit otroligt lite under en dag.

- När jag väl kan unna mig lite choklad, även om det oftast slutar med hets träning.

- Bra musik

- En kväll/natt med mina närmaste kompisar där vi bara snackat, rökt och druckit lite red bull blandat med vodka.

- Få vara med min familj och se hur mina syskonbarn växer upp.

- Vara utomlands.

- Sommaren.

- Lov speciellt sommarlovet.

Det här är bara några saker som gör mig glad men fick ihop en liten lista iaf.


Likes

Comments

Nouw Magazine