Header

Foodporn, Friends & Family

Väldigt god mat var det. Halloumiburgare till mig, alltid en vinnare, och rödspätta till mami! Resten av besöket hade ju kunnat vara bättre på Stenungsbaden. De får 3 av 5 toasters, men tror dessvärre att det inte kommer bli ett återbesök.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Foodporn, Friends & Family, None & Everything

Åkte till Stenungsund igår för att ha födelsedagsmiddag för min mormor, 85 bast och pigg som fasen. Go grandma! Tänkte lägga upp lite bilder senare.
Det gjorde iallafall att jag sov över och startade dagen med en smoothie och lite hundmys. Sedan kom Hanna medans jag gjorde mig i ordning. Vi åkte sedan för att hämta ett paket åt Hanna samt svängde förbi Espresso House innan Hanna släppte mig på stationen. Sitter nu på bussen tillbaka till Göteborg. Ska jobba ikväll, men är ledig imorgon igen, kalas!!

Likes

Comments

Friends & Family, Explore, None & Everything

Startade det nya året i Sydney/Bondi. Längtar tillbaka varje dag, samtidigt som jag trivs så bra här. En dag så kommer jag tillbaka!

Sedan var det dags att lämna Sydney för att resa uppför östkusten, men innan dess utforskade vi Blue Mountains och vinkade hejdå till Opera huset.

Började läsa Michaela Fornis bok i Byron Bay, och älskade den. Och besökte en strand i Brunswick heads i solnedgången.

Vi besökte Fraser Island och Rainbow Beach. Det gillade Claris!

Nästa stopp var Airlie Beach och Whitsundays. Julia var vacker, likt platsen vi befann oss på.

Efter Australien åkte jag och Julia till Bali. En utav de mest fantastiska upplevelser jag haft hittills i mitt liv. Vi åt otrolig mat, mötte härliga människor, surfade, upptäckte, LEVDE.

Därefter var det dags att åka hem. Jag var dock överlycklig av att få göra det. Missförstå mig rätt, att vara i Australien, att resa och bara vara var fantastiskt. Men jag längtade stundvis hem SÅ mycket.

Fick komma hem till mina underbara älsklingar. Älskar att ha hund och katt. Känns så ensamt nu när jag inte bor med dem.

Gick på bröllop för första gången i mitt liv. Men inte vilket bröllop som helst, Pia och Jannes.

Sommaren gick mot sitt slut, men innan dess var det Way Out West. Och lika kickass var det 2017 som tidigare år. Fick äntligen se Frank Ocean <3

När September drog igång flyttade jag in i min första egna lägenhet. Känslan var out-of-this-world. Började ett nytt jobb i en ny stad!

Inte långt därefter åkte jag till Stockholm för att hälsa på Clara och gå på J.Cole. Min drömstad!

Hösten blev mer intensiv och jag och Hanna drack te och åt middag ihop, OFTA. Sedan firade vi Halloween ihop, så kul!!

December kom. Firade jul med familjen och träffade en hel del kompisar jag inte träffat på lång tid.

2017. Det har varit ett bra år med mycket spännande och fantastiska saker som inträffat och samtidigt ett utav mina sämsta år. Jag har fått uppleva så mycket och har även utvecklats mycket själv, men varje dag har inte varit 10/10 heller såklart. Men overall, 2017, jag gillade dig.

Med 2018 framför mig så har jag mycket kul att se fram emot också. Kommer börja utbildning som skiftledare på Vapiano, ska åka till New York i juni, kanske en weekend till London dessförinnan, kommer flytta och förhoppningsvis stanna i Göteborg, och ifall allt går som vi vill åker jag och Hanna till Costa Rica till hösten. BRING IT!!

Likes

Comments

Style & Outfits

Efter ganska många om och men fick jag tillslut på mig jeansen. Inser efter idag att jag kommer nog bojkotta Nakd ganska hårt. Deras storlekar är så konstiga. Har beställt byxor därifrån tidigare och det har verkligen inte passat, likadant med tröjor. Byxor är jättesmå i storlekarna och tröjor är stora.

Har vanligtvis 38 på byxor och på dessa blev det 40, men då fick jag inte ens byxorna över höfterna när jag först satte på mig de. Fick spreja dem med massa vatten och nu har jag haft på mig dem i x antal timmar så nu sitter de typ som de ska.
Men snygga är de iallafall. Tänkte skicka tillbaka de först men så råkade jag såklart dra av etiketten där bak, så det blev ett mission att istället få på mig dem, men det gick ju!
Men ja, det blir nog inte några fler beställningar ifrån NAKD..

Likes

Comments

Friends & Family, None & Everything, Style & Outfits, Foodporn

Sitter och äter pestopasta innan jag snart ska ta tåget tillbaka till Göteborg igen. Ska jobba i helgen så därför är det dags att åka tillbaka. Har varit jättekul att vara hemma i Stenungsund i några dagar, träffat kompisar som jag inte sett på flera månader, ätit lunch med mormor och spenderat tid med min fina mamma.

Likes

Comments

Explore

Del 3 i min lilla Australien-guide. Tänkte ta upp själva resandet. I stort sett alla som åker till Australien med arbetsvisum reser ju även väldigt mycket under sin tid i landet. Mitt upplägg var att leva vardagslivet med jobb och boende i en stad i början, och resa på slutet innan jag åkte hem.

Det finns massvis med tillvägagångssätt när man ska resa i Australien. Man kan flyga, hyra bil, hyra campervan, åka tåg och åka buss. Jag gjorde det sistnämnda, buss. Ifrån början ville jag verkligen inte något annat än att ha en egen bil och bila uppför hela östkusten. Men buss blev det och jag är faktiskt nöjd. Å andra sidan avslutade vi vårt resande i Australien med att hyra bil i 2 dagar och åkte till Cape Tribulation från Cairns - och det var jättekul! Vi reste alltså från Sydney till Cairns, med tillägget till Cape.

Vi bokade med en resebyrå, Peter Pan. Den är väldigt stor och etablerad och risken för att dom ska gå i konkurs (och att man kastar pengar i sjön) är väldigt liten då vi hörde att Peter Pan faktiskt äger flera av alla andra resebyråer under andra namn bara. Men, vi var väldigt nöjda och glada med vårt beslut att resa med dom. Kortfattat hade man ett möte för att diskutera vad, när och hur man ville resa. Exempelvis så ville vi resa från 8 april till mitten av maj, så vi hade x antal dagar på oss att resa 240 mil.
Innan vi bokade räknade jag ut vad allting ungefär skulle kosta för mig. Då räknade jag in hostel (cirka $22-$32 per natt), resa (buss) och aktiviteter. Trodde det skulle gå på ca 17 000kr, och det gick på ca 18 000kr, och då la jag till några nätter och aktiviteter som jag inte räknat med innan och det inkluderade även avgiften (ungefär 1%) man får betala för att byta valutakurs.

Så den 8 april satte jag, Julia, Emmy och Clara oss på en nattbuss från Sydney till Byron Bay. Bodde hemma hos Emmys kompis i Mullumbimby (I know, knäppaste namnet) i 2 nätter och sen i centrum av Byron Bay. Där hade vi surflektioner och tittade i fina gypsybutiker. Därefter bar vi oss av till Surfers Paradise. Och vidare. Världens underbaraste äventyr, verkligen så så tacksam. Snälla människor RES!! Det är det bästa du någonsin kommer göra!!

Likes

Comments

Explore

Skrev ju ett inlägg häromdagen då jag berättade om hur vi gick tillväga när vi skulle åka till Australien. Tänkte nu köra del 2 på det, vilket handlar om när vi hade anlänt.

Vi var helt sjukt jetlaggade, vi var så så trötta. Sedan var det även väldigt kallt så vi hade på oss halsduk och flera lager. Och den 3:e dagen, eller något, åkte vi till stranden? Så vi vet inte ifall det faktiskt var så pass kallt eller ifall det hade med jetlaggen att göra att vi frös så. Oavsett så bokade vi surf camp och var borta fem dagar efter det. Tanken var ganska simpel, vi hade inte bokat något mer boende efter de fyra första nätterna och vi ville lära oss att surfa.
När vi var iväg gick vi med i Facebook gruppen "Bondi Local Loop" och fick där kontakt med en som hyrde ut en lägenhet. Då verkade det som världens bästa grej, och det kändes väl som det dom första 2 veckorna i lägenheten också, men nu tycker vi alla att vår dåvarande hyresvärd var en jäkla idiot. Vi trivdes bra i lägenheten även fast vi fick ca 30% av vad som avtalats. Men, vi fick inte tillbaka alla våra pengar som vi betalade i deposition, trots att det inte var några skador på lägenheten. Han svarade inte när vi ringde, öppnade inte dörren när vi var hemma hos honom och knackade på. Vi var dumma och slarvade bort vårt kontrakt och därför fick vi ta konsekvenserna. Så ha alltid ett kontrakt!! Viktigt! Och för att göra det ännu lättare, flytta in i en lägenhet där det redan bor folk, så den är möblerad och har i princip allt du behöver. Det var så jag och Hanna bodde efteråt, där var vi såååå nöjda och trivdes jättebra!!

När det gäller jobb så är det lite annorlunda än i Sverige. Visst, man kan fortfarande söka massvis med jobb via internet och annonser där. Men det effektivaste är att skriva ut massor av CVn och gå ut och lämna i butiker och restauranger. Och man måste verkligen söka aktivt. Det funkar inte att lämna ut 8 CVn och hoppas på 4 samtal. Snarare lämna ut 40 CVn och kanske få 4 samtal. Man måste anstränga sig, och det lönar sig. Sedan om man ska jobba inom restaurang där man serverar alkohol måste man ha genomgått utbildningen RSA (responsible service of alcohol). Jag gick inte själv kursen, då jag jobbade i köket i en restaurang. Men kortfattat är det en supertråkig kurs där man lär sig om alkohollagar, och den kostar $100 vilket motsvarar ca 700kr. Det är väldigt värt egentligen då ens jobbchanser ökar med typ 80% inom restaurang. Om man t.ex. inte har gått kursen och jobbar som servitris/servitör och serverar alkohol och man blir påkommen så riskerar man att få fetaste böterna någonsin, tror även att i riktigt extrema fall att folk har fått hälsa hem och fått sitt visum indraget..

Och när man har löst allt sånt här så som jobb och boende så ha kuuul! Kan tycka att vi (läs: JAG) ibland glömde bort vart jag var och tog livet lite för givet. Våga vara spontan och planera inte för mycket!! Det var allt för detta "avsnittet".

Likes

Comments