View tracker

Den här veckan har bara gått i non-stop. Gjorde ett idrottsprov i onsdags som jag blev godkänd på. Känns så skönt. Fick även klart en kommunikationsuppgift och en samhällsuppgift samma dag. Även det hur skönt som helst. Den här veckan har bara varit fylld av att checka av skolarbete.
Den här veckan som kommer, går jag bara måndag, tisdag, onsdag då spanskalektionen på torsdag är inställd. Hur skönt att få ta helg på onsdag efter en otroligt välproppad vecka?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sitter just nu i bilen tillsammans med Charlie och mamma, på väg till min storasyster och hennes kille. Där ska vi ställa vår bil och byta till deras. Vi samåker till Hundmässan och väl där får jag äta min frukost. Varken jag eller mamma kände för att gå upp ännu tidigare för att äta frukost när vi kan ta med oss den och äta där i lugn och ro. Så om ungefär en och en halv timme får jag äntligen i mig lite mat.

Likes

Comments

View tracker

Ligger just nu i sängen och håller på med mobilen. Jag borde egentligen försöka sova istället då jag ska upp tidigt imorgon. Halv fem ringer klockan för att bilen sedan ska rulla kvart över fem. Önska mig lycka till 😅

Likes

Comments

Hundrelaterat

+ Han lyssnade mycket bättre på mig och mina signaler på agilitybanan.
+ Jag har mer jämna steg med Charlie.
+ Charlie har blivit bättre på kommandot Tvåan.
+ Han fattar när jag är arg och lyssnar på mig (jag är inte arg på honom utan på andra saker som jag själv inte vet).

- Jag är fortfarande för dålig att visa var han ska på agiltybanan.
- Han tycker slalomen är jobbiga så istället går han och gör annat.
- Att jag inte fortsätter träna Charlie när det går så bra.
- Motivation till hundträning är fortfarande låg.
- När min syster och company kom på besök på fars dag lyssnade Charlie skitdåligt på mig. Han var överallt och visste inte hur han skulle hantera situationen. Jag tog då fram filten men även att ligga på den tyckte han var svårt. Det som han annars brukar vara jätteduktig på.

I mitt liv

+ Jag har haft höstlov.
+ Skolan fortsätter att gå väldigt bra.
+ Jag har blivit mer produktiv i skolarbetet.
+ Jag har blivit jätteduktig på att ta min medicin.
+ Konditionen har blivit bättre.
+ Jag gick sista gången till sjukgymnasten.
+ Jag visade en video för spanska-gruppen.

- Hormonerna och känslorna är all over the place.

Utvärdering:

Första banan vi körde tog han galant. Även fast han fått ungefär en månads agilityvila så hade han fullständig kontakt med mig och frågade mig vad han som skulle göra. Så jävla bra han är! Och då hade jag knappt arbetat igenom honom innan. Och hur sjukt att jag faktiskt höll relativt jämna steg med honom?! Jag kutade men hade något som när koll på läget. Jag har blivit ett litet snäpp bättre på att handla honom (visa vägen) men inte tillräckligt bra. Jag vet inte ens riktigt vad jag har mig själv. Om jag visar honom vägen bättre blir jag mer säker på att han tar hindret och jag kan fokusera mera på mig själv och nästa hinder. Jag tror att anledningen till att jag visar honom vägen lite bättre är för att jag tänker mer på hur Charlie kommer springa när jag går banvandringen. På vilka ställen jag ska fånga upp honom och var jag ska bromsa upp. Sen ska jag försöka fixa ett slalom här hemma så jag kan träna på det och så att Charlie kan tycka att det är jätteroligt och verkligen satsa framåt när han ser det.

Det har inte blivit någon form av rallylydnadsträning den här månaden utan det enda som har blivit något är tvåan. Och jag tänker att jag verkligen ska satsa på den övningen under december. Men frågan är hur hundträningen ska bättre komma in i min vardag? Just nu är den knappt existerande. Både tid, energi och lust har inte riktigt funnits. Jag tänker att jag sätter upp ett mål så jag har som en deadline. Jag ska d. 4/12 börja på fortsättningskurs i agility och tänker då att han ska kunna övningen tills den kursen är slut (12/2). Nu när jag har det målet så tror jag att jag kommer iallafall tänka mer på hundträningen. Sen ska jag ju även försöka att lyckas med målet.

Jag måste bli mer konsekvent vid besök och vid möte, generellt. Nu försöker jag jobba med att så fort jag hör att någon kommer hem kallar jag in honom och säger åt honom att stanna. Så fort han skapar ögonkontakt med mig ger jag honom "kommandot" nu får du gå och hälsa. Ibland så hör jag inte att någon kommer och då är det försent och ibland så orkar jag bara inte. Men jag ska försöka jobba mer med det.

För min del var det otroligt välbehövligt med höstlov. Att bara få ta det lugnt och slappa. Sen känns det så skönt och faktiskt säkert att produktivitet hos mig har ökat. Att jag verkligen tar tag i plugget istället för att skjuta upp det och låta det ligga. Sen är det också otroligt skönt att inte behöva gå till sjukgymnasten något mera. Jag tycker det stör vardagen och skolan så mycket när man har massa läkarbesök. Därför är det skönt att alla mina läkarbesök är slut nu (förutom en tandläkartid i december).

Min kondition har blivit bättre. Iallafall så känns det så. Även fast jag inte gjort någon träning på fritiden utan jag har bara tagit min astmamedicin regelbundet. Om jag då lägger på träning på det så tror jag att det kommer bli jättebra.

Vi fick i uppgift i spanskan att göra en videon där vi pratar om olika saker på spanska då som vi sen skulle visa för hela spanska gruppen (vi är kanske femton stycken). När vi fick den uppgiften så kände jag mest ångest. Jag ville inte göra den. Men jag spelade in videon och kollade på den tillsammans med resten av gruppen och det gick jättebra. Jag tror man behöver gå ut ur sin bekvämliga zon för att växa som person och jag känner att efter jag visade videon så har jag växt lite och är lite mer säker på mig själv och vad jag kan.

Ja, det enda jag känt varit något negativt i "mitt egna liv" är att känslorna har varit i en berg- och dalbana. Ibland är jag skitarg och ibland skitledsen och inget av någon anledning. Aja, det är väl bara att åka med 🎢

---------------------------------------------------------------
Tänka på under december:
• Träna mycket på tvåan.
• Försöka få in lite mer träning.
• Våga gå ut ur bekvämlighetszonen. Du kommer växa som person.
• Tänka på vägarna under agiltyn.
• Vara mer konsekvent vid möte.

Likes

Comments

Lady GaGa-Million Reasons//Tove Lo-WTF Love Is//Tove Lo-Flashes//Lady GaGa-Grigio Girls

E.M.D.-Välkommen hem//ItaloBrothers-Summer Air//Shawn Mendes-Patience//Danny Saucedo-Super 8

OneRepublic-Let's Hurt Tonight//Icona Pop-Brightside//The Weeknd-Starboy//Post Malone-Congratulations

Norlie & KKV-Tomma blad//Guy Sebastian-Set in Stone//James TW-When You Love Someone

Likes

Comments

Glad första advent på er, och trevlig söndag till er som inte tänder något ljus! Sitter just nu i bilen påväg mot att hämta mamma. Sen blir det julbord.

Likes

Comments

Det här är min absoluta favorittröja. Har bott i den väldigt mycket här hemma nu när det lite ruggigare. Jag köpte den i en mycket större storlek vilket jag verkligen kan rekommendera för varmare tröjor. Med större storlek så blir de plötsligt ännu varmare. Vet inte riktigt hur det fungerar men det funkar. För er som undrar var jag köpte den så var det på XXL för kanske ett år sedan (tror den fortfarande finns kvar), på jaktavdelningen. Från min myströja till något helt annat så ska jag med familjen på julbord imorgon. Sen är det ju också första advent imorgon. Hur sjukt har inte tiden gått?

Likes

Comments

Min familj är inte den typiska "frukt-familjen". Vi har oftast inte frukt hemma förutom när mamma får ett sug efter det och köper massor. Igår fick hon ett sådant sug och kom hem med en hel kasse ful med bara frukt. Jag kände för något nu på kvällen och tog då apelsin med massa socker (såååå gott) och jag märker hur mycket bättre jag mår när jag äter frukt.

Till frukost imorgon får det nog bli äpple- och bananbitar (se bild nedan), just för att det är så sjukt gott.

Likes

Comments

På torsdagar slutar jag omkring fem. Jag brukar ta bussen som går prick fem. Denna tid, denna årstid, så är det väldigt mörkt ute. Jag tar då alltid på mig min reflexväst innan jag går från skolan. Även fast det finns gatubelysning i stan så syns man inte lika bra som i dagsljus. Sen från busshållplatsen hemma går jag en liten bit bredvid en trafikerad väg. Denna väg har inge som helst gatubelysning och man kan inte gå så långt ut från vägen utan måste gå relativt nära bilarna. Även fast jag blir hämtad tycker jag det är jätteviktigt att då bära en reflexväst. Inte bara för att jag inte vill bli påkörd utan jag vill inte överraska bilisterna. Jag vill att de ska kunna se mig från klart avstånd.

Jag märker att väldigt få har på sig en reflexväst när mörkret har börjat falla. Anledningen till varför är såklart personlig men jag tycker att man bör tänka utöver sina egna behov. Det är inte bara dig själv som du utsätter för fara utan även andra i din omgivning. Om du ska gå på bussen och busschauffören inte ser dig, behöver busschauffören tvärbromsa. Eventuella bilar bakom kanske är för nära och inte hinner bromsa in. På den korta stund kan en krock hända och faktiskt ett liv kan tas ifrån världen. Så snälla, bär reflexväst! Som det sägs överallt, din billigaste livsförsäkring.

Likes

Comments

Jag känner att Charlie börjar bli mer och mer rastlös. Jag vill träna med honom och han själv vill, men jag hittar inte tiden. Jag åker till skolan. Kommer hem runt middagstid. Äter mat, pluggar sen sover. Jag känner att mina dagar rullar på i full fart utan att jag riktigt hinner med. Nästa lördag ska vi på Stora Stockholm (Stockholms hundmässa tror jag den egentligen heter). Då kommer han få följa med och då kommer han bli jättetrött. Sen på söndag så börjar fortsättningskursen i agilityn. Även efter den kommer han bli trött. Det är nästa helg. Jag ska försöka få in något även denna helg.

Likes

Comments