Jag håller på att omstrukturera hela stommen på hur jag är som hundägare. Omvärderar mig själv och försöker öppna upp ögonen för saker jag tidigare inte sett. Försöker se mig själv utåt sett, från Charlies perspektiv och gå därifrån.

Jag har haft hund hela mitt liv. Den fantastiska fyrbenta varelsen har liksom alltid varit där. Relationen med hundar har vuxit fram automatiskt för mig och att sitta ner och tänka vem jag egentligen är för dem har aldrig uppkommit. Fören nu. Jag är ett enda stort kaos av tonårshormoner med en aktiv hund vid min sida. Det är klart att frågor angående honom och själva hundägarskapet uppstår. Nu tittar jag på alla andra med hund och studerar hur de gör. Vilken röst de använder i träningen och hur länge de kan upprätthålla ett glatt humör trots att de är påväg åt frustrationens vägände. Jag klankar inte ner på mig själv utan försöker mer hämta information. Hur gör andra? Bör jag göra likadant? Kan jag göra likadant? Trots att jag tycker frågor är ganska jobbig då man själv måste hitta svaret, så känns det ändå skönt att jag nu totalrenoverar min hundvärld. Fundera fram vad som är viktigt för mig. Hur jag vill framstå som hundägare. Vilket intryck jag vill ge både dem runtom mig men också hunden min under träning. Bara för en gång skull i den rushande hundvärlden, stanna upp och slå arslet i stolen. Vem är jag i denna (hund)värld och hur kan jag hela tiden utveckla mig själv som min hund? Och även försöka få svar på kanske den viktigast frågan inom vår speciella värld: är jag en bra hundägare?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag sken solen så jag och hundarna gick ut med tanken att det säkert är jätteskönt ute. Jag tänkte plugga men det blev alldeles för kallt så vi gick in istället. Något pluggande har det inte blivit än men jag kanske tar tag i det lite senare. Däremot så har jag nu på kvällskvisten tränat Charlie lite. Det blev böj-träning. Ett kommando där jag vill att han hoppar hindret och sedan svänger tajt tillbaka till mig. Det som var otroligt anmärkningsvärt på dagens träning var hans finfina attityd. Han var på sprudlande humör. Så himla glad och framåt vilket var jättekul att se!

Likes

Comments

Lite sommarbilder såhär i snöovädret. Orkar inte med mer snö. Nu kan våren komma för att stanna tycker jag och sen sommaren med dess sköna sommarkvällar.

Likes

Comments

Sitter just nu i sängen med en skål chips och läser olika bloggar. Laddar upp inför en ny vecka. Det är sista vecka som jag praktiserar på Cubus och har ett väldigt skönt schema denna vecka. Börjar tolv både måndag och tisdag och sen är jag ledig på fredag. På tisdag ska jag till klubben (Knivsta Brukhundklubb) för möte men ska också försöka klämma in lite slalomträning med Charlie. Sen så är även lite agilityhinder beställda idag som förhoppningsvis kommer snart.

Likes

Comments

Mamma och pappa är borta den här helgen så jag och storebror drog till Hammarskog med hundarna. Det hela slutade med en två och en halv timmes promenad och fyra trötta och skitiga hundar. Jag tog med Charlies boll då jag försöker höja mitt värde i promenaderna så att han inte vill dra fram till andra saker utan gå med mig, för jag är mycket roligare. I början när vi gick på en liten väg gick han ganska fint. Sen kom vi in i skogen och han började dra på i kopplet just för alla lukter som fanns där. Mot slutet av promenaden gick han superfint i kopplet. Anledningen var både att han var trött och att jag höll i bollen som han valde att fokusera mer på nu än tidigare av promenaden.

Trots att han låg på i kopplet större delen av promenaden gick han ändå väldigt fint. Det fanns en del isfläckar där jag tog det väldigt lugnt. Han fattade att nu är det inget läge att dra så han gick superfint och lugnt bredvid och ibland även bakom mig (!). Vi mötte både en cyklist samt en löpare. På cyklisten gav han ingen reaktion som han annars har tyckt varit märkliga. Löparen kom runt ett krök och därför överraskade Charlie väldigt. Så på det blev det lite uffanden men de var väldigt osäkra. Han visste inte ifall det var någon farligt och ifall man faktiskt skulle skälla eller inte. Det som var så fantastiskt där var att han kolla upp på mig och nästan frågade mig hur han skulle bemöta situationen. Jag blev jätteglad för det är just den reaktionen jag vill ha. Att han frågar mig hur vi ska göra. Sen fick vi också två hundmöten. Två stycken som han hanterade jättebra. Jag satte honom ner och han uffande lite men det blev inte dem vanliga utfallen som annars händer.

Överlag ett väldigt bra träningspass. Målet är att han ska kunna gå fint i slakt koppel utan bollen som mutning. Att han ska tycka att jag är det roliga och mycket mer bekräftande och underhållande än omgivningen.

(Jag har precis börjat tagit tag i Charlies koppelvanor, koppelträningen. Att åka till Hammarskog och gå där var ett stort steg i den träningen som jag inte visste om jag skulle ta. Men jag litade på Charlie och tänkte att vi provar. Se lite hur han ligger till. Resultatet blev över förväntningarna. Speciellt då jag ofta tappar kontrollen över olika situationer och spänner mig för olika möten. Han drog på i kopplet väldigt ofta men ibland gick han som sagt väldigt fint. Att han sen går som bäst när han fattar allvaret i situationen tycker jag är en stor grund till hela koppelträningen.)

Likes

Comments

Charlie går så fint i träningen just nu. Han är väldigt på tårna så att säga och taggad vilket gör det en aning svårt att nå honom. Han har inte varit så förut så kanske är det bara för att han tycker att agilityn är så himlans rolig. Skulle vara väldigt roligt för mig om det var så :)

Vi körde på med fram även idag, dock med ett tillagt hinder. Jag kände att jag kunde ta det till nästa nivå med två hinder efter varandra och han tog det jättefint. På slutet gjorde jag några handlingsövningar och kommandoprov vilket han tog väldigt fint.

Likes

Comments

Idag gjorde jag det. Jag tränade Charlie igen efter att tonåren bröt ut. Och det gick jättebra. Vi började träna fram där jag vill att han ska ta hindret/hinderna med fullt fokus framåt. Det gick väldigt bra tycker jag. Han var med i hela träningspasset utan att tappa fokus från uppgiften. Vågar jag säga att tonårsperioden har släppt?

Likes

Comments

Värsta tonårsmånaden. Både jag och Charlie har kommit in i den perioden. Ifrågasättning är nytt på modet. Har tränat honom lite men inte mycket. Både för hans och min skull. Jag har fixat praktik hos Cubus där jag nu kommer praktisera vecka elva och tolv. Sportlovet har passerat vilket jag bara vilade mig igenom. Februari månad fick avslutas med ett årsmöte på klubben (Knivsta Brukshundklubb). Februari är nu klubbat och klart.

Det har dock inte hänt så mycket i februari, mer en bara känslomässig månad med hormoner i svallvågor. Jag hoppas att med mars och vårens framkomst kommer kanske det lägga sig.

En av de soliga dagarna.

Likes

Comments

Februari för ett år sedan. Då gick man på olika gymnasiums öppet hus och valde sen tillsist Thoren Business School. 

Likes

Comments

Tonårsperiod verkar vara här för Charlie nu. Känns bajs 💩 Den måste ju få komma och sen till slut avta men det är bara väldigt jobbigt. Speciellt när man har svårt som det är då mitt tålamod inte är det bästa.

Jag märkte igår på honom att det var någonting. Plötsligt blev det megaläskigt att hoppa in i bilen och sen på agilityträningen ville han inte alls lyssna på mina signaler. Han gjorde det han tyckte var rätt och fortsatte på sitt spår tills han slutligen fattade att jag hade trots allt rätt. Var även så idag. Skiter i att lyssna då han anser sig ha mycket bättre grejer på gång.

Under träningarna märker jag att jag inte får arbeta honom för hårt. Så fort han tycker det är jobbigt gör han något annat. Inte jätteskoj då han inte ens blir trött efteråt. Sen utöver allt det här så har han börjat lukta på allt och titta på mig med en underlig blick. Jag vet inte vad han riktigt vill få fram men jag tolkar det som en förlåt-matte-för-att-jag-är-så-jobbig-men-jag-är-i-min-tonårsperiod-just-nu-vill-du-förlåta-mig-blick. Jävligt jobbig är han iallafall men jag får ta det. Jag får jobba mig mot ett bättre tålamod och en mindre dryg hund. Jävla tonårshormoner som ska komma och förstöra!

Likes

Comments