Tänkte kolla tillbaks på hur mitt liv såg ut förra året i junimånad. Just nu händer inte mycket. Min sömnrutin har rubbats (chockartat att den gör det under sommarlovet) och inte mycket blir gjort.

Jag och Charlie kollade på film vilket vi detta år har utbytt mot mera film och serier.

Över midsommar åkte vi till Örebro. En dag bland både byborna och skogsmyggorna.

Jag var otroligt ambitiös som gjorde min egna müsli (en väldigt god sådan), bananpannkakor till frukost och chokladbollar till kvällen. Kanske ska jag ta upp den sidan av mig igen…

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag har jag varit ute och fotat lite men bilderna blev inte så bra. Typiskt att de nästan alltid ser bättre ut i linsen än vad de sedan gör sig på bild… Efter det låg jag, hundarna och katten på en filt ute på gräset och sov lite. Var så skönt ute även fast solen var bakom tunga moln.

Likes

Comments

Jag har sådant träningssug just nu men Charlie är lite för trött för träning. Det får helt enkelt vänta lite. Något som vi däremot gjorde idag var att gå ut och bara leka.

Likes

Comments

Idag fick jag sommarlov! Det betyder en ledighet på ungefär en och en halv månad. Mina sommarplaner är att endast ta det lugnt. Kanske ligga ute och läsa en bok eller lyssna på podd. Träna hund i mängder och känna en utveckling i området. Just nu känner jag inte för någon tävling men man vet ju aldrig. Sen får jag ju inte glömma alla serier och filmer jag ska kolla på. En sommar för att ladda batterierna helt enkelt.

Likes

Comments

I söndags var jag för första gången en sökfigurant. Otroligt lärorikt och intressant samt fysiskt krävande. Idag och speciellt igår var träningsvärken ett faktum. Så det kan jag tipsa om. Ifall du känner för att träna men kommer inte riktigt igång med det, ställ upp som sökfigurant. Du får trampa i skogen, och då pratar vi inte om på stigen, samt gå många metrar. Kort sagt är sökfigurant en väldigt bra träning.

Likes

Comments

Maj månad började jag hos en kompis då valborgsträffen slutade runt ett på morgonen. Träffa kompisar har jag gjort i massor under maj. Eller massor och massor, fler gånger än vanligt.

Charlie fyllde två och har verkligen kommit in i någon sorts tonårsfas. Allt luktar gott vilket tar hans uppmärksamhet och han är verkligen på tårna. I vilket fall som helst blev han tyvärr halt samma dag. Efter några dagars vila var hältan som tur bortblåst.

I slutet av månaden var det agilitytävling igen (klass I), vilket gick skit av olika anledningar. Nu har jag en liten mental breakdown angående agilityn. Är det här verkligen vår sport? Tycker Charlie verkligen om det? Passar den mig? Är vi ens bra på det? Nu tänker jag inte längre än till nästa träning. Får se när vi kör nästa tävling om den ens kommer hända...

Saker jag tar med mig från maj:

• Jag är väldigt duktig på engelska och matte.

• Jag har Charlie vid min sida vilket jag är otroligt tacksam för.

• Jag är en ganska bra hundägare och hundtränare.

• Bryt ihop och kom igen.

• Jag klarar det här. Jag får inte mer än vad jag klarar av.


Under maj månad har många tårar fällts. Jag har förut haft svårt att känna mig ledsen då jag känner mig så liten och sårbar. Nu har jag gråtit så många gånger att jag inte längre orkar bry mig. Sårbar får jag väl vara. Huvudsak är att jag är sann mot mig själv och därmed kanske klarar mig ur det här. Alla mina hjärnspöken och känslosamma hormoner. Kanske vinner jag över dem om jag vågar gråta ut allt.

Likes

Comments

Hej på er!
Jag undrar om det finns några därute som filmer sin träning och/eller tävling med något annat än mobilen? Jag har försökt men min mobil pallar inte flera videos så jag kan bara filma lite vardagliga grejer (som videon nedanför). Jag vill otroligt gärna filma all min träning och behöver därför en kamera som pallar det. Har ni några tips? Jag har kollat runt lite men hittar inte riktigt det jag söker.

Likes

Comments

Wow. Charlie som brukar ha inställningen dra-dit-du-vill-gå-för-vi-kommer-inte-fram-tillräckligt-snabbt, gick såhär bra i början på dagens promenad. Den del då han brukar dra som mest.

Det som däremot märktes efter en stund och efter ett antal störningar är att han är i någon period just nu. Går lätt upp i varv, är tittig och ofokuserad.

Då jag märkt problem med koppelpromenader har jag jobbat med det och försökt öka mitt värde. Det verkar har funkat här på hemmaplan. Känns så härligt när träning ger resultat. För det gör det! Håll i träningen och resultaten kommer rasande in.

Likes

Comments

Har börjat kolla på serien Wallander (via Netflix) och den är så bra! Vanligtvis kollar inte jag på svenskt kriminaldrama då jag tycker det är för läskigt men Wallander funkar. Kan verkligen rekommendera för dig som vill sitta på spikar och plöja igenom en och en halvtimmes avsnitt.

Likes

Comments

Idag fick Charlie träna lite efter en paus på ungefär fyra dagar. Han gjorde tyvärr illa bakknät på sin tvåårsdag och haltade. Vi har därför tagit det väldigt lugnt för att det ska få läka. Har inte märkt någon hälta eller att han har ont i knät så idag mjukstartade vi med böj-träning. Alltså att hoppa hindret och böja tight tillbaka. Hunden ska alltså böja innan den hoppar för minskad skaderisk och tightare sväng. Då övningen är att böja innan hindret så har jag hindret på en låg höjd. Ungefär en decimeter för att iallafall få in en hopprörelse.

På dagens träning struntade jag i kommando och körde bara grund. Han hade lite svårt att förstå men på slutet föll pusselbiten på plats och han gjorde det jättefint!

Likes

Comments