Header

Har precis klippt mig & kapade av mig halva håret typ och så klippte jag lugg, alltså lugg på sidorna om ni fattar vad jag menar. Blev nöjd iallafall, ovant bara med lugg!! Hur som helst reds Frans på ängen idag, jag tycker att någonting känns lite fel. Inte halt eller ojämn men känns som något tar emot lite typ när jag skrittar fram och av. Däremot när han har ridits fram ordentligt känner jag inget alls så jag vet inte om det är att han e stel innan han ridits fram och typ seg när man skrittar av. Men för att vara säker på att de inte är något ska jag jogga honom (endast skritt och travjobb) till fredag & även massera honom med arnikagel varje dag. Och sen rida på som vanligt på fredag igen. Känns han likadan då skrittar jag i 2 dagar & testar igen. Blir han inte bättre då heller tror jag nog att kiropraktorn får komma ut och känna igenom honom. Men somsagt känns det inte som något stort alls, men vill hellre vara på den säkra sidan och ligga lite lågt :)

Han va galet stark idag, tog bettet och sprang så fick ta tag i honom ordentligt men men..
Nu ska jag träffa en kompis som jag inte träffat på jättelänge <3333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!! Sorry för ingen uppdatering på 2 dagar men Frans har fått vilat eller han joggades en dag och vilade igår så jag kände att jag inte hade något intressant att skriva om! Men nu har han fått sina två lugna dagar så nu är det ridning igen! Idag red jag ut en lång bit, red ca 1 timme och & 40 min.. Blev mycket variering idag. Det var jag och två till som red så det var supermysigt! Först skrittade vi fram på en lång väg typ travade även igång hästarna lite, sen klättrade vi upp för en lång och hyfsat brant backe - muskler!! Efter det skrittade vi dem länge och långt på "off road" stigar alltså stigar med mycket stockar, stenar träd etc.. för att hästarna ska lära sig att lyfta ordentligt på sina fötter. Bra träning för alla hästar men mest nyttigt är det kanske för hopphästar? Sen galopperade vi upp för en backe, en lång men inte så brant och satan vad kul det var enligt hästarna!! Och oss såklart haha! Jag tyckte Frans kändes lite smått ojämn innan vi galopperade så jag velade mellan att galoppera och inte men efter galoppen ändrade jag mig!! Språnget han gjorde innan han började galoppera var galet haha!!

Sen byggde vi upp en liten bana typ av stockar & pinnar! Och jag trodde helt seriöst att jag skulle flyga av Frans gjorde såna språng innan och efter stockarna så att jag vet inte vad.. PIGG ponny!! 💙

Likes

Comments

Frans var så så fin idag! Jag var mindre bra dock, men tycker överlag det var en bra träning där mycket kan ändras men mycket har blivit så mycket bättre!! Tränade mycket på att få in ett bra flyt och en bra rytm vilket jag inte tycker jag fick till. Åkte alldeles för mycket idag istället för att rida MEN idag var en sån dag, imorgon kommer en ny. Nya tag helt enkelt. Sedan tränade vi omhoppningssvängar vilket jag tycker vi fick till bättre, bättre flyt, bättre galopp och avstånden satt. Frans har så mycket självförtroende just nu, så trots att jag la honom helt fel vissa gånger lyfter han fint på benen ändå.. Inte en ända bom var han i och inte ett enda stopp. Ifs hoppade vi bara typ 60-70 cm idag men det spelar inte så stor roll vilken höjd det är när han har dåligt självförtroende, då kan han stoppa på det också. Men är taggad som 17 nu till tävlingarna som drar igång, min första är om ganska exakt 2 veckor, mycket att jobba på innan dess. Men det är det jag tycker om - HARD WORK PAYS OFF

​Lite pepp såhär ;)

Likes

Comments

Hejj!!! Tog en bloggpaus ett tag men är tillbaka nu! :) Hur sjukt är det inte att det endast är mindre än en vecka kvar på sommarlovet? :( Men ändå skönt att komma tillbaka till rutinerna, säger så efter varje sommarlov haha men till en början är det faktiskt skönt.. Frans är helt igångsatt nu och efter sin fångkänning har han blivit så jäkla fin och rolig att rida! Som en tickande bomb hela tiden men samtidigt så mjuk och fin! Jag förstår verkligen inte vad han får sin energi ifrån just nu?.. Kul är det iallafall!

Igår fick han nya och fina hovar, väldigt väldigt behövligt. & I dag är det träning som står på schemat, hoppträning. Kul! Har även planerat säsongens tävlingar, men jag tänkte göra ett separat inlägg om det!

Annars har jag inte gjort något jättespeciellt i sommar, badat de få dagar vädret har varit bra. Varit mycket med kompisar, o så har jag lagt mycket, mycket tid i stallet!


Min favoritmule <3

Kolla hur härligt jag hade det idag!!! <3

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva ett möjligtvis tråkigt inlägg men enligt mig ett bra typ... Jag tänkte beräta om hur vi fick Frans fångkänning att vända och sen vad vi kommer tänka på kommande somrar, sen är det självklart så att detta inte funkar på alla hästar men något av alla dessa sätt funkar säkert!

Jag märkte att något var fel med Frans när jag skulle ta in honom från hagen, han ville inte gå framåt. Han gjorde verkligen motstånd bakåt vilket han aldrig gör annars.. Och när Solero ville leka med honom blev han arg och la sina öron slickat bakåt vilket han aldrig heller gör annars. Så det första vi gjorde var att ta in honom från hagen vare sig han ville eller inte.. Så han fick ta det lugnt och käka lite hö och sådär..

Frans och Solo har stått ute dygnet runt ett tag också men det ändrade vi på en gång, så dem får stå inne över nätterna. Och troligtvis kommer dem aldrig mer få stå ute över nätterna, eller iallafall inte Frans.

Vi kortade även ner Frans hage enormt mycket, där det var nerbetat så han får knappt något gräs alls. Så Solero får gå i den stora delen av hagen och Frans i den lilla.

Eftersom Frans går på så magert gräs får han istället hö morgon, lunch & kväll.

Vi fick tag i metacam redan andra dagen vilket förmodligen hjälpte till att stoppa det hela mycket. Så han får metacam nu en gång om dagen och kommer få det ett litet tag till.

Han får inte heller någon kraft förutom några korn tillsammans med metacamen. Frans tycker helt seriöst typ att det är gott så därför kan han äta upp den i krubban sålänge det finns lite kraft. Och inget godis alls.

Och tillsist får han självklart vila, så han kommer få vila totalt i 3 veckor om det är så bra som det är nu, blir det bakslag får han självklart vila längre.


Det här är ungefär det vi har gjort för att försöka motverka fångkänningen och det verkar ha hjälpt, vilket är otroligt skönt <3

Likes

Comments

Det här är det jag ungefär kommer ha med mig i mitt hadbagage :-)

Likes

Comments

Alltså jag har verkligen inga blogg-idéer just nu så därför tänkte jag göra ännu en häst tag, jag tyckte det var roligt att svara på en massa häst frågor så ja, därför gör jag en ny med nya frågor :)


Första hästen du red på? En ridskolehäst med namnet Jacobs Tingeling.

Första hästen du hoppade med? Också en ridskolehäst som hette Baronesse

Första uteritten? Kommer inte ihåg något från det var längesedan, men när jag red på ridskola.

Första riktiga tävlingen? Med Frans, 2016 på Sundby ridklubb. Hoppade en LD & LD+. Fick ett stopp och några tidsfel i LD:n och ramlade av LD+:n!

Första ridlägret? Har bara varit på ett som var över dagarna på ridskolan jag red på. Det var alltså ingen övernattning eller så.

Första sköthästen? En shettis som hette Milla

Favorithäst? Frans

Värsta uteritten? Har inte varit med om så mycket ute, men någon gång när Frans har dragit i nedförsbackar vilket han gjorde ibland förut.

Värsta avramlingen? När jag precis hade fått en ny ridhjälm och första gången jag rider med den bockar en ridskolehäst av mig så jag landar på huvet och hjälmen gick sönder. Jag klarade mig helt, hade ont i huvudet ett tag men det var allt.

Största hästen du suttit på? Vet inte..

Minsta hästen du suttit på? Milla på ridskolan

Benlindor/benskydd? Benskydd

Lång man/kort man? Beror helt på, tycker både är fint beroende på häst.

Ljus fux/mörk fux? Mörk tror jag

Med eller utan strumpor? Med

Uteritt/banan? Uteritt

Hur ofta rider du? Så ofta jag kan men runt 5-6 ggr i veckan

Har du egen häst/ponny? Ja

Har du ridit barbacka? Yes

Har du hoppat någon gång barbacka? Ja

Har du kört med vagn? JaLikes

Comments