Header

Hej och förlåt för min frånvaro på bloggen men har inte haft någon lust att blogga alls. Var iallafall och tävlade idag på Täby ryttarcenter och jag måste börja med att säga vilken extremt fin anläggning väldigt stor och bra! Idag var det iallafall stolpe ut, i LD:n var han sjukt fin, lyssnade väldigt bra och jag tycker vi fick in ett bra flyt. Tyvärr tabbade jag mig till hinder nummer 11 i omhoppning vilket kostade mig sista placeringen så även idag blev det precis utanför placering men denna gång endast med 1.10 sekunder.. Surt men rundan var bra så har inget att gnälla på! I LC:n var han trött på framhoppningen han lyssnade inte framåt alls vilket är så otroligt irriterande men väl inne på banan piggnade han till. Han var skitfin hinder nummer 1,2 & 3 men till hinder nummer 4 såg jag ett avstånd och Frans ett annat och jag var så säker på mitt avstånd så när jag börjar hoppa trampar han om vilket gjorde att jag hamnade runt halsen och orkade inte hålla mig kvar så åkte av. Men en uteslutning där Frans inte gjorde något fel och egentligen inte jag heller mer än att jag tappade balansen i ert missförstånd! Han hoppade och det är huvudsaken. Hem igen och träna & på't igen nästa tävling som blir om två veckor! Nu ska jag träna stenhårt på att galoppera på så att han faktiskt kommer framåt är riktigt dålig på att galoppera på framåt men det ska det bli ändring på nu!!

Har studiedag imorgon vilket är så skönt för har gått upp jättetdigt hela helgen men imprgon får jag äntligen sova ut! Ska även fixa bilder från själva rundorna!
Nu ska jag sova är heeelt slut, godnatt :)

Kolla hur söt han va igår kväll & hur snygg han var idag 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här kommer 20 saker om Frans:
1. Han är jordens största matvrak

2. Han tycker om att åka transport MEN han går inte in alltid. Logik?

3. Han har brutit sig ut från sin box en gång under natten och rev stallet och ställde sig och sov hos sin bästa kompis

4. I somras när han hade en fång känning fick han stå i en mindre hage i Frans och sols hage men tre gånger bröt han sig in i den stora hagen...

5. Finns nog inget i världens som Frans hatar så mycket som att få sina bakben spolade

6. Han har tävlat upp till MSVB

7. På mina två första tävlingar på Frans var jag i 3/4 klasser utesluten

8. Sommaren 2016 hade Frans fång från Maj till Augusti

9. Han tappar lätt sitt självförtroende

10. När han har mycket självförtroende får han hybris och går knappt att få kontakt med mellan hinder

11. Han HATAR att ridas på banan när det inte är hinder inblandade

12. Gå i skogen är det bästa Frans vet

13. Han ändrar färg helt på sommaren och vintern, han är typ guldig på sommaren och grå på vintern

Högra bilden är på sommaren och vänstra på vintern.

14. Hans bästis är hans stora idol, han försöker vara som honom. Påriktigt alltså.

15. När man ska sakta ner från en gångart eller göra allt gapar drar han alltid upp huvudet och gapar.

Så som på bilden

16. Han är extremt vändbar när man lär sig att svänga honom

17. Han ler nästan alltid när han får godis

Här hade han precis fått godis

18. Han rullar sig flera flera gånger i sin box varje dag och även alltid när han har blivit minsta lilla blöt

19. När han kliar sig i boxen ser det ut som att hans ben går av och det låter som att stallet håller på att rivas

20. Han hatar att mysa, nästan alltid iallafall men han är söt ändå <3

Likes

Comments

Hej på er! Blev lite ändrade planer igår så istället för att Frans reds ut blev det hoppträning! Vi tränade bara på en övning vilket var en "5 och en halva" tror jag den kallas för, vet egentligen inte varför men man kan göra den på lite olika sätt. Vi gjorde så att vi satte upp två kryss som studs och sen två galoppsprång (som funkade att ta på ett också beroende på i vilket tempo man kom in i) och en oxer som vi höjde lite hela tiden, höjdhoppning skulle man kunna säga. Jag tycker det är en rolig övning därför att det inte kan bli så fel sålänge man rider ordentligt. Jag tycker det gick väldigt bra, fick ett kraftigt stopp då jag släppte iväg honom och då blev han osäker och nitade. Jag hamnade på stackars Frans hals men klarade mig med endast ett stukat lillfinger haha. Det går bra för mina fingrar nu 👍 

Två suddiga bilder som er printade från videos..

Köpte även nya tyglar igår från Hööks och äntligen har jag hittat ett par som jag tror funkar väldigt bra för mig! Testade dem igår och tycker dem var supersköna och fick väldigt bra grepp i dem! Dem är något smalare än dem andra jag har vilket jag tycker är väldigt skönt och sen är det grepp på ena sidan och läder på andra + såna här stopp-saker.

Såhär ser tyglarna ut och somsagt är dem ifrån Hööks.

Frans vecka:

Måndag: Joggas ute runt åkrarna

Tisdag: Ridas ut

Onsdag: Ridas ut

Torsdag: Joggas runt åkrarna

Fredag: Ridas i sommarhagen

Lördag: Joggas ute

Söndag: Tävling, LD & LC

Likes

Comments

Godmorgon godmorgon!!
Bloggade inget igår för jag var så fruktansvärt trött! Var ju med Elina på tävling igår på Mälarhöjden & det var kul!! Blir så tävlingssugen själv men nästa helg är det min tur igen! Gick bra för Elina igår iallafall nåt nedslag i varje klass men hästarna är fortfarande i lite sommarmood;)
Kaiser bet förövrigt mig i fingret igår så det gick hål haha, fan vad ont det gjorde! Fick gå till sjuksyster för att få ett plåster men slutade med att jag hade värsta lindan runt hahah!! Älskar hästar :-) Frans fick stå igår vilket inte kändes så bra men han ska ridas ut idag istället! Annars idag vet jag inte vad dagen bjuder på, jag vill verkligen åka till Hööks och kolla på nya tyglar men jag får se hur det blir med det!

Alltså jag avlider vad kul ahhahaha

Likes

Comments

Gokväll eller nåt..?
Haha nej men ska sova nu egentligen ska upp ganska tidigt imorgon, har morgonfodringen men tänkte slänga in ett snabbt inlägg! Frans var fin idag, tränade inte på något speciellt mer än att få in ett bra flyt mellan hindrerna/upphöjda bommar vilket jag tycker fungerade ganska bra. Kan bli bättre men det kan allt så att det är bara fortsätta träna. Tyvärr har det regnat väldigt mycket här vilket resulterat i att våran ridbana är som en sjö men det är i och för sig bra träning då Frans alltid försöker komma undan plädarna genom att springa förbi... Men när han inte har något val går han i och då är istället kul med vatten så då ställer han sig och plaskar haha... Han har så mycket idéer han! Är nöjd iallfall med dagens pass, ska hoppa någon dag nästa vecka, allt fokus ligger på nästa tävling som är redan nästa helg! Tycker det är perfekt med två tävlingar i månaden, gärna så att dem ligger med en veckas mellanrum så han får vila varannan vecka!

Imorgon tänkte jag rida honom runt åkrarna lite och sen ska jag följa med Elina på tävling! Till mälarhöjden, hade gärna åkt dit själv på söndag & tävlat men vill inte att han ska tävla 3 helger i rad, han börjar trots allt bli några år <3

Likes

Comments

Hur gott?

Idag stod bullbak på schemat! 😍 Så otroligt gott!!

För Frans del står markarbete på schemat, uppdaterar mer sen!

Likes

Comments

Dessa 2 var mina kaniner men är tyvärr sålda nu! Måste faktiskt erkänna att jag saknar dem ibland, så otroligt mysigt att ha djur hemma också & inte bara i stallet. Tyvärr räckte inte min tid till dem men dem har det väldigt väldigt bra där dem bor nu <3

Den gråsvarta heter Bamse (hane) & den ljusgråa Teddy (hona) <3

Likes

Comments

Vill börja detta inlägget med att säga HATTEN AV när det gäller Peder Fredricson och All In! Tror inte att någon som är insatt i ridsporten har missat att Peder och Allan tog EM-guld. På hemmaplan. Wow, det ända ordet jag kan säga. Så fantastiskt duktiga båda två, säger det igen. Wow. Ett historiskt ekipage!

Tävlingen för mig i lördags gick väldigt bra också! Kan tillägga i början att jag tycker Roo Gård var ett väldigt mysigt ställe. Trevliga funktionärer osv... Jag hoppade LD+5 & LC! Han var ganska trött förmodligen pga värmen och hoppträningen som jag hade två dagar innan när han var helt galen men han kämpade på bra ändå tycker jag! I LD+:n hoppade han fint på framhoppningen, lite loj och seg men gjorde inte jättemycket egentligen! Inne på banan hoppade han väldigt fint, red intr snabbt alls i omhoppningen tog någon sväng men gasade inte något. Skulle säga att jag red i undertempo den klassen men vi nollade iallafall vilket var jättekul! Tyvärr har jag inte någon film eller något alls då den klassen inte filmades!

I LC:n var han fin på framhoppningen också och ännu finare inne på banan! Satte upp tempot rejält denna klassen vilket resulterade i ännu finare språng! Skulle hoppat en avd B från början men eftersom han kändes så fin i LD+:n ändrade jag till avd A! Och vi nollade denna klassen också:))) red långsamt men ledde trots det fram tills dem 2 sista och de var två placerade ;(

Så kul att när man går ut från banan känner att timmarna man lägger i sadeln ger framgång <3

Älskar min lilla häst <3

Notera hur han har hoppat mig ur sadeln på bild nr 2!

Likes

Comments