Postad i: HUSET

Igår 07:10 var den första delen till huset uppe i luften! Det var himla häftigt att se huset växa fram och se hur allt går till.

Idag är vi på plats igen och är nästan klara med pappen på taket, så himla snabba och duktiga killar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: HUSET


Det var ett tag sen jag uppdaterade här men har varit mycket nu mellan jul och nyår! Helt galet att det är nytt år och vi har så mycket att se fram emot under 2017, tänk att vi blir Ölands bo till sommaren!

Här ovan är lite bilder som är tagna för några dagar sedan så lite längre än vad ni ser på bilderna har vi kommit med byggandet.

Nu är det bara 2 veckor kvar tills huset kommer och de känns overkligt och super spännande!


Likes

Comments

Postad i: HUSET


Vår lördag spenderades på tomten! Christoffer var redan där vid 07 i morse och när jag kom runt 09 så var redan väggarna uppe, jädra så duktiga!

Jag hjälpte till så gott jag kunde och langade verktyg och plockade undan lite skräp som blev under byggets gång och de var tur det för stod man still blev man kall och började frysa!

Planen för idag var att så gott som bli klara med taket så det kan tåla regn och snö om det blir något. I veckan ska Christoffer göra klart garaget så vi sedan kan ha byggmaterialet mm. där när huset kommer!

Nu ska vi snart ta lördagskväll och laga god mat, dricka gott och bara njuta efter denna fartfyllda dagen!


Likes

Comments

Nu ligger vår lägenhet ute på svenskfastighetsförmedling för en tjuvkik innan kommande försäljning nästa år!

Ser verkligen såå mycket fram emot att flytta in i vårt egna stora hus, kunna inreda och få huset precis som man vill ha det! Kunna vakna på morgonen och direkt kunna gå ut från sovrummet till trädgården utan bök som det är i lägenhet.. sån frihet!

På lördag ska garaget resas, första bygget på tomten och vi är taggade till tusen!!


Likes

Comments

Postad i: HUSET

Som rubriken lyder, på torsdag är det dax för gjutning!

När huset kommer den 17 Januari kommer jag vara ledig från jobbet, både 17 och 18, så det ska bli himla spännande! Då kommer Christoffer gå på sin "semester" från förra året och bygga på huset i 5 veckor. Även jag kommer ha 2 veckor semester sedan i Februari och hjälpa till så gott jag kan när huset är tätt och han har lite nytta av mig!

1 månad och 11 dagar tills huset kommer och ca 7 månader till inflytt ! :)


Likes

Comments

Postad i: HUSET

Mycket har hänt sen jag uppdaterade senast, tiden bara springer iväg!

Såhär ser det ut just nu och i morgon tisdag kommer rörmokaren och ska fixa avlopp, varm/kall vatten och golvvärmen! När rörmokaren är färdig samt all cellplast och armering är på plats är det dax att gjuta grunden, vilket troligtvis blir nästa vecka.

Efter detta ska garaget börja byggas i väntan på husleveransen! 

Likes

Comments

Postad i: HUSET

Bilderna ni ser ovan är tagna i söndags.

Nu är det full fart på tomten och allt rullar framåt! I dag har de grävt ner en bevattningsbrun dit allt dagvatten samt dränering ska ledas till. Även arbete med fyllnad till rätt nivå har fortsatt.

Under denna vecka förväntas arbete med schakt för el, fiber,dränering och avlopp bli klart så vi i helgen kan börja sätta kantelementen förgrunden. Ska bli såå himla kul att se husets form växa fram och att allt känns mer verkligt :)


Likes

Comments