Postad i: HUSET

Mycket har hänt sen jag uppdaterade senast, tiden bara springer iväg!

Såhär ser det ut just nu och i morgon tisdag kommer rörmokaren och ska fixa avlopp, varm/kall vatten och golvvärmen! När rörmokaren är färdig samt all cellplast och armering är på plats är det dax att gjuta grunden, vilket troligtvis blir nästa vecka.

Efter detta ska garaget börja byggas i väntan på husleveransen! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: HUSET

Bilderna ni ser ovan är tagna i söndags.

Nu är det full fart på tomten och allt rullar framåt! I dag har de grävt ner en bevattningsbrun dit allt dagvatten samt dränering ska ledas till. Även arbete med fyllnad till rätt nivå har fortsatt.

Under denna vecka förväntas arbete med schakt för el, fiber,dränering och avlopp bli klart så vi i helgen kan börja sätta kantelementen förgrunden. Ska bli såå himla kul att se husets form växa fram och att allt känns mer verkligt :)


Likes

Comments

Postad i: HUSET


Lyckan av att äntligen vara igång med grunden varade inte länge då grävmaskinisten märkte att grunden kändes mjuk och inte som den borde. Så han grävde ett djupare hål i marken och som ni ser på bilden såg det ut såhär...Detta är då inte alls bra grund utan man måste gräva ännu djupare och ta bort detta lagret och fylla på med nytt.

Detta var då på fredagen och vi kunde inte göra något mer den dagen då vi var tvungna att ta kontakt med kommunen som ägde tomten från början, som då stängde kl. 12 då det var dagen innan storhelg.

Så vi gick hela helgen och grubblade på detta och vi kunde inte göra något alls som planerat.

På måndagen åkte Christoffer till kommun och pratade med dem och som tur är så har det nu löst sig efter lite om och men.

Så imorgon är vi äntligen igång igen och hoppashoppas allt kan flyta på lite nu, inga mera problem tack. Är inte så länge kvar tills huset kommer nu heller endast 2 mån och 8 dagar!!

Likes

Comments

Postad i: INREDNING

Spegel, handfat och skåp till stora badrummet beställde vi hem för ett tag sen och visst är det fint? Är från märket Noro och från serien Noro relounge.

Tror det kommer bli superbra och bas färgerna vi ska ha i badrummet är grått, vitt och silver, stilrent och fräscht som man sedan kan liva upp med färgade dekorationer. Är tänkt så att golvet blir i ljusgrått och ska fortsätta upp på ena väggen där handfat mm. ska vara, resten blir i vitt.

I det lilla badrummet blir det som en minivariant av detta hade vi tänkt, men mer är inte ännu bestämt..

Det blev lite förseningar med att börja gräva grunden som skulle gjorts i måndags, men nu idag började dem och det känns himla skönt. Äntligen händer det något!

Så imorgon ska jag förbi och se hur det ser ut och ta lite bilder som sedan kommer upp här under kvällen.


Likes

Comments