Postad i: HUSET

Bild från vår favorit ö Poda island i Thaland.

Våra funderingar började i november-15 då vi kände att våra nuvarande 50 kvm började kännas för litet och vi kom mer och mer i hustankar.

Då hade vi ingen plan på att vi skulle bygga ett helt nytt hus, utan vi gick på några husvisningar och kollade Hemnet konstant men inget föll oss i smaken och det kändes hopplöst att hitta något passande hus.

Under vår resa vi gjorde 20 januari till Thailand kom nog de första tankarna om att vi kanske skulle satsa på att bygga ett helt nytt hus. Då vi ganska tidigt visste på ett ungefär hur vi ville ha det.

Efter två veckor i Thailand och vi kom hem, började vi kolla runt efter tomt och beställde hem kataloger från olika husleverantörer och började gå igenom en efter en.

Av en slump promenerade vi genom ett jättemysigt område i Färjestadenpå Öland, där vi hittade en tomt till salu som passade oss perfekt och vilken tur vi hade att den inte hunnit bli såld.

Efter detta valde vi husleverantören A-hus som hade det mest passande huset för oss, så vi bestämde ett möte med dem på deras kontor i Karlskrona.

Ett antal möten senare hade vi gått igenom alla små detaljer man skulle välja innan huset kunde beställas och vi kunde få ett leveransdatum.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: HUSET

Vi är så himla nöjda med planlösningen, att vi tillslut kom fram till ett så bra resultat efter så många ändringar och funderingar. Jag kan säga att det är svårare och tar längre tid än vad man tror!

Nästa vecka på måndag den 31 oktober kommer de första projekten göras på tomten. Det ska grävas och gjutas en grund till garaget och huset. Det ser vi fram åt och kommer självklart uppdatera er med bilder och text om hur det går.

Trevlig helg!

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT

I april-16 köpte jag och min sambo Christoffer en tomt på Öland där vårt hus ska byggas! Därför har jag nu tänkt börja blogga om detta samt allt där omkring så ni kan följa vår resa till vårt nybyggda hus!

Huset kommer levereras den 17 januari-17 och innan dess ska grunden göras och garaget byggas!

Min sambo är snickare och ska bygga det mesta själv (hur häftigt är inte det?) så de kommande månaderna kommer vi ha fullt upp veckans alla dagar!

Vi siktar på att huset ska vara klart runt midsommar men vi är fullt medvetna om att det kan bli några veckor +-.

Hoppas ni tycker detta låter intressant och vill följa vårt husbygge!

Likes

Comments