Klockan två på natten känns kanske inte som den mest ultimata tiden att blogga på, men nattugglan som jag är så får det bli så.

Idag tog jag, pappa lillasyrran och farmor en tripp till Väla (köpcentrum i Helsingborg). Alla behövde köpa in lite saker så det blev en familje roadtrip av det hela. Jag fick iallafall köpt ett par jeans från Levis vilket VERKLIGEN behövdes, att vara tjej på 180 och dessutom ha långa ben för min längd gör ju jeansshopping till en fullkomlig månlandning! Jag tror jag var inne i 10 butiker innan jag hittade några som var långa nog haha (gråter på insidan). Men iallafall så ska jag ut på stan igen imorgon med några tjejkompisar. Det ska vara så skönt att komma ut i verkligheten igen efter att mest ha mosat ner sig hela jullovet!

Likes

Comments

Idag har varit en ganska vanlig lovdag. Jag och min syster gick och invigde Espresso House i Eslöv som öppnade förra fredagen, tidigare har det bara funnits småcaféer. Jag ville testa något nytt så jag tog en mango och ingefära frapino (som för övrigt var väldigt underskattad) baristan visste inte ens att det fanns haha.

Jag vill däremot fortfarande handla på dem små caféerna så att de får vara kvar, när jag flyttade hit för sex år sedan så fanns allt ifrån hattmakare till parfymerier men nu stängs dem flesta små butikerna och det tycker jag är lite trist, även om det såklart är roligt att få in dem stora kedjorna så känner jag lite att mysfaktorn i småstäder försvinner när det blir så opersonligt.

Jag som går i skola i Lund där nästan allt finns känner att det inte behöver komma till Eslöv också och ersätta alla små caféer och butiker. Men jag förstår såklart att dem som sällan tar sig ut ur staden vill ha in mer större kedjor, de brukar ju vara billigare är småbutiker och det finns mer valmöjligheter. Men vad tycker ni andra som bor i småstäder, gillar ni mysfaktorn eller vill ni att staden ska växa och få in stora kedjor?

Likes

Comments