Bilden ovanför är ett exempel på en korrekt kapplöpningssits som man kan använda sig av när man t.ex. tävlar galopp eller distanstävlingar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bilderna här ovanför är ett exempel på en felaktig sits då ryttaren här inte sitter mitt på hästen med båda sittbenen lika mycket i sadeln, utan lutar sig inåt.

Likes

Comments

Dessa två sitar är ej korrekta utan bör tränas bort om man använder sig utan dem. Stolsits och hängsits är en variant av Lodrät sits fast man sitter inte helt korrekt utan måste ändra på lite saker

Bilden ovanför är ett exempel på ”Hängsits”

Bilden ovanför är ett exempel på ”Stolsits”

Likes

Comments

Igår hopptränare jag Suddenly som jag gått över till för typ en månad sen. Hon är då ett sto på 7 år och hon är ny i stallet. Det märks att hon är lite yngre när man både hoppar henne och i dressyren eftersom hon inte kan byta galopp själv än och sen har hon svårt i högra varvet att få rätt galopp. Men hon är jätteduktig för att vara så ung och hon har en jättefin hoppteknik och verkligen världens skönaste språng!! Älskar denna hästen alltså.

Här är en film från gårdagen på banan. Vi har börjat öva på att hoppa kombination så det sista i banan är en kombination som hon fixade superbra. Banan ligger på ca 70-80 så vi hoppar högre för varje gång så det är roligt. Rundan blev felfri

Likes

Comments

Idag har jag haft två stycken prov, ett matteprov del 1 och ett NO-prov. Imorgon har jag ett till matteprov fast del 2 så det enda jag gjort ikväll är att plugga till det.
Imorgon är det även sista skoldagen innan en vi har lov i en vecka, det ska verkligen bli skönt men lite lov!

Likes

Comments

Tisdagen (Alla hjärtans dag) var väll som vilken tisdag som helst för mig typ haha.. ingen Valentine här inte.

Nej men iallafall, det var en dag fylld av kärlek iallafall och jag ingenting att klaga på alls egentligen. Det var en jättebra dag.

Likes

Comments

Igår var jag och en kompis på en hopptävling, kallt men ändå superkul.
Inom en månad ska jag iallafall tävla minst en klass dock har jag inte bestämt höjd än och jag är tveksam till om det blir med Casper eftersom han är så vild osv.. men det kommer iallafall bli av, så det ser jag fram emot mycket.

Idag (måndag) så har jag inte gjort så mycket igentligen. Jag va i skolan som vanligt på vardagarna och efter det så snackade jag med lite vänner på "FaceTime" och gjorde lite läxor samtidigt. Vid typ 20:00 åkte jag och tränade fotboll och nu ska jag äta och prata "FaceTime" med några.

Söta Cassis var trött igår under tävlingen och passade på att sova lite när hon inte hade någon start

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort så mycket igentligen. Jag va i skolan först och sen när jag kom hem åkte jag till stallet. Idag vart det dressyr och det gick faktiskt rätt bra idag, inte det bästa passet men inte heller det sämsta. Nu ska jag göra lite läxor och sen äta tapas!
Ha en bra kväll

Likes

Comments

Igår satt jag på en helt fullständigt galen Casper..
Det började redan när jag skulle tränsa honom, han är alltid svår att tränsa då han hela tiden slänger och kastar med huvudet. Men igår var det typ omöjligt! Började blöda på handen pga att han kastade in min hand mellan sitt huvud och ett galler, men efter ca 10 minuter var det inga problem och han gapade och han blev äntligen klar för att ridas.
På framtidningen var han ändå hyfsat lugn men han blev piggare och piggare för varje minut men höll sig ändå lugnare än vanligtvis. Efter framridningen började vi att hoppa fram på två block där han gick på 9 galoppsprång. Jag kom på blocken 2 gånger i högra varvet först och då var han ändå ganska lugn men sen i västervarvet båda gångerna började han att kicka lite så jag kom en extra gång i det vänstra varvet.
Sen skulle vi komma enbart på ett räcke som stod på mitten så att det blev en lång ansatts. I landningen började han busa och fjanta sig ännu mer så då började han att springa fortare så han höll på att gå omkull samtidigt som han sparkade bakut, men det vart ändån hanterbar.
Sen skulle vi komma på samma räcke men sedan snett igenom till en oxer. Jag valde att trava till räcket för att han redan höll på som han gjorde, i landningen sparkade han lite men sen fick jag ner honom till trav igen och vi kom på oxern. Efter sprang han på som jag vet inte vad så då fick jag försöka lägga en volt men då bara tvärvände han åt andra hållet. När jag fick ner honom till trav skulle jag börja galoppera på en volt igen för att försöka lugna ner honom i galoppen. De gick fram tills långsidan kom för då satte han fart och kutade runt och kickade i luften och sparkade bakut och innan de stod han och små stegrade och trampade..

Efter det skulle vi hoppa en liten bana men jag valde att inte göra det utan istället bara komma på en oxer, jag känner att han skulle bli ännu värre om han skulle gått en hel bana. Innan jag skulle hoppa oxern så gick jag runt med honom på tygeln och travade lite medans dom andra hoppade banan för att han skulle komma ner i varv och så han inte skulle hinna tänka ut något annat bus. Jag valde att trava på oxern och lite på tygeln för att han skulle hålla sig lugnare. Språnget vart verkligen superfint han han sparkade ingenting, hon frågade sen om jag ville testa banan men jag kände att jag ville avsluta när det gick bra så jag travade av honom istället.

Hade varit roligt om jag hade haft någon som filmade passet igår när han va så galen men tyvärr inte så jag får lägga in lite gamla bilder istället.

Hoppas ni får en bra dag<3

Likes

Comments