View tracker

Det finns inget bättre än att kliva in i danssalen. Sätta sin fot på det golv man ska uttrycka alla sina känslor. På samma golv som svetten ska rinna, sinnet ska stärkas och koordinationen ska bättras.
Lyckan som sprider sig i kroppen av att komma in i ett strukturerat kaos med fantastiska människor är för mig ovärderlig.
Mina danslärare är min gas och broms. De vet när jag kan trycka på mer och när jag måste ta det lugnare, det finns inte många som kan läsa av mig lika bra som dom. Vad skulle man lixom göra utan en gas och broms? Antingen inte komma någonstans alls eller eller köra så fort att man tappar riktning. Därför är jag tacksam över mina danslärare, de är otroliga!
Ibland kommer jag till en punkt i träningen, kanske fyspasset, där jag känner att jag bara vill ge upp, det enda man vill göra är att lägga sig ned på golvet och andas. Det är då jag hör någon skrika "glöm inte bort att andas". Jag behöver inte lägga mig ned för att ta ett djupt andetag och få ny energi. Där och då måste jag göra en bedömning om det är värt att lägga sig ner eller kämpa ett litet tag till. Jag väljer att andas. Inte lägga mig ned och andas, inte fortsätta kämpa och andas. Utan bara andas. Känna lyckan jag just beskrivit och andas in den i lungorna. Det ger mig ny energi och jag kan kämpa igen.
När du tränar måste du släppa allt, du kan inte gå och stressa över det där fysik provet du ska ha imorgon, du tvingas till att släppa allt för att kunna prestera och ligga på topp. Och med ligga på topp menar jag inte i dansgruppen utan jag menar utifrån mig själv och från mina förutsättningar. Man kan inte vara distraherad av något för då bryts hela koncentrationen.

Med denna text vill jag uppmuntra er alla till att hitta eran egna bästa lycko metod. Någonting som får er att må så bra att ni känner er i princip ostoppbara.
Det måste inte vara en sport.
Men i mitt fall är det det, innan jag hittade dansen kände jag mig ganska borttappad, jag tyckte inte att jag var speciellt bra på något. Vilket jag inte var för det är svårt att träna när man har noll motivation. Och det är så otroligt viktigt att man själv gillar det man gör och inte gör det för någon annan.

Jag vet att detta var en ganska otydlig och krånglig text men den kännes viktig och relevant.
Under hittar ni bilder från några av mina favorit dans moments!! <33

PUSSSSSS OCH KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu tänker jag posta ett inlägg som jag tänkt posta jättelänge.
Jag har nu i tre månaders tid gått och tänkt på vem jag egentligen är och ifrågasatt mig själv gång på gång. Jag känner mig bort tappad, som om jag har tappat fotfästet. Jag tror att många tonåringar går igenom en sådan period men jag är orolig över att känslan av ständigt sökande inte försvinner. Varje dag jag ska välja kläder ifrågasätter jag mitt val, är det här min stil, avspeglar det här vem jag är, varför gillar jag det här, gillar jag det för att jag sett det på en modell i en reklam eller för att mina kompisar har sådana kläder? Det är frågor jag pressar mig själv med varje dag, ganska löjligt kanske många tänker men det är något jag inte kan styra över. Det kommer naturligt, frågorna bara poppar up som på räls och mönstret verkar aldrig ta slut. Jag har inte ens gått en vecka i skolan och jag känner mig redan stressad. Är det för att jag redan lever under press av mig själv? Eller är bara skolan så pass jobbig att jag stressar redan nu? Ja hoppsan där kom det ännu mer frågor.
Förstår ni nu hur mitt huvud snurrar hela dagarna, det blir bara mer och mer. Jag får PANIK. Jag hoppas för all del att det bara är en fas i livet.

Vad vill ni läsa mer av på bloggen? Skriver väldigt gärna om teman där jag kan uttrycka min åsikt om något viktigt här i världen. Alltså inte bara mode och smink. Här ni förslag? Hör av er!

KRAM

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Idag är det sminkdags och jag tänkte visa er min makeup routine! Jag vill börja med att rekommendera om att alltid återfukta ansiktet morgon och kväll och vara noga med att tvätta bort allt smink innan ni sover. :)

Så här såg jag ut innan jag applicerat allt smink:

1. Concealer

Många väljer att starta med primer, men jag tycker det är onödigt för mig då mitt smink håller sig bra hela dagen. Primer är till för att sminket ska sitta kvar längre och för att få ett jämnare resultat. Men jag börjar iallafall med en concealer palett. Och precis som det står på produkten tar blå bort rödhet i ansiktet, ljus orange tar bort mörka ringar under ögonen, highlighter lägger till ljust skimmer där man vill ha och concealer använder jag över och under läpparna. Det finns en bild på produktens baksida där det står vart allt ska vara, men man får ändra och utgå från sina egna behov.

2.Foundation

Det appliceras på hela ansiktet med en fondationborste eller beautyblender, alltså en smink svamp. Jag använder beautyblender för jag tycker att det ger jämnare resultat.

(Haha jag vet att jag ser ut som ett spöke)

3.Puder

För att sätta foundation applicerar jag puder, viktigt att inte dra med puder borsten för mycket i ansiktet för det kan lämna oönskade sträck i ansiktet vid resultat.

4.Contour (03 nude)

När du använder foundation är det lätt att alla skuggor som i vanliga fall finns i ansiktet försvinner, det gör att det ser väldigt onaturligt ut. Därför gör man contouring, det vill säga fyller i alla dessa sträck, ex kindben och näsa.

5.Ögonskugga (63 Autumn Leaves)

Ögonskugga gör att dina ögon upplevs som större och ger mycket effekt till allt smink. Och för att skapa så mycket effekt som möjligt rekommenderar jag att lägga en ljus ögonskugga längst in på (ögonlocket mot näsan) och mörkt längst ut. Sedan för att blanda de två tar du en färg som är mittemellan den ljusa och mörka. Från den här paletten använder jag oftast de tre ljusaste färgerna.

6.Ögonfransböjare

Det använder man för att det ska se ut som att man har längre ögonfransar, då fransarna lätt försvinner när man har mycket smink på.

7.Mascara

Tror ej jag behöver förklara denna

8.Läppenna (06 Mauve Movement)

Det här är inte heller något jag använder varje dag, oftast använder jag ett ljust läppglans. men om jag har en hårdare sminkning och vill ha fylligare läppar använder jag läppenna. Det man göt är att rita på och liiiite utanför läpparna för att skapa en effekt som gör att läpparna ser större ut. Som ni ser på bilden.

9.Läppstift (Paris)

Innanför där jag målat med läppennan applicerar jag den här matta läpp krämen som skapar en cool effekt (från mörkt till ljust). Den här ska inte målas utanför dina riktiga läppar.

Och sist men inte minst, RESULTATET:

Om ni vill veta vart jag köpte allt smink och vad det kostar klickar ni bara på kategorin som är understruken med fettext.

Kram!

Likes

Comments

Nu när jag ändå är inne på denna allvarliga och seriösa linjen fortsätter jag lite smått.

Jag börjar med att berätta om en sak som hände igår. Jag var hemma hos min farmor och farfar och hade precis sminkat mig, jag testade en ny produkt som skulle göra att mörka ringar och rödhet inte syntes under foundation, Jag har väldigt blek hy och den såg ännu blekare ut när jag använde den nya produkten, jag var medveten om det men det var inget jag direkt tänkte på. Sen kom mamma och pappa och skulle hämta oss för vi skulle åka med dem till husvagnen. Mamma brukar alltid tjata om att jag inte ska använda smink när jag inte behöver och att jag ska vara ute i solen så jag får lite färg (jag hamnar lätt framför netflix hela dagen). När de kom och skulle hämta så satt jag framför datorn och solen lyste genom fönstret mitt på mig, det gjorde att jag såg ännu blekare ut än innan, det såg helt ärligt ganska sjukt ut när jag fick se det själv. Så pappa frågade om jag verkligen skulle se ut sådär, han trodde inte att jag hade sminkat klart. Och mamma tyckte som vanligt att jag skulle ta bort det och vara ute i solen. Dum som jag är tänkte jag inte alls på varför de sa det de sa utan och blev ledsen och lite sårad. För i mina öron hörde jag bara "ska du verkligen se ut sådär?" "gå och ta bort det". Jag blev som sagt ledsen och gick n på toan och bröt ihop. Jag tvättade bort sminket och ni vet säkert hur röd man kan vara i ansiktet när man gråter eller tar bort smink, så jag tyckte att jag var på riktigt ful. Och jag tänkte hur ska jag kunna vara fin om jag inte ens kan vara det med smink? Men sedan försvann det röda och jag pratade med mamma och pappa och de förklarade vad de mena, och jag förstod. Men sedan började jag tänka på vad det var som fick mig att reagera så starkt från första början. Då slog det mig, jag får ta så mycket skit i skolan som jag bara accepterar för att jag får höra det så ofta. Det jag får höra är oftast menat som skämt men tar jag åt mig, och det är klart att om man får höra dessa skämt gång på gång börjar man tro att det finns någon sanning. Ni som känner mig vet att jag är en väldigt utåtriktad, stark och glad tjej som försöker hålla humöret uppe, men det betyder inte att jag kan ta precis vad som helst. Och det resulterar i att när jag kommer hem får min familj ut för allt jag egentligen vill få ut i skolan. Som denna gång när jag blev väldigt ledsen över det mina föräldrar sa, fast jag egentligen var ledsen och trött på allt liknande jag får höra i skolan.

Och vad ville jag då få ut i det här inlägget? Att alla som känner på sig att de sagt något dumt till någon som var menat som skämt, tänk dig för innan du säger något mer. Man vet aldrig hur den andra personen tar emot det. Den kanske inte blir arg eller ledsen där och då, men om det är som i mitt fall känns det inte alltid bra när man kommer hem. Alla skämt är inte roliga.

Det här känns som ett bra tillfälle att posta några bilder utan smink.


Vill också passa på att tacka för all positiv respons jag fick på mitt förra inlägg, det betyder mycket.

Kram!

Likes

Comments

Denna gång tänker jag gå rakt på sak. Jag vägrar bli tystad, jag vägrar lyssna på de röster som jag hört så många gånger att de är som fast brända i mitt huvud.

Jag är feminist, en väldigt stolt sådan, jag står för jämställdhet och hoppas innerligt att det finns lite feminism i oss alla. Jag har aldrig hållit tillbaka mina åsikter och speciellt inte när det kommer till viktiga frågor, utom när det kommer till denna. Feminism, jag blev ett tag rädd för att använda ordet i skolan, för varje gång ordet dök upp skapades diskussioner och debatter om vad feminism egentligen är (vilket jag gladeligen talar om för de som vill veta) och varför det behövs, eller från andras perspektiv varför det inte behövs. När jag går i skolan får jag nästintill varje dag frågan "är du feminist?" och jag svarar i bra ton att jag står för ett jämnställt samhälle. Men ändå behöver jag få denna fråga gång på gång från samma personer och tyvärr leder mitt svar oftast till att några vill provocera. Och jag blir väldigt lätt provocerad av svaga motargument och påståenden som "vi har det väl bra som det är" "klart att män ska få mer lön än kvinnor" "kvinnor ska vara hemma och män ska arbeta", och jag kan inte annat än ställa mig själv frågan vart fick det snett? Har vi inte utvecklats på hundra år? Varför i hela friden ska en kvinna få mindre lön för exakt samma arbete som en man? VARFÖR?

Om jag ska gå tillbaka till där jag startade och förklara varför jag känner mig tystad så är det för att jag får höra att jag och andra ska vara försiktiga med vilka åsikter vi väljer att dela med världen. Jag lyssnade då jag inte vill ha bråk eller onödiga debatter som bara slutar i mer hat. Men detta gjorde mig till en riktigt usel feminist, en tyst feminist som inte står upp för sina åsikter och inte vågar säga enough is enough gör ingen skillnad. Vi måste våga stå på oss, men hur ska vi göra det med strömmen av kritik som kommer mot oss? Hur ska vi kunna säga ifrån med vetskapen om allt hat och alla fördomar? Jag frågar hur för jag har ingen aning själv. Allt jag vet är vi måste stå upp för våra åsikter för att kunna göra skillnad, och absolut det måste alla andra som inte håller med också göra, men vem håller egentligen inte med om att alla ska ha samma rätt i samhället? Innerst inne tror jag att alla är feminister, vissa har bara ett hårt skal som inte låter feminismen tränga igenom.

Jag behövde bara få ut alla dessa åsikter som jag försökt hålla inne så länge bara för att undvika konflikt.

Kram på er alla fantastiska feminister där ute som kämpar för oss alla! Tack!

Likes

Comments

Hej!

Tänkte fortsätta på mitt nyttiga och väldigt enkla tema. Så idag tipsar jag er om hallon vatten med is, allt du behöver för att göra detta är just det. Hallon, vatten och is, simpelt och bra!

Ett superenkelt sätt att lyxa till världens vanligaste dryck, vatten.


​Just nu sitter jag i bilen med min syster och min morbrors fru Paula. Vi är på väg till Säffle för att hälsa på min kusin och hennes barn. :)

Kram Matilda

Likes

Comments

Hej!

I detta inlägg tänkte jag visa vad jag äter till efter skolan, innan jag ska till dansen. Det går väldigt snabbt och innehåller inga konstiga ingredienser!

Det jag äter är fil (naturell) med banan, müsli, lite flingor och hallon. Man tar ingredienserna i precis vilken ordning man vill men jag tar de i ordningen jag skev.

Tipsar om att äta ute och samtidigt läsa en bra bok, kanske dock inte Frankenstein, läste bara den för att jag hade det som läxa i svenska.

Kram Matilda

Likes

Comments

Hej!

På påsklovet var jag i Budapest med min familj, min faster och min farmor och farfar. Det var jättemysigt och de hade mycket god mat. Så jag tänkte göra en bildspecial. Och även om det inte syns på bilderna så hade vi bra väder tre dagar av fem och det var inte speciellt kallt för att vara april.


Tipsar om att åka till Budapest om man gillar att titta på sevärdheter eller bara äta god mat och mysa. För Budapest är en väldigt fin stad men det som är lite jobbigt är trafiken.. Det låter väldigt mycket, egentligen som i vilken storstad som helst. Kan också säga att det är billigare att shoppa i Budapest än i Sverige, så att åka dit i shopping syfte är inte heller fel.

Om jag skulle sätta betyg på hela min Budapest resa skulle dan få 4/5, för jag är lite mer utav en sola och bada person, haha. Hade det varit det hade det lätt fått 5/5! :)

KRAM Matilda

Likes

Comments

Hej!
Jag och min syster gick ned till stranden igen för att ta lite fler bilder, så jag tänkte, varför inte posta dem på bloggen?

KRAM!

Likes

Comments

Heeeej!
Älskar min uppdatering, den är så jämn och bra.. Kan vi låssas iallafall.

Just nu är jag på husvagns semester, igår var vi i Ullared och nu är vi i Harge. Det har dock inte varit världens lättaste att hitta campingplats, det är fullt nästan överallt.
Efter vi hade shoppat klart på Ullared igår åkte vi förbi 3 campingar varav det var fullt på två. Men aja så kan det gå, jag har iallafall shoppat en heldel.

Nu har jag precis kommit hem från en förmiddags tur till Askersund, jag och min familj åt glass och handlade mat. För det finns ingen mat affär nära campingen. Sedan gick vi in i en affär med mycket fina kläder, där blev det en del shopping för om man köpte 3 plagg eller fler fick man 50% rabatt på hela köpet. Ja köpte en fin t-shirt. Den har jag tänkt matcha med ett par byxor jag ska köpa imorgon, kan posta en bild på hela outfiten när jag köpt byxorna! :)

Ikväll kommer farmor och farfar och äter middag med oss, så det kommer bli mysigt. Sen hade jag tänkt gå ned till stranden och fotografera lite mer. Här ser ni några bilder jag tog imorse :)

KRAM

Likes

Comments