Afrikansk svarttvål som ni säkert hört talas om har används i hundratals år men blev populär här i Sverige för ett par år sedan och är lite av en supermultiprodukt för grön hudvård. Den är helt raw och naturlig och dessutom lovas bota olika hudsjukdomar som psoriasis, eksem, rynkor, acne, och ärr för att nämna några. Jag har aldrig blivit färdig till att testa den men eftersom den fått så suveräna recensioner överallt så gjorde jag det av ren nyfikenhet för ett par månader sen.

Den jag testade är från Akamuti och är köpt på Jordklok.

"Vacker afrikansk svart tvål från Akamuti som är traditionellt handgjord och rättvisemärkt av ett kvinnokooperativ i Ghana. Tvålen är tillverkad med 50% rent ekologiskt odlat sheasmör. Inga kemikalier, konserveringsmedel eller doftämnen är tillsatta. Den lut som används i förtvålning är tillverkat av askan av torkade kakaokapslar. Tvålens svarta färg utvecklas som ett resultat av förtvålningsprocessen och är därför helt fri från svarta färgämnen och träkol."

INCI: Saponified virgin shea butter (butyrospermum parkii), Saponified coconut oil (sodium cocoate), Saponified wildcrafted palm oil (elaeis guineensis), Cocoa butter (theobroma cacao).


Jag tänkte mest att den skulle vara bra för min extremt torra (och känsliga) hud och en bra sminkborttagning eftersom den löddrar, men efter andra användningen kändes det som om någon kastat syra i ansiktet, huden på kinderna speciellt sprack och var rödaktig och det brändes helt olidligt mycket, som om jag hade lagt kinden mot spisen. Jag har hört att vissa kan bli lite torra i början men detta var tortyr. Med detta sagt är jag ovanligt allergisk mot allt samt superkänslig och supertorr, ingen perfect match kanske, så det var synd. Den kanske inte är ultimat för skandinavisk tunn hud? Den åkte iallafall i soporna. 0/5.

Jag skulle dock tänka mig att den är suverän om man har fet/normal/blandhud! Kanske även torr? Någon som testat och gillar den?


Sen har vi salttvålen, den skulle vårda torr hud läste jag och hittade den sedan i en hälsokostbutik. Den är gjord på himalaya salt och inget annat. Har inte så mycket att säga om denna mer än att den rivs.

0/5, better luck next time.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments