02:45 ringde klockan imorse, mer död än levande var man då. Vi skulle vara vid skolan vid 9 så vi behövde åka så tidigt för att hinna med. Men nu är dagen i skolan avklarad och vi har på börjat samma långa resa hem igen. Det var mycket att ta in och allt är ganska mycket mer annorlunda med distans jämfört med en vanlig skola. Men man kommer väl in i det så småningom. Upplägget känns iallafall sjukt bra för den satsningen jag vill göra, så tror helt på att detta är en skola för mig. Efter några veckor kan man väl säga mer vad det innebär att plugga på distans då jag är helt ny med det men dom intrycken och informationen jag fått idag har bara varit bra, så vi får väl se. Ska iallafall bli skönt att komma hem nu efter en väldigt lång dag och få pussa på mina älsklingar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dags för ännu en ny vecka med ännu mer träning. Imorgon börjar jag skolan, första dagen på den nya skolan där jag ska plugga på distans. Jag måste dock dit första dagen för introduktion osv så imorgon kommer hästarna få vila. Skolan ligger nämligen i Kalmar vilket är 40 mil ifrån oss så det blir en heldag borta. Men såhär ser veckan ut iallafall:

Waphine

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Longering
Torsdag: Uteritt
Fredag: Banan
Lördag: Banan
Söndag: Longering

Fixello

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Longering
Torsdag: Träning
Fredag: Träning
Lördag: Uteritt
Söndag: Träning

Photo: Johanna Blixbo

Likes

Comments

Här är lite från idag. Självklart hade mobilen dött när han var som finast, det jag trodde mamma fick med på film. Men kan filma något mer i veckan där det händer lite mer och han förhoppningsvis är så fin igen som han var i slutet idag.

Likes

Comments

Vilken stjärna han var idag. Så bärig och luftig i stegen. Han har börjat fatta grejen nu känns det som. Inbillar mig lite att det kanske redan är vattenträningen som börjar ge resultat, det känns i och för sig lite tidigt för det. Han har ju bara varit där tre gånger men han har faktiskt blivit sjukt fin nu på senaste tiden. Vattenträningen eller inte är det superkul iallafall att han börjar kännas så ridbar och fin. Han är inte alls lika hängig i munnen längre som han var förut. Det är ju för att han har börjat sätta under sig mer med bakbenen och kan lätta på framdelen. Detta har egentligen bara kommit dom senaste veckorna att han känns såhär bärig och bra och extra bra har det känts denna vecka. Känns också extra kul att han är så här också nu när vi är anmälda till våran första juniorklass, det är inte så länge kvar tills den är heller så vi får hoppas att det fortsätter såhär.

Idag övade vi mycket rakriktning i både trav och galopp. I slutet gjorde jag några byten på honom också men det var bara i slutet. Mamma filmade lite idag så jag tänkte att jag ska fixa lite med den och sen lägga upp den här senare idag. Så ni får se hur fin han har blivit sen sist han visades på film här ;)

Likes

Comments

Eller har faktiskt varit uppe sen halv 6 idag. Det har varit full rulle fram tills nu. Var i stallet vid 7 fixade boxarna och maten och vid 8 vad vi Påväg till Ågesta för tredje gången denna vecka, det var dags för Bullen att bli tränad på vattenband igen. Han var så duktig, väldigt avspänd och fokuserad. Idag höjde vi även vattnet ganska mycket jämfört med förra gången och även det gjorde han bra. Man ser att han får kämpa men han tycker det är så kul. Efter var han inte så trött mentalt som hästarna brukar bli, men kroppen hade fått ta i märkte man. Duktig var han iallafall.

Waphine var helt galen när vi kom hem. Dom två står själva i ett stall så när en åker iväg blir den andra helt galen. Dom har på senaste tiden blivit så himla tighta. Det är skönt att veta att dom går så bra ihop men detta är för bra, det blir bara jobbigt. Man kan inte ens rida den andra utan att dom skriker efter varandra. Men dom får helt enkelt vänja sig. Energin Waphine hade var iallafall väldigt rolig att rida på. Hon var sjukt fin idag. Framåt, arbetsvillig och supermjuk. Hon jobbade väldigt bra med ryggen och bakbenen idag utan att jag behövde be om det allt för mycket så det var super kul. Hoppas att den energin är kvar imorgon när vi ska rida utan att behöva separera dom ;)

Från dagens träning på vattenbandet

Likes

Comments

Något jag inte berättat än är att vi har börjat vattenträna Bullen. Har velat göra det länge nu då det känns som en bra träningsform för Bullen i kombination med ridningen. Han har ju som ni vet lite svårt att gå rakt, hitta balans och vara stadig. Det har blivit sjukt mycket bättre nu under sommaren men jag vet att träning på vattenband ger bra resultat och hjälp med just detta bullen behöver stärka sig i, så vi testar etta ett tag nu. Första gången var i måndags, andra i tisdags och nu ska vi dit på lördag igen.

Det är verkligen så spännande att se. Första gången var det lite läskigt att gå in där tyckte han, även när bandet gick igång, han undrade varför han gick och gick men inte kom någon stans. Men efter ett tag började han fatta grejen och slappna av och faktiskt jobba. Man märkte redan förbättring från måndagen till tisdagen. På måndagen vinglade han väldigt mycket inne på bandet, dunkade i väggar och var kollade runt hela tiden istället för att koncentrera sig. På tisdagen var det däremot som om han gick in och aldrig gjort något annat, gick rakt på bandet, slappnade av och koncentrerade sig verkligen. Han gick in i vattenbands mode ;) duktig var han iallafall och det ska bli kul och se om detta ger någon förbättring i ridningen, det tror jag att det kommer göra men vi märker om ett tag helt enkelt. Man ser iallafall att han får ta i och verkligen kämpa dom sista minuterna så nog tar det på honom, och det är nog sjukt nyttigt.

Likes

Comments

På senaste tiden har Waphine inte gjort så mycket, hon har ridits och så men inte tränats på det sättet som innan. Hon har varit lite kantig i galoppen vilket inte verkar ha velat ge med sig. Vi köpte denna longeringsjord som har funkat jättebra på henne. Den här går bakom rumpan på dom för att få dom att använda bakbenen mer, sätta under sig bättre och få upp ryggen, precis det Waphine behöver. Den går även igenom bettet men den går genom löpande ringar vilket gör att allt blir flexibelt och bra och den sitter inte fast som i en vanlig inspänning. Detta har verkligen gett resultat direkt. Vi har endast longerat två gånger med denna och man märker sån stor skillnad i ridningen. Så rund och fin galopp och så mjuk.

När vi longerade såg man verkligen hur bakbenen fick jobba och hur ryggen kom upp. Något Waphines stela kropp inte i vanliga fall har så lätt för. Men det såg så lätt ut för henne. Hon strätade inte emot någon gång och det var som en helt annan häst. Vi kommer köra med denna nu minst en gång i veckan, verkar som om det är något sånt här hon har behövt. Speciellt för att hitta den där runda fina galoppen. Så kul när man hittar saker som funkar och ger resultat när man ändå lägger ner så mycket tid på att få saker att bli bättre. Min lilla prinsessa!

Likes

Comments

Efter en hel sommar i Skåne är jag nu hemma igen. Det har hänt en hel del grejer och därför lite sämre bloggning. Men blandade känslor med att vara hemma, det är såklart skönt, hemma är ju alltid hemma men möjligheterna vi fått i Skåne i sommar är oslagbara, fått så bra hjälp av både Johanna och Elin. Min och bullens utveckling har gått i raketfart uppåt denna sommar och det är så himla kul. Imorgon tänkte jag be mamma filma från ridpasset så ni får se lite.

Bara om några veckor också debuterar jag och Bullen juniorklass för första gången. Någon gång måste ju vara den första så ska bli kul. Bytena sitter nu och vi har hittat till mer kvalité i ridningen så det är kul att det äntligen börjar släppa lite för oss. Nästa år är väl tanken egentligen att vi ska tävla juniorklasserna så detta blir väl lite mer bara för att komma ut och känna på det lite innan det blir på riktigt. Vilket fall ska det bli kul och jag längtar verkligen tills det är dags, lite det vi kämpat för, och nu är vi äntligen här.

Foto: Johanna Blixbo

Likes

Comments

Idag är den sista dagen att delta i Tävlingen i samarbete med Design by Kiiwi och Johanna Blixbo. Det är som sagt En tävling där du tävlar om ett fotopaket hos Johanna Blixbo och hos Design bu Kiiwi vinner man deras nya kollektion mid season kollektion. Riktigt värdiga och bra priser. Men det är inte allt, ingen deltagare i tävlingen går vinstlös, alltså får alla ut något av att bara delta, hur bra? vad exakt de priset är avslöjas inte förens efter tävlingen. Men sjukt bra priser iallafall och ni vet ju redan hur nöjd jag är med bilderna från Johanna, hon är så duktig. Men jag har ju även mid season kollektionen och den är så fin, stilren men ändå somrig med detaljerna. Älskar det. Så in och tävla på Johanna Blixbos Instagram: @ Johannablixbo.se. Tävlingen ligger på bild 11 ner i hennes flöde!

Foto: Johanna Blixbo
kollektion: Mid season från design by Kiiwi

Likes

Comments

Igår var tanken att Waphine skulle få komma ut i skogen men så blev det inte. Det ösregnade hela dagen här i Skåne. Man blev dyngsur av att bara gå ut med kärran så en uteritt kändes inte så motiverade. Så jag flyttade det helt enkelt till idag. Det var så himla fint, kändes som att rida i en trollskog med stigar överallt. Waphine var helt galen av glädje. Att skritta hem sen var inget alternativ för henne, tog ett tag att lugna ner sig. Inte för att vi galopperade eller travade hela tiden utan mest för att hon jagar upp sig själv för att hon tycker att det är så himla kul. Tillslut blev hon lugn iallafall men känns så kul att bara en tur till skogen kan göra henne så glad. Hon är alltid snäll och sticker inte eller så men hon blir väldigt taggad, pigg och trippig.

Kul var det iallafall, varierad träning är den bästa. Inte bara för hållbarheten utan motivationen hos dom också. Mina hästar får iallafall en helt annan inställning till dressyrarbetet när man varierar träningen och inte varje dag gör samma saker. Och utan en häst som inte vill arbeta kommer man inte långt. En liten tur i skogen kan göra mycket, dessutom är det så himla mysigt, jag älskar det nog lika mycket som hästarna ;)

Likes

Comments