Jag red missy även idag. Hon vad sjukt fin, det är så kul att få lite annan ridning än bara på sina egna, det är svårt, speciellt när missy är 174 hög och stor i kroppen och jag ganska liten, men samtidigt sjukt kul. Hon är väldigt pigg och positiv och bara allmänt härlig att rida. Man lär sig också sjukt mycket av att rida andra hästar och det är saker jag kan ta med mig till mina.

Snart kommer även dom ner hit till Skåne, under veckan hemma har båda två vila, men det gör ingenting, kan vara bra för båda två att ha det lite lugnare innan all hårdträning drar igång på riktigt. Då kommer bullens fokus ligga på bärighet, rakriktning och grunder. Vi ska ju upp till Strömsholm och tävla i slutet på oktober så vi ska träna till det också. Han är sjukt fin nu men vu ska lära oss hitta bättre ridning när det kommer till programtidning, jag får varken vilja för mycket eller bli passiv. Det tekniska känns som om det sitter men man kan alltid finslipa. Är iallafall sjukt taggad till den tävlingen så känns bra att kunna vara här nere innan och få all proffshjälp man kan få. Bättre uppladdning går nog inte att få

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det blev snabbare än vad vi hade planerat och tänkt, men nu är jag här iallafall. Åkte dock ner själv utan hästarna, men dom kommer om en vecka ungefär. Finns inte mycket som slår Skåne, västkusten är bästkusten. Varit här varje sommar sen när jag var liten och älskat varje minut av de somrarna. Nu några år senare bor jag här, galet men så härligt.

Idag var första heldagen. Har hunnit med en hel del, känns knappt som om man åkt härifrån, man känner sig hemma liksom. Mockade och fixade tillsammans med Johanna på morgonen sen har hon ridit alla förutom en skimmel hon har här nu som heter Mizzy som faktiskt jag red idag. Så sjukt fin, den var och tävlade för någon helg sen och vann sina klasser med hela 74 och 75%. Så det var riktigt kul att rida den faktisk. Vi joggade bara idag men hon var fin. Bara se Johanna rida är en inspiration och man lär sig sjukt mycket. Glad att vara tillbaka

Likes

Comments

Igår hade jag både Johanna Och DBK på besök igen. En intensiv fotodag men minst lika kul. Vi fotade en hel del produkter och ridbilder. Men det var bara Bullen som fick agera modell igår, han är ju lite mer lättfotad så det blir smidigast så. Fick så hade han sjukt dåligt humör igår. Väldigt pigg och otålig på morgonen och sen helt plötsligt hade han bränt energin och var trött och sur resten av dagen haha. Så typiskt men bilderna blev bra iallafall, man får passa på att fånga dom sekunderna han ser lite gullig ut, även om det inte var hans dag igår.

Det är alltid lika roligt att ha dom ute, Johanna är sjukt duktig bakom kameran, som ni redan vet sen tidigare. Är så glad att ha henne i mitt team, riktigt proffsiga snygga bilder är värt guld. Älskar att kunna föreviga minnen med mina hästar tack vare henne. Även Design by Kiiwi hade med sig riktigt fina saker som snart lanseras. Kan knappt vänta tills att få dela med mig av resultatet.

Trött men nöjd, tillslut ;)

Likes

Comments

Jobbade imorse och nu på eftermiddagen har vi varit och vattentränat med Bullen. Nu har han så mycket vatten som man max har till dom och man märker att han tycker det är jobbigt. Men jag är så sjukt glad att vi började med detta på honom. Det har verkligen hjälpt. Så mycket mer stabilare och piggare i ridningen, tack vara mer muskler. Jag visste innan att Vattenträning för hästar skulle vara bra, men hade inte förväntat mig resultat så pass fort som jag ändå har märkt på Bullen. Sen var han väldigt vinglig innan så man märker nog stor skillnad på just stabiliteten men faktisk även på hans muskler. Så nöjd verkligen!

När vi kom hem där ifrån vid ca 19 tiden var det lite halvspänd stämning. En varg har nämligen vandrat runt bland stallarna och i skogarna där vi har hästarna. Först var den i grannstallet, sen tog den sig hit till Högdalens gård och vandrade utanför fönstrena på husen. En i stallet var bara några meter ifrån den när dom red ut, och den är helt orädd och på. Väldigt läskigt när den tar sig in på människoområden och att den inte är skygg. Speciellt när det finns många hästar och andra djur på gården som är ett lätt byte för den om den skulle vilja. Vi får bara hoppas att den försvinner från stallarna iallafall, för det känns lite väl obehagligt att den är så pass "tam" att den tar sig in på gården.

Vi får se hur allt är imorgon, förhoppningsvis lugnt. Nu ska jag iallafall försöka plugga lite innan det är dags att sova💃🏻

Likes

Comments

Idag när jag red Bullen fick det faktiskt bra. Började med att rida ut ca 10 min bara för att han blir så himla taggad av det och då kan jag använda den energin sen på banan till något positivt, istället för att behöva sitta och motivera honom hela tiden. Han var sjukt duktig och ville hela tiden. I traven jobbade vi mest samling och bärighet. Vi var ju det som vårt största problem just nu men tack vare energin gick det super.

I galoppen passade jag på att testa för första gången och göra en serie på honom. Han var då himla på och positiv och ville så mycket så tänkte att även om det inte blir rätt kan har ju inte få en negativ upplevelse av det iallafall. Han bytte väldigt fint i dom vanliga bytena så vi testade. Det gick förvånansvärt skitbra. Började i vart 5 vilket gick. Sen vart 4 vilket också gick. Sen när han fattade grejen ville han gärna räkna själv så då blev det lite väl många byten hej vilt. Men det gör absolut ingenting, han tyckte att det var skitkul vilket för mig var det bästa. Hästarna lär sig så mycket snabbare om dom tycker det är kul. Man kan aldrig tvinga en häst, bara motivera och idag var han så arbetsvillig som man bara kan bli. Så himla kul! Finaste Bullen!

Likes

Comments

Efter helgens katastrof kom det här ganska lämpligt ;) jag fick ett mail om att jag och Bullen är ett av två ekipage som fått högst procent under året i en cup vi deltagit i. Vilket då gör att vi är kvalificerade att starta riksfinal på Strömsholm. Hur kul? Två ekipage från alla distrikt i Sverige kommer delta och där i finalen har alla resultat nollställts, så den som vinner klassen vinner finalen.

Detta blir min och Bullens första lite större tävling. Lite finare priser, lite större arrangerat och vi tävlar mot ekipage från hela Sverige. Vi har ju bara tävlat runt Stockholm förut så detta ska bli sjukt spännande. Att bara få tävla på Strömsholm är ju en upplevelse. Är sjukt stolt över min lilla bulle som visat vad han går för. Ska njuta varje minut med med honom!

Likes

Comments

Samlat mig igen efter vår katastroftävlingshelg. Det hela började med att vi var sena ut till stallet på morgonen. Det var extra viktigt att va i tid den morgonen också för att det var en cykeltävlingen utanför stallet så vi fick inte vara en enda minut försenat då vi inte skulle blivit utsläppta. Så för att hinna knoppade jag och mamma packade. Vi stressade på och när vi väl kom i väg så spärrade polisen av vägen precis efter våran bil. Så det var på håret att vi vart utsläppta. Men iallafall, halvvägs dit märker vi att vi glömt både träns och kandar, paniken som uppstår då... vi ringer runt och kollar med butiker men inget har ju liksom öppet 8 på morgonen. Tillslut fick vi iallafall låna ett kandar av Nina som har wisbohammar. Så tacksam för vi hade inte kunnat starta utan hennes hjälp.

Men bett och sånt är känsligt och Bullen är sjukt känslig med vad han har i munnen och tyvärr gillade han inte detta, så han gjorde sitt men gick och gapa. Vi hade på hålen längst ut, knappt spänt kedjan, och jag håller knappt i kandarstången. Så det gick inte att göra så mycket mer. Väl på banan gör han allt helt perfekt tekniskt men gapar så såklart får vi flera poäng avdrag på varje punkt bara för det.

Så sjukt irriterande när man tränat stenhårt, laddat upp och att vi faktiskt är i toppform. Jag kunde inte vara mer nöjd med Bullen som ställer upp, han kan ju inte rå för att han inte trivs med betten. Men trots att jag vet att varken jag eller Bullen gjorde fel, att det bara var våra förutsättningar som förstörde för oss, så tar det på än ändå. Jag är sjukt tävlingsinriktad och det är inte för ens idag jag kan se tillbaka på det och vara nöjd med våran prestation med tanke på vilket skituppladdning vi hade den dagen. Domaren skulle inte dömt oss högre ändå för en häst ska acceptera bettet men det är så surt när allt tekniskt sitter som en smäck men det förstörs för detta. Allt kan hända och man glömmer ibland men det är tråkigt att det skulle bli såhär i en debut och allt.

Vill bara glömma denna helg men allt är lärorikt. Vi lär ju inte göra om det iallafall. Bullen var helt fantastiskt iallafall och det är väl det som räknas i grunden. Att jag vet vilka kvalitéer han har och vad han egentligen kan. Bästa starten hittills tekniskt så är faktiskt nöjd nu sådär en halv vecka efter start. Bara göra om och göra rätt och visa att vi kan, alltid lär man sig något...

Likes

Comments

Det var ett tag sedan sist nu. Men allt går bra med hästarna, egentligen har det inte hänt så mycket sen sist. Förutom att jag börjat komma in i rutinerna med att plugga på distans. Det var ganska annorlunda jämfört med en vanlig skola så det tog en tid att fatta. Men allt börjar falla på plats nu.

Hästarna går faktiskt bättre än någonsin. ÄNTLIGEN har det börja lossna för mig och Bullen, han har börjat fatta att han ska bära sig själv och sen dess har allt bara gått uppåt. Bytena blir bättre, kvalitén på rörelserna blir bättre, allt har faktiskt blivit bättre. Jag sa ju förut att jag inbillade mig att det var vattenträningen, men jag tror inte att jag inbillar mig längre. Det känns som om det har varit den perfekta träningsformen kombinerat med ridningen för honom. Han har blivit så mycket starkare och rakare, och det gör ju att kvalitén blir bättre. Superkul känns det inför helgens debut i juniorprogramen!

Waphine kämpar på hon med, hon har energi som räcker till hela stallet. Hon älskar att jobba men får för tillfället mest uteritter, vilket hon såklart också älskar. Hon börjar bli sitt vanliga jag igen så vill inte skynda in på banan och börja jobba direkt, det får ta sin tid. Vi ska ju inte tävla något mer så vi har inte bråttom. Men hon är superpositiv och det känns så bra!

Men som sagt, det har inte hänt så mycket mer. I helgen dock ska jag och Bullen debutera FEI Lagtävlan för juniorer. Ska bli så spännande, har inga förväntningar men vi har ridit igenom programmet några gånger nu och det har gått superbra. Så bara vi kan styra runt någorlunda bra i helgen är jag nöjd. Jag är mest ute efter Bullen inställning, vill inte att han blir klämmig och "dör" som han ibland kan göra. Men jag har inte tävlat sedan han börjat fatta grejen med att bära sig själv så förhoppningsvis får vi en bättre känsla nu. Det är bara vänta och se💁🏼

Likes

Comments

Har varit här sen 7 imorse. Jobbat på Högdalen till 1 och efter det varit och fixat i vårt stall och ridit båda två. Bullen var faktiskt fin idag. Vi hade inte den bästa känslan idag, eller alltså det beror på vad man jämför med. Hade han känts som han gjorde idag för några veckor sen hade jag varit lyrisk. Men man höjer kraven i vardagen fort, utan att tänka på det. Så det gick ändå bra. Jag fick igenom en hel del, och tillslut fick jag även honom att släppa på vänster tygeln och ha jämn kontakt till munnen och bli lätt i framdelen. Vi gjorde inte så mycket tekniskt utan jobbade mest på allt "basic". Grunder, rakriktning, samling osv. Det gick bra men jag längtar tills imorgon då jag tror han kommer kännas mycket bättre då.

Waphine reds ju ut idag. Hon är en liten buse, försökte bocka lite men ärligt tror jag inte hon vet hur man gör, glad var hon iallafall. Vi skuttade även lite hinder som finns ute i skogen vilket bara gjorde henne ännu mer taggad, men det är så jag vill ha henne. Glad positiv och framåt. Hon blir så himla mycket roligare att rida på banan när hon får ridas ut och bara ha kul. Hon får en helt annan inställning till träning.

Nu är det dags för mig iallafall att åka hem och plugga, ska försöka förstå mig på allt bättre ;) har inte riktigt kommit in i det än men det kommer väl. Skönt iallafall att hästarna är gjorda och att det gick bra, så man kan sitta och ta allt i lugn och ro.

Foto: Johanna Blixbo

Likes

Comments

02:45 ringde klockan imorse, mer död än levande var man då. Vi skulle vara vid skolan vid 9 så vi behövde åka så tidigt för att hinna med. Men nu är dagen i skolan avklarad och vi har på börjat samma långa resa hem igen. Det var mycket att ta in och allt är ganska mycket mer annorlunda med distans jämfört med en vanlig skola. Men man kommer väl in i det så småningom. Upplägget känns iallafall sjukt bra för den satsningen jag vill göra, så tror helt på att detta är en skola för mig. Efter några veckor kan man väl säga mer vad det innebär att plugga på distans då jag är helt ny med det men dom intrycken och informationen jag fått idag har bara varit bra, så vi får väl se. Ska iallafall bli skönt att komma hem nu efter en väldigt lång dag och få pussa på mina älsklingar.

Likes

Comments