Hej på er. Bloggen kommer att vara nere tills april (vet inte datum än) men den ska ändras om och få ett stort lyft! Allt ska bättras, hedern ska bytas, temat osv. Så ni får tyvärr vänta tills april när bloggen tas upp igen. Sköt om er så längde och ha det bäst! Kram Matilda, Fixello och Waphine

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I fredas var första gången vi var och tränade för Jeanna. Och så nyttigt det var! Kul ändå att träna för någon som varken sett oss förut eller följt med från början. Det är alltid bra med nya ögon då man kan få hjälp med ännu mer saker. Tränar fortfarande för mina tidigare tränare men en till är alltid nyttigt och jag är verkligen nöjd med första lektionen för Jeanna.

Bullen var lydig men lite spänd. Vi jobbade mycket på att jag inte skulle klämma så mycket med benen och även kvalitén i övergångarna. Det gick faktiskt super. Vi berättade även lite om våra mål om MSVB debut denna säsong, så vi har även börjat träna lite byten. Så kul med lite sån träning, sånt kan man ju faktiskt börja med nu när styrkan har kommit mer och mer. Bullen var lite förvirrad i början när vi startade med bytena. Han byter gärna fram och bak kommer ca två språng efter. Så
vi jobbade med att rida i förvänt, flytta in rumpan och peta lite på korset samtidigt som man la till en byteshjälp. Detta fick honom att bara byta bak efter ett tag, vilket är bra för att då kan man när han är säker på detta bara styra över framdelen och man får ett rent byte. Eftersom han redan fattat hur man byter fram är det såhär vi får göra ett tag nu.

När hela passet var klart och vi skulle jogga ner var det inte mycket ork kvar hos Bullen. Han vinglade så mycket att jag fick skritta före jag jogga ner, mjölksyra x100. Så himla nöjd är jag och jag längtar redan tills nästa gång!

Likes

Comments

Igår var det min dag, och den kunde inte blivit bättre. Vaknade till chokladdoppade jordgubbar och paket. Sen vidare till stallet för lite markarbete och bommar med Waphine. Att det var sol och typ 17 plus i solen gjorde den inte sämre. Jättenöjd är jag!

Waphine gick faktiskt riktigt bra. Vi har inte ridit bommar på ett tag så hon tyckte dom var läskiga till en början men efter ett tag gick det super. Lydig och duktig!

Idag ska jag faktiskt utnyttja en av presenterna jag fick. Fick en övningskörningskurs, så vi ska gå den jag och pappa sen ska jag göra syntest och sen är det bara för mig att åka ut på vägarna, typ;) nä men ska bli kul att börja övningsköra faktiskt så längtar lite!

Likes

Comments

Ska bli så kul. Nu nån av dom kommande dagarna ska vi testa ut ett kandar till bullen, eller han har ju redan själva kandaret men vi ska passa ut betten till honom. Vi har fått låna massa stänger och bridonger av en kompis så nu är det bara att testa sig fram vad han trivs mest i. Han har ett kandar nu som jag har ridit på några gånger men jag känner att han blir stark, så vi ska byta bett nu så han trivs lite bättre. Men man märker ändå att han gillar att ridas med kandar för han blir mer stadig och tillfreds. Men innan jag börjar rida på det helt, så vill man att allt aka sitta perfekt så han inte får en dålig upplevelse av kandaret. Än så länge har jag typ bara ridit ut eller joggat på det och han har tyckt om det, förutom att han blir lite stark då men ska bli kul att passa ut betten perfekt så vi kan börja rida på det nu.

Likes

Comments

Ännu lite nytt till tävlingssäsongen, kolla så fina mamma köpte till mig, super nöjd! Har inte haft med gulddetaljer förut men jag gillar det verkligen. Kommer matcha fint med allt annat nytt vi har införskaffa oss. Längtar ihjäl mig nu tills säsongsdebut den 26 februari med Waphine!

Likes

Comments

Uteritt stog på schemat igår. Jag ändrade lite och gav han vilodag i torsdags istället och så red vi ut igår. Han var så fin. Tyvärr ganska halt på de flesta ställena men fläckvis var det okej i marken och då både travade och galopperade vi lite. Pigg som han alltid är när man rider ut, och det är så kul. På ett ställe gjorde han ökad trav som aldrig förr. Han tycker det är så kul så det är lätt att hålla han motiverad.

Tycker att det är viktigt att man varierar underlaget och miljön när man tränar för att få det bästa resultatet. Att koppla hårdträning till ridhus, lite lättare ridning till Uteritt är inte nödvändigt. Lika väl som man kan jogga och rida ett lättare pass i ett ridhus kan man rida ett hårdpass på vägarna/stigarna. Det enda man inte kan göra är att rida program men allt annat kan man lika väl göra i skogen. Det gör att när man håller på att utbilda och lära hästarna nya saker får dom en helt annan motivation, det gör att muskler kommer byggas ute och sen när man tränar det i ridhus kommer dom tycka det är roligt och även ha mer ork till det. Man får bättre förutsättningar sen när man ska träna i ridhus för att dom kommer ihåg att detta var det dom tyckte var så kul ute. Motivationen höjs iallafall väldigt mycket till den övriga träningen, vilket jag gillar.

Jag är väldigt mycket för att rida ute och speciellt när mina hästar älskar det så mycket. För jag får ut så mycket av det. Och denna gång var inget undantag. Han var så taggad och tog vara på det genom att få igång aktiviteten i bakbenen i övergångarna. Sen gjorde vi även lite ökad galopp och trav. Ett lyckat pass helt klart, min kung.

Likes

Comments

Är så lyckligt just nu, dom är så himla fina! Mina fötter kommer dock få lida ett tag framöver, speciellt nu när jag tog med hård utsida, men det är det så värt. Man känner ändå vilken sjuk kvalité det är så det är värt att lida igenom det. Är helt kär i dom och kommer kunna ha dom ett bra tag också. Så jädra snygga!

Likes

Comments

Waphine

Måndag:
Dressyrpass med fokus lösgjordhet
Tisdag:
Lätt jogging
Onsdag:
Uteritt
Torsdag:
Vila
Fredag:
Jogging fokus lösgjordhet
Lördag:
Dressyrpass
Söndag:
Lättare Dressyrpass

Fixello

Måndag: Vila
Tisdag:
Dressyrpass
Onsdag:
Dressyrpass
Torsdag:
Uteritt
Fredag:
Jogging/lösgjordhet
Lördag:
Vila
Söndag:
Hårdare jogging

Foto: Johanna Blixbo

Likes

Comments

Vilken lycka! Har velat nu fram och tillbaka om jag verkligen ska köpa nya eller inte. Men mina andra är ändå slitna och har varit med några år så nu var det dags för nya tävlingsridstövlar. Så nu är mina drömstövlar från De Niro beställda. Det absolut bästa också var att min storlek och mina mått runt benet fanns på lager vilket betyder att dom kommer någon gång i veckan, hur skönt. Mått beställning kan ju annars ta upp till 12 veckor, men mina kommer redan om några dagar! Längtar till att få hem dom, men lite mindre till att rida in dom. Tror alla ryttare kan relatera till den hemska känslan, skavsår i veckor. Men det är det värt 😍 Welcome home beauties!

Likes

Comments

Min bulle, min fixello. Idag testade vi ju det nya bettet vilket han till en början tycke var lite skumt för han har ju aldrig haft ett sånt bett med tungfrihet förut. Men det gick bättre och bättre ju längre tiden hick och vilken känsla han bjöd på. Han har på senaste tiden varit riktigt framåt och använt bakbenen väldigt aktivt, och idag var inget undan tag. Han var så samlad fast med en sån otroligt härlig kraft. Man kunde till och med se hans framben i sprången. Så stora och härliga. En stor härligt rund galopp måste ju vara nått av det bästa som finns. En sån sjukt bra känsla. Vi jobbar mycket nu med slutor i både galopp och trav. Idag med det nya bettet vart han lite ostadig i formen, men han var helt igenom i ryggen och avslappnad i kroppen, han var helt magisk. Förutom slutor jobbade vi även mycket övergångar, som vi gjort nu senaste halvåret. Men det är så nyttigt och så givande efter några tusen. Det sägs ju att hålet man fortfarande räkningen på övergångarna har man gjort för några. Så är det verkligen för äntligen har det börjat ge resultat efter mycket slit.

Han bjöd verkligen på en härligt känsla idag, och det har han faktiskt gjort senaste tiden också och vi utvecklas just nu väldigt mycket. Nästa vecka blir mycket spännande då vi troligt vis kommer träna för Jeanna. Så mycket kul händer för oss nu och jag älskar varje sekund av det, min finaste fixello!

Likes

Comments