Inspiration

Minns ni Tumblr?! Jag var besatt för bara något år sedan och har alltid innerst inne alltid velat vare en "tumblr-ig" människa, men aldrig riktigt lyckats. Jag och en kompis till och med använde ordet "tumblr" eller "tumblr-ig" åt saker som vi tyckte var just på det sättet, för nog måste ni väl hålla med om att det finns en speciell känsla runt Tumblr. Faktiskt så tycker jag att tumblr är väldigt underskattat nowadays, jag menar, kolla bara vilka fina och inspirerande bilder som cirkulerar runt där. Dessa är alla från min sida som jag använde ordentligt förut, ser ni något tema? Skrollar jag igenom den ser jag tydliga perioder av olika färger och motiv. Konstant källa av inspiration som jag ibland kollar igenom om jag inte har en aning om vad jag vill rita eller ännu oftare behöver en fin bakgrundsbild till telefonen.

Min tumblr går under namnet eyyegasm och går att hitta här: http://eyyegasm.tumblr.com/. Historien bakom namnet är ganska kort och tråkig, och det har tyvärr blivit så att jag fått rätt så många udda följare med inte helt ok syfte. (haha undra varför).

Likes

Comments

En januarimorgon

Vilken fin morgon jag vaknade upp till, hade det inte varit 28 minusgrader hade jag gett mig ut på direkten. Istället blev det en innedag med amerikanska pannkakor till brunch. Nu ikväll var jag och fikade med Mathilda och Anna-Kajsa, vilket vi inte gjort på länge. Vi har i stort sett träffats i princip varje dag i tre år när vi gick i samma klass, en stor skillnad mot för hur det är nu när vi knapps ses en gång i månaden. Ett väldigt stort minus med att sluta skolan. Hur som helst är det alltid sjukt kul att träffas sådär, catcha up. Det som mestadels stod som samtalsämne ikväll var alla vår längtan efter att flytta hemifrån. Väldigt mysig kväll helt enkelt, saknar ju Knorr.

Likes

Comments

-22 grader

Startade min morgon med att snooza i över en timme, inte riktigt det som var planen men skönt var det. Efter frukosten gick jag på en promenad samtidigt som jag lyssnade på Alex och Sigges podd, en av tre favoriter (Fredagspodden och Sanningens mammor). Fredagspodden är bara så otroligt mysig att lyssna på, och Sanningens mammor med Zara Larsson och Olivia Gateau är så rolig med massor av girlpower. Är dessutom inne i en period där jag gärna lyssnar på mysiga poddar så därför lyssnar jag väldigt gärna på de senare nämnda poddarna.

Hur som helst, idag har jag tänkt att jag för en gångs skull ska ta tag i mitt rum och städa till det. Inte för att det är jättestökigt men ni vet, en har ju den klassiska stolen med ett berg av kläder. Är inte heller den bästa på att dammsuga och dylikt, så detta måste göras idag! Tänkte även testa på att möblera om mitt rum. Älskar förändringar gällande inredning, men det är bara så himla svårt att möblera mitt rum då mina möbler inte riktigt passar på alla sätt. Får se hur det blir med detta. Nu ska jag fortsätta kolla vänner en liiten stund till innan jag faktiskt sätter igång med städningen.

Likes

Comments

Mål att uppfylla 2017


- Bli pescovegetarian (ej äta kött eller kyckling) eller demivegetarian (ej äta kött)

- Läsa minst 12 böcker

- Spara pengar så mycket som möjligt

- Försöka mitt allra bästa i situationer där jag känner att jag inte kan eller inte ens vill försöka

- Skriva en novell

- Jobba på mitt självförtroende och självkänsla

- Testa en ny sak varje månad (ex maträtt, aktivitet)

Detta är några småsaker som jag tänkte kan vara en inspiration inför detta år, och som jag förhoppningsvis kommer försöka jobba på. Än har jag endast kommit på några stycken, vissa enkla och andra som kräver lite mer ansträngning och som mer handlar om att jobba på mig själv. Om jag känner mig själv kommer ovanstående punkter vara bortglömda inom en vecka, men det är väl tanken som räknas.

Likes

Comments

Det är mitt i natten, vilket betyder att det är den andra januari 2017. Vad passar inte bättre nu än att göra en litet inlägg om året som gått.

2016 var ett händelserikt år. Kan verkligen säga att det har varit en berg och dalbana, som turligt nog till största delen haft uppförsbackar. Jag kan nog med säkerhet säga att jag varit lyckligast hittills just detta år som gått. Är så tacksam att jag nu när jag tänker tillbaka faktiskt känner att de stunder jag mått bra väger tyngre än de där allt varit sämst. Jag har både förlorat människor i mitt liv men också funnit nya, fina. Jag har nog lärt mig väldigt mycket om mig själv och på många sätt funnit vem jag är. Låter klyschigt men är 100% sant. Kunde inte vara mer taggad på ännu ett år.

Detta är vad jag sysslade med 2016:

I början av året gjorde jag det de flesta gör vid denna tidpunkt på året, fikade och försökte undvika kylan så mycket som möjligt.

Jag åt en massa gott, gärna sushi.

Det blev vår och jag fotade (kanske överdrivet) mycket småsaker. Picknickade och lite sånt.

Tog studenten och gick på bal. Tog även en hel massa selfies.

Badade mer än jag brukar, besökte Stockholm och åt lite mer. Bodde dessutom i mina mjukisshorts.

Mer selfies åt folket...

Det blev höst och slutligen vinter. En tid för vänner (speciellt bästa människan på jorden) och familj. Avslutade detta år på bästa sätt med någon jag tycker om. Heja 2016!

Likes

Comments

Första december = första introduktionsdagen på ett nytt jobb. Hela dagen har alltså gått åt till att lära mig kundbemötande, frontning och också hur kassan fungerar. Jag är helt slut, både i kropp och huvud. Det var trots allt kul att lära sig något nytt, och jag är rätt så nervös inför i morgon när jag inte bara ska jobba ett ännu längre pass utan också få vara på ett annat apotek som jag troligen ska jobba på i helgen. Men det kommer väl gå bra hoppas jag. Annars är det inte mycket annat som händer i mitt liv, kollar mest yt/serie (har börjat kolla tvd igen, hade glömt hur bra det var) och umgås. Det är ju så himla tråkigt att vara själv, oftast i alla fall.

Likes

Comments

... på morgonen? Oftast (läs alltid) morgontrött, vilket gärna resulterar i sura miner. Det är väldigt sällan som jag faktiskt vaknar upp pigg och på bra humör, oftast sker detta om jag har något roligt att se fram emot under dagen. Var till exempel på väldigt bra humör när jag vaknade i fredags, eftersom att jag skulle köpa Håkan Hellström biljetter den morgonen.

... hemma? Hemma är jag den som ligger i sängen och kollar youtube eller en serie. Skulle det vara så att jag är utanför mitt rum är jag den som går runt och skojar med mina syskon och sjunger gärna på låtar som fastnat i huvudet, har ingen sångröst dock.

... i skolan? Nu går jag ju inte i skola längre, men jag var den som sköt upp alla uppgifter och plugg till absolut sista dagen. Detta för att jag oftast tyckte det var tråkigt och inte orkade ta tag i det, eller att jag hade dålig fantasi och inte visste hur jag exempelvis skulle påbörja min novell. I klassrummet var jag den som var tyst (bortsett från när jag satt med mina vänner så klart) Många kan nog se det som att jag är blyg, men jag ser det mer som att jag inte pratar om jag inte har något att säga.

... på stranden? Jag är lite av en badkruka egentligen, men brukar för det mesta bada i alla fall. Just nu skulle jag inte tacka nej till att ligga och sola med vänner, ha med mumsig mat och lyssna på musik.

... i klädaffärer? Shoppar helst själv, det är både skönt och man slipper problemet med att en själv och ens vän vill ha samma plagg. Är dock rätt snål, kollar oftast på prislappen så mycket att jag till slut inte köper något.

... i skogen? Är väldigt sällan i skogen, det beror antagligen på att jag bor i stan där jag inte har tillgång till någon skog. Om jag däremot skulle besöka en skog skulle jag förmodligen vara lite ängslig och kolla över axeln rätt ofta. Tycker det är obehagligt att vara i skogen eftersom att det är så tyst och en inte vet vad som kan finnas där.

... vid matbordet? Jag är den som är kräsen när det kommer till kött. Har funderat över att sluta äta kött helt och hållet, men inte riktigt tagit tag i det än. Just nu fortsätter jag med att peta bort sådant som ser eller smakar konstigt.

... på kvällen? På kvällen är jag den som är pigg och inte gärna går och lägger sig tidigt.

... i flygplanet? Jag har varit riktigt flygrädd i hela mitt liv, men efter att jag flög ensam i somras har det blivit mycket bättre. Jag tror att det kan bero på att jag faktiskt flög själv och då endast hade mig själv och ingen annan att lägga min oro på. Så klart tycker jag fortfarande det är lite läskigt att åka flygplan, men jag tror inte att det är ett lika stort problem längre. (Tips till de som inte gillar att flyga är att ha en bra podd nedladdad på mobilen, sätta på sig hörlurarna och dra en tröja eller liknande över huvudet. Fungerar super)

Likes

Comments

Herre vad mina dagar går långsamt. Är inte schemalagd alls denna månad, vilket innebär att jag har hela november på mig att hitta något att sysselsätta mig med. Är ju faktiskt rätt så trist när ens vänner och familj jobbar/går i skola, när en själv inte har så mycket att göra. Trist att inte få jobba så mycket heller, trots att mitt jobb inte alls är så roligt eller stimulerande känns det ändå bättre att göra något än att bara vara hemma. Egentligen skulle jag ta tillfället i akt och ta tag i träningen ordentligt, det känns dock alldeles för jobbigt. Fast jag ska, någon dag i veckan förhoppningsvis. Vad är det för mening med gymkort om jag inte gymmar mer än någon dag i veckan liksom.

Likes

Comments

I samma takt som våren övergår i tidig sommar börjar de flesta längta efter ledighet. Jag har alltid varit en av dem som under de sista veckorna i maj knappt kan tänka på annat än att allt snart är över. Denna gång var inget undantag, jag kände en stor lättnad av att veta att de prov jag då gjorde var de sista någonsin. Jag hade känt att jag halkat efter och aldrig riktigt tog mig tillbaka, samtidigt som jag var så otroligt trött. Jag var liksom trött på allt. Jag sköt upp varje liten sak som alla lades på hög och till slut blev alldeles för mycket. Studenten skulle bli räddningen för mig, vägen ur alla jobbiga måsten och krav som skolan innebar. Missförstå mig inte, självklart förstod jag att ett liv efter skolan skulle innebära precis lika mycket ansvar och krav, till och med mer. Men det var något med att känna att jag då åtminstone skulle ha valfriheten att utforma mitt liv hur jag ville ha det.

Mitt i alla förberedelser hände något, plötsligt kände jag inte alls den lättnad jag känt i så många månader. Den vecka som egentligen skulle bestå av glädjerus och en spänd förväntan innebar ångest. Hela jag var ett känslomässigt kaos. Att känna sig så otroligt nedstämd men inte kunna sätta ord på känslorna, eller ens veta egentligen varför allt känns så fel. Att minsta lilla sak kan få allt att tippa över och kännas så mycket större. Att känna att en trots allt måste försöka vara glad, för det är ju det en student ska vara. En student ska gråta av glädje när dagen äntligen är kommen, trots att det ösregnar. För det är väl så det ska vara. En student ska inte gråta på sin studentdag om det inte är på grund av att glädjen är för stor. En student ska inte välja att efter mottagningen endast ligga i sängen resten av kvällen. En student ska inte vara som den student jag var.

Större delen av sommaren kände jag mig mer eller mindre vilsen. Det var som att det skett så pass drastiska förändringar i mitt liv att jag själv inte riktigt hunnit med. Jag minns att jag flera gånger på riktigt undrade vad jag höll på med, varför jag kände att allt bara var fel. Men jag har ju alltid varit på så sätt, att jag vill att allt ska vara perfekt och om det inte blir som jag tänkt känns allt meningslöst. I efterhand kan jag bli arg, varken på mig själv eller någon annan, utan på det faktum att det ens blev såhär. Jag kan ärligt säga att jag tror att min sommar hade blivit betydligt bättre om saker var annorlunda. Om jag fokuserat mer på mig själv och det jag vill och ska göra. En lär sig förhoppningsvis av sina misstag, för ärligt talat, en själv är ju alltid viktigast. 


Likes

Comments