Mitt älskade hjärta blir idag 18! Grattis på födelsedagen!

Väl tajmat att dessutom fylla år dagen vi har kompledigt för mässan. Solen har skinit sedan tidig morgon och det har verkligen varit en sån där riktigt fin (& varm) höstdag!
Vi tog cyklarna iväg mot Hansa och satte oss för en födelsedagsfika på espresso house. Pratade & myste med en kopp te, välbehövlig och bra måndag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Linus fyller på måndag 18, men som vanligt är han personen med den kortaste önskelistan och därför näst intill omöjlig att köpa något till.

I år hade jag därför planerat något nytt, bokade upp honom idag och han fick faktiskt inte reda på vad vi skulle hitta på förens imorse: Nämligen åka Zipline!

Vi åkte upp till ett ställe ungefär 1,5 timma här ifrån där jag bokat den "svarta banan" Startade med en hängbro 17 m upp för att sedan kasta oss ut och flyga bland trädtopparna. Efter ca 3 timmar var vi tillbaka och hade då zipat oss runt i 10 stationer med åk upp till 52 m upp i luften och hastigheter mot 70km/h. Behöver ni ens fråga om det var kul?! En riktigt rolig upplevelse, lyckad present och något man länge kommer att komma ihåg!!

Likes

Comments

Dagarna rullar på och vardagarna ser i princip ut som vanligt. Skolan tar upp en hel del tid & ger alltid en massa plugg, träffar nån/några kompisar då och då men mer spännande än så är faktiskt inte mina veckor, därav att bloggen fått lida lite.

Helgens planer är dock roligare, även denna vecka har vi långhelg då vi är komplediga på måndag pga Gymnasiemässan på lördag som är obligatorisk men som jag begärt ledigt för då jag har andra planer! Tror det kommer bli riktigt kul men mer om det imorgon!! Puss & Kram!!

Likes

Comments

Bjuder på en liten höstbild såhär!

Sitter i denna stund på ett tåg upp till Växjö. Läger för dom nya konfirmanderna är det som väntar i helgen men då jag igår var på filmkväll när dom andra åkte tar jag idag själv tåget upp.
För något som jag inte nämt är att jag kom med i filmsektionen, skolans mysigaste sektion som igår hade en första träff. Ett väldigt bra sätt att lära känna andra på skolan i olika årskurser & bara väldigt mys!

Dessutom hade vi studiedag igår, underbart! Vi var ett helt gäng som träffades från klassen och sov över i Torsdags. Det är allt kul hur fort man lär känna varandra och kommer folk nära. För bara ett par veckor sen kände vi inte varandra och tvingades stå ut med den stela tystnaden på rasterna. Idag finns dessa tecken inte alls kvar och jag är verkligen mer än tacksam över att ha hamnat med dess tjejer!!

Likes

Comments

Just håltimmar & långa raster är något jag tidigare inte alls varit särskilt förtjust i. Tyckt att det bara blir segt och drar ut på skoldagen. Nu på gymnasiet är det dock en bild som ändrats lite. När det ständigt finns plugg & saker att göra tackar man inte nej till lite extra tid.

Onsdag förmiddag får vi inställd lektion och hela tjejgänget bestämmer sig för att ge sig ut i höstvädret, in på espresso house och slå upp sina datorer vid långbordet för att vara lite produktiva. Blir något helt annat att sitta och plugga & umgås samtidigt! Ni vet den där speciella höstfeelingen också, när det är kallt & blåsigt ute och man själv är inne i värmen.
Kan säga att det var bra mycket mysigare än vår vanligtvisa svenskalektion.

Likes

Comments

Oktober månad, vilket på många ställen betyder äppelsäsong! Något som verkligen ska tas till vara på, då det är en av mina all time favoriter!
Dessutom tycker jag att det är en frukt som går att göra så mycket med och här om dagen fixade jag mig detta till mellis.
Särskilt speciellt är det egentligen inte men ändå ett riktigt höst mellanmål.
Hackat äpple i bitar, en klick kvarg (naturell eller med smak), in i mikron och värm. På med kanel and done!
Självklart går det att toppa med annat & tror t.ex att både granola eller pumpafrön skulle passa till.

När man ändå var inne på spåret kände jag att äppelteet från Gotland var ett måste!

Likes

Comments

Fredag kväll och vi ger oss iväg över bron till Ölands skördefest och konstnatten. Vi åkte söder ner, till Eketorps borg för en eld-show. Tända marschaller bland allt folk i höstmörkret gjorde verkligen den där extra mys-stämningen! Då det trots allt tar ett tag att åka, fast att man bor så nära så vad det allt vi hann med den kvällen innan vi alla somnade!

Nöjda var vi dock inte än utan gav oss imorse iväg igen för att få se allt i dagsljus. Denna gången istället till Eriksöre. Hantverk, Honung, utställningar och en massa pumpor fyllde ladora. Tycker på något sätt om allt stå-hej som blir. Folk överallt som trängs, någon gubbe som sitter vid vägen och sjunger och alla dessa färger som blir av allt som säljs. Känns som att man är med där saker och ting händer. Folk gick bärandes på sina nyköpta pumpor och självklart var även vi tvungna att få med oss några hem, in i den så kallade "pumpa boden" för att välja dom bästa!

Vaaaackra!!

Likes

Comments

Hej vänner!!

Igår hämtade jag äntligen upp min nya väst! Det var långt ifrån det lättaste att få hem den. Skickade tillbaka den en gång och en evighet senare fick jag mig en ny! Inte så märkvärdig är den väl egentligen utan bara rätt basic svart men å andra sidan precis det jag ville ha. Det perfekta klädesplagget inför hösten med en stor halsduk. Hösten har för övrigt än så länge varit rätt varm, något som jag verkligen inte klagar på förutom att jag nu bara väntar på alla fina höstfärger. Att få strosa runt i färgglada löv, älskvärt!

Likes

Comments

Linus igår kväll: "Matilda jag har kommit på att jag vill lära mig göra polkagrisar" Frågan är väl vad han får allt ifrån den där killen....

Hur som helst är jag en god flickvän och stöttat hans ideér och har därför idag hjälpt pojkvännen baka egna polkagrisar. Det var något helt nytt kan jag säga. Krävs en del teknik men var ända lättare än vad jag trodde. En vanlig pepparmint-smak oh en med citron fick vi ihop och Linus sitter därför nu och är mer än nöjd! Bakning på Grännas nivå!!

Likes

Comments

Ingen dag är den andra lik och jag befann mig alltså denna helg på havet. Ett helt gäng va vi som klev på båten i Oskarshamn och bosatte oss i våra hytter. Väldigt trångt & lite sjösjuka på det men det är sånt som hör till båtlivet antar jag!
På Lördagen hissade vi seglen och tog oss över till Byxelkrok, extra kul att det då va 17 grader och sol vilket i princip är varmare än i sommaras... Måste även här tilläga att jag faktiskt badade(!) troligtvis årets allra sista dopp & galet kallt va det men värt det då man från båten fick svinga sig ut med en lijan.

Resten av dagen bestod av aktiviteter, andakter, lektioner i ledarskap, promenad på Öland & beachvolley i solen!

Alltid lika mysigt att åka med och alltid lika trevlig besättning! Summan av kardemumman är helt enkelt en riktigt bra helg!
Kram!

Mys promenad i Byxelkrok <3

Likes

Comments