Emma Watson - Detta är en kvinna som i tidig ålder fick sin uppmärksamhet när hon spelade rollen som Hermione i Harry Potter. Hon har växt upp framför världens ögon utan privatliv och ,med vetskapen att varje fel hon gör kommer kritiseras av miljarder människor. Det som jag blir så fascinerad av är att hon verkligen har sina fötter på jorden. Hon har i många år deltagit och visat intresse i stora politiska frågor och år 2014 blev hon ambassadör för UN Women. Hon riktar sin största uppmärksamhet mot kvinnors rättigheter och jämlikhet. Detta är även den fråga som jag är mest intresserad av och därför tycker jag det är så fantastiskt att hon använder sitt kändisskap för att göra gott. På grund av att hon är så pass berömd så kan hon påverka många. Hon kan sprida tankar och åsikter till många fler än vad jag kan göra. Trots att jag aldrig kommer sluta försöka.


Zara Larsson - Som sagt så är jag väldigt intresserad av feminism och jämlikhet. Detta driver mig och är det jag brinner för. Alla som säger att de inte är feminister skulle jag säga inte är pålästa. Zara har aldrig varit rädd för att dela med sig av sina åsikter. Hon stävar inte efter att ha ett snyggt och ljust instagramflöde och hon vill inte vara någon till lags. Jag måste erkänna att hon är en av de som fått mig så intresserad av detta ämne. Hon tänker inte att hon kan få mindre följare om hon skriver vågade inlägg, hon tänker istället att om vissa människor har tänkt vara dumma sexister så ska dom ändå inte följa henne. Detta beundrar jag. Det är inte många som vågar det. Speciellt inte när de är relativt tidigt i sin karriär, då tror jag att många bara vill bli så stora som möjligt och vågar inte ta sådana risker. Alla tjejer ska våga ta plats, ingen ska bli tystad för att de inte följer idealet.


Caitlyn Jenner - Den tidigare olympiska guldmedaljören som vid 65 års ålder kom ut som transsexuell har nog inspirerat hela världen. Hon är olympisk GULD-medaljör (?!?!). En numera kvinna som byggde sin egen karriär från grunden och på senare tid blivit en stor tv-personlighet. I flera år har hon deltagit i reality-serien Keeping Up With The Kardashians. Utifrån den så hennes namn blivit om möjligt ännu större. När hon till slut kom ut med att vara transsexuell fick hon ta emot hela världens kritik. Jag tror inte att det finns många som skulle sätta sig själv i den situationen frivilligt. Caitlyn valde att leva resten av sitt liv som hon alltid velat. Eftersom att hon vet att många personer är i samma situation så valde hon att vara ett stöd och hjälpa andra för visa att om hon kan göra det så kan andra också. Det, mina vänner, är bland det modigaste jag har sett. Caitlyn är en hjälte, hon valde att utsätta sig själv för hat och dömande för att för en gångs skull prioritera sig själv och hjälpa andra. Sedan hon kom ut som transsexuell så har hon blivit en ikon för människors rättigheter och hon har vunnit ett flertal priser. Personligen så tror jag att Caitlyn har fört världen ett stort steg framåt i kampen om olika sexualiteter och jämlikhet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sötaste kusinen Albin som var med till stugan

Efter en skön weekend i stugan så är jag hemma igen. Som alltid så spenderades påsken i Kalix. Mysigt som alltid och riktigt trevlig. Trots det så är det skönt att sova i sin egen säng igen. Borta bra men hemma bäst, right?

Nu är det påsklov och jag försöker verkligen njuta. Jag har däremot lyckats dra på mig en liten förkylning så det är ju typiskt men annars så rullar livet på. Jag har faktiskt inga större planer för det här lovet. Det blir helt enkelt att ta det lugnt, träna en del och vara med de kompisar som faktiskt är hemma. Känns som att alla är bortresta för typ ingen kan hitta på något. Meeeen det kan också bero på att typ hälften av mina vänner bor ganska långt bort...

På tal om att ta det lugnt så har jag nu sett ut serien "Make It Or Break It" på ungefär en vecka. Den var grymt bra! Jag är lite av en serie-narkoman för jag fullkomligt älskar serier. Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra av mitt liv längre. Känns som att jag sett alla bra serier som finns, så nu finns det inget mer att se. Detta kommer att sluta med att jag ser om serier igen, vilket faktiskt har hänt förut ;)

Nåväl, har ni några serie-tips så är det bara att kommentera!

PS. Serier som jag har sett- OITNB, Game of thrones, TVD, Sons of anarchy, New girl, Make it or break it, True blood, The 100, The returned, Downtown abbey, Förhäxad, PLL, Supernatural, Lie to me, Sex and the city, Prison break, Lost, Gossip girl, Buffy.

Likes

Comments

Summering av vad som hänt sedan senast: Jag har övningskört, varit i Umeå och på Ikea, sett Zootropolis på bio med mina syskon, jag har färgat håret blont, Zara Larsson tackade nej till Justin Bieber, Frans har vunnit melodifestivalen, idag så är det min namnsdag och mamma drar iväg till Stockhom.

Ja det var väl typ det. Att jag vet att det är min namnsdag har jag mormor att tacka för eftersom att hon smsade mig imorse. Annars hade jag väl gått igenom dagen helt ovetande om detta speciella datum... ;)

Det känns som att mitt liv bara tuffar på just nu. Allt kul väntar liksom flera kapitel fram. Det enda jag kan göra är att drömma mig bort till Queen B's konsert, varma sommardagar och resor till hösten. Det lilla man kan glädjas åt är att värmen kommer allt närmare och närmare. Något jag är extremt glad över, jag har alltid älskat sommaren mest. Värmen är där jag hör hemma, inte i denna kyla och slask.

Huuur som helst, nu ska jag väl försöka få lite skol-grejer gjorda nu när lovet är slut. Det är ju också en sak att längta efter, påsklovet är ju här om bara två en och en halv vecka!

Likes

Comments

I onsdags så var jag på teorilektionen man måste gå på innan man får börja övningsköra. Den varade i fyra timmar så ni kanske förstår att jag somnade direkt jag kom hem. Eftersom att jag fyller år i den bästa månaden, december, så får jag vänta på exakt alla roliga saker som livet kommer med. Körkort är bara en av dem. När jag då fyllde sexton ville jag ju såklart börja övningsköra typ samma dag men nej. Mina föräldrar ville att jag skulle vänta till sommaren... Som tur är så har jag världens bästa morfar som var på min sida och tyckte att jag självklart ska få börja övningsköra på vintern. Vilket jag är otroligt tacksam över!

Kompromissen blev att om jag ska övningsköra på vintern så får det bli med morfar, vilket jag är mer än okej med! Så jag och morfar satt på kursen i fyra timmar och lyssnade på en rätt roligt lärare så det var faktiskt inte så tråkigt. Dessutom så behövde jag inte fara själv utan fick ju ha sällskap. Eftersom att Elina gick kursen förra året så gick även mamma och Mikke den och det innebär att de inte behöver gå den igen.

Well, nu är jag i alla fall här. Jag får övningsköra, hur coolt? Det känns som att jag nyss var typ 9 år och började på en ny skola... som jag nu efter många år har lämnat. Livet går för fort, samtidigt som det går så otroligt sakta. Nästa år kommer däremot vara det längsta året någonsin. Året jag blir 18, i december.

Kontentan av de hela - är ni född innan oktober så har ni ingen aning om hur lyckligt lottade ni är.

Likes

Comments

Till att börja med så vill jag bara säga att jag är en sådan människa som aldrig blir sjuk. Cirka två gånger per år så får jag uppleva den sällsynta känslan av att vara förkyld, och dessa två gånger inkluderar aldrig någon feber. Feber vet jag knappt vad det är eftersom att jag inte haft det på minst tre år.

Nu ligger jag däremot i soffan, blek som ett vitt lakan, narig näsa och förbrukar mitt tredje paket halstabletter. Febern har som högst varit 37.5, aka ingen feber. Men jag har som slutat bry mig om feber eftersom att jag fortfarande kan känna mig döende men kommer aldrig högre än 36 grader...

Det är i alla fall typiskt att jag ska bli sjuk just när helgen börjar. Varför kan jag inte bli sjuk en måndag? Men det är kanske bäst om man ska se det rent praktiskt. Jag orkar faktiskt inte ta igen massa missat arbete på skolan... Ja, jag är lite kluven om det där, men mest ledsen är jag över att jag inte kan träna. Igår så tänkte jag att jag skulle på gymmet idag och bara köra en power-walk, men mamma släppte inte iväg mig och tur var det. Jag tror inte jag hade klarat att fara ändå, för jag har verkligen inte orkat göra någonting idag. Eller jo, jag har sett ut ytterligare en säsong av New Girl. Typ den bästa serien på jorden!

Som ni hör så är min lördag inte så intressant, den spenderas med te och melodifestivalen. Vet ni vem som står på scenen ikväll? De enda jag vet är Oscar Zia och Lisa Ajax. Ja vi får helt enkelt se för nu börjar det! En något lugnare lördag har ingen dött av!

Ha en toppenkväll allihopa!

Likes

Comments

Nu har dagen som vissa hatar och andra älskar kommit. Alla hjärtans dag. Min Instagram är fylld med bilder om att man kommer sitta hemma gråtandes och se Titanic hela kvällen. Många utan pojkvän/flickvän förklarar hur mycket de hatar denna dag och att de är så ledsna över att de inte har någon att fira alla hjärtans dag med. Varför jag tar upp detta är för att jag är så fruktansvärt less på att det är samma visa varje år, i alla fall bland de under 25. Jag skojar inte, var fjärde bild på Instagram och status på Facebook är om denna jäkla dag.

Ursäkta men va? För det första, alla hjärtans dag är inte ens en högtid. För det andra, om man måste ha en dag då man visar uppskattning och kärlek till ens partner, vad är det då för förhållande om det inte är självklart att man gör det varje dag? Och för det tredje, sedan när handlar alla hjärtans dag om att vara i förhållande?

Jag är inte alls emot denna dag, tvärtom så tycker jag mycket om den men den är så sjukt överskattad. Helt ärligt så tycker jag att det är riktigt själviskt att sätta sig själv i en offerzon bara för att man är singel. Alla hjärtans dag handlar om att uppskatta och visa kärlek till de man tycker om. Alltså ens familj och vänner. Det är ett plus i kanten om man är i ett förhållande men det borde egentligen bara betyda att man har en till att visa kärlek åt. Varför ska man glömma bort att ge sina föräldrar och vänner kramar och kärlek bara för att man är tillsammans med någon? Denna dag ska inte bara vara till för ens pojkvän/flickvän utan även till de andra som står en nära hjärtat. Alltså, så om du är i ett förhållande, good for U, ha mysigt tillsammans och fira på, men jag tycker verkligen inte att det spelar någon roll om man är i ett förhållande eller inte på alla hjärtans dag. Så snälla, sluta grina.

Om det nu finns en dag där man ska älska varandra. Varför tar man då inte tillfället i akt och älska sig själv? Tillåt dig själv att för en dag tycka om alla dina fel och brister och släpp alla krav och förväntningar. För en enda dag, se förbi det du inte tycker om med dig själv och unna dig att bara njuta av livet. Framhäv de du gillar med dig själv och förminska det du tycker mindre bra om. Det är en dag, en dag klarar du av att älska dig själv till fullo.

Till alla singel-ladies (and guys) out there: Grattis, halva befolkningen är också singel så sluta klaga, krama om era föräldrar och gör något ni gillar. Tack på förhand, mvh Matilda.

Likes

Comments

Idag har varit en helt okej dag. Jag har haft en och en halv timmes skola idag vilket endast innefattade ett juridikprov som faktiskt gick bra! Jag började 20 i 12 så det blev en rejäl sovmorgon vilket verkligen behövdes.

Efter skolan lyckades jag äntligen ta mig till mitt älskade gym som jag inte besökt sedan i lördags, och ja tre dagar känns väldigt länge... :P Väl där så körde jag ett cardio-pass så svetten rann och kroppen blev trött, det är en sådan skön känsla! Jag vet att det där låter riktigt sjukt men men.

Efteråt satt jag på Espresso House och skrev på min naturkunskaps-uppgift. Ironiskt nog skriver jag om just hälsan och kroppen så det ska nog gå bra. Jag jobbar verkligen som bäst när det är lite mummel och bånk runt om mig. Likt min mamma så blir jag verkligen deprimerad (som hon uttrycker det) av att sitta helt själv i ett tyst rum. Däremot så klarar jag verkligen inte av att lyssna på musik och plugga samtidigt. Förmodligen för att jag inte kan låta bli att sjunga med haha! Sådan tur nog så är det inga prov den närmaste veckan, som jag vet om i alla fall, så nu kan jag förhoppningsvis ta det lite lugnt. Jag är nog inte den enda tonåringen som lider av stress gällande skolan. Värre är det ju att när jag är stressad så lägger jag mig ner och strejkar hellre än att få saker gjort. Jaja, that's me.

Hur som helst så är det onsdag och halva veckan är gjort. Imorgon har jag den tuffaste dagen på hela veckan men sedan, då jäklar är det fredag!!

Kämpa vidare alla små fighters där ute!


Bjussar på en bild av den grymt goda frukosten jag gjorde härom dagen!

Likes

Comments

Hej och välkomna!

Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad jag kommer att skriva om här. Jag har bara suktat efter en plats att få skriva. Skriva vad jag vill (nästan) och ha någonstans att dela med mig av mina tankar. Kanske blir inläggen regelbundna, kanske kommer de i vågor, vem vet.

Jag har alltid haft lätt för att uttrycka mig i skriftlig form. Orden kommer på ett sådant genomtänk sätt och man kan fundera, radera och sedan skriva om.

Idag finns det så många faktorer i både media och samhället att det är omöjligt att hänga med och få en riktig sanning på saker och ting. För mig är det viktigt att alltid behålla det realistiska tankesätt som alla måste ha. Intryck från Instagram, expressen och andra bloggar flödar ständigt in från alla håll. Åsikter och versioner sprids som en löpeld och ibland känns det som att jag famlar i mörkret. Jag vet knappt vad jag ska tycka eller tänka. Vad som är rätt eller vad som är fel.

Men mitt i allt så måste jag stanna upp och tänka efter. På vad jag själv tycker. Det är nog det jag kommer att göra här, till en viss del. Jag kommer att vara ytterligare en faktor i samhället som ger intryck. Mest för att jag inte tycker att någon fyller upp mina ord. När jag läser på nätet vill jag bara komplettera och lägga till saker och det gör mig så frustrerad. Jag tycker helt enkelt att jag fattas. Jag kommer att använda detta som mitt utkast. Ibland består det kanske av tankar och känslor, andra gånger om vardagen och intressen,

Självklart kommer detta inte vara någon debattsida men jag vill bara känna att jag har möjligheten att säga vad jag tycker. Vi får helt enkelt se vad som händer :)


Likes

Comments