"Never stop believing that fighting about what's right isn't worth it..........never doubt that you are valuable and powerful and deserving of every chance and opportunity in the world to pursue and achieve your own dreams..........our best days are still ahead of us." - Hillary Clinton

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tankar

Jag har bott i Helsingfors de senaste åren, men inte trivts så där hemskt bra. Förstå mig rätt, jag gillar Helsingfors och är glad över att ha fått möjligheten att bo där. Men jag är ju inte en storstads-tjej. Jag älskar att om somrarna kunna gå ut och bara stå på gården och andas in frisk luft som det första jag gör på morgonen. Att gå ut i pyjamas, plocka en handfull blåbär, försiktigt hälla dem i ett glas mjölk och sörpla i sig.

Charmen med Helsingfors är att det finns saker att göra så nära, men efter en tid gör man ju inte så mycket extra, utan bara trivs med tanken på att det helt enkelt finns saker att göra inom ett kort avstånd. Så vad är då, efter en tid, skillnaden mellan Helsingfors och en mindre stad? Ja, i en mindre stad är du närmare naturen. Att ha fysiska saker att göra, som i Helsingfors, är inte något just jag behöver. Jag behöver naturen och en stressfri miljö.

Småstäder är inte tråkiga i min mening. De är väl vad man gör dem till.

"The places I love the most is the places where nothing really happens. Far away from all buildings, streetlights, markets and people. Places where it is so silent you can hear the wind and the silence itself. Places so far away from traffic and air pollution so that you can smell the leaves, the earth and the rain. Places where the landscape is created only by nature itself. Places where I feel surrounded by life. Because to me, places like this is where it all happens" - Jonna Jinton

Likes

Comments

Hej! Jag är en helt vanlig tjej, född och uppvuxen i södra Finland, med mål och drömmar som alla andra och som nu beslutat sig för att börja blogga. Jag är 22 år, men känner mig mycket äldre, och med det menar jag att jag inte anser mig ha den stereotypiska mentaliteten av en lite vilsen 22 åring.

För tillfället studerar jag mina sista månader till sjukskötare och min storasyster blev färdig med samma utbildning i våras. På en tidigare gemensam arbetsplats fick vi ofta höra av den övriga personalen att vi är "unga flickor med gammal själ", och det är nog det jag menar med att jag känner mig som ett undantag av den stereotypiska unga mentaliteten.

Förut har jag resebloggat, men inte något mer än så. Varför jag beslöt mig för att börja blogga är väl helt enkelt för att ha någonstans att skriva av mig på och för att jag upplever att jag lättare kan uttrycka mig skriftligt än muntligt. Jag gillar också att skriva texter och drömmer om att en dag eventuellt skriva en bok.

Jag gillar att vandra i naturen och lugnet det ger, jag föredrar djupa relationer och diskussioner framom ytligt snack och jag anser att en positiv attityd till allting i livet är det bästa sättet att leva på.

Välkommen med om det känns intressant! :--)


Likes

Comments