View tracker

Träning, hälsa,

Hejsan!
Idag startade jag dagen på ett bra sätt med spinning på morgonen. Var faktiskt jättetrött när jag vaknade strax efter åtta (som är sent för mig haha), men jag kanske somnade runt ett så fick väl inte riktigt tillräckligt mycket sömn. Det var det iallafall värt, filmen var jättebra igår! Så mysigt med en Harry Potter spinoff, jag som har varit ledsen för att det inte kommer några mer filmer.

I vilket fall så blev jag lite piggare av att gå till gymmet i den kalla vinterluften (älskar att det är snö istället för någon slags kall, blöt onödig mittemellan vinterhöst) och köra ett spinningpass. Går ju inte på pass speciellt ofta men idag var det kul, de pass som jag egentligen tycker är roliga är nog box och spinning. Det som är bra med spinning är ju att man kan anpassa det väldigt mycket till sin egen förmåga även om det är ett lett pass. Till exempel så hade instruktören idag väldigt mycket partier där man skulle sitta ner och trampa väldigt tungt, vilket jag inte känner passar mig. Jag är mer för att köra mig trött på snabbt tempo i kortare rusher, relativt snabbt en längre period eller stående "backe" där man ökar lite hela tiden. Så i de partier där man skulle köra extremt tung belastning med lågt tempo körde jag istället lite snabbare och lättare, men ändå så att det blev lika jobbigt. Jag tror inte riktigt att det är bra för till exempel knän att sitta och köra supertungt och sakta så man knappt får runt tramporna, men det är ju upp till var och en vad man känner passar. Det är iallafall viktigt att göra det som känns bra!

I eftermiddag blir det ganska lugnt, ska fixa lite i lägenheten och kolla skidor, förhoppningsvis plugga med. Lite senare åker jag nog med mamma hem till henne.

Ha en bra dag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Hej!
Nu är jag, Ronja och Emelie på plats i Linköping för att äntligen (efter många omplaneringar) se den nya Harry Potter filmen! Ska bli så kul, Harry Potter freak som jag är haha. Innan åt vi lite god mat och tog lite bilder bredvid en stor ljusboll. Som inte blev världens finaste. Men men! Ser iallafall fram emot en stund i biosalongen, brukar kunna va tråkigt ibland men gäller inte med Harry Potter😉.
Imorrn blir nog en skön dag, bokat spinning på morgonen som förhoppningsvis blir rolig och sedan är det skidor på tv! Ha en bra kväll🌠

Likes

Comments

View tracker

Träning, hälsa,

Hej!
Igår blev det till slut ett simpass istället för att gymma, det var väldigt skönt faktiskt! Inte så mycket folk så jag blev inte sådär irriterad som jag kan bli när det är hundra personer som simmar på samma gång och nästan gör att man dränks. Behövde lite lugn och ro för huvudet igår, var lite ledsen för att det inte riktigt känns bra att springa så behövde tänka lite själv. Nu känns det iallafall bättre, bara att acceptera så att ingen skada blir värre!

Idag har jag iallafall haft en kort skoldag som avslutades med prov, innan jag drog till gymmet. Var egentligen ganska trött men hade mycket energi på något sätt och fick till ett bra pass på cykeln med lite intervaller. Blev riktigt trött och det var väldigt skönt, gillar känslan när man verkligen inte orkar mer! Bra sätt att ta ut diverse irritationer på också😉.

Ikväll ska jag iväg till Actic igen, ska nämligen börja jobba där snart! Har varit där en gång och fått en liten inblick i jobbet och idag ska jag vara med och stänga igen. Känns iallafall kul, om man nu ska jobba är det såklart kul att jobba på ett ställe man brukar besöka och som har med ens egna intressen att göra. Är ju bara lite segt så länge man är den där jobbiga frågvisa som inte kan allt själv men det är väl bara att acceptera😂. Hoppas det blir bra iallafall!

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Okej, nu har jag bestämt en sak...eller försöker bestämma iallafall! Jag ska inte springa fram tills jullovet, nu är det allvar. Har ju haft lite små-ont på vissa ställen samtidigt som jag varit trött en längre tid, så har tänkt flera gånger att jag måste ta en paus men inte riktigt gjort det. Men idag när jag skulle springa började jag få känningar under knät, vilket fick mig att verkligen tänka att jag ska skippa löpningen ett par veckor. Jag har inte känt något i knän på väldigt länge så det känns som ett litet tecken på att det är dags att avstå från att springa ett tag...tråkigt! Men jag vet att det är det bästa, hade någon annan haft samma problem som jag hade jag såklart gett personen rådet att skippa den träningen som gav upphov till smärta ett tag, men det är svårt att säga samma när det kommer till en själv. Jag vet iallafall att det bara kommer bli värre om jag fortsätter springa med lite ont på vissa ställen, bättre att hålla sig ifrån det helt ett tag. Synd att det inte finns några skidspår! Hade ju varit jättebra läge om det kom lite snö nu för mina stackars ben.

Nu har jag precis varit och försökt springa i fålehagen innan jag bestämde mig för detta, innan det var jag i skolan och skjutsade macke till tåget. Blir nog en sväng till gymmet nu istället.🙌🏼

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Hej!
Dagen i skolan blev idag lång på grund av fix med våra flugor, som för övrigt mår sämst, även de friska. När jag slutade var det nästan påväg att bli mörkt, man blir så trött av det! Jag skulle iallafall åka hem för att umgås med min kära men ofta icke-hemma pojkvän, så fick bli lite lätt träning med basic stabiliserande styrkeövningar här hemma idag. Skönt att göra det idag! Tänkte redan från början träna ett lätt pass eftersom att jag sprang lite längre än vad jag kunnat göra sista tiden igår. Trots att jag kände mig pigg igår så vet jag ju att man lätt blir lite ivrig när det känns bra typ en gång. Så dagens träning var lagom och bra, lite lagom trött men troligtvis ganska pigg imorgon!

Ikväll ska jag väl umgås med Macke och försöka få lite plugg gjort. Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Tankar

För tre dagar sedan såg slutet av november och nästan hela december ut såhär för mig:
• Fysikprov 3 h, 2 kapitel
•Kemikursprov 4 h
•Matte 4-kursprov 4h
• Prov i bokanalys
•Biologiprov, 2 kapitel
•Förbereda information och frågor till engelskadiskussion
• Läsa ut en engelskabok, skriva en ordlista och en uppsats på 450-900 ord om den.
•Skriva om min förra engelskauppsats och rätta de misstag som finns.

Nu kan jag visserligen checka av två punkter på listan, fysikprovet och att skriva om engelskauppsatsen. Men istället för att bara läsa igenom den här listan lite snabbt som jag själv skulle göra om jag läste det här inlägget, titta noga. Läs och tänk över vad varje av dessa punkter som jag och de andra i min klass har framför oss och som ska vara gjorda inom mindre än en månad. Vad de innebär, i tid, studerande och stress. Tänk över vad det innebär när man samtidigt kanske jobbar lite, umgås med människor, sköter saker hemma, tränar eller andra saker som de flesta faktiskt måste göra för att må bra.

Jag förstår att vissa kurser slutar samtidigt och att det kommer många prov på samma gång. Jag förstår att lärarna inte alltid kan göra något åt upplägget, betygssystemet eller andra saker som måste göras. Men jag ber alla lärare att förstå att deras ämne kanske inte alltid kan prioriteras. När det gäller alla dessa prov och uppgifter som jag har listat ovan så poängterar läraren hur viktigt det är att vi lägger tid på uppgiften, kanske tillochmed mer än vi behöver för att bli bra på ämnet. "Jag vet att ni har mycket nu" får man ofta höra men förstår ni verkligen vad ni själva säger då eller säger ni det bara på ren rutin? Är det nödvändigt att lägga in en inlämningsuppgift eller annat som inte är helt betygsavgörande när man vet att klassen har flera jättestora prov som verkligen avgör betyget och kräver mycket tid? Det är ni jag blir så galet irriterad på, ni som slänger in uppgifter och arbeten så fort det är en liten lugn stund i planeringen som om vi behöver mer att göra. Vi har tillräckligt att göra! Ni lärare som tror att man prioriterar era mindre prov när man har större och viktigare prov, sluta bli "besvikna" och berätta att man måste plugga mer för att nå ett bättre resultat.

Vissa lärare är superbra och förstående och förstår att man inte prioriterar deras mindre uppgifter när man har saker som betyder mer. De förstår också att man kan få ett sämre betyg i sådana tider som man sedan jobbar uppåt när det är mindre att göra. Men vissa fattar verkligen inte, de kan inte i sin värld föreställa sig att deras prov inte är det viktigaste i världen. Det är sådana lärare som jag bara inte orkar med. Hur mycket tror ni vi klarar? Vi är bara människor.

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Hej!
Idag har varit en skön dag hemma. Vaknade väldigt trött hos Macke, åt frukost och mystittade lite på skidor. Hann se damernas lopp där Marit Björgen imponerande nog vann efter att ha fött barn i slutet av förra säsongen, medan Charlotte Kalla kom bland de sista. Tråkigt att se, hon har ju tydligen precis varit sjuk men jag förstår inte riktigt varför hon inte klev av om hon nu kände sig sjuk. Men hon kanske ville åka runt, eller så kände hon sig bara trött i kroppen efter sjukdomen men tänkte inte att hon skulle bryta för det. Man ska väl inte spekulera i hur hon tänker men förra säsongen fick jag iallafall känslan av att hon kände sig väldigt pressad och inte mådde så bra psykiskt, vilket såklart ger utslag fysiskt. Men förra vintern tyckte jag att hon svarade lite väl drygt i intervjuer när det gått dåligt, såklart man får vara besviken men på den nivån som hon är får man ju försöka svara på ett normalt sätt när man får vanliga frågor.

Jag var iallafall ute och sprang efter det och det kändes mycket bättre än på länge måste jag säga! Sprang 17-18 kilometer vilket skulle känts otänkbart för några veckor sedan, andfåddheten var även bättre än senaste tiden och var piggare i kroppen. Hade äntligen den där känslan igen jag brukar få när jag springer, när det är det roligaste jag vet och det var väldigt kul. Har ju varit mest fokus på att jag har haft svårt och andas och varit trött på majoriteten av alla pass sista tiden så det var väldigt kul att äntligen känna sig som vanligt. Hoppas det håller i sig nu, men ska inte bli för ivrig!
Ha en bra kväll!

Btw, den lilla filuren på bilden längst ner är min bror, så ni vet

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Nu är allt klart och vi är påväg hem! Macke var jätteduktig och kom tvåa, var ca 90 startande i hans klass tror jag. Så det var ju verkligen bra! Superkul att kolla men nervöst haha, speciellt när det är sprint som idag. Man kan aldrig känna sig lugn när man kollar utan saker kan väldigt lätt hända under heaten när det blir trångt, fall och stavbrott och sånt. Tävlingen börjar med en prolog där de 30 bästa går vidare, fortsätter med kvartsfinal, semifinal och slutligen final. Det är alltså några steg att ta sig förbi för att komma hela vägen fram och händer någon liten incident tidigt så är det liksom stopp. Det gör ju det hela spännande och kul men ändå lite nervöst att kolla på!

Nu blir det väl en lång bilresa hem, men bättre det än att åka på dagen som igår. Just nu hade man kanske varit inomhus i vilket fall!
Hoppas ni har haft en bra dag!❄️🏙

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Hej!
Igår blev det att göra fysikprovet innan jag åkte bil till Idre i ca sex timmar, så himla jobbigt att sitta still sådär länge tycker jag! Men allt gick iallafall bra och för tillfället har Macke just kört prologen i sprinten. Han gick vidare därifrån så vi chillar lite och väntar på att det ska bli dags för kvartsfinal. Kul att kolla! Blir väldigt sugen på att åka skidor när jag ser alla dock, lite sorgligt att det inte är någon snö hemma. Om det nu ska vara kallt överhuvudtaget så kan det likagärna vara snö tycker jag. Sedan tycker jag ju fortfarande att det är väldigt roligt att åka skidor, så hoppas vi får mer snö hemma snart!

Det blev en kort uppdatering, så får vi hoppas att det går bra i fortsättningen!
Ha en bra dag!

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Hej!
Idag ringde alarmet kl 5 på morgonen, eftersom att jag lite spontant sådär kom på att jag skulle springa på morgonen idag innan provet. Sagt och gjort, vaknade relativt pigg och stack ut och sprang kvart över fem. Så skönt alltså tyckte jag! Att klockan är kvart över sex nu och jag sitter här och stretchar när de flesta andra inte ens gått upp haha. Ska ju ha fysikprov nu på morgonen och sedan åka bil till Idre så jag kände att det skulle vara väldigt skönt att ha gjort något innan!

Kände mig inte superpigg jämfört med en vanlig dag, men om man tänker på hur mycket klockan var och att jag sprang direkt när jag vaknade så var jag nog väldigt pigg faktiskt. Sprang inte långt dock, typ 7-8 km men det var väldigt skönt att springa innan allt annat hade vaknat, eller vad man ska säga. Så himla lugnt och skönt och man bara springer där och har det bra. Måste ju vara så att jag håller på att bli piggare från blodbristjäveln när jag kan komma upp och springa såhär tidigt på morgonen ändå.

Nu ska jag snart duscha och äta frukost, innan jag gör prov och åker till Idre.
Ha en bra dag!

Likes

Comments