View tracker

Träning, hälsa,

Hejsan!
Jag har verkligen börjat gilla att springa på kvällen när det är mörkt! Förut tyckte jag inte det var min grej, men nu har det ändrats. Det är så avslappnande på något sätt, allt bara flyter på och man tänker inte riktigt på vart man springer, om man springer uppför en lång backe eller på en raksträcka. Man bara är där i sin egen värld med musik😍. Att jag inte gillade det förut kan ju ha berott på att jag var extremt mörkrädd som liten och sprang som en galning för att komma hem så fort det blev mörkt🙄😂. Men nu är jag lite äldre och modigare och har börjat uppskatta mörkret, dock sprang jag ju vid elljus nu😜.

Det blev iallafall ett lite kortare pass på ca 10 km i fålehagen, plus lite löpteknik. Tänkte springa väldigt lugnt då jag var trött efter att ha varit igång hela dagen igår. Blev dock inte så då idag var en sån dag det var väldigt kul att springa vilket gjorde att jag hade ett ganska högt tempo från början utan att tänka på det. Sedan sprang jag förbi en kille som sprang saktare än mig i en backe utan att reflektera över det vilket ledde till att han ökade farten och då kände jag att jag inte kunde svika min stolthet så var tvungen att springa fortare hela vägen😂. Det var lite kul dock, jag mötte honom och tyckte att han sprang ganska lätt och snabbt, tänkte att han sprang snabbare än mig. Sedan märkte jag att jag kom närmare och närmare efterhand fast jag tyckte det gick ganska sakta för mig, kul när det är så! Värre när det är tvärtom☺️.

Aja nu har jag babblat väldigt mycket här men så får det va. Skön dag iallafall med en halvjobbig sak avbockad i skolan! Vi skulle vara olika länder och ha ett jätteformellt klimatmöte, jag var EU och var inte superinsatt men det gick väl bra! Imorrn blir det sovmorgon😍.

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Hejsan!
Idag känns det som att jag har hunnit med ganska mycket fast klockan "bara" är halv fyra. Slutade skolan tidigt men satt kvar och skrev på en (extremt tråkig) uppgift om språkhistoria. Jag tror faktiskt att språkhistoria kan vara det tråkigaste som man någonsin läst i skolan. Till och med lärarna tycker det är tråkigt och det säger ju en del eftersom att de brukar va ganska entusiatiska över sitt eget ämne!🙄
Något som är roligare är att jag har hämtat mina skor jag ska ha på balen i Motala idag, passar perfa till min klänning, är fina och bekväma😻.

Efter skolan har jag iallafall vart och tränat på Actic, blev 4x4 minuter intervaller på löpbandet. Gillar inte riktigt löpbandet eftersom att när man blir trött och lite stapplig känns det som man ska ramla av😅. Men funkade bra idag då jag inte hinner åka iväg någonstans!
Snart ska jag tillbaka till Actic för att jobba 16:30-20:30, fullt upp men det är kul!
Vad har ni gjort idag?🙌🏼

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Hejsan!
Idag har det småregnat lite, men trots det grå, tråkiga vädret har det blivit en bra dag. Jag vaknade ganska tidigt och var ute och sprang en kort sväng på ca 6 km på morgonen. Var väldigt trött innan men blev piggare efter det! Hann även med en hundpromenad och att kolla lite på damernas stafett innan jag och mamma åkte till Zinkgruvan och åkte lite skidor.

Trots att det som sagt regnade lite så gick det bra, bra spår! Tänkte att det skulle vara sådär kul att åka i det här vädret men det var faktiskt väldigt roligt! Kommer ju alltid på hur kul jag fortfarande tycker det är att åka skidor det (ganska få) gånger det finns lite snö här hemma. Vi åkte iallafall 1,10-1,15 h och nu är vi påväg hem!🌌❄️

Vad har ni gjort idag?

Likes

Comments

Träning, hälsa,

...löpning blev det idag! Det var jättefint skönt väder, kändes som vår ute😍. Nackdelen var att det var ganska halt på sina ställen men gick att springa med bra flyt ändå. Efter bara fysik i skolan var det skönt med en bra springrunda.

Är så glad nu för att det börjar kännas bättre. Var lite depp där ett tag när jag hade lite ont varvat med trötthet, kände mig aldrig på topp och var alltid något som störde. Dessa långa löppass som idag betyder så mycket för mig och hur jag mår, jag blir väldigt ledsen när jag inte kan genomföra dem utan att något står i vägen. Efter att jag har haft ont i benhinnorna har mina vader ofta känts väldigt stela och trötta också, har liksom inte haft nåt bra flyt. Men sista tiden har det börjat släppa och är så glad när en löptur som denna känns helt perfekt! Allt känns som att det bara blir bättre och bättre nu, ljusare och kortare dagar i skolan. Inte mycket att klaga på!

Vad har ni gjort idag?

Likes

Comments

Vardag, Träning, hälsa,

Fick idén om att skriva om detta ämne av dels en diskussion med en kompis, men även bloggen @annikaronnberg som skrev om meditation/avslappning på sin blogg (tack för idén).

Sömnproblem är ju något som väldigt många lider av någon gång, men bara för att det är ett vanligt problem behöver det inte betyda att det inte är fruktansvärt jobbigt. Grunden till sömnproblem ligger ju för det allra mesta i stress och ångest. Jag känner själv att om jag är helt nöjd och glad somnar jag ganska lätt, medan om det är något som stör mig kan jag ligga vaken länge.

Jag har faktiskt väldigt stor erfarenhet av sömnproblem själv. Det började när jag var cirka tio och höll på konstant i ett till två år för att sedan komma tillbaka i perioder. Men jag minns den där känslan, en ren panikkänsla av att verkligen inte kunna sova. Det blev värre och värre och jag hade ångest timmar innan jag skulle gå och lägga mig. Tioåriga jag visste att direkt när jag la mig i sängen skulle hjärtat hamra galet i bröstet, paniken skulle komma och tankarna skulle snurra runt. För vuxna i omgivningen var det kanske inte ett världsproblem med en tioåring som var vaken till 11-12 på nätterna, men för mig var de där få timmarna mellan att gå och lägga sig och somna så oändligt långa.

Vad jag inte förstod var att jag egentligen mådde psykisk dåligt redan då, hur lätt är det att förstå när man är tio år? Nu känner jag igen den där känslan av panikångest och är bättre på att hantera den, men gör man inte det är det fruktansvärt. Under den tid det var som värst kunde jag kanske somna bra en natt i veckan, resten var en ren fobi för att gå och lägga sig och veta att man inte skulle kunna somna, man tänker inte längre än så som barn. Därför har jag varit tvungen att hitta mina egna strategier till att kunna somna:

Grundregeln att vara trött. Jag kan inte sova om jag inte varit aktiv, tränat, rört på mig och gjort saker på dagen. Vi är gjorda för att röra oss på något sätt, gör jag inte det (vilket sällan händer) kryper det galet i benen när jag ska sova.

Ta reda på grunden till ångesten. Väldigt ofta låter man alla paniktankar ta över och tillslut finns inte längre logiska tankar och problem i huvudet. Ta ett djupt andetag och sök igenom tankarna för att se vart skon klämmer. Det märker man ofta bara man tänker på det. Om det går att göra något åt det så gör det! Det kan vara att förbereda något tills nästa dag, skriva något viktigt till en person, eller helt enkelt bara att inse ett problem.

Avslappning. Jag fick lära mig att låta hela kroppen slappna av ordentligt, och nu kan jag slappna av så mycket i kroppen att jag är vaken i huvudet medans jag inte har någon känsel alls i kroppen, den sover. Börja med att hålla händerna på magen och se till att du andas med den. Börja sedan spänna en kroppsdel i taget, hårt, och slappna av, två gånger på varje. Tänk dig att du sjunker längre och längre ner varje gång du slappnar av.

Skriv av dig! Funkar alltid för mig, det finns en anledning att jag har en blogg, inte bara för uppmärksamhet😉.

Ring någon som är vaken. Jag kan känna mig så himla ensam ibland om jag inte kan sova. Att ringa någon och känna att man inte är ensam och att allt är som vanligt ger trygghet, det är just trygghet vi behöver för att kunna sova.

Sov gott inatt!

Likes

Comments

View tracker

Träning, hälsa,

Hejsan!
Såhär fin var himlen när jag gick hem från jobbet idag! Jobbade en timma bara nu i eftermiddag, det är skönt att ha sånna korta pass ibland på vardagarna. Man kommer ju in i det mera om man jobbar oftare!

Idag blir det nog ingen träning, är lite matt och känner att idag är en dag jag helst vill ta det lugnt av olika skäl. Är dels trött i kroppen, cyklade intervaller på gymmet igår och vart tröttare än vad jag märkte just då, kunde knappt gå upp för trappen på kvällen😂. Sen har det hänt ett par saker jag har tänkt mycket på och velat reda ut så känner mig lite matt i huvudet, vill koppla av. Det är faktiskt skönt att inte ha abstinens efter att röra på sig ibland, som jag alltid har annars! Ibland är det bara huvudet som verkligen behöver träna fast man egentligen är trött🙄.

Hoppas ni haft en bra dag!

Likes

Comments

Tankar, Träning, hälsa,

Alltså herregud, jag blir chockad när jag läser allt som står på sociala medier efter att en ryttare, Peder Fredricson vann jerringpriset på idrottsgalan. Kan man inte tänka efter lite? Måste man låta varje litet ord man vill säga hoppa ut genom fingrarna, ned på tangentbordet och låta det resultera i en elak kommentar på Facebook? Har inte människor mer självdiciplin än så?

Att skriva de saker jag läst är direkt elakt. Visst, enligt mig har kanske Sarah Sjöström gjort större prestationer och borde kanske vunnit priset. Men samtidigt är jag inte insatt i ridsport, jag har ingen aning vad som krävs och har man inte det så tycker jag inte man har rätt att skriva en elak kommentar. Vad har du för rätt att förstöra vinnarens glädje bara för att du anser att en idrottare är bättre än en annan? Är du expert på alla kandidaters idrotter kanske? Om inte borde du hålla käften eller skriva något lite mer sofistikerat. En kommentar jag läste löd något som: "nu har ridsportsfolket gått ihop sig och röstat" som om det var fusk. Jag är trött på att läsa sådana här saker, det är exakt samma sak som när folk på Facebook skrev att Stina Nilsson förtjänade att vinna tour de ski och att det är "orättvist" att allt avgörs efter sista backen. Det är backen som är grejen med tour de ski, på samma sätt som grejen med detta pris är att folket ska rösta på den de tycker har presterat bäst. Har du själv röstat på den kandidat du gillar mest eller sitter du bara och klagar nu i efterhand?

Av äldre människor får man ofta höra att det är vi yngre som skapar näthat, att man som ung inte ska lägga ut bilder på eller skriva vissa saker, att man ska begränsa sig och höra till normen. Är ni (av profilbilder att döma äldre än mig som ofta skriver kommentarerna detta inlägg handlar om) på något sätt berättigade att sitta och hata på en stackars ryttare som vunnit Jerringpriset för att ni tycker att han inte förtjänar det? Tror ni det är kul för honom att gå och lägga sig och vara jättelycklig för att sedan vakna till att hela internet hatar honom? Är du en sådan person som klagar på yngre människor för att de lägger ut för mycket bilder på sig själva, posar och har för mycket smink samtidigt som du själv sitter och näthatar på jerringprisdeltagare? Då är det här inlägget riktat till dig😘.

Tillägg: Jag påstår inte att alla som skriver elaka kommentarer är äldre än mig eller att alla som är äldre än mig skriver elaka kommentarer, men det är folk i kanske 40-års åldern som jag sett kommentera mest och som också klagar mest på hur yngre människor framställer sig själva på nätet. Vill bara uppmärksamma all dubbelmoral här i samhället😉

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Hejsan!
Haha alltså, jag ligger i min säng och är heeelt slut. Vet inte vart jag ska ta vägen är så galet trött, fast det är ganska skönt. Har inget speciellt kvar att göra idag ändå!
Anledningen till min trötta kropp och hjärna är nog prov + träning. Vaknade inte pigg imorse kan jag säga och det tog emot lite att gå upp, kanske beror på att jag tog helg en dag extra? Klockan åtta kom ett biologi-kursprov och körde över mig innan jag ens hunnit vakna. Det kändes ganska bra ändå, var inte helt säker på allt men det som är bra med biologi är att man ofta kan tänka ut själv hur det kommer bli, det är lite logiskt. Sedan ska man ju kunna sjutusen namn på signalsubstanser och enzymer och allt vad det är men det tror jag jag kunde. Efter det var jag iallafall trött men nöjd, eftersom att jag nu både är av med matte, kemi och biologi i skolan! Chill schema here I come!

Var hemma och fixade lite lunch och begav mig sedan till fålehagen för att springa. Det blev 1,5 h och kändes egentligen väldigt piggt i kroppen, men mitt huvud hängde inte riktigt med😂. Vet inte vad som är värst, det eller tvärtom? Bäst om man är pigg på båda sätt iallafall. Idag kunde jag seriöst springa där och ba "fan vad trött jag är" sen så kom jag på att jag inte alls var trött i kroppen utan bara hade ögon som ville stängas och en hjärna som ville sova. Det var ändå kul och skönt, men idag kan jag faktiskt inte säga att jag är piggare i huvudet efter träning än innan som jag brukar😅✌🏻. De där jävla kursprovet tar på krafterna!

Vad ska ni göra idag?🤗

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Hejsan!
Idag tog jag tåget hem, tyckte faktiskt det var rimligt att stanna en dag till när jag bara hade två lektioner idag och vi inte ska ses på två veckor. Så större delen av dagen (8-14 typ) har väl spenderats på tåg eller tågstationer. Men det har varit en helt ok dag ändå, har hunnit med lite plugg på tåget så det är ju alltid något! Men vad annars ska man göra förutom att lyssna på musik och kolla ut genom fönstret?🌲🏞

När jag kom hem gick jag iallafall till gymmet det första jag gjorde, var väldigt skönt att träna efter den här sega tågdagen och blev mycket piggare. Hade lite ont i halsen igår men kände ingenting när jag tränade idag så det är väl bra! Ibland känns det nästan som att jag känner mig sjuk när jag inte kan träna på ett par dagar, är så van vid det och mår så bra av det psykiskt och fysiskt så känner mig ofta lite konstig om jag som nu inte tränar på två dagar. Så blir det ibland och det är väl skönt att veta att man mår så bra av att träna antar jag🤗.
Nu ska jag iallafall snart tillbaka mot actic för jobb ett par timmar ikväll. Hoppas ni haft en bra dag!

Likes

Comments

Träning, hälsa,

Hejsan!
Som bekant åkte jag tåg till Torsby i fredags för att besöka en viss skidåkande mupp. Allt gick bra utan förseningar trots att det var fredag den trettonde! Igår skulle Macke egentligen tävlat men kände lite halsont, så han skippade det. Det var ganska många minus ute och eftersom att han är JVM-reserv inför JVM om ett par veckor så är det väl dumt att bli sjuk. Ifall någon annan skulle råka bli sjuk så att han får köra JVM alltså😉✌🏻.

Vi skulle egentligen sprungit en sväng tillsammans idag men han har fortfarande ont i halsen så vi skippar det. Känner egentligen att jag gärna hade velat det och har en del abstinens som jag brukar få, behöver springa och få ordning på mina tankar plus att jag alltid tycker att det är så roligt och gör allt annat kul. Men samtidigt behöver jag verkligen plugga biologi inför kursprovet på tisdag så det är kanske bra att vi inte har massa saker att göra idag.
Hoppas ni har en bra dag!

Likes

Comments