Hej, det var ett tag sen.

Senast jag skrev så hade vi just varit i Australien och sedan dess har jag haft mina sista föreläsningar i skolan, haft feber och läst på mina final exams. Förra veckan firade vi också Megan som fyllde 21 år, inte lika stort att fylla 21 i Singapore som i USA för henne men vi var ute och äta gott iallafall. På fredag kväll var vi och kollade på en outdoor movie under stjärnorna, det var tufft och kul. Lördag morgon började med en extremt god frukost, jag har även hunnit ligga vid poolen och "studerat".

Utöver det så har det varit massor med blandade känslor de senaste dagarna, främst att jag inte vill fara hem och lämna mina underbara roommates. Det känns orealistiskt att om en månad kommer alla vara hemma igen och jag vet inte när vi kommer att ses igen. Men jag ser också så mycket frammemot att träffa alla där hemma och krama om dom hårt efter de senaste incidenterna i London, St Petersburg, Syrien och Stockholm. Min facebook wall har den senaste veckan bestått av uppdateringar från vänner att dom är i säkerhet, i både St Petersburg och Stockholm. De som känner mig vet att mitt temperament och känslor är väldigt synliga och stora, jag är en enkel person att läsa av, så förra veckans händelser har gjort mig väldigt lessen och nedstämd. Oskyldiga människor dör på grund av enskilda människors vrede, vi har sett sådana händelserna allt för många gång under de senaste åren.

Kram, saknar er! <3


Mina kämppisar!!! <3 Dom får mej alltid att skratta <3 <3 <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Wow wow wow!

Så kan man beskriva helgen i Melbourne. Vi landade på fredag förmiddag och då blev vi upphämtade av Warren som är pappas bra kompis, fredag dag gick vi omkring i Melbourne city och köpte fankläder till söndagens F1 race. På kvällen mötte vi upp Anton, Warren och Milla vid Melbourne Cricket Ground för att kolla på en Aussie football d.v.s. en slags football som påminner om rugby men med snabbare tempo. Det är den största sporten i Australien och spelas endast där, Melbourne Cricket Ground är en stor stadium som rymmer 100 000 personer men på fredagens match var det "endast" 65 000 åskådare. Det var andra gången för mig som jag var där och kollade på en match och en lika stor feelis den här gången också. Vi hade tur som hade Warren med som kunde berätta lite regler för annars skulle man nog ha varit lite lost då det går så snabbt.

Följande dag, lördag, åkte vi igen in till Melbourne city vart vi sedan gick till The Royal Bothanical Garden som var väldigt fin och vädret var perfekt med sol. Efter ett tag så tappade vi bort oss till ett krigsminnesmärke för stupade män under första världskriget. Det var så fint och man fick en se en sån bra utsikt över hela Melbourne. På kvällen skulle vi gå ut en stund men vi hamnade på en suspekt nattklubb, men kul var det ändå.

Söndag och RACE DAY, det var den dagen som vi åkte ända till Australien för. Vi åkte ut till Albert Park till kl. 1 men racet började först 4 så vi gick runt, kände på atmosfären, drack öl, åt streetfood och blev livrädda då Australiensiska Air Force hade en show med sitt militärflygplan. Alltså helt galet hur högt ljud ett sånt plan har, man måste hålla för öronen för annars känns det som om öronen faller av. Då klockan slog 4 så började racet och stämningen var helt otroligt, bilarna åkte förbi i en sån fart att det var nästan omöjligt att följa med i racet utan en TV screen. De fem första bilarna kunde man ännu följa med då man kände igen färgen. Racet gick så snabbt och efter en lite mera än en timme kunde man konstatera vem som vann, roligt var att det iallafall var en finländare på podiumet: Valtteri Bottas på tredje plats.

Allt som allt, det var en super rolig helg och så snällt av Warren och Tash att vi fick bo hos dem. Ett som är klart är att det inte var mitt sista F1 race, kanske nästa race blir något i Europa. Nu är jag tillbaka till Singapore och har endast två föreläsningar kvar av mitt utbyte, sen är det en vecka "study week" och efter det final exams. S.J.U.K.T. hur snabbt det har gått men jag har ännu några helger i Singapore kvar samt en resa till Bali så än är det inte slut.

Puss och hej, leverpastej! <3

Batman avenue! hahah

Albert park, dom kör runt den här sjön.

Likes

Comments

Hej!!

Ber om ursäkt för min dåliga uppdatering men har haft fullt upp här. Som sagt var Laura här förra helgen och det var sååå kul att träffa henne, det kändes som man var hemma men ändå inte. Vädret var super bra och vi vandrade främst runt i Singapore och jag visade henne Gardens By the Bay, Bothanical Gardens, SMU, Dowtown, Little India etc. Jag fick även gjort vissa saker i Singapore som jag inte gjort tidigare vilket var super kul, typ Bothanical Gardens hade jag inte varit i tidigare och det var SÅ fint och harmoniskt. Man skulle ha kunna gå runt i timmar. En kväll åkte vi in till stan var de firade St. Patricks, den andra kvällen gick vi på I Light Marina Bay festivalen och åt god streetfood samt avslutade kvällen med en drink på Cel A Vie vid Marina Bay Sands hotellet. På söndag kväll åkte vi till Raffles Hotel för att smaka på en den ursprungliga Singapore sling drinken. Annars så hann vi prata massor med strunt och bara umgås <3 Kommer sakna henne till nästa gång jag ser henne, då är vi tillbaka i sommar Helsingfors!!

Jag har lite bråttom så jag visar bilder nu från helgen, om 10 minuter till flygfältet för att flyga till.... Melbourne för att kolla Formula 1. Där kommer jag att träffa på Anton, sjukt att åka till andra sidan världen och träffa sin bror, men det blir väl kul. Hejdå mina bloggläsare.

Likes

Comments

Heej på er alla mina läsare, hoppas allt är bra med er!

Efter snart 3 månader i Singapore så tänker jag i det här inlägget presentera en lista, för vem älskar inte listor, med saker som jag observerat här eller saker som är annorlunda jämfört med hemma.

- Singlsih

Jag som trodde det skulle vara enkelt att kommunicera med alla lokala här i Singapore eftersom deras officiella språk är Engelska men här pratar dom inte engelska utan dom pratar Singlish, en kombination av engelska och singaporeansk slang. Det är inte bara en kombination av konstiga ord utan även strukturen på meningarna som kan låta konstiga, t.ex. "You got kopi?" betyder "Do you serve/have coffee?", "There can sit" betyder "You can sit there". Istället för att säga "I can" eller "I can not" dom säger "Can" och "Cannot". Språket blir väldigt hackigt och så pratar dom så fort att ibland måste man säga ursäkta x antal gånger.

- Lah

För att fortsätta på spåret språk så måste jag nämna vad "Lah" är. Lah är ett ord som singaporeaner säger i slutet av meningar för att markera att meningen är slut. Du kan alltså höra det i nästan varje mening dom säger och i början så fatta jag ingenting vad Lah betyder men efter ett tag blir det en vanlig del av konversationen. T.ex. kan man säga "Can, Lah" som betyder "Jag kan".

- Mångfalden av människor

Jag har beskrivit det tidigare men den otroliga mångfalden det finns av människor här vilket är en stor kontrast jämfört med Finland. Majoriteten av befolkningen har ett kinesiskt ursprung, men det finns människor från hela världen: Asien, Europa, Australien etc. Vilket även medför en stor del olika kulturer, religioner och traditioner. Singapores officiella slogan är "Your Singapore" vilket är en perfekt beskrivning av staden, alla är välkomna, alla respekteras, alla har rätt till sin tro etc. Enligt mig är det en av de finaste sakerna med Singapore, att de värdesätter och uppmuntrar till mångfald, idag finns det många länder som kunde ta inspiration av Singapore.

- Normalfördelning "Bell curve" av vitsorden

Skolan här följer en normalfördelning av vitsorden vilket betyder en viss procent skall få ett vitsord osv. Detta betyder att det absoluta värdet av vitsordet inte är lika viktigt som det relativa värdet d.v.s. hur man presterar jämfört med de andra personerna i klassen. Det här är något helt nytt för mig eftersom vårt system i Hanken baserar sig endast på det absoluta vitsordet, om alla i klassen presterar bra och enligt föreläsarna förtjänar 100/100 i en kurs så ska alla få det. Jag tror att normalfördelningen leder till en ännu mera intensiv och tävlingsinriktad miljö, vilket man absolut märker i skolan här.

- Bilskatt

Eftersom Singapores yta är väldigt liten och staden är väldigt miljömedveten så har det lett till att det är sjukt dyrt att äga en bil i Singapore. På det sättet uppmuntrar staten användat av lokaltrafiken. För att kunna köpa en bil måste man först vinna en auktion av bilcertifikat som ger en lov att äga en bil i 10 år, sedan måste man vinna en auktion igen. Varenda månad lottar staten ut endast ett specifikt antal bilcertifikat och därmed kan priset stiga högt för ett certifikat. Sedan måste man betala en skatt på ca. 40 % vid import av bilar och en registrerings kostnad på 150 % av marknadsvärdet på bilen (!!). Plussa sen på skatt för vägar och uppehåll, skatt för utsläpp och försäkring så hamnar du på en väldigt saftig nota. Så dom som påpekar att bilskatten i Finland är hög har det inte så farligt jämfört med singaporeaner.

- Hawker centers

I nästan varje gatuhörn stöter man på så kallade hawker centers med massor med små olika restauranger som erbjuder traditionell asiatisk mat. Förrut fanns det små gatukök överallt på gatorna men sedan gick staten in och förbjöd det eftersom det var ohygieniskt. Nuförtiden får gaturestauranger endast fungera på utmärkta ställen och varje restaurang måste ha en lapp synligt framme som har olika bokstäver på sig. Bokstaven A betyder att den restaurangen har en utmärkt hygien och bra underhåll av verktyg, sedan går det neråt. Jag äter bara på ställen som har betyget A eller B. Klassikern som du kan få på vilket ställe som helst som även är känd som Singapores inofficiella maträtt är "Chicken and Rice" som är en väldigt simpel maträtt med kyckling och ris, det är lite komiskt ju.

- Hotet om böter

Ni har säkert hört rykten om Singapore att här får man inte spotta, tugga tuggummi etc... Och ja det stämmer, jag skulle inte rekommendera någon att äta tuggummi eller spotta på en öppen gata, eller för den delen gå över gatan då det är rött, eller dricka i metron, eller kasta skräp på marken.... Listan kan göras lång, alla dessa saker kan ge dej böter från 1000 till 5000 Singapore dollar. Än så länge har jag inte stött på någon polis eller vakt som gett mig böter men jag tvekar inte en sekund att de nog ger ut böter om de så anser det.

- Dricka i påse

En rolig sak som dom har här är Takeaway bags, alltså påsar med dricka (te, kaffe osv.) som de tar med sig. Det ser helt sjukt ut och jag förstår inte riktigt tanken bakom det, inte har jag testat det heller men det fungerar väl som ett substitut till take away muggar. Bilden nedan är en takeaway påse (från google).

- Bröd glass

En annan konstig sak de äter här är glass inuti en bröd bit. Det blir som någon slags glasstårta typ, smakade en gång och var inte helt förtjust men du kan se sådana glasstånd överallt i stan. Brödet som används är också fullt med färgämnen och ser ut som en regnbåge. Bilden nedan är ett exempel på en bröd glass (också från google)

- Mat och alkoholpriserna

Fastän jag är van med priserna i Finland så var jag nog lite förvånad då jag kom hit, här är det ännu dyrare. Alla mejeri produkter är så dyra, det beror säkert på att Singapore inte har något eget jordbruk utan de måste importera all mat. Också musli, bröd och frukter är dyrare här och då har jag inte ens nämnt alkoholpriserna. Skatten för alkohol här är också väldigt hög för staten ser det som en hälsorisk, t.e.x. kostar en helt vanlig vittvin flaska kring 25-30 singapore dollar som är mellan 16 och 20 euro, starkspriten är ännu dyrare. Så det är inte så konstigt att det inte blivit så mycket festande här, på onsdagar är det gratis för tjejer på baren så då går det att gå ut. Annars så dricker man inte så mycket här, vilket egentligen är skönt så förlorar man inte onödiga dagar till krabbis.


Okej, nu har jag suttit och skrivit det här inlägget i evigheter så nu orkar jag inte koncentrera mig mera (har druckit lite för mycket kaffe idag... hehe) Puss o hej leverpastej! <3

Likes

Comments

Tjeena bloggen!

Nu var det en vecka sedan jag skrev förra inlägget, försöker ju iallafall uppdatera bloggen en gång i veckan. Jaa, jag har också kommit fram till att jag aldrig skulle kunna jobba fulltid med en blogg så hatten av till alla som gör det för det krävs nog en och annan uppoffring för det. Okej, det var inte meningen att jag skulle berätta för er om mina icke-karriär mål just nu. Sen förra gången vi hördes så har jag hunnit med en del skola, två utekvällar, utforskning av Singapore och annat strunt. Förra onsdagen så gick 5/7 av lägenheten ut, det var super kul och på torsdagen gjorde jag inte så mycket annat än gick på en föreläsning. På kvällen skypeade jag med mina bästa bästa vänner, det är jännä hur mycket mer man börjar sakna dem då man får se dem och prata med dem. Det var jätte kul att uppdatera dom om mitt liv här, vi ses ju ändå snart igen <3.

På fredag så tog jag en sovmorgon (som alla andra dagar förra veckan...) sedan tog jag metron till Orchard Road för att köpa lite kläder som är acceptabla på ett kontor, tror inte mina shorts och t-skjortor jag lever i här passar in på ett kontor. Orchard Road är huvud shopping gatan här i Singapore och har bokstavligen alla butiker och över 20 stycken olika shoppingmalls, du hittar allt från creme de la creme lyxbutiker till alla internationella kedjor. Det är en must do i Singapore då man är här. Som tur hittade jag en fin kjol och kavajliknande sak, min outfit fick tummen upp av mina roomies, jeij! Senare på fredag eftermiddag så var det förra veckans höjdpunkt, vi gick och åt skandinavisk mat på restaurangen FIKA. Största delen av gänget tog Swedish Meatballs och ojoj vad dom köttbullarna var goda, det var så gott att få äta nötkött och potatis som man sällan får tag på här annars. Dock var inte köttbullarna lika som dina köttbullar Fammo men det är förstås omöjligt att göra godare köttbullar än va du gör. Så när jag kommer till Vasa i maj så sätter jag redan in en beställning för köttbullar och potatismos Fammo <3

Efter maten gick vi vidare till Haji Lane som förvandlas till en mysig bargata på kvällarna var dom spelar live musik och alla är glada och trevliga. Det stället rekommenderar jag väldigt mycket, tror jag skall ta med Laura dit då hon kommer om två veckor. Vi köpte en Bear Tower som vi delade på fyra personer, det är också en sak jag rekommenderar alla som vill fara på utbyte till Asien: bara att börja gilla öl, ibland är det enda som finns tillgängligt om du vill ha något alkoholhaltigt.

På lördag skulle jag, Anne och Megan gå på museum, Singapore Artscience Museum vid Marina Bay men olyckligtvis så var en utställning under omstrukturering och en annan var fullbokad för resten av dagen. Så istället gick vi runt i Marina Bay Mall, ett annat lyxställe i Singapore var man känner sig väldigt fattig. Vi såg på människor som försökte lära sig åka skridskor för att JA dom har en skridskobana inne i mallen, det var väldigt roligt att kolla på. Sen åkte vi till Little India som är mycket mera välkomnande för våra bankkonton och åt även en Indisk Lunch med Naan Bröd, så.otroligt.gott. På kvällen åkte vi tillbaka in till centrum för att kolla på I Light Marina Bay Lightshow som är en naturvänlig, hållbar ljusutställning runt hela Marina Bay. Vissa utställningar var speciella och vissa helt otroliga, min favorit var nog ändå The Singapore Merlion som stod helt i ljus. Ohh boy, sen gick vi till restaurangområdet var dom hade massor med olika streetfood platser, där åt jag en av de godaste efterrätterna någonsin i mitt liv: Hungarian Chimney Cake. Måste även ta Laura hit (Laura, snart måste vi ha minut för minut schema så vi skall hinna med allt). Vid 11 tiden åkte vi upp till nattklubben Skyline som var fullproppad med människor och bra musik. Efter några timmars yrande med massor med Singaporeaner som hade värsta show-offen vid deras bord så hamnade vi ännu en stund på Bang Bang nattklubben.

Söndag = netflix, sagt och gjort så gick jag och köpa en kaffe och kollade sen några avsnitt netflix. Har också skrivit en individual essay till en av mina kurser och besöka Holland Village i andra ändan av Singapore. Det var ett coolt ställe med massor med mysiga restauranger som hade väldigt lockande Happy Hour erbjudanden, absolut värt ett besök igen. Matkulturen i Singapore är helt underbar, här hittar du precis alla länders maträtter och om du gör en bra research så hittar du även ställen som har förmånliga priser. Nu är klockan 10 på kvällen här och snart skall jag kolla några netflix avsnitt igen. Imorgon skall jag plugga lite så jag inte är helt förvirrad resten av veckan.

Hejdå, om du ännu läser det här och orkat höra på mitt yrande så är du troligtvis en av mina närmaste vänner eller familj och då betyder det säkert att jag saknar dej, så hejdå igen, puss puss saknar dej! <3


Onsdags fest

Perfekt fredag: shopping, mat och drinkar. (Två sista bilderna från Google.com/hajilane eftersom jag glömde ta bilder)

Det här gjorde vi i istället för att gå på museum....

En selfie (igen), I Light Marina Bay, sista bilden är på mej och Tanner som är här och gör ett internship på BMW och en barndomsvän med Sam som jag delar rum med. Han är jätte trevlig och skall jobba på EY i Atlanta på sommaren så vi är framtida kollegor. I handen har vi den sjukt goda efterrätten.

Tog bara en bild vid Holland Village men som en true blogger (absolut) så måste jag ju visa exakt allt jag gör på dagarna.

Likes

Comments

HEJ BLOGGEN

Nu är jag tillbaka i Singapore eller rättare sagt så kom vi tillbaka på lördag kväll och har sedan dess pluggat till min midterm som jag har imorgon. Men just nu blev jag rastlös och uttråkad så bestämde mig att uppdatera bloggen med bilder från våra dagar i Vietnam. Det var några soliga och varma dagar i Vietnam med toppen sällskap, god mat och öl. Jag rekommenderar varmt södra Vietnam om man vill ha en riktigt beach loma, påminner lite om Phuket i Thailand men inte lika kommersiellt. Våra dagar såg likadana ut: vakna tidigt, frukost, beach, lunch, beach, middag, sova. Helt underbart, jag läste ut en bok som jag fått av Lotta och hann lyssna på x-antal podcast avsnitt. En kväll var vi ute och äta med några av Toms kaverin hemifrån. En annan kväll svimmade jag eftersom jag slog i min stortå och började blöda, det var lite läskigt men som tur han Tom och Emil få i mej före jag föll och slog mitt huvud. Jag vaknade av att Tom slår mej i ansiktet. OBS! För att klargöra så var jag helt nykter! Förutom den lilla incidenten så var vår mini semester helt 5/5.

Som sagt är jag nu igen i Singapore och nu kommer jag troligtvis stanna här i några veckor för att hinna göra alla saker jag vill få gjort i Singapore före jag far hem eftersom hälften av tiden har redan gått (WHAAT???). På skolfronten har jag denna vecka en midterm, en gruppresentation och så borde jag börja jobba med ett annat grupprojekt men de inte så värst tungt. Nu i veckan skall jag ta med Megan och Anne till en restaurang som heter FIKA var dom serverar skandinavisk mat (<3!), på helgen skall vi gå på museum och så börjar det en Light Festival nere vid Marina Bay som jag också gärna vill gå och kolla på.

HEJDÅ BLOGGEN!


En dag på stranden, tiger öl och färsk frukt! LIIIVET

En solnedgång och lite selfie time då jag väntade på killarna att bli klara för middag! FABULOUS

En dag åkte vi till en annan strand: Sao Beach som var super fin. Enda minuset var att det var mycket skräp i vattnet och på stranden, samma sak såg jag i Bali. Det är synd att det skall finnas så mycket plast och skräp i vattnet. Här är även en bild på mina ben (normalt?) samt en filosofisk bild på mej då jag blickar framåt i livet #everythingispossible.

Vem är juntti och vem är junttis kaveri? Jag röstade starkt på att jag är junttis kaveri med Tom och Emil höll inte med....

Likes

Comments

Tjena bloggen!

Sitter för tillfället på McDonalds vid flygfältet i Ho Chi Minh City (Vietnam) och väntar på vårt följande flyg till Phu Quoc i södra Vietnam som far imorgon på morgonen klockan 7, d.v.s. vi har några timmar att döda här. Därför tänkte jag att uppdatera er (ni enstaka som läser detta) om vår vistelse i Hong Kong. På lördag morgon anlände vi till Hong Kong och åkte direkt till vår Air Bnb lägenhet som låg mitt i centrala Kowloon på Nathan Road. Utifrån såg byggnaden ganska sliten ut men vår lägenhet var helt perfekt för två nätter eftersom vi inte tillbringade någon tid alls där förutom då vi sov. På lördag var vädret så pass bra att vi mest gick runt på Kowloon sidan, åt en glass, satt i solen och drack en öl. Efter några timmar i solen så bestämde vi oss att ta färjan över till Hong Kong island och därifrån hitta ett ställe att äta på. Vi hamnade på ett gott kinesiskt gatukök var vi definitivt stack ut i mängden i. Man märket tydligt skillnaden i Hong Kong att det är mera kinesiskt än Singapore och definitivt inte lika rent. Det är en annan stämning i Hong Kong eftersom det är mera folk på gatorna, mera bilar och högre hus.

På söndag var vi i full gång hela dagen, vi började förmiddagen med att äta en äkta kinesisk måltid: DIM SUM. Emil rekommenderade att vi skulle åka och testa på det så sagt och gjort så åkte vi över till Hong Kong island igen och åt en god och annorlunda brunch/lunch. Dim Sum är små kinesiska rätter som man ofta delar på så vi var tre personer och beställde in 10 stycken olika rätter: dumplings, risrullar och andra suspekta saker. Efter den goda lunchen så åkte vi upp till Victoria Peak varifrån man kan få en 360 graders utsikt av Hong Kong. Det var andra gången för mej som jag var där och det var lika tufft som förra gången. Väl uppe på toppen så tog vi X antal selfien och groupies. Vi hann även med lite shopping och sedan åt vi en supergod burgare som blivit renommerad i den senaste Mechelin guiden. Eftersom vi har som mål att besöka en rooftop bar i alla städer vi besöker så avslutade vi söndagen på Ozone bar vid Ritz Carlton hotel på Kowloon som är världens högsta skybar på över 400 meters höjd.

Idag på måndag så steg vi upp tidigt, checkade ut och gick sedan till ett frukost ställe som vi fått rekommenderat av några locals i Singapore. Det hette "Australian Dairy" men hela inredningen och maten var nog mera kinesisk än australiensisk men gott var det och super mycket folk. Vi besökte sedan "Ladies market" som är en marknad med främst kvinnliga försäljare, därav namnet. Totalt 3 timmar gick vi omkring där och killarna prutade som värsta experterna medan jag främst tittade på. Att pruta är inte min favorit grej om vi säger så. Vi hann även förbi några butiker före vi hoppade på tåget som tog oss till flygplatsen.

ÅK TILL HONG KONG! Det var tredje gången där för mej och aldrig har den staden gjort mej besviken. Det är en av världens coolaste städer. Om man är intresserad av andra kulturer, gillar god mat och storstäder -> Hong Kong ASAP!

Första dagen: sightseeing, sol och god mat

DIM SUM SQUARE 88 Jervois Street, Sheung wan, Hong Kong

Victoria Peak, Burger och Kowloon GT

Ladies Market

ADIOS AMIGOS! Nu blir det sol i några dagar!

Likes

Comments

Hallooo!

Återigen har en vecka bara sprungit iväg, tror minuterna är hälften så långa som där hemma här för det går alldeles för fort. Den här veckan har jag haft mina två första midterms i Singapore, tenten i Mandarin gick heelt åt pipsvängen men tenten i Hedge Funds gick bra, den är jag iallafall igenom. Dessutom fick vi resultatet från ett av våra grupp projekt som gick över förväntat med tanke på att det endast var utbytesstuderande i gruppen, vi är ju inte direkt kända på SMU för att vara duktiga och ambitiösa studeranden. Men den här veckan har inte bara varit jobbig eftersom Lotta har varit här på besök. Vi har hunnit med mycket sightseeing, en utekväll på onsdag och så har jag bara visat henne runt i mitt neighborhood och skolan. Det har varit super kul att träffa henne före hon åker iväg till Nya Zeeland för ett år. Just nu håller jag på att packa för Hong Kong och Vietnam, imorgon klockan 6:00 på morgon lyfter planet till Hong Kong. Det blir så kul att åka tillbaka dit, den staden är så tuff och full med energi. Mitt resesällskap är mina två vänner från Hanken 汤姆 (Tangmu) och 埃米尔 (Ai mier). Vi hörs eventuellt under resans gång eller då jag kommer tillbaka till Singa.

再见 !

En förmiddag besökte vi Little India och Chinatown. Jag gillade speciellt utställningen på kossorna som är heliga djur i Indien. Det var en riktigt bull market där med många bulls, hahah!

Sightseeing i downtown! (Har ni märkt min nya favorit t skjorta? haha xD)

Likes

Comments

Hej....

jag lovade ju att skriva om dag 3 och 4 i Bali senare men dagarna bara gick så nu kommer det sista inlägget om vår Bali resa. I förra inlägget så berättade jag om min lördag i Bali. Så på söndag morgon skulle vi byta plats till södra ön av Bali men först stannade vi vid ett vattenfall som var fint men ganska turistigt. Köpte lite krimskrams och fick öva på mina prutnings skills. På eftermiddagen kom vi fram till vårt boende och då åkte resten av gänget ut för att kolla på ett tempel men jag blev hemma och fixade klart ett grupprojekt. På måndag vaknade vi tidigt för att åka till stranden för någon timme, efter någon timme böt vi strand. Vi träffade på även extremt aggressiva apor som försökte ta våra väskor så vi blev skrämda och åkte därifrån. Vårt flyg gick sent på kvällen så vi satt i någon timme och spelade UNO med amerikanska, franska och finska regler. Sedan tog vi vårt pick och pack och flög hem, det är sån skön känsla att komma till Singapore. Det känns faktiskt som mitt hem <3

Bali till dig kommer jag absolut tillbaka, efter mina sista tenter i April så kommer jag Elli till dig på besök! <3


Den senaste veckan har bestått av mycket skola eftersom vi har midterms på kommande, TÄNK VA SJUKT! det betyder att snart har hälften av alla veckor av föreläsningar gått! Nu på helgen har jag studerat och solat lite eftersom vädret varit så bra. På söndag kväll var vi på en musikal framförd av SMU studeranden, den var jätte bra! Man blev så glad av hela pjäsen och musiken var riktigt bra. Nu sitter jag och studerar lite mera så jag inte skall behöva läsa så mycket nästa vecka eftersom Lotta kommer hit imorgon!!!!!! <3 <3 <3

Sen så bokade vi en resa till Hong Kong och Vietnam i veckan, vi åker på lördag morgon och är borta en vecka eftersom vi har spring week här, d.v.s inga föreläsningar! Wooho!

Nu ska ja börja gå o sova! Hejdå!

Jag undrar om jag någonsin kommer bo så här lyxigt igen? Det hoppas jag!!

Likes

Comments

Hej igen, jag tänkte att jag berättar om dagarna i Bali i olika inlägg så att det är enklare att läsa.

På lördag vaknade vi 01:15 på "morgonen" för att ta oss till vulkanen Mount Batur för att hikea upp för att se soluppgången och den fina utsikten. Det var väldigt tugnt att stiga upp då efter ca. 3,5 timmes sömn men oj så värt det var. Vi blev upplockade klockan 2:00 och åkte först 1 timme med bil vartefter vi stannade ute i ingenstans för att äta frukost bestående av en plätt med banan och chokladsås och en kopp te. Vi konstaterade att det var säkert en av dom mest random sakerna vi gjort att sitta ute i skogen i bali klockan 3:15 samtidigt som vi äter plättar och dricker te, men det var just det här jag ville uppleva på mitt utbyte. Efter ett tag så kom vi fram till startpunkten och då träffade vi på vår guide, Dophi som var jätte snäll, vi började direkt att gå upp för berget. Vid starten var det kolsvart och det enda man hörde var en tupp som gal nu som då eller någon hund som skällde.

Efter två timmar av vandring upp för ett ganska brant berg så nådde vi slutligen toppen då det ännu var mörkt. Vi satte oss ner för att vänta på solen och det var väldigt mysigt att sitta där i mörket och se hur det blev ljusare och ljusare hela tiden.

Måste dokumentera den tidigaste uppstigningen jag någonsin har haft, vår goda frukost och här har vi just startat att gå upp för vulkanen,

Några bilder på utsikten, en på mig och Megan, det var sååå fint där uppe, vi avslutar med en turist bild på mig som är sponsrad av Pappas kläder (!!).

Vi kom tillbaka till vårt hus redan klockan 10 på morgonen, då var alla väldigt trötta så då passade utmärkt att ta en dag vid poolen eftersom vädret var helt perfekt. Det var så skönt att bara ligga och ta de lugnt, dricka lite cocis och höra på en bra podcast.

Fick feelis för det här med yoga då jag vari Bali, haha!

Hejdå, Bali dag 3-4 kommer ikväll eller imorgon!

Likes

Comments