Header

Idag har jag fått besked om att jag ska jobba en månad till på jobbet. Innan var budjeten på företaget tight och därför fick de säga upp oss eftersom vi ändå skulle sluta den 30 november. Men nu har de tydligen ångrat sig haha. Så november kommer bestå av jobb istället för ledighet. (Pengar yay!)
Till kvällsmat åt jag mammas goda mat och sen hämtade jag Jenny på fritidsgården. Nu sitter jag och läser bloggar och kom på att det kanske skulle vara kul att uppdatera min egen lilla blogg. Jag var nyss inne hos Jenny och sa godnatt där följande konversation ägde rum: "Matilda?" "Ja?" "Är vi engångstvillingar eller tvåtvillingar?" "Vi är enäggstvillingar" Och sen följdes konversationen av att jag skulle förklara skillnaden på enäggstvillingar och tvåäggstvillingar. Ni som läser bara okej:) Men jag tyckte det var ganska cute haha. Nu fortsätter mitt intressanta liv med att jag ska äta knäckebröd och kolla på Wahlgrens Värld. Puss.

Här är lite fina bilder på hösten från i måndags när jag och Linn var ute och gick.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag vet egentligen inte vad jag vill få ut med den här texten. Jag är bara arg och ledsen och vill skriva av mig. Jag antar att ingen har missat hashtagen #metoo på sociala medier det senaste dygnet. Originalidén gick ut på att alla kvinnor som blivit utsatta för sexuella trakasserier eller övergrepp skulle komma fram genom att skriva Me Too för att visa i hur stor utsträckning det sker. Och jag blir inte direkt förvånad över att minst varannan post i mitt facebook- och instagramflöde är en ”me too-status”.

”If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote "Me too." as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.”

Jag började se över mina egna upplevelser och vissa händelser stod ut mer än andra. Ändå intalar jag mig själv att det kunde ha varit så mycket värre. Jag behöver väl inte skriva någon status? Jag har aldrig blivit våldtagen, tack och lov. Men jag kan inte ens räkna hur många gånger män har tagit sig frihet att röra eller trakassera mig.

När jag var ungefär 13 år och gick hem från en kompis körde en bil med killar efter mig och ropade saker de ville göra med mig. Jag uppfattade såklart situationen som hotfull men intalade sen mig själv att de säkert bara skämtar, det skulle ju inte kunna hända något i de här trygga kvarteren. När bilen sen saktade ner bredvid mig släppte jag de tankarna och sprang så snabbt jag kunde hela vägen hem innan jag stannade utanför mitt hus och grät för att jag hade varit så rädd.

När jag var 16 år skulle jag och två kompisar hem till några killar för att hänga och se om det fanns någon rolig hemmafest att gå på. Någon av killarna tyckte antagligen att det var en rolig grej att i mitt lite berusade tillstånd lura i mig något annat så att jag efter att ha spytt i några timmar somnade i samma säng som en kille, som oavsett mitt typ däckade tillstånd, försökte tjata sig till sex trots flera nej.

När jag var 17 år och satt på kvällsbussen, satt en man på andra sidan mittgången som onanerade och viskade saker till mig. Jag vågade inte säga till busschauffören eller honom utan satt paralyserad i 30 minuter innan jag smsade min pojkvän på jobbet som försäkrade mig om att hans pappa skulle möta mig på busshållplatsen. När jag samlade ihop mina saker och tryckte på stoppknappen märkte jag att han också förberedde sig för att gå av. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv som när jag gick av bussen med honom efter mig. Mina ben skakade och jag hann i några sekunder tänka ”om busshållplatsen är tom nu blir jag våldtagen” innan jag såg min pojkväns pappa stå på busshållplatsen. Här hade jag inte träffat min pojkväns föräldrar mer än någon enstaka gång och när jag kom hem till dem vid 23:00 och de frågade vad som hade hänt var det jag som skämdes. Trots att jag inte hade gjort något fel.

När jag var 18 år började jag gå ut på krogen och jag kan inte ens räkna antalet gånger män och killar har förstört min kväll genom att inte ta ett nej, ta mig på olämpliga ställen, eller till och med hålla fast mig intill dem så att jag inte kommer loss. För att inte tala om de resor hem från krogen, där jag, precis som typ alla andra tjejer, går på helspänn med nycklarna mellan knogarna ifall de killar som skriker och visslar efter mig faktiskt bestämmer sig för att överfalla mig.

När jag var 19 år fick jag jobb som säljare och innan första jobbdagen varnade chefen om att män och killar förmodligen kommer försöka bjuda ut mig eller min kvinnliga kollega på dejt eller på annat sätt vara respektlösa. När jag gick bredvid en kollega första dagen fick jag det bekräftat direkt. När vi vände oss för att gå ropade den manliga kunden att jag skulle komma tillbaka och att jag var sexig.
När jag satt själv på ett säljmöte med en man och han hade skrivit på mitt avtal sa han att han tyckte jag var en duktig säljare, men tillade sen med en blinkning att det nog inte bara var därför jag fått jobbet.
Jag skrattade nervöst med för att inte förstöra stämningen men egentligen ville jag bara skita i provisionen och skrika honom i ansiktet.

Idag är jag 20 år och när jag skriver detta kommer jag på fler och fler "smågrejer" som ändå skulle passa in under #metoo. När jag har suttit på bussen mitt på dagen och ett killgäng sätter sig omkring mig och lägger sin hand på mitt lår och pratar med mig fast jag visar att jag inte är intresserad, tills jag ställer mig upp och går av bussen för att då få en smäll på rumpan. När jag fått opassande meddelanden, bilder eller videos från män på diverse sociala medier. När manliga lärare eller kollegor dragit ett skämt om mitt sexliv. Eller alla de upplevelser mina tjejkompisar och bekanta har varit med om.

Jag vet som sagt inte alls vad jag ville säga med detta. Jag tycker inte ens att mina upplevelser är särskilt farliga, jag har lärt mig att jag har haft tur. Jag vet att alla kvinnor i min omgivning har någon upplevelse av samma karaktär, många så himla mycket värre. Jag vet också att det får ske öppet och utan konsekvenser. För att män inte tar sitt ansvar.
Jag förstår om du som man, inte känner att du behöver göra något om du redan är en "bra kille" Du kanske inte slår, tafsar, våldtar eller utnyttjar tjejer, men du kanske inte heller säger till när någon av dina manliga vänner går över gränsen.
Om du aldrig själv har påverkats av att bli uppfostrad in i en skev mansroll, aldrig rört en kvinna som inte vill bli rörd, aldrig dragit ett sexistiskt skämt, aldrig försökt ha sex med en alldeles för påverkad tjej eller aldrig pratat med dina vänner om en kvinna på ett sexistiskt eller nedlåtande sätt, så har du i alla fall med största sannolikhet sett någon av dina manliga kompisar bete sig illa mot kvinnor. Att de tusentals sexuella övergrepp som begås inte får några konsekvenser kan förklaras med att vårt samhälle normaliserar dessa. Samhället låter våldtäktsskämt gå obrydda och någon kanske till och med skrattar åt det. Samhället låter förövare för sexuella övergrepp gå fria och låter många av dem behålla sina fina jobb och maktpositioner. Samhället lär tjejer och kvinnor att skulden för ett sexuellt övergrepp kan läggas på dem och att deras berättelser ofta är överdrivna eller rent av osanna.

Det är inte logiskt att alla känner någon som har varit med om sexuella övergrepp/trakasserier medan ingen känner en kille som har tafsat på en tjej på krogen, en kille som haft sex med en tjej som inte vill eller en kille som ropar och visslar efter tjejer på gatan.

Jag hoppas bara att killar och män kan vara med, och börja prata med sina kompisar och kollegor om mäns och samhällets kvinnosyn. Varför blir det såhär? Varför utsätts både män och kvinnor dagligen för mäns våld?Jag hoppas att män pratar med andra män om att agera när de ser en manlig vän tafsa på en tjej eller att en man säger till att det faktiskt inte är roligt med våldtäktsskämt. Kan vi alla bara hjälpas åt med det här? Hur svårt kan det vara?

Likes

Comments

Hej på er! Jag hittade bilder från i somras när jag och Ebba hade en supermysig kväll. Vi var ute hos henne på landet och hittade både kossor och katter innan vi åkte iväg till en sjö och hade picknick.

I helgen har det varit fullt upp. I fredags gick jag och tjejerna till Lagerlunden innan tre av oss stack till Grace för att dansa loss. I lördags var jag och Kalle på hans systers 25-årsfest där jag var typ den yngsta och inte kände någon av gästerna. Men jag är ju så smidig och bra på stt småprata så det gick galant:) Skoja, var tvungen att dricka en flaska bubbel först. I söndags kväll träffades vi alla tjejer ute på Hollstorp för att grilla korv och marshmallows i mörkret. Vi hade det så mysigt trots att man luktade som en skorsten dagen efter. Jag har i alla fall haft en jätterolig helg och nu fortsätter jag mitt hårda liv med att vara ledig i 6 veckor. Puss.

Likes

Comments

Hej på er!
Nu är klockan tjugo över åtta och jag ska alldeles strax iväg och handla lite eftersom mamma och pappa är i Grekland denna veckan. Idag har jag inte gjort någonting. Alls. Jag har inte ens gått utanför dörren, haha.
Jag går runt här hemma och väntar på att Manpower ska boka ut mig på jobb, men jag kan inte planera något eftersom jag måste vara tillgänglig från 07-16 OM något jobb skulle dyka upp. Därför har mina senaste dagar bestått av serietittande, sovande och timmar vid datorn/mobilen. Väldigt produktivt. Det är ju dock skönt att få timlön för att kolla Sex and the City och äta klyftpotatis haha.

Jag satt och kollade igenom mina mappar på datorn och insåg att jag inte har lagt upp några bilder från när jag och Kalle var i Gdansk i somras. Vi hade det så mysigt, kan verkligen rekommendera att åka dit! Vissa dagar låg vi vid stranden i solen och andra dagar gick vi och strosade i stan, som är såå mysig. Självklart gick vi också och turistade massa, gick på museum och gick dessutom upp 400 trappsteg för att komma upp i tornet på världens största tegelkyrka:) Inte alls jobbigt.

Likes

Comments

Hej på er!
Här kommer en liten life update. Jag har inte rört bloggen på flera månader främst för att jag inte har haft tid (och varit lat). Sen sist har jag varit på lite kortare trips utomlands, hängt med vänner, fyllt 20 och även hjälpt Kalle fixa lite i sin lägenhet eftersom han äntligen har flyttat till Växjö! Just nu är det jobb som gäller november ut. Första advent åker sen jag och fyra av mina underbara tjejkompisar till Asien under ett par månader. Jag är SÅ himla taggad och planerar resan och packningen i mitt huvud varje dag känns det som! Jag skulle gärna vilja blogga från resan, men jag känner mig själv och uppdateringen kommer nog inte vara så upprepad som jag orkar hehe. Något roligt inlägg kanske kommer upp, vem vet;)

Nu ska jag byta om och sen sticka iväg till jobbet. Ha det fint! Puss.

Likes

Comments

Hej på er!
Sitter just nu i sängen och laddar över massa bilder på min hårddisk, och kom på att jag helt har glömt att lägga upp några bilder från när jag och Linn var i London i maj. Vi var där i fyra dagar och gick runt och strosade inne i London typ varje dag. En eftermiddag åkte vi ut till Camden vilket var mysigt och mycket annorlunda affärer och folk haha. Vi åt SÅ god mat hela veckan och bara njöt av själva London. Älskar verkligen den staden<3

Denna veckan är det även sista veckan på jobbet och på fredag åker jag och Kalle till Malmö, för att sen åka till Gdansk på lördag. Ska bli jättemysigt! Efter det det 3 veckors semester!! Hallelujah. Puss och kram.

Likes

Comments

Hej på er! Min midsommarafton blev jättemysig. Jag, Linn och Ebba åkte ut till Linns stuga där vi firade med hennes föräldrar och deras vänner. Vi började dagen med att plocka blommor för att sedan sitta och göra kransar i typ 2 timmar haha.

När midsommarkransarna var klara satte vi oss och åt massa god lunch och sjöng snapsvisor.

Efter lunchen hade vi tjejer förberett en fem-kamp där vi delade upp oss i två lag och tävlade. Det blev jätteroligt och alla var supernöjda. Senare på kvällen blev det grillning även fast det började regna haha.. Sen satt vi mest och myste, drack vin, körde musikquiz och bastade och badade resten av kvällen. En jättemysig kväll!

Likes

Comments

Hallå på er! Här kommer lite uppdatering från mitt liv. För någon vecka sedan var det studentvecka här i Växjö och på torsdagen tog min bästa Sofia äntligen studenten! Man blir så glad av att se någon annan så himla lycklig! Vi åt sjukt god mat, körde olika drinklekar och dansade till massa gamla låtar. Jag hade en jätterolig kväll hos Sofia och sen dansade vi loss på Grace innan alla åkte hemåt.

Likes

Comments

Hej igen!
Just nu sitter jag på tåget med Linn, på väg mot Köpenhamn. Därifrån ska vi sen ta flyget till London och vara där tills på söndag. Kommer bli så mys! Bilderna ovan är från den senaste veckan. Igår satt jag, Linn och Amanda i Linnéparken och åt thaimat, jag och Kalle var ute i solen, och vi tjejer var ute i Linns stuga i fredags och grillade, bastade och badade. Supermysigt! Hoppas ni får en fin långhelg!

Likes

Comments

Förra lördagen hade Lina fixat en liten utflykt som hon bjöd med mig och Linn på. Vi hade inte fårt reda på vart vi skulle eller vad vi skulle göra men till slut hamnade vi på en gård där det var dags för kosläpp. Var jättemysigt haha, och när vi var färdiga åkte vi ut till Linns stuga där vi solade och grillade. Jättelyckad dag med andra ord!

Likes

Comments