Från Abel Tasman fortsatte roadtripen mot Wanaka, där vi skulle ta oss upp för en liten kulle för fin utsikt. Trodde vi i alla fall, lika oförberedda som vanligt. Med ett paket snabbnudlar i magen och en himla massa håll nådde vi tillslut toppen, efter cirka tre timmars vandring i vad som kändes som 90 graders lutning. Ack så värt det dock! Det var verkligen så fint och en sådan härlig känsla.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter den stormiga vistelsen på nordön möttes vi av solsken och vita stränder i Abel Tasman, vilket var en av resans höjdpunkter so far. Dagarna i nationalparken bestod av hajk, strandhäng och kajakpaddling. Precis vad vi behövde efter våra motgångar!

Likes

Comments

Nu har det gått en vecka sedan vi lämnade Sverige. Å ena sidan känns det som att vi kom hit igår, å andra sidan känns det som att vi aldrig varit någon annanstans. Vi firade in det nya året i Auckland på bästa sätt, trots att vi var så jetlegade att vi försov oss. Vi hyrde sedan en van (Ruby) lite spontant och tog oss nedåt i landet. Några äventyr senare har vi nu insett att vi kanske är lite väl spontana. Igår åkte vi till Tangrario national park där tanken var att bestiga ett berg. När vi frågade oss runt om detta fick vi ”Are you nuts?” som svar. Det var tydligen storm på hela nordön, något vi dittills hade underskattat men snart skulle bli varse om. Vi spenderade natten sovandes (och lite rädda) i vanen, då det blåste för mycket för att sätta upp tältet.

Roadtripen fortsatte idag mot Wellington, där vi checkade in på en camping för att pausa för dagen. Fem minuter efter att vi checkat in inser vi att alla färjor över till sydön är fullbokade i dagar framöver. Planerna fick ändras illa kvickt och vi lyckades hinna med en båt ikväll, and here we are, på en gungande båt i ett stormigt Nya Zeeland. Vi ses på sydön!

Likes

Comments

Min första lägenhet har nu blivit avtackad med champagne och fina vänner. Nu ligger alla minnen nedpackade i flyttkartonger och väskan står packad. Nästan i alla fall..
På fredag sätter vi oss på världens längsta flight och nästa gång ni hör från mig är jag i Nya Zeeland. Låt äventyret börja!

Likes

Comments