Hej! nu är jag tillbaka och denna gången tidigare då jag känner att jag vill fortsätta med bloggen!


Om en vecka är de sommarlov och jag går ut tvåan i gymnasiet? Tiden går sjukt fort när man väl tänker på det eller hur?

Om jag inte har berättat det tidigare så lever inte Rasantoss mer. Vi var tvinga att ta bort honom då han var blid på ena ögat och hade ganska ont i sina leder. Jag saknar ju honom hela tiden men han finns fortfarande med mig!

Hoppas att ni får ett bra sommarlov/ semester.

vi hörs snart :)

//Matilda.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni mår bra! Jag mår helt okej. Haft det ganska stressigt nu det sista!


Jag är så ledsen att jag inte har bloggat sedan nyår! Trodde att jag skulle blogga mer men jag har verkligen tappat det nu! Ska försöka blogga lite oftare, så mycket det går!


Snart sommarlov med, tiden går fort och snart ärret höst igen ;)

Hoppas ni fortsätter läsa min blogg ett tag till, kommer nog inte ta bort den! Säg gärna vad ni tycker om de :)

Ha en fortsatt bra dag alla! Kramar!

Likes

Comments

Hej på er! jag är verkligen ledsen för att det gått så lång tid

sedan sist men har haft en del att göra och glömt av att blogga. jag vi passa på att göra ett sista inlägg innan året tagit slut och 2017 tar över. hoppas ni haft en 'god jul' lite sent ute... gott nytt år på er och god fortsättning! kommer blogga mer under 2017.

Likes

Comments

Hej på er! Gud förlåt! verkligen förlåt! har inte bloggat sen i maj, så länge sen asså! hur mår ni? jag mår sådär! har väldigt mycket i skolan och problem med vissa saker! hoppas erna sommar har varit bra, min sommar har varit bra tack!

jag lovade ju sist att jag ska berätta för er om våldtäkt! bara ett snabbt inlägg där jag berättar hur jag upplevde det och lite vad som hände! kan inte riktigt berätta allt men vill ändå att ni ska veta!


året var 2012, hade precis fyllt 13 år, en kall och tråkigt torsdags morgon, jag var sjuk och låg i soffan och kollade på tv,

typ vid lunch tid så märker jag att min pappa börjar bete sig dåligt,

Han var inte som han var dem senaste dagarna som han var hemma med mig ( han var arbetslös, han bodde hos oss ett tag .) Och jag brydde mig inte så mycket mer, jag frågade honom om han hade druckit även om jag redan visste att det var de han hade gjort, han sa nej och satte sig tätt intill mig och sa att vill ta med mig och min mamma och min bror till en utlandsresa, jag sa bara att det kommer aldrig hända, han var arbetslös och hade inga pengar, han började ta mig på överkroppen och jag förstod ju att han hade druckit men inte att han gjorde de han gjorde, Allt eftersom så fortsatte de, han tog mig mellan benen och så vidare...... Just under dem sekunderna förstod jag att det var fel, men jag kunde inte göra så mycket, han höll fast mig...Samtidigt grät jag och skrek jag, försökte ropa på hjälp men nästan ingen hörde mig. Efter 10 min stod det poliser och en o annan ambulans, Allt detta har jag fått reda på nu, jag har inget minne av att varken polis eller ambulans kommit, eller att nån ens har brytt sig, När jag väl tänker på det så får jag bara bilder av vad jag faktiskt varit med om, detta är väl något som kan hända vem som helst! och detta händer väl varje dag! nu 4 år senare lider jag av ständig panikångest och socialfobi! ett av det jobbigaste jag varit med om! tack för att ni läst!

Detta är hur jag såg ut då,fotot är från gbg och fotoshoppat,

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sen! kanske inte ett jättelångt tag sen men jag känner ändå att det är dags att uppdatera! som rubriken säger så har jag ''börjat'' med youtube! jag är inget proffs och jag har inte världens bästa kamera ännu men vi har en digitalkamera, vi måste bara fixa ett batteri till den och ett stativ! just nu kan jag bara använda Photo Booth och filma med och iMovie men dem är lite mer svåra! just nu sitter jag och svarar på mejl fr skolan och sen ska jag iväg och träna! Tänkte att jag ska göra ett inlägg där jag pratar eller skriver om våldtäkt! jag tror att ingen av er vet att jag själv varit med om det men som sagt jag pratar om det i nästa blogginlägg helt enkelt!

vi hörs snart igen! // Matilda..

Likes

Comments

Hej! det var ett tag sen, men jag har ju lovat att blogga lite oftare och eftersom att jag inte har något att göra så hade jag tänk ta upp lite saker, som ni kan se i titeln har jag tyvärr slutat med ridningen och det är helt enkelt för att det är för dyrt, mamma fick betala ca 6000 i månaden och det har vi/ hon inte råd med så jag fick sluta med ridungen, jag har ju men fortfarande intresset men nu när det har dröjt ett tag sen sist har jag typ "tappat" det, det ända jag saknar är ju så klart Rasantoss som jag inte får rida mer, jag kan ju rida igen men jag har typ ingen tid för det plus att det kostar mig och familjen pengar, en privat lektion kostar ca 350 kr eller mer för ca 45 min, vilket jag kan lägga andra pengar på..

andra saken jag ville ta upp är det här med ångest och hur det kan påverka mig och andra..

jag har ångest ca 4 gånger i veckan och det spelar ingen roll vad det är, är jag stressad så är jag stressad, det finns inget värre än att komma till skolan med ångest eller stress, tack vare busarna så måste jag stressa... det har hänt att jag fått åka hem pågrund av för mycket ångest.. hur påverkar det då andra?

efter mina erfarenheter så har jag inte märkt så mycket mer än att mina lärare har frågat mig i mellan åt hur jag mår eller om det är så att jag behöver åka hem! dem vuxna som finns runt omkring mig bryr sig typ inte, dem frågar men dem säger bara ok och sen är det inget mer med det vilket kan göra att jag får ångest och då kan jag inte hålla mig mer, jag börjar helt enkelt att gråta, inte så lätt för jag är en känslig person.. och det tycker jag är bra för då kanske andra förstår hur det känns. när det kommer till familj och vänner så har min mamma lidit av ångest själv vilket känns väldigt skönt för då kan vi båda prata om det. något som gör att jag verkligen kan få ångest är trånga hörn eller när folk ska trängas, det går bara inte! samma sak med köpcentrum, jag kan inte göra som jag gjort innan, gå in och shoppa och sen åka hem, trånga hörn, för trånga hörn för då "känns" det som att jag inte kan andas.. vilket är väldigt jobbigt! jag lär mig och försöker att lära mig att ta tag i det och lära mig hur jag ska styra den eller vad man ska säga, vilket är svårt för mig som har ångest så ofta.. jag kan inte ens gå på toa utan att få ångest, kan inte åka buss utan att ha bälte, då känns det mest som att bussen ska välta eller tänk om "vi" krockar. jag är bara 16 än och har mycket att lära mig!

Likes

Comments

Hej! Shit det har gått 2 månader sen jag bloggade, jag har väl tagit en "paus" jag lär ta en paus igen och jag hoppas vi hörs innan sommaren😊 har inte mycket mer att säga, vi hörs i maj 😔👍 ha de så bra

//matilda

Likes

Comments

Hej och god morgon! Idag fick jag och halva klassen sov morgon medan den dem andra har matlagning till kl 11.

Igår var en ganska jobbig dag. Jag var på sjukhuset för ett läkarbesök. Det slutade med att jag bröt ihop. Jag hatar att gråta framför andra människor som jag inte riktigt känner ännu jag får även ångest över det och jag måste bli bättre på de, men de är svårt när man lider av panikångest och har ångest nästan hela tiden och bryter ihop framför sig själv och får panik för att de inte går att sluta gråta. Det här med ångest ska jag berätta mer om en annan dag för just nu klarar jag inte av de. Hur som helst så är jag på väg till skolan, jag slutar vid 2 idag och har idrott. När "vi" ändå är inne på idrott tycker jag de är as jobbigt att packa väskan när man har ca 10 minuter på sig innan bussen går, har du något tips så får du gärna mejla mig! Och det där med ångest och panik har också något att göra med stress! Jag vet att de inte är bra att stressa för mycket men de är inte så lätt när man bara är 16 år haha. Hoppas att vi ses och hörs till helgen ska jag åka iväg till Göteborg och vara hos min moster. Jag träffar henne väldigt sällan. Ha de bäst😉❤️

Likes

Comments

Hej! Jag ber om ursäkt för att jag inte bloggat sen förra året. Men vi ska inte deppa! Jag har en ny mobil så jag kan göra fler inlägg än vad jag brukar göra. Nu har jag en IPhone 6 och jag bytte därför att mamma ville ha min samsung😁 detta året ska jag blogga 3 gånger i vecka och kanske lite mer än vad jag brukar göra! Hoppas att ni haft en bra jul och ett bra nyår❤️❤️. Vi hörs igen på lördag🤗😂

Likes

Comments

Hej! Idag tänkte jag skriva ett inlägg om mina sjuldomar och syntom. Jag har diabetes och i den blandingen har jag Asbergers (stav?) Asbergers innebär väl att man har svårt med konsetration, men jag tycker inte att jag har så svårt med konsetationen faktiskt. Varför jag just fick de vet jag inte! Jag har varit diabetiker i ca 7 år nu och jag var ändast 10 år gammal när jag fick den. min diabetes innebär också svåra bensår som inte riktigt vill läka just nu. På grund av dem så får jag behandlingar som att sola solarium (inte solarum man kan sola på typ i stan dessa är anpassade för dem med olika hudsjukdomar) dem har varit minst lika dåliga som dem alltid kommer vara. Dessutom växer dem fort. Jag tänker inte lägga upp någon bild på dem. vill ni/ du se svårt behandlade sår sök på google. Jag önskar er en god jul 😄🎅

Likes

Comments