Äntligen framme i Johannesburg! Vi har kommit fram till vårt ställe där vi ska bo första dagen innan vi åker till våran ranch. Hela dagen kommer att spenderas med guidning runt i Johannesburg. Vi har varit till Orlando Towers som man även kunde åka längst upp i. Jag tyckte att det var alldeles för högt så jag stannade på marken haha.
Vi åkte förbi det fattigaste området i Johannesburg där människor bokstavligen bodde i plåtskjul. De letade mat i soptunnor och det låg soppor överallt. Man fick verkligen se hur det är på riktigt och inte bara på tv-reklamerna hemma i Sverige. Vi har besökt huset där Nelson Mandela bodde och även en stor arena där FIFA world cup spelades 2010. En rolig dag med många intryck! Nu vi hemma, helt slut efter att knappt ha sovit något på planet och varit vaken 36h. Nu ska vi duscha äta och sen sova. Kram till alla där hemma!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan Hörrni! Nu har vi precis fått frukost på planet när jag skriver det här och klockan är 05.32. Resan ner har hittills gått som på räls, inga konstigheter alls. Skönt! När vi landade i London på terminal 5 fick vi ta buss till terminal 3 vilket tog ungefär 15 min. Heathrow lilla del där vi landade är ungefär lika stort som hela Arlanda. Alltså är flygplatsen så sjukt stor! Innan vi landade flög vi över själva London där man kunde se fotbollsarenor, floden som rinner igenom och fler stora byggnader. Det var lite häftigt! Flera säkerhetskontroller fick vi gå igenom i London innan vi kunde hitta något att äta.
Flyget till Johannesburg gick 20.05 och precis när vi börjar rulla är det någon man som börjar skrika på planet några rader bakom oss. ”Im not feeling well, help me” högt och flera gånger. Alla börjar titta sig om kring och undrar varför ingen gör något? Vi får senare reda på att det är någon som har blivit utvisad från landet och ska tillbaka till Sydafrika. Han skriker att han mår dåligt, att planet måste stanna m.m. Anledningar till att han måste hoppa av. Han har fyra vakter som sitter runt om honom och han är fastfängslad i stolen så han kommer inte kunna komma därifrån. Flygvärdinnorna och även två av vakterna går runt och berättar vad som händer. ”Han är inte farlig, han kommer inte göra någon illa, men han skriker och härjar för han vill inte tillbaka till sitt hemland. Flera andra på planet börjar ropa att han ska vara tyst, att det hjälper inte att han skriker, planet kommer inte stanna. Det kommer lite fula ord och många börjar bli irriterade efter att han inprincip skriker konstant tills att vi lyft 20 mim senare och även 10 till uppe i luften. Sen har han varit tyst hela vägen faktiskt. Om 1h och 4 minuter landar vi. Varken jag Felicia eller Ebba har kunnat sova speciellt mycket, någon halvtimme kanske. Det är trångt, man är trött men samtidigt rastlös, man kan inte sträcka ut sig. Planet är ändå ganska stort, två gångar med 3 stolar på sidorna och i mitten. Lyxdel längst fram med sängar och två stora delar med vanliga säten.
Nu väntar jag bara på att få internet så jag kan uppdatera alla er där hemma!

Likes

Comments

Det börjar närma sig! Pirrigt faktiskt, det är för bra för att vara sant. Efter myskvällen igår åkte jag Mathilda och Hanna till Uppsala och gjorde fransförlägning. Vi kände att vi ville vara lite fina på resan utan att behöva lite smink.
Nu under kvällen har jag ätit middag med familjen, bröderna kom över också. Skönt att alla bor i stan så man kan träffas ofta!
Det mesta är packat, lite hänger fortfarande kvar på tork haha. Timmarna börjas räknas ner och jag blir bara mer och mer nervös. Imorgon börjar resan, följ mig och håll utkik efter uppdatering. Förresten, kommer även vlogga och försöka lägga upp på youtube men skriver ut här så fort jag förstått mig på det :)

Likes

Comments

Med två dagar kvar innan våran resa till Sydafrika börjar lyxar vi till det lite med myskväll i Enköping hemma hos Mathilda. Efter att jag och Hanna har kollat på när Mathilda haft hoppträning med hästen Lucky blev det billys pizza, chips o dipp och film. Nu ligger vi i sängen och har det bra! Nerverna börjar komma och det känns verkligen overkligt att vi åker från Västerås på söndag kl 11.
Rolig uppdatering kommer imorgon, håll utkik!

Likes

Comments

Hejsan! Nu sitter jag i skolbänken här i Västerås med 4 dagar kvar. På söndag 15.40 lyfter plant mot London för ett byte mot Johannesburg i Sydafrika. Jag har blivit antagen av skolan att få göra denna resa tillsammans med 5 stycken andra tjejer. Vi kommer att vara borta 3 veckor, inte jättelänge utan ganska lagom. Jag ser verkligen fram emot det här och nu är det verklig nära tills att jag åker. Jag kommer uppdatera mer senare så håll utkik och följ gärna mig och mina kompisar genom resan!

Likes

Comments