Mina erfarenheter av högstadiet är inte speciellt positiva. Även om jag just då skulle låtsas eller försöka övertyga mig själv att det här var den bästa tiden i mitt liv. Jag bytte som väldigt många andra skola när jag började högstadiet. Jag var så fruktansvärt nervös, det går inte att beskriva. Jag var helt själv då jag hade tröttnat på många från min klass och min bästa kompis skulle börja högstadiet i en annan stad. Det enda som jag fokuserade på var utseendet. Jag trodde helt seriöst att om jag såg bra ut skulle jag bli populär. Att det var det ända som krävdes. Jag spenderade alla mina pengar på märkeskläder och smink. Jag började redan sminka mig i sexan och jag skulle inte säga att jag var speciellt begåvad... 12 åriga lilla jag har jag idag konstaterat var en väldigt osäker person. Jag gömde mig bakom lager av foundation, svart målade ögonbryn och kläder för tusentals kronor. Jag var väldigt blyg och ville på något sätt köpa mig vänner, och visst, det funkade till en början. Jag hamnade automatiskt i ett gäng där snacket bara gick kring kläder, smink och utseendefixering av alla möjliga slag. Dom var allmänt väldigt dryga och jag var för osäker, precis som dom och drogs med i snacket. Jag gav elaka blickar till de minst populära eleverna och om någon av dom köpt likadana kläder som jag, gick dom inte längre att använda. Jag var så rädd för att sjunka ner i det bisarra "kast systemet". Jag tror till och med att mina vänner och jag muntligt delade in klassen i olika delar, minst, mer och mest populära. Jag var som hypnotiserad i tonårsvärlden. Alltså helt jävla dum i huvudet. Om det är något jag ångrar är det den perioden i livet, då jag var en vidrig fegis.

Efter ett par år orkade jag inte mer. Min hjärna blev utbränd pågrund av att hela tiden tänka på hur man skulle se ut, ha rätt kläder på sig och hänga med rätt folk. Man skulle utstå som en perfekt person. Jag gav upp min höga rang i skolan och började vara med dom mindre populära. Dom var smått förvånade att jag helt plötsligt bytte grupp. Jag trivdes bättre här. Men fortfarande inte bra. När jag såg någon som jag kände gick jag åt sidan för att inte visa att jag hängde med "töntarna". Jag kom ofta efter i skolan pågrund av att jag var så omotiverad på livet, på framtiden. Till slut ville jag inte skylla på mig själv. Jag skyllde på alla andra. Lärarna var dumma i huvudet, klasskompisarna var helt efterblivna och skolan borde brännas. Allt var hemskt. Det enda jag hade var ridningen, alltid. Det var där jag fick hopp och självförtroende. Om det gick dåligt på en ridlektion var jag deprimerad hela veckan, för all min självkänsla fanns i ridningen. Om det gick bra var jag på topp. Jag övertygade mig själv mer och mer om att ridningen var min framtid, att det var det enda jag var hyffsat bra på. Jag vågade inte utmana mig, jag vågade inte tävla för då kanske jag skulle bevisa för mig själv att jag inte var lika bra som jag hoppats på.

Jag har utvecklats sjukt mycket sen detta och det är jag djupt tacksam över. Jag skäms för den jag var, jag var ingen större mobbare. Men jag stod där, kollade på och gjorde mer eller mindre ingenting. Jag var på så sätt delaktig. Men det krävs mod, vilket jag inte hade. Idag bryr jag mig inte ett piss om att vara populär. Jag fick även ta emot många smällar, många elaka blickar och anklagelser, idag vet jag bättre. Jag tolererar inte sådant, jag säger ifrån. Jag kan lova dig att det inte spelar någon roll om du är "tönt eller populär". Bara du har riktiga vänner som gillar dig för DEN DU ÄR kommer allt bli bra. I gymnasiet förändras allt. Dit går man för att man vill, för att skaffa sig en gemenskap. Man har valt att gå dit för att träffa dig och alla andra. Högstadiet är ren skit för många, 3 år åt helvete. All press och förväntningar man lägger på sig. Skit i vad andra tycker om dig, det spelar ingen roll. Det gör ingen skillnad. Det finns drygt 7 miljarder människor på jorden. Om 20 personer ifrån din klass inte gillar dig för den du är spelar det ingen roll. Du behöver inte vara älskad av alla. Det kommer du aldrig någonsin att bli.

Så skit i vad andra tycker och var dig själv och gör det som DU tycker om! Livet är för kort för att bry sig om vad alla andra tycker.

I´M DONE.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Den här dagen har varit helt sjuk. Den började med att jag inte kunde sova, klockan var 2 på natten. Jag måste verkligen ställa om dygnet till skoltid. Jag väcktes sedan halv sju och var faktiskt i riktigt god tid till bussen idag. Första dagen tänker man alltid att den ska vara chill, man ska starta igång med allt igen liksom. Men icke! Slutade dock tidigt idag, 14.10 så det var skönt.

Efter skolan begav jag mig till cactus och köpte en AS GOD sallad. Den åt jag sedan på biblioteket där jag satt och pluggade. Vi har fått två böcker som vi ska läsa klart om 2 veckor, i Engelska och i Svenska. Klockan 16 gick jag vidare i det brutala vädret till gymmet för att köra ett core pass. Jag trodde jag skulle dö. Bokstavligt talat. Det sjukaste någonsin. Har dock inte tränat på typ ett halv år så det kanske inte var så smart av mig att dra in på ett hög intensivt mag pass. Det kommer minsann kännas imorrn kan jag lova.

WOW vilket pass. Efter gymmet tog jag bussen till stallet för en hopplektion. Jag red på världensbästahästnågonsinsomjagälskarinödochlust, Choice såklart. På riktigt vilken vilja och mod den hästen har. Går inte att beskriva hur perfekt den här hästen är för mig. Hade lätt köpt henne efter gymnasiet, om hon skulle vara till salu, hehe. Vi hoppade serie och jag slog personligt höjdrekord 1,10m. TACK Choice för att du gav mig den möjligheten, hade aldrig klarat det utan dig. Det är en härlig känsla när man kommit över höjderna man tidigare "fruktat".

Godnatt på er!

Jag på gymmet idag, jag se ut som ett litet troll med mitt hår som har misshandlats i vädret.

Älskling!

Likes

Comments

Då var det dags för skola igen. I morgon börjar det. Jag har precis packat min nya ryggsäck som nu står redo och väntar på mig i hallen. Jag tror att jag kommer att vara jätte nöjd med den. Men jag är dock lite ovan att ha ryggsäck. Jag behöver ryggsäck när jag går såpass långt som jag gör varje dag med många, tunga böcker + dator. Jag har fått ont i ryggen + axlar och jag tror att de† kan bero på väskan som jag tidigare hade.

Naturvetenskapsprogrammet kan vara riktigt kul och mest av allt otroligt intressant. Jag har lärt mig SJUKT mycket på höst terminen och utvecklats så mycket som människa. Det är verkligen en allround utbildning, jag lovar att jag kommer att vara en helt ny människa när jag tagit studenten. På ett positivt sätt. Trotts detta så är det, ärligt talat, också ett rent helvete. Och det tror jag dom flesta upplever det som, periodvis såklart. Det är tufft. Det är alltid något prov/inlämning/läxförhör varje dag. Man måste plugga 2-3 timmar om dagen, ibland 7 om man missat något. Jag ställer klockan på 8 varje lördag för att intensiv plugga en hel dag, 8-20. Nästan varje helg. På söndagen blir det också en del plugg. Den enda vilan jag har är ridningen, och då släpper jag allt. Ridning är verkligen terapi. Eller att bara vara i stallet. Det enda jag gör är att intensiv plugga. Det går inte att sitta och greja med mobilen och sen skriva ett halvt matte tal osv. Om man ska rida såpass mycket som jag gör. 3 dagar i veckan, det är mycket för en NA elev som mig, men det går. Jag är trotts detta väldigt nöjd med valet. Om jag kämpar mig igenom 2,5 år till på Östrabo har jag en grym framtid framför mig.

Godnatt, och kämpa som f*n. Om ni inte gör det nu så får ni göra det sen.

Chiquelle - Must Have Bag. Min tidigare väska. Snygg väska. Men jag har känt mig väldigt "fjollig" när jag kämpar mig fram och tillbaka med den väskan fullproppad med böcker, datorer och idrottskläder. Det är inte jag.

Sandqvist - Roald. Min nya ryggsäck. Väldigt neutral och stilren, och snygg tycker jag. Väldigt skön att bära, vilket är det viktigaste.

Likes

Comments

Vaknade upp idag med ångest över min ohälsosamma kost. Bestämde mig för att vara lite healthy, till frukost åtminstone. Jag tycker att smoothies är lite överskattat. Det är enligt mig mycket godare att äta ingredienserna var för sig. Det är inte speciellt gott, men man får en fräsch känsla efteråt. En bra start på dagen, man får energi. Och det är ju trots allt väldigt nyttigt, beroende på vad man har i såklart. Så idag avnjöt jag och mina två systrar var sin smoothie bowl.

Recept:

Smoothie
- Vinbär
- Hallon
- Blåbär
- Mjölk/Mandelmjölk
- Chiafrön
- Hampa protein (ca 1 msk)

Topping
- Banan
- Chiafrön
- Mango

:)

Likes

Comments

En lugn och seg söndag har passerat. Jag har inte fått speciellt mycket gjort, förutom att publicera en ny header och design på bloggen! Visst blev det bra? Jag är faktiskt nöjd för en gång skull. Nu när jag har tänkt att satsa lite mer på bloggen så är det kul att ha det fint innan skolan börjar och tiden rinner ut. Jag har haft en del läxor under loven som jag inte har fått gjort än. Dom har förstört mitt lov. Jag har dom alltid i bakhuvudet, även när jag gör roliga grejer. Ett tips, som främst jag behöver öva på, är att göra läxorna så snabbt som möjligt innan lov och helger. Man känner sig mentalt fri.


Likes

Comments

Nu är denna tisdagen avklarad och snart är det dags för jullov. Riktigt behövligt, dock har vi några ondskefulla lärare som gav oss läxor över lovet. Det är bara att bita ihop. Ridlektionen idag gick inte speciellt bra. Choise var spänd och stressad under hela passet. Det kändes som att vi bara "virrade" runt utan att riktigt utföra övningarna. Men men, man behöver dåliga pass för att dom bättre passen ska kännas ännu bättre. Efter ridlektionen var vi med på en teori som handlade om träning. Det var egentligen bra, men jobbigt att man blev påmind om hur OTROLIGT dåligt tränad jag är just nu. Men jag får skylla mig själv, jag har knappt tränat sen i somras. Just nu har jag 5 mål för att nå mitt nuvarande ideal liv. Dessa är 1. Umgås med vänner 2. Träna 3. Rida 4. Äta hälsosamt 5. Plugga. Allt handlar om tid, tid är inte något som jag har haft denna termin. Jag hinner inte laga en ruccolasallad med pocherat ägg varje dag efter skolan. Det går mycket snabbare att värma en Billys. I promise. Träningen har jag helt skitit i vilket speglar sig i ridningen. Suck. Träna kan jag göra efter gymnasiet, plugga måste ske här och nu! Umgås med vänner gör då och då. Men det blir oftast en snabb fika. FIKA. Det är en stor del av gymnsielivet. Det bidrar inte till hälsosam kost eller bättre ekonomi ska ni veta.

Nu fick jag skriva av mig lite om min livsstatus, ta inte allt jag skriver allt för seriöst. Läs det med lite ironiskt överseende. God jul på er alla!

Likes

Comments

Nu var det jätte längesen som jag bloggade, tyvärr hade jag sjukt mycket i skolan var utomlands en vecka och var allmänt trött. Men jag hoppas att jag kommer igång igen så att jag kan blogga regelbundet.

Tänkte skriva lite om dom två senaste ridlektionerna. I tisdags så var det årselevs lektion, vilken betyder att jag red världens bästa häst. Det var hoppning och vi gjorde en jätte rolig övning där jag fick chansen att hoppa lite högre än vad vi brukar, det var as kul! Älskar känslan av att hoppa man får verkligen haha FEELING när man flyger över hindret istället för ett litet skutt i trav. Hatar att travhoppa man får inte samma flow.

Onsdags lektionen med en annan häst som är väldigt annorlunda mot Choice gick acceptabelt. Det var en liknande hopp övning men det är inte alls samma sak som att hoppa med Choice. Litar 100% på Choice i alla lägen, vilket är väldigt viktigt inom hoppningen. Funderar på att vara med i bohuskuppen i hoppning med Choice, eventuellt dressyr om hoppningen inte blir av. Hade varit sjukt kul!

Nu ska jag hem och plugga!
Ha det bra ❤️

Bilder ifrån Kanarieöarna, fantastiskt hotell! Lopesan Baobab heter det och är Afrika inspirerat. Rekommenderar starkt. Inga minus, eller jo det var för stort så man hittade inte dom första dagarna. 🌴🌴

Likes

Comments

Tänkte svara på lite frågor som jag fick för att tag sen!

Vad fick dig att börja blogga?

Jag har alltid tyckt om att uttrycka mina åsikter och visa vad jag tycker och känner, skriftligt i alla fall och gärna till så många som möjligt. Jag har som jag tidigare skrivit bloggat tidigare och jag brukar börja blogga när jag hittar ett ämne som jag brinner för och vill förmedla och argumentera om. Just nu har jag väldigt mycket tankar i huvudet, som allt ifrån hästhantering till feministiska åsikter. Jag stör mig även på väldigt mycket, tänkte skriva en lista på saker som jag stör mig på, haha. Så kan ni få ta del av den, så kan vi störa oss på saker tillsammans.

Vad är ditt mål inom hästsporten?

Jag har just nu inget specifikt mål inom hästsporten. Min dröm är att tillslut kunna arbeta inom hästvärlden utan ekonomiska bekymmer. Väldigt mycket intresserar mig inom ridsporten. När min mamma frågar om jag någonsin kommer att tröttna på ridningen? Är oftast mitt svar, - Troligtvis inte, men då börjar jag med trav eller något istället. Men hoppning är just nu den grenen som jag satsar mest i just nu, eftersom att det är NU som jag vågar och vill. Snart så kommer jag inte att våga, jag har till och med blivit fegare på dom senaste åren. Det gör mig så stressad. Håller jag på att förvandlas till en dressyr-tant? No offense.

Tycker du mest om hundar eller katter?

Haha, det beror på hur katten eller hunden är, psykiskt. Det finns otroligt väluppfostrade och mysiga hundar/katter och det finns hemska och aggressiva katter/hundar. Men i stort sätt tror jag att jag tycker om katter mer.

När och hur började du rida?

Jag började rida som sexåring, så just nu är jag inne på mitt elfte år som hästtjej. Jag kommer nästan inte ihåg hur jag började rida, tror att jag hade några kompisar som hade egna hästar och jag ville också ha en egen häst. Så jag började på ridskola, och sitter fast där än idag.. Lite sorgligt nästan.

Likes

Comments

Jag personligen älskar att shoppa ridkläder. Av någon anledning tycker jag att de är mycket roligare att köpa ridkläder än vanliga kläder. Just nu prioriterar jag dock vanliga kläder då jag har ganska mycket ridkläder i förhållande till hur mycket jag rider. Jag är även en märkesnörd när det kommer till ridkläder. Vilket resulterar i att jag har spenderat väldigt mycket pengar på det. Jag får inte heller någon köpångest efteråt då jag inbillar mig själv att produkten är såå mycket bättre och säkrare, vilket delvis stämmer. För säkerheten går före allt. Eller?

Jag har som vanligt några produkter som jag ÄLSKAR just nu och vill dela med mig av!


Dom här stövlarna kommer ifrån Alex's boots och är otroligt snygga, enligt mig. Det finns ju vissa detaljer som jag gillar mer eller mindre men den bruna stöveln är fruktansvärt snygg. Dom är väldigt stilrena men ändå med en annorlunda och utstickande detalj, som kommer att bli SKIT SNYGGT i helhet. Dom är inte heller fruktansvärt dyra, den billigaste ligger på 2500 som nya och det är svårt att hitta läder stövlar under den prisklassen.

Dom brukar finnas på dom flesta mässorna i större utbud men finns även här, http://upprattaridsport.se/produkt-kategori/alexs-boots/ .

Aztec Diamond. Upptäckte det här märket ganska nyss och älskar det redan! Dom har även en del vanliga träningskläder som byxorna och tröjan längst ner, men det går ju även att använda till ridning. Priserna är inte heller jätte farliga för att vara märkeskläder, dom beigea ridbyxorna ligger på 80 euro.

Finns att köpa här: http://aztecdiamondequestrian.com/

Till sist så har jag lite hööks produkter att dela med mig av. Byxorna har säkert alla sett. Fortfarande jätte snygga och populära. Jag tycker verkligen om grip ridbyxor, jag tror att jag har två stycken och är nöjd med båda! Polo tröjor är inte bara snyggt att ha till skolan, det är det även att rida i.


Ha det bra, så hörs vi snart!

Likes

Comments

Sitter och väntar på att skolan ska börja, vi börjar halv 10 på måndagar och jag får få vänta en timme. Jag är otroligt trött just nu och väldigt otaggad på skolan. Första passet - 2 timmars matte. Vi ska få tillbaka provet och jag är fruktansvärt nervös. Men jag gjorde mitt bästa och bättre än så är omöjligt att göra. När jag kommer hem så blir det ännu mer plugg.

Det är riktigt, riktigt kallt nu. Så jag får leta upp mina vinterkläder när jag kommer hem. Jag skulle behöva lägga in några extra timmar på dygnet, för jag hinner inte med allt!

Ha det bra!

Bilder ifrån stallet igår, Choice till vänster och Kaiser till höger. Vi kunde tyvärr inte rida igår pågrund av det plötsliga vädret.

Likes

Comments