Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skrittade i två dagar med Hrappe och han kändes fin, pigg och helt som vanligt..
I Fredags kom James till oss i Bockara alltså han som skulle ha kursen. Han kom ganska sent och då blev de kvällsmat innan vi gick ut i stallet och han provade rida min häst. Sen fodrade vi och gick in o såg på film. (:
Jag, Sara och Lina sov sen i Saras dubbelsäng alla tre, lagom trångt men ganska mysigt. Fast blev inte allt för mycket sömn.
På lördagen var det kurs hela dagen och egentligen skulle jag inte rida då. Men bestämde mig för att ta en lektion ändån.
Sen på kvällen blev det god mat och jacuzzi bad och vi somnade allt för sent.. Så kan säga att vi var ganska trötta när vi skulle gå upp på söndagen. Vissa mådde bättre än andra.
Efter en hel dag med lektioner den dagen också blev de lite snack och bilåkande innan han begav sig hemåt igen. En mycket rolig helg men kan säga att jag var ganska trött när jag kom hem den kvällen.

Lektionen gav massor och vi har saker att öva på och vi har redan bokat ett nytt kursdatum. Så det ska bli så roligt..

Likes

Comments

Solen skiner igen, regnat i två dagar men nu äntligen är solen här igen! (:

Känns verkligen som det är lördag idag på något konstigt vis. Men det är bara idag kvar innan man får långhelg.
Igår red jag på Hrappe igen och han var helt som vanligt. Det trodde jag faktiskt inte trodde han skulle hålla på och tönta sig och så som han gör, springa iväg osv. Men icke, han skötte sig fint!
Ganska hård i munnen men efter ha vilat i 3,5 vecka förväntade jag mig inget annat heller. Det kan han bli när han vilar två dagar så..

Så nu äntligen är vi på gång igen och jag hoppas de fortsätter i rätt riktigt. Hade bett på honom igår och de ligger ju inte vid "såret" så det är ju skönt!
Skrittade bara i paddocken i typ 15 min. Men hade tänk att jag kanske skulle ta en tur i skogen igen. Får se hur det blir med det.. (:

Likes

Comments

Idag var sista dagen med metacamen.. Så imorgon så ska jag börja rida igen, blir att ta de lugnt de första dagarna. Så att de inte händer något med såret i munnen eller något. Han har ju fortfarande penicillin i kroppen. Vet inte hur länge de sitter kvar i kroppen?

Får se hur han är att sätta igång nu, han har vilat i ca 3,5 vecka. Så det är ju ett tag men jag hoppas att han får tillbaka sin kondition och muskler lite snabbt igen.
Vi hade tänkt en första lite lugnare tävling i mitten på april. Men har inte anmält mig än, hade tänkt att rida honom lite innan jag bestämmer mig.
Helgen efter är det en tävling i Norrköping och den är mycket större så hade tänkt o börja men en "snäll" först men får se hur det blir med det.

En dag i taget.

Likes

Comments

I tisdags så hänge både mamma och Isak med till Kalmar för att åka på återbesök med hrappe. Som sällskap så jag slapp att åka själv ! (:

Det blev lite stressigt men vi hann ner innan vår tid, vi började med att söva honom i boxen och sen blev det in på röntgen. Efter några kort blev de att gå till undersöknings rummet och kolla på tänderna.
Den halva tanden har blivit fin, så den kommer de inte bli några problem med. Så som den ser ut nu.. Den är ju mindre men de gör inte så mycket.
"Hålet" har börjar läka ihop fint så hon trodde att de skulle bli fint. Både bra och dåligt att hålet kommer växa igen. Bra för att skydda de där under och dåligt för att man inte kommer se om roten sköter sig dåligt.. Men mest bra för man kan se på andra sätt om de skulle hända något med roten som är kvar...

Men vi fick en vecka till med matacam innan jag kan börja sätta igång honom igen. Så missar kursen som ska vara i helgen och även kursen som är nästa helg.. Och de suger !! Hade verkligen sätt fram emot de men sånt som händer.
Bättre nu en mitt i tävlingssäsongen..

Men i slutet av nästa vecka får jag börja sätta igång honom och först lite sakta så att man ser att inget händer i munnen och febern osv. Så om några veckor är vi tillbaka igen.. Om att går som det ska, vilket jag verkligen hoppas!!

Tur att jag får rida Sara fina hästar undertiden som jag inte har en egen att rida på! (:

Likes

Comments

Vaknade ganska tidigt för var lite orolig för min häst. Sara skulle ut till honom och ge honom mat runt 8 och efter det smsade och sa att han var lite bättre men inte helt hundra..
Jag åkte upp efter 10 och då såg han ganska normal ut, lite mera uppmärksam än vanligt och så var han så försiktig och kändes så lugn..
Skulle rida med Lina och Hanna så när vi hade tagit in våra hästar så släppte jag ut hrappe då var bara Eddi ute. Han blev så glad när han kom ut men kändes lite vinglig. Men jag vet inte hur mycket man inbillar sig heller..
Men han är ute i hagen nu och får vara det till kvällen då jag ska upp igen och fodra. Han får även gå in då men inget penicillin längre! (:

Likes

Comments

Som alla de andra dagarna denna veckan så har jag åkt till stallet framåt kvällen. Red på Jonte på banan och sen tog jag in Hrappe och tog tempen på honom och allt det där "vanlig". När jag tar av honom grimman så bara slänger han sig bakåt och står i väggen och skakar, han slänger sig från vägg till vägg och ser livrädd ut..
För några sekunder trodde jag att han skulle dö.. Tänker alltid de värsta. Då jag hört att man kan dö av penicillin chock!
Tårarna bara rann och jag mådde så dåligt det var hemsk att se honom sådär! Efter en stund stod han bara stilla och flåsade men skakade massor. Och då vågade jag gå fram till honom. Han lät inte när jag stod och klappade på honom men så fort jag gick iväg så började han låta igen.
Men han blev bättre och bättre under tiden, ringde mamma och Sara och även veterinären och rådfrågade lite...
Och veterinären sa att man bara ska vänta ut de, så fanns inte så mycket att göra. Var där ganska länge innan jag åkte hem och sen var Sara och tittade till honom runt 8 och då skakade han inte längre men han var fortfarande inte helt hundra.
Men hoppas det går över inatt!! Usch

Va länge sen jag var såhär förstörd!! Älskade häst! Vill bara att han ska bli bra nu !

Likes

Comments

Idag har hrappe fått penicillin i 4 av 8 dagar. Hälften är gjort och jag hoppas att det ska fortsätta lika bra som de här dagarna.

De vita som låg som skydd i tänderna har åkt väck på båda tänderna men pratade med vet igår och så länge de inte blir svullet, han slutar äta eller ser konstigt ut så ska det gå bra iaf. Pratade med veterinären som sagt i går och i början av nästa vecka ska vi ner på återbesök så håller tummarna på att de ser bra ut.
Trodde de skulle växa ihop lite snabbare men det är fortfarande ett hål. Visst har det bara gått fem dagar sen vi var där. Men ändån..

Att jag snart kan börja rida honom igen och träna, vi har en ganska intensiv sommar som väntar så jag hoppas att han ska bli bra snart. Avbokade en kurs helg då den är nästa helg och de känns lite för snabbt inpå för att rida kurs efter detta som hänt.
Har en kurs till helgen efter som jag hoppar hrappe mår bra till så vi kan rida den!

Men mest av allt önskar jag bara att han bli bra snart. Jobbigt att det är munnen för känns lagom snällt att trycka in ett bett. Visst att de inte är på de stället men ni förstår kanske ändån.


Likes

Comments

Nu när det har hänt massor med hrappes mun och eftersom man inte vet hur ont han har så ger man dem penicillin för säkerhets skull.
Så varje dag så tar jag febern på honom för att se så att han inte får feber. Sen får han även en spruta i munnen som han ska svälja medlet och det är mot smärta. Sen måste jag även sticka honom i halsen för att han ska få ett medel där också och det är mot infektion. Så detta måste göras en gång om dagen varje dag i 8 dagar är inne på dag 2 idag.

Jag tycker faktiskt att han ser fin ut i munnen och jag hoppas det fortsätter så.

Idag tog jag sprutan på honom helt själv.. Tycker det är lite läskigt just bara för att jag är rädd att sätta den fel eller något. Men peppar peppar så har det gått bra och jag hoppas det fortsätter så. Han är så snäll och bara står där stilla. Jag mår faktiskt lite dåligt när jag står där och sprutar in det men det har gått bra och jag hoppas det kommer gå bättre och bättre.
De i munnen tar han ganska lätt så de är ingen fara.
Sen tempen är ju inte heller så svår, i går hade han 38,5 och idag 38.0.

Imorgon ska jag ringa tillbaka till kliniken och berätta hur det har gått över helgen. Och boka in ett återbesök.

Likes

Comments

Första bilden är hur det såg ut när vi åkte ned med honom.
Andra är undertiden när de fått bort tanden.
Sista är när han var färdigt. Det vita är skydd så det inte ska komma ner smuts i hålet.

Likes

Comments