kultur

Den 17 juli klev vi upp 02.50 för avfärd mot Arlanda och Barcelona! Taxichaffisen som körde oss till flyget var en pratsam man, så jag tog mitt ansvar som pratkvarn så att Ebba kunde sova lite till, hinkade i mig den kaffe Ebba köpt till mig och babblade med.

Blev inte stoppad i säkerhetskontrollen, vilket varje gång känns som ett under. Lyckades alltid få med mig en sax i handbagaget när jag var liten, bagaget fick dras åt sidan, väskan sökas igenom, saxen slängas. Jag blev alltid lika förvånad över att det fanns ett potentiellt vapen där och sa till och med flera gånger att jag inte hade med någon sax. OBS ville inte döda någon, hade bara lämnat hjärnan istället för saxen hemma.

Framme i Barca hade vi också en pratsam taxichaffis, tyvärr förstod vi inte vad hon sa eftersom hon bara kunde spanska och trots att jag läste språket ett år på gymnasiet sträcker sig mina kunskaper inte längre än att jag kan säga mitt namn, tack och be om en öl.

Eftersom vi åkte i ottan kunde vi inte checka in när vi kom till hotellet, utan fick snällt ställa våra väskor i bagagerummet och vänta några timmar. Vi bodde på Carrer d'el Hospital, vilket är en sidogata till La Rambla, alla turisters och ficktjuvars favoritstråk. Där ligger också La Boqueria, en fantastisk saluhall. Trots att klockan knappt var 11 var det nästan middagstid för oss, så vi beställde varsin baguette och dagens första öl. Märkligt att dricka öl så tidigt, men inte lika märkligt som att det var kö till flygplatsens bar när den öppnade 05.00.

Lite halvgoa strosade vi runt i saluhallen och gick och handlade innan vi kunde gå tillbaka till hotellet, för att fräscha upp oss, äta chips som liknade dumboöron och ta en tur ner till stranden. Ölen fanns i väskan, men det är lika olagligt där som i Sverige att dricka alkohol utomhus så vi bangade, rädda för insidan av ett spanskt fängelse. Istället gick vi snällt till en restaurang för middag och lagligt öldrickande. Paellan var god, portionen enorm och jag fick småångest över att lämna närmare hälften, trots att jag fyllt ut magsäcken till max. En promenad fick smälta maten, vilket ledde oss till ett torg där vi blev erbjudna både hasch och marijuana. Vi sa tack men nej tack, vänligen men bestämt. Kvällen avslutades på ett annat torg med fantastisk sangria, innan vi gick hem och la oss i dubbelsängen och somnade gött efter att nästan ha varit uppe i ett dygn.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

kultur

Idag gör hjärtat så ont och mina ögon svider efter gråt. Att bryta upp med någon kan vara bland det jävligaste som finns och när båda två mår piss av det och fortfarande älskar den andre blir ju saken knappast bättre. Jag har aldrig varit så kär innan och aldrig varit i ett förhållande, jag har gömt mig bakom murar för att inte bli sårad, inte exponera mig för mycket. De få gånger jag tidigare har fått känslor för någon har det alltid slutat med tårar och att jag känt mig värdelös, fast jag egentligen vet att jag är helt fucking amazing. Han jag varit med nu är en av de finaste människor jag träffat. Det gör så ont för oss båda att inte kunna fortsätta tillsammans. En del dagar mår jag bra, skrattar, tjoar och hoppar. Ibland reagerar jag med att bli arg istället för att bli ledsen och då börjar stenarna i murarna återigen byggas på. När han märker det, river han ner dem. För med honom har inga murar behövts. Murarna har aldrig egentligen gjort någon nytta, för innanför dem blir det så lätt kallt och ensamt. Hellre fri och naken inför en människa trots att det gör ont, än kall, hård, instängd och ensam.

Av mina tidigare depressiva perioder vet jag att jag inte får bli "för" ledsen. Det kan ju låta märkligt, jag propagerar dessutom för att alla ska få känna och har rätt till att känna det de känner. Men går jag för ner djupt i sorg, om jag stänger in mig på mitt rum och bara gråter, lyssnar på melankoliska melodier och låter tankarna uppta hela mitt jag - då hamnar jag i helvetesbrunnen av ångest och depression igen. Jag vill inte dit ner. Aldrig mer, aldrig igen vill jag bli så helt omsluten av mörker. Så jag måste ta mig upp ur sängen, klä på mig kläder och gå ut, även om det känns omöjligt och orken knappt räcker till. Även om kärleken slutar i salta tårar så ska den nu få fortsätta riva murar och ändå inte sluta i en helvetesbrunn. Även om det en del dagar är jobbigt just nu, så skulle jag aldrig byta bort det senaste halvåret med honom. För han är den finaste som finns och det vi delat har gjort så mycket gott med mig. Vi kommer att läka igen, jag kommer att läka igen. Jag känner det jag känner men helvetesbrunnen och den djävul som bor där i, de får mig inte den här gången. Aldrig igen.

Likes

Comments

​Det här med hår. Har jag kort hår, då vill jag ha långt. Har jag långt hår, då vill jag ha det kort. Ingen logik what so ever. Nu är mitt hår långt (strax kring nedre delen av bh-bandet) och det är fint när jag har håret halvt uppsatt! Har dock aldrig helt nedsläppt hår, jag tycker det blir för mycket i vägen. Sedan har jag för vana att förändra mitt hår när livet förändras - som nu, då jag helt är singel. Singel för övrigt. Vilket ord, så fult? Jaja, låtom oss icke prata mer om det. Men, livet förändras alltså och nu vill jag att mitt hår ska göra det också. Färgen känns också urtrist, trots att jag ville ha tillbaka mitt naturliga i våras och därför avfärgade håret. På tre timmar gick håret från svart till ganska nära min naturliga hårfärg, som är röd. Nu då? Sjappa av hela skiten? Öronlängd? Page? Rosa (det har jag velat ha sååååå länge)? Inte vet jag. Jag får väl ställa mig frågan ett tag till, om kort eller långt, långt eller kort?

Likes

Comments

kultur

SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR, det är daaaans i Folkets Paaark... Nu är det dags att tagga sommar på riktigt, tycker inte att listan jag gjorde för några inlägg sedan räckte så här får ni min DRÖMSOMMAR, vilket jag hoppas sommaren 2017 blir. Det är en gedigen lista, men jag älskar ju att skriva och jag är både bra och rolig när jag gör det. Har du ändå inte tid, så: 1. Ta semester. 2. Läs de fetstilade orden, då får ni lite essens men inte så rolig text. Men, det allra bästa, det står längst ner och för att det ska bli bäst, då ska en läsa hela. Hehehehhehehehe.

Vi kör uppifrån från vänster här, jobbar längs med sidan och tar sedan andra raden. Se så pedagogiskt jag förklarar. Poäng till mig.

- Sitta på ett berg bland massa träd och grilla i solnedgången, såvida det inte blir eldningsförbud. Då får vi dricka kaffe istället, vore ju träligt att bränna ner massa träd.
- Se PATTI FUCKIN SMITH. Grönan 21 aug, jag kommer och campar utanför så jag kan komma så nära denna husgud att jag kan känna doften av en hennes fotsvett.
- Hänga med extrasystern Sara i Jönköping. Vars hus jag dessutom har NYCKEL till. Säger allt om vår relation.
- Måla med stenkritor på vår stengång framför dörren, pga kul att leka såsom barn leker.
- Göra saker barn inte får göra, som att bada i prosecco till exempel.
- Äta massa smultron från de miljarder smultronplantor vi har. Gjorde jag inte förra året, och en himla massa fina bär fick därför inget syfte i livet utan förmultnade bara. Stackars smultron. I år blir bättre, lovar.

NÄSTA!

- Äta jättegoda frukostar pga dagens viktigaste mål.
- Göra om mitt rum! Här målar jag förvisso bord åt Ida (som jag också vill hänga med i sommar!) men eftersom jag inte börjat renovera rummet än kan jag ju inte visa en bild på det. Ni förstår.
- Hänga med MEK:are, även om det inte är på en roof top bar i Budapest utan en sunkig bar på andra lång. Fast helst i Azalea kanske. Ooooch för de som inte vet vad MEK är så är det förkortningen för vårt program, med det superkrångliga namnet Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap. Vem orkar säga allt det??
- Dricka rosé med Svensson för vi har varit vänner i över sju år (snart tio!?!) och enligt henne kommer en då vara vänner resten av livet. Det har hon läst iallafall. Plus att rosé är jätte, jätte, jättegott på sommaren, men det är ju en allmänkunskap.
- Hänga med min fina, fina familj. Japp, en av dem på bilden är min mamma och ja, jag har fått frågan om hon också är min syster.
- Äta mozzarella med tomat och färsk basilika. Livet handlar väldigt mycket om mat för mig. Vilket påminner mig om att jag inte gjort några lunchlådor. Ajdå.

NÄSTA!

- Läsa böcker i soffan med mina "systerdöttrar", aka Saras barn aka Tuva-Li, Moa och Hedvig, aka jag kan dö för er. Annat kul att göra med dem är att leka glitterfé, springa i vattenspridaren, försöka förstå mig på hur Minecraft funkar (fattar inget) osv osv osv....
- Mitt i allt ska jag ju JOBBA också. Det är ju ändå det de flesta dagar kommer gå till. Så undrar ni någon gång i sommar var jag är, lär IKEA Kållered vara rätt svar i 75% av fallen. And that's so damn good.
- Ha trädgårdsfester, det är lite obligatoriskt om en bor i ett härligt kollektiv, i ett radhus med inte en utan TVÅ trädgårdar, tio minuter från stan och är under 30 år. Nästan så att det är lagstadgat och det är ju himla bra det, för vad är egentligen härligare än trädgårdsfester?
- Vara freakin fuckin fab i min baddräkt från Monki och inte skämmas över min kropp, att tyget kanske skär in lite i rumpan, att jag är ännu pinningare än när den här bilden togs och inte minst sedan för ett halvår sedan, att mina ben lär vara orakade 9/10 gånger då jag har baddräkten på eller det faktum att jag har Sveriges vitaste kropp. Kroppen är bra!
- Umgås med det här ultimate squad goal-gänget och andra som ingår i det som icke hamnade på bild förra midsommar när bilden togs för DE VAR INTE DÄR. Jag tänker inte kalla er svikare, meeeeen... Närå.
- TATUERA MIG för jag börjar få abstinens, senaste gjordes ändå i slutet av oktober. Inte vet jag vad det är som skall förevigas på min kropp, men Pinterest har liksom jag många idéer och outtömlig fantasi. Nästan.

NÄSTA!

- Åka till Barcelona med bästa resekompisen Ebba, och det kommer faktiskt hänga!! Vi är ett sådant ultimate travel couple, vi vill båda äta massa gott, göra kulturella grejer, dricka öl en del kvällar och sova andra. Sedan är hon en av få som står ut med min dåliga humor non stop flera dygn i sträck dessutom, det är också en fördel.
- Yoga. Det här var förresten på en strand i Barcelona! Kanske göra det i år igen? Kommer Ebba tycka att jag är pinsam? Eller kommer hon sitta där i lotus-ställning bredvid mig? Äh va vet jag. Jag gillar iallafall att leka djup, rotad person ibland. Rimligt att göra det som en yogi på stranden då.
- Vara med honom som får mig att känna mig så älskad och trygg. Pussas, driva med varandra tills den ene skriker "JARGONG!!!" vilket tyder på att det hela gått för långt och troligtvis förlora varenda gång vi spelar spel. Den sista delen är förvisso inte en del av drömmen utan snarare en verklighet som jag bara får tvingas att acceptera. Fan vad jag hatar att spela spel, men vad gör en inte för kärleken osv.
- TRÄNAAA! Kanske inte på ICA Maxi i Jönköping som den här bilden visar, med en kettlebell som tydligen inte vägde fyra utan ÅTTA kilo (inte fan konstigt att det framkallade den här minen). Men kanske en situps nu och då? En springrunda? Vad vet jag. MÖJLIGHETERNA ÄR OÄNDLIGA men inte lusten, om vi säger så.
- Tänker framförallt göra fula poser och spexa allt vad jag kan, för största drömmen för den här sommaren är att...


- ... Skratta och le. Det är vad jag vill göra i sommar. Jag vill inte, inte, inte vara deprimerad för tredje sommaren på raken. Jag vill känna hur pollensporerna fyller min näsa, klaga över det svenska sommarvädret men faktiskt vara ute i det och inte ligga som en trasig gummiboll inne, uttappad på luft. Jag vill ha energi till att göra de här drömmarna jag listat och faktiskt känna glädje när jag gör dem. Inte apati. Utan ångest och en jobbig känsla inombords. Jag vill gråta när det behövs, inte varje dag för ingenting. Egentligen, så vill jag bara leva livet, hur det än ser ut, hur det än blir. Fina sommar 2017, välkommen. Jag har längtat efter dig.

Likes

Comments

kultur

... Kände jag inte imorse. Eller jo, första timmarna. Sedan gjorde jag inte det. Var lika känslig som en fjärilsvinge från halv elva till halv två, sedan dess har det gått i vågor - fast det har varit ganska bra ändå. Definitivt bra för en dag då jag dels varit låg. Jag tar till de knep jag lärt mig under årens lopp - stäng av en stund (hejdå, tyvärr, alla härliga kollegor och hello soffan på rasten), ge så mycket du orkar (nej, varje kund behöver inte uppvaktas som att hen vore kronprinsessan Victoria. Ett leende och en god ton funkar faktiskt) och TÄNK INTE FÖR MYCKET. Var här och nu, andas djupt då det behövs, stressa inte, våga säga hur det är till de som finns runt omkring den dagen. Så överlever jag svåra dagar. Ibland överlever jag bara, ibland mår jag bättre efter ett tag. Men överlever, det gör jag alltid. Du också. För hur äckligt peppigt det än låter - imorgon är en ny dag, med nya möjligheter, svårigheter, klurigheter, fånigheter. .. Den dagen kommer. Låt den göra det.

Likes

Comments

kultur

​Tre dagar, sen är det klart. Tre dagar, sen är det klart. Tre dagar, sen är det klart.

Det är mantrat jag lever av just nu. Om tre dagar ska årets sista tenta vara klar och inskickad och det ska bli så SKÖÖÖÖNT. Då är jag 1/3 utbildad projektledare, mjahaja! Sug på den ni! Fast just nu, i denna stund, då jag redan hunnit jobba, klockan har blivit kväll och jag måste sätta mig med den där jävla tentan, då vill jag mest säga tack och adjö, jag skiter i det här nu. Så jag skjuter upp det, sen skjuter jag upp det lite till, sen skjuter jag upp det igen.

Men så har jag också i bakhuvudet att jag är en av de lyckligt lottade i världen som får gå i skolan. Jag har möjligheten att utbilda mig på universitetsnivå fast mitt bankkonto inte är fett. Jag har gått i skolan trots att jag har en vajajay mellan benen. Att det inte är samma villkor över hela vår jord gör mig så i grunden förbannad.

Så nu ska jag sätta mig med den där tentan och kanske en dag så leder jag ett projekt för att unga flickor ska få gå i skolan i delar av vår värld där den möjligheten inte finns nu. Det är rätt bra med tenta ändå.

Likes

Comments

kultur

Eftersom att jag älskar listor är det klart att vi ska ha en sommarlista här på bloggen. Dels en med frågor, dels en med musik - den senare gör jag, just det, senare.
Listan som kommer nu har jag snott av Nouw-bloggen Blogglistor , där en kan hitta massa skoj. Den här heter Summer-tag. Heeereee we go!

Dina planer för sommaren: Jobba oändligt mycket på IKEA pga världens roligaste jobb och cash is queen, en resa till Barcelona med bästa Ebba och bröllop för mina vänner Jonna och Alexander. Säkert några dagsturer i vårt vackra Västra Götaland och Göteborgs skärgård också.

Bästa sommarstället? Oj, jättesvårt! Jag har varit sjukskriven två somrar på raken, dvs båda mina somrar när jag bott i Gbg, så jag har inte upplevt sommaren här riktigt än. Men älskar skärgården och Slottskogen, ska hänga mycket där i sommar tänker jag. Sedan är faktiskt Tranås en rätt trevlig sommarstad.

Här badar du helst: Medelhavet, utan tvekan.

Hur länge ska du vara ledig? De nada! Slutar skolan den 7 juni, börjar jobba "på riktigt" den 5. Men jag får några halva veckor ledigt här och var, samt förhoppningsvis en vecka i mitten av augusti.

Vad ser du mest fram emot? Att uppleva en sommar på riktigt för första gången på två år, istället för att ligga inne med ångest, tårar i ögonen och apati om vartannat.

Vad kommer du köpa inför sommaren? Nya trädgårdsverktyg, älskar att fixa i trädgården!

Vad lyssnar du helst på i sommar? Håkan Hellström (såklart, bor ju i Göteborg), Patti Smith, Monica Zetterlund. Min musiksmak är lika rörigt som mitt rum under tenta-p.

Favorit sommardoft? Här skulle nog många skriva nyklippt gräs eller doften av syren, men eftersom det bara innebär andningssvårigheter för mig så är min favorit luftens doft på sommarmorgnarna. Så annorlunda än hösten och vinterns bittra vindar. Sedan gillar jag också lukten när det precis regnat. Det låter ju sjukt kanske, för vem vill att det ska regna? Jaja, sant iallafall.

Hur kommer du att minnas sommar 2017 i höst? Förhoppningsvis som en härlig sommar med mycket glädje och kärlek!

Likes

Comments

kultur

I början av veckan har jag varit hos min fina familj i Tranås (se ovan, så gulliga!) med anledning av att min lillasyster Elvira fyllde 22 år. Fick också möjligheten att tentaplugga medan de övriga två familjemedlemmarna jobbade, vilket var bra eftersom att det inte finns något att göra i Tranås, så jag hade inte riktigt något som kunde distrahera mig förutom Viaplay. På Elviras födelsedag drack vi först prosecco och åt jordgubbsbruschetta (tips!! godaste som finns) på em när mamma och Elvira jobbat klart. Mamma hällde upp för mycket prosecco i mitt glas vilket resulterade i att när jag försökte rädda mattan och soffan från att bli nerspillda istället fick prosecco över hela byxorna. Hade jag varit smart hade jag lyft glaset bort från mattan, mot golvet, men ibland är mina hjärnceller inte på topp.

Med alkoholluktande kläder gick vi sedan till en restaurang där mamma bjöd på mat (min reaktion när hon sa att hon skulle betala: YES!!. Elviras reaktion: Men nej, inte ska du göra det!. Märks vem som är fattigast och snyltande). Vi fick gratis efterrätt för att kocken visste att Elvira fyllde år och som inte en tre-rätters middag var nog gick vi hem till Elvira sedan och åt tårta. Hon är the master of baking så det var inga problem att töja ut magsäcken än mer.

Det blev en snabbvisit i t-town (måndag-onsdag) för att jag skulle hinna med att sova och vakna bredvid kärleken innan vi skiljs åt en vecka igen. Svårt att få ihop tider att träffas nu pga maj=fullbokat för de flesta människor, iallafall för oss. OBS OBS OBS orkar inte förklara hela mitt kärleksliv, det är ändå så invecklat och privat. Men kul för mig att vara kär, eller hur? Är sannerligen ingen romantiker men inom mig bor visst ändå en liten toffel, totalt oväntat för mig.

Nu ska jag återgå till min tenta!

Haha, skojar bara. Jag ska skriva en lista här som publiceras senare idag! PUSS

Likes

Comments

kultur

Att gå på cellprovtagning är viktigare än en tror. Idag ringde min gynekolog och berättade att jag fått medelsvåra förändringar i livmoderhalsen och hade jag inte gått på den där provtagningen i januari hade jag inte fått veta det. Men vad innebär egentligen det här beskedet, kan en ju fråga sig. Eftersom att jag är under 25 år görs inga åtgärder, förutom regelbundna kontroller var sjätte månad för att se att cellförändringarna inte växer, i 40% av fallen växer de bort. Hade jag varit över 25 år hade andra åtgärder vidtagits (fan så formellt skrivet, men men, ni fattar) och skulle cellförändringarna sprida sig/växa till svåra cellförändringar, så görs operation. Vad den operationen innebär har jag inte en susning om, men kan gissa att det innebär att en tar bort förändringarna. Känns ju som en logisk åtgärd.

Är jag rädd? Nope. Tidigare har jag varit katastroftänkandets mästare och utgått från att allt förr eller senare kommer gå åt helvete vad det än rör sig om, men 2017 har lärt mig att allt inte behöver göra det. Jag har lärt mig att tänka positivt, se lösningar snarare än hinder och möjligheter istället för svårigheter. Det är ingen idé att oroa sig i onödan, det gör mig varken lyckligare eller ger mig frid i själen. Jag har lärt mig att ta livet som det kommer, känna det jag känner, men också låta hoppet vara större än the despare (svenskt ord för det?). Om förändringar växer bort hos 2/5 personer under 25 år, då kan jag vara en av de personer som faller inom den kategorin. Eller så är jag inte det, men det kan bara tiden utvisa - inte mina tankar.

Vad jag vill ha sagt med det här? GÅ PÅ CELLPROVTAGNING OM DU HAR EN LIVMODER. Det är fem minuter då en får ligga i den där träliga gynstolen, men herregud - det är jobbigare att sitta i en spårvagn längre om det är över 20° C ute. Det är privat, obekvämt, kanske generande och fruktansvärt jobbigt för en del - ja. Så är det absolut. Men så jävla värt det och dessutom någonting en bara behöver göra var tredje år om inget är fel. Är något fel vill en ju veta det.

HÄR finns mer info om cellprovtagning och har du inte varit på ett tag (= en har inte gått när en blivit kallad) kan du googla upp närmsta gynekolog/barnmorska i ditt område och boka en tid. Det är superbra och viktig, för du och din livmoder är viktig.

Puss!

Likes

Comments

kultur

JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ PLUGG ATT JAG GÅR AV PÅ MITTEN OCH SEN GÅR JAG AV PÅ MITTEN IGEN. Japp, känn min frustration. Förstå mig rätt - jag gillar att lära mig saker, har en superbra klass och kunniga lärare som föreläser om coola grejer. Men nu vill jag bara jobba och leva life, typ. Inte sitta och hamstra igenom 300 sidor långa avhandlingar. Prokastrinerar allt jag kan, jag har till och med klippt gräsmattan och mailat min gynekolog idag, så ja, ni fattar nivån. Men tack Gud, moder jord, livet eller vad en nu ska tacka - på onsdag har vi vår sista redovisning, sen är det bara en hemtenta som ska in 5 juni. Sedan är jag FRIIIII och får bosätta mig i min IKEA-outfit. Dröm.

Följer en mig på snapchat (Matildahedvig) så kan en få ännu större inblick i mitt hysteriskt spännande liv. Nej men jag är ganska rolig där iallafall, tycker jag åtminstone. Säkert alla andra också (hybris).

Just nu sitter jag i kyrkan vi hyr vårt lilla radhus av, för vårt internet är slut hemma och det är jättesvårt att se på Bones, jag menar plugga, utan det. Samtidigt pågår en konsert med både barn- och vuxenkör, bra bakgrundsmusik ändå! Älskar barn. För det mesta.

Nähe, om jag ska börja plugga då kanske. Fast, jag ringer nog och facetimear med Sara först.... toodiloo!

Likes

Comments