Smink

Hej där!

Mitt liv just nu består av att jobba på McDonald's några timmar i veckan, plugga till mitt (förhoppningsvis) framtida körkort, och slösa tid på mycket oklara saker. Däremot, eftersom jag älskar att sminka mig på morgonen, kan jag inte undvika att köra en "full on"-sminkning även när jag bara ska jobba två timmar på en snabbmatsrestaurang. Därför tänkte jag skriva lite on hur jag gör den sminkningen, och vilka produkter jag använder, just för att jag själv tycker det är intressant att veta hur folk gör sig i ordning på morgonen!

Jag börjar med att tvätta och återfukta ansiktet. Just nu använder jag L'areals "Hydra Genius" för normal till kombinationshy.Jag må ha fet hy, men att använda den morgon och kväll gör verkligen skillnad, och den blir inte alls kladdig på huden!

Sedan går jag över till sminket. Som primer använder jag The Body Shops "Tea Tree - Pore Minimiser". Jag känner verkligen att den hjälper min akne-hud, då tea tree är bra för just sådan hy. Den känns även riktigt bra på huden! Den foundation jag använder är Maybellines "Fit - Matte + Poreless", som även den är riktigt bra för min hudtyp. Täckningen är bra till vardags och även på mig med riktigt fet hy så håller den ändå rätt bra. Nu på sommaren är den lite ljus så jag blandar ut den med Cliniques "Even Better"-foundation i färgen 5 (helt klart för mörk för mig). Som concealer använder jag en blandning av "The Ereaser Eye" och "Master Conceal", båda från Maybelline. Master Conceal har jag i en mycket ljusare nyans, så den använder jag för att ljusa upp under ögonen, och The Ereaser Eye använder jag lite över hela ansiktet. Ingen av dem har någon extrem täckning, men till vardags funkar de tillräckligt bra. De är åtminstone lätta att blandat, speciellt med en Beauty Blender.

Efter det, bakar jag under ögonen och på och runt näsan med Lumenes "Nordic Nude Air-Light Loose Powder" i färgen translucent, och sätter resten av ansiktet med Cliniques "Blended Face Powder" i färgen "20 invisible blend". Båda är bra puder, men det från Clinique är inte ens i närheten av invisible på mig, den gör ofta att jag blir mörker, speciellt när jag har en riktigt ljus foundation under vintern.

Sedan gör jag contour, rouge och highlighter. Kontour-Paletten från Make up Revolution är inte det bästa jag testat, den ser rätt "smutsig" ut, men den marmorerade highlightern är åtminstone riktigt fin. För stunden har jag bara inte tagit mig tid till att köpa en ny palett. Jag använder rougerna i paletten från Becca, där jag blandar de tre för att få den looken jag vill ha. Highlighter jag använder är från H&M och är i färgen "Delicate Pearl" - hur fin som helst som ni kan se på bilden.

Tillsist gör jag ögonbrynen med en liten brunpalett från Ardell i färgen "Medium" (skulle jag tro), sätter brynen med en bryngel från Isadora i färgen "Dark Brown". Båda är bra produkter som jag kan få riktigt fina, naturliga ögonbryn med. För ännu mer naturliga sminkdagar, använder jag bara bryngelen, vilket blir riktigt fint.

På ögonlocken primear jag med en välanvänd "Shadow Insurance" fåra Too Faced (perfekt för er som inte känner att ögonskuggorna sitter hela dagen!), och går sedan in med lite ögonskuggor från Make up Geek. Jag använder inte alltid samma skuggor, men i det här fallet var det "Créme Brulee", "Tan Lines", "Tuscan Sun" och "Shimma Shimma". Jag avslutar med mascara - Maybellines "Lash Sensational" - och sedan lite läppbalsam.

Inte alla sminkar sig såhär mycket för att jobba, men jag älskar verkligen att känna mig fin (vilket just jag gör när jag sminkat mig), så jag hoppas någon tyckte detta var intressant!

Puss och Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Övrigt

Hej där!

Jag har nu precis satt upp denna blogg, just för att jag ska kunna få skriva och hålla på med det jag tycker så mycket om. Dock är jag rätt nervös, då man aldrig kan veta vad de som känner mig tycker om detta, men just i denna stund får jag faktiskt strunta i det! Meningen är ju som sagt att jag ska kunna skriva om smink och mode, vare sig folk är intresserade eller ej!

Jag hoppas verkligen att någon där ute känner att det jag skriver är kul, intressant och värt att läsa. Finns det åtminstone en person som anser det, har jag nog nått det mål jag har med denna blogg; att dela med mig av mitt intresse till de som jag delar det med! Jag ser verkligen fram emot detta, så nu får jag se vart detta leder.

Puss och Kram!

Likes

Comments