Header

Hej finisar!
Idag så vaknade jag upp och var så himla trött! Efter min operation så har jag varit väldigt trött, kanske beror på att jag tar det så himla Lugnt! I tisdags var jag och mamma till Sthlm för återbesök efter min operation' 2,5 vecka sen jag opererade mig nu... tiden går fort! Har fått en liten komplikation så jag ska fortsätta ta det lite lugnt!

Jag kommer berätta mer om operationen när jag känner mig redo att sätta mig ner och skriva. Just nu har jag faktiskt ingen kraft för det! Men tills dess kommer det lite andra inlägg! Xx

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej finisar! Här kommer del 2 i min serie : Storytime. Denna gång ska det handla om nått lite personligt ämne. Nämligen hälsan.

Tänk att gå till skolan en dag i oktober. Löven är orange, det regnar och det visas minusgrader på mätaren. Du tror att det ska vara en helt normal lång dag i skolan. Men det slutar till ett helvete.

För 2 år sedan så förändrades mitt liv totalt. Från att ha varit den friska unga tjejen som aldrig var sjuk. Till den som hade 20% närvaro i skolan pågrund av hälsan. In och ut från sjukhus och hälsocentralen. Nålar som stack hål i huden. Stammis på labb, Sköterskor man blev polare med. 3 omgångar med järninjektioner, 1 röntgning och en ny diet. Det tog läkarna 4 månader att komma fram till vad det var för fel på mig. Jag gick i 4 månader och trodde det värsta. Hade jag cancer i magen? Skulle jag få ta bort tarmarna? Allt gick runt i huvudet på 16 åriga mig.

Jag fick diagnosen som man får när läkarna inte kan hitta nått fel åt den onda smärtan i magen, de snabba toalett besöken, sängliggande dagarna då man nästan skrek av smärta och illamående nätterna. Jag fick en diagnos som man ger när det inte finns något mer att göra. Jag fick diagnosen IBS. Sen dess har mitt liv varit ett rent helvete vissa dagar.

Att inte våga gå ut eller åka iväg till en vän eller handla för man är rädd att man ska få ont i magen och behöva en toalett. Detta var jätte jobbigt för mig i början. Speciellt när jag gick vanlig skola. Att behöva gå på toa i skolan? Skämtar du med mig! Så himla jobbigt!

Jag sökte hjälp men varje gång jag kom igång så var antingen behandlaren gravid eller skulle pensioneras. Så jag orkade inte be om mer hjälp. Jag valde att ta tag i det själv. Det är ju ändå min kropp. Den har varit normal i 16 år så vafan ska den ändra på sig nu?

För mig känns det som att leva i en cirkel. Allt går runt. Det blir bättre och sen blir det sämre, sedan rullar det på sådär.

När jag började korr(distans skola) så blev mitt liv enklare. Jag vågade ta mig ut mer, vara bland stora folkmassor, promenader, åka och handla utan att ha gått på toa, (jag hade som en period att jag var tvungen att ha gått på toa innan man går ut)

Jag tror inte att en person utan Ibs vet hur våra hjärnor fungerar. Man blir knäpp. Helt ärligt. Man tänker på allt och över tänker

Saker jag idag fortfarande har problem med: åka buss (tacka Gud för att jag har körkort) gå på bio, åka hiss, träffa nya människor på en okändplats ( exempel hemma hos dem), sova över och konserter (fattar inte att jag klarade av JB konserten (tack Emma för det) gå ut på krogen.

För mig funkar det som att man blir nervös -> får ångest och en lätt panikattack löser ut -> man får ont i magen -> måste springa på toa. Typ sådär ser cirkel ut i dessa situationer.

Det är svårt att förklara detta för någon som ej har det. Sedan att träffa nya människor (vi säger en kille, man vill inte säga det första man gör att man lever med ångest och magproblem. Vissa skulle nog förstå men vissa skulle bli fundersam över ångest delen.

Saker jag ej tål efter jag fick ibs :


Kebab
Pizza
Mcd
Max
Ägg
Alkohol
Bröd
Bakverk
Viss choklad
Kina mat
Viss laktos

Min mage har humörsvängningar. Ena dagen platt andra dagen ser jag ut som en gravid kvinna i 6 månaden. Man sväller och det är inte så himla kul.

Men hur mår jag egentligen idag?

Idag mår jag bra! Men man blir less på att leva med att vara begränsad. Att träffa nån ny, att ha saker inplanerade och sen tvungen att ställa in för man pallar inte det då det blir för mycket och man tänker på allt : vad kommer hända, kommer jag må bra, kommer jag bli dålig osv... det är riktigt jobbigt faktiskt! Att svika folk.

Men som jag sa tidigare. Att leva med Ibs för mig är som en cirkel. När man tror allt är bra, ja då är man på ruta 1 igen. Att alltid behöva kämpa sig upp för en brant bergodalbana. Det är inte lätt. Och att samtidigt släppa in en människa i sitt liv samtidigt som man själv försöker fixa till sina problem. Det är jobbigt. Speciellt om personen man träffar inte förstår ens problem och stöttar en. Men som sagt. Jag har nog bara träffat fel kille.

Jag trodde jag var ensam med detta. Tills Therese Lindgren (youtube star) la ut en video om detta. Jag hade aldrig känt mig så ensam i nånting tills hennes video. Allt föll på plats. Jag var inte ensam. Bara av stt scrolla i kommentarsfältet och se alla som skrev att dem upplevt samma. Det var såå skönt! Jag var inte ensam!

Jag jobbar varje dag med att göra den till nått bättre. Min mage ska inte få stoppa mina drömmar jag har haft i flera år. Jag ska fortsätta den väg jag vill gå. Man lever bara en gång. Varför inte göra den till något bra än att sitta och oroa sig för sina problem?

Till alla som känner nån med Ibs. Lyssna på deras ord. Låt dem berätta, det är alltid skönt att berätta för nån om sin Ibs! Jag valde att göra det offentligt. Men jag lever efter mottot att jag skiter i vad folk tycker och tänker om mig. Detta är mitt liv! Inte deras! Jag bestämmer hur mitt liv ska utspelas.


Tack för att ni tog er tid att läsa! Har ni några frågor. Kontakta mig på min mail eller kommentarsfältet så svarar jag så fort jag kan! Xx​bild på magen när den är platt (och man kan se mina nya bröst) och bild på magen när svullnaden nästan gått ner. (Bild på mina gammal bröst) haha!

Likes

Comments

undefined

Hej alla finisar!

Hoppas ni mår bra idag! Det gör jag! Men hörni! Nu var det snart 4 månader sen jag tatuerade mig! Och jag är sugen på en till! Det var egentligen planerat att göra 2 st första gången men gjorde bara hjärtat!

Så nu blir jag såhär tveksam vart jag ska sätta texten. Ryggraden, sidan, armen, det är klurigt! Men frågan är om det är förtidigt nu efter operation och hur länge man måste vänta.. vill göra den NU!!!

Likes

Comments

undefined

Hej finisar!

Jag behöver ny säng! Och jag har redan bestämt mig för vilken! Självklart en säng från jobbet! En 160cm dubbelsäng Amber i färgen beige finns på Furnitureplace in och checka!

Så här är några bilder för inspiration varför jag valde beige säng! Så stilrent. Bara att sälja iväg min gamla!

Likes

Comments

undefined

Hej Finisar!

Jag har opererat mig! Därför jag kanske inte varit jätte aktiv! Men hörni! Breakups! Det suger! Jag har varit med om några. Många dåliga breakups men ändå nån bra. Jag tänkte dra en storytime serie här på bloggen där jag berättar om olika händelser i mitt liv! Dagens storytime: breakups och olyckligt kär!


Jag träffade denna kille av en slump när jag var och kollade på en match. Hade aldrig sett denna kille innan. Vi började prata och spendera tid tillsammans. Vårt förhållande var komplicerat på grund av avståndet vi hade. Det var mycket "skype dejter" men det var mysigt! Denna kille var inte min första pojkvän, men han var min första kärlek. Älskade denna kille så mycket. Ni vet när man kysser varandra och det är som ett pussel eller som fyrverkerier... ah då är det rätt! Men som sagt vi hade avståndet som var ett problem. En dag klarade jag inte av att se honom igenom skärmen utan att fysiskt kunna krama om varandra, allt hände igenom en datorskräm (bortsett från de gånger vi sågs som var helt underbara) Jag tyckte att han förtjänade bättre än en relation som inte var som en vanlig relation. Så jag valde att ta steget ur det förhållandet även fast det inte var det jag ville. Så dumt egentligen. Men det är så svårt att förklara varför jag gjorde som jag gjorde när man älskar nån så mycket och alla tankar jag hade. Jag ville bara att han skulle få det bättre och ha en tjej som fanns på plats, inte 80 mil ifrån.

Många tycker det är korkat och dumt gjort och det tycker ju jag också. Men vi var unga och jag var osäker. Det hade varit annat om man träffades nu när man är 18 och har körkort. Jag krossade hans hjärta då och mitt eget. Jobbigaste beslutet jag gjort i mitt liv. Att säga hejdå till personen du kan prata om allt med, personen som du älskar mer än annat. Det är jobbigt. Att säga till den man älskar att -hitta en annan... nä fyfan. Värsta jag gjort i mitt liv. Denna kille var "the perfect one". Många vet säkert vem det är, de som följt mig från början av min blogg "karriär" vet nog. Men vill ändå inte nämna nå namn.


Jag har nu varit singel i 2,5 år. Jag har dock dejtat men som sagt det har ju då inte slutat bra! Jag har alltid lyckas hittat en kille som kanske inte varit ute efter mitt hjärta om ni förstår vad jag menar. Det kanske är Karma från att jag gjorde slut med min första kärlek,vem vet. Alla dessa "fuckboys/badboys" har fått mig att blivit starkare och fått mig att lättare se när man möter en ny "fuckboy/badboy". Va rädda om den kärlek ni har! <3


Likes

Comments

undefined

Alltså vad är det för jävla trams som utspelar sig just nu? Varför ska man klä ut sig till en Clown och skrämma och skada folk?

En clown har alltid varit något bra, iallafall när jag var liten, GB glass clownen eller McDonalds clownen. Varför ska man förstöra för alla små barn? Det var gått för långt.

Vi såg vad som hände i USA. Folk blev inspirerade till att dra över ideén ill Sverige. Men det har gått för långt. Man ska inte behöva vara rädd för att gå ut på en promenad sent på kvällen utan att bli påhoppad av nån uttråkad jävel som tycker det är kul att skrämma folk?

Har människan inget roligare att göra? Jag förstår att det kan vara kul att skrämma nån. Men detta är en ny nivå. Att skrämma småbarn? Inte okej! Dem som blir skrämda kan få en onödig trauma upplevelse av clownerna.

Det är inte halloween än! Så ta av dig masken och gå och lägg dig. Det räcker. Det är inte kul.


Jag vet själv inte hur jag skulle reagera om jag mötte en "clown" eftersom man inte vet om det är en av de goda eller onda (goda: de som bara skräms, onda: de som använder våld) en sak är att jag vet att jag skulle bli arg. Sen så skulle jag inte kunna springa då jag nyss opereat mig och inte får springa på 6 veckor. Haha! Men hade jag inte varit nyopererad då jävlar hade denna clown fått känt på en pungspark och en höger. Åhh är så arg.

Dessa clowner är respektlösa. Skaffa er ett liv.

Likes

Comments

undefined

Tröjor : lager 157
Jeans : Hollister
Tights: Primark
Skor : Nike

Likes

Comments