Header

Hejsan!
Igår var jag till Walle och mötte upp min underbara Emma och en ny tjej jag aldrig träffat som heter Emelie! Jättetrevlig! Vi möttes upp & strosade omkring. Men efter lite shopping så blir det mat! Vi tog oss till ett av de bästa ställena i Walle nämligen California pizza kitchen. Jag och Emma har ätit här några gånger men det hade inte Emelie så hon tog en pizza (som är ett måste) medans jag och Emma valde pasta med vitlök för första gången i USA :| omart/smart val? Nja det var iallafall gott!!

Idag är en av de mest jobbigaste dagarna på länge. Jag kommer uppdatera er! Puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

undefined

Hej alla fina!

Hoppas allt är bra med er! Jag ligger här 1:25 på natten i Cali och skriver på detta. Just nu har jag mycket och tänka på och svårt att somna. Så jag tänkte att jag slänger iväg ett inlägg.

När det kommer till att skaffa nya vänner så är jag ganska bra på det lär jag säga! Jag har träffat ganska många här och vissa har man klickat med och vissa inte. Men så funkar livet, allt klickar inte hela tiden. För mig har detta varit lite jobbigt då jag är kompis sjuk.. jag älskar att umgås med mina kompisar och mitt tjejgäng! Just nu har jag i princip 3 personer jag umgås med nån gång i månaden. Hon jag umgicks med nästan varje dag åkte hem i fredags... eftersom jag har haft det lite jobbigt med familjen så är det ännu viktigare för mig att jag har nån att bara prata med irl och inte över FaceTime!

Jag tänkte att jag skulle berätta allt längre fram! Men just nu, vill jag inte skriva öppet om det föns det är klart.

Men nu ska jag sova! Nu börjar ögonen somna!
Puss på er!

Likes

Comments

Hej!

Först och främst vill jag be om ursäkt för dålig uppdatering, det har varit en liten jobbig period nu så har ägnat mig åt att tänka på annat.

Iallafall - igår var det labor day, inget speciellt. Jag träffade en ny super gullig tjej från Tyskland, Celine! Hon har bara varit här i 2 veckor så jag visade henne runt och vi satt nog och prata i 1,5 timme utanför Lemonade. Så kul att det kommer nya nu då många tjejer åkte hem i slutet på augusti! Men så är livet som Au pair, folk kommer och går!

Nu ska jag plocka disk och bädda sängar. Ha det så bra så länge! PUSS

Likes

Comments

Nu har jag varit i USA exakt 2 månader och 2 dagar haha! 10 månader kvar! Jag har lite updates på hur livet är här. Allt är bättre nu, skolan börjar idag och rutinerna börjar! Denna sommaren har varit jättekul och fått uppleva mycket här i USA. Men det ska faktiskt bli skönt att få rutiner.
I helgen umgicks jag med Pontus som jag startade min resa med från Arlanda och Anna.

Likes

Comments

undefined

T is back! Han har varit på östkusten hos släkten och kom hem igår. Han är sån trevlig kille! Älskar att umgås med honom. Han är så klok och har bra förklaringar till allt.

Idag tog vi med hundarna till ett reservat och gick 2,75 Miles. (Det var sååå himla varmt) men det var kul vi fick tid åt att catch up lite. Nästa vecka börjar Z och E skolan så det är bara jag och T hemma. Vi har redan börjat planera vad vi ska göra. Men först på listan : back to school shopping!

Likes

Comments

undefined

Hej allesammans!

Många hörde av sig till mig efter förra blogginlägget. Så jag tänkte jag ska berätta hur jag känner.

För det första vill jag säga att jag trivs jättebra i Lafayette. Jag mår bättre än vad jag gjort på 3 år. Men som sagt jag skrev att jag har det lite jobbigt med dottern så jag tänkte berätta allt. Jag tycker jättemycket om henne. Men det blir för mycket ibland, ena dagen är hon hur glad som helst och andra dagen jätte sur. Allt har med hormoner att göra. Hon håller på att bli tonåring så jag förstår att hormonerna håller på att kicka in. Men det betyder inte att man måste vara snobbig och sur på mig. Det som är det jobbiga med henne är att hennes humör ändras hela tiden. Ena dagen är hon jätte trevlig och vi har superkul, andra dagen är hon sur och irriterad. Detta gör mig så förvirrad, men jag förstår "hormoner". Men det gör det inte rätt att vara otrevlig mot mig. Så jag har börjat ändrat mig runt henne. Det är som en tickande bomb, man vet inte om hon är sur eller glad när man möter henne på morgonen.

Sedan pappan. Detta är ett känsligt ämne för mig men jag tänker ta upp det ändå. Jag har under 3-4 år känt mig obekväm i min egna kropp. Jag har känt mig kurvig och tjock. Har jämfört mig med mina vänner. Jag har varit den i tjej gänget som haft mest kurvor och jag har inte gillat det. När jag åker på semester där jag har bikini så trivs jag inte. Jag känner mig misslyckad och ful. Så till det jag vill säga är att jag tränar, jag tar promenader mer än vad jag gjorde i Sverige. Men ändå känner jag mig fortfarande inte nöjd. Så endag så hade vi ätit middag (flank steak med tomat och mozzarella) inga kolhydrater. Så jag var lite hungrig senare på kvällen. Gick in till köket..ungarna satt och åt glass jag tar en skål med flingor och sätter mig ner. Pappan kommer inte och klagar på mig att jag äter flingor såhär sent medans barnen sitter bredvid och äter glass?

Han påstod att jag måste tänka på min vikt och att det inte är bra att äta kvällsfika. Att jag kommer gå upp i vikt. Han frågar till och med hur mycket jag väger. Säger till mig att tänkta på vikten. Detta fick mig att må så dåligt. Att han ens vågar säga något sånt utan att veta min bakgrund.

Detta har fått mig de senaste 3 veckorna att känna mig obekväm i huset, obekväm i mig själv, obekväm vid middagsbordet. Jag vet inte riktigt hur jag känner. Jag har fått en jättebra kompis relation med äldsta sonen (18år) så med han känner jag att jag kan vara mig själv. Mamman är också super gullig. Dem får mig att vilja stanna. Men just nu vet jag inte. Jag ska försöka prata med dem och berätta hur jag känner.

Tills vidare... jag uppdaterar lite längre fram om hur jag mår. :)

Likes

Comments

Update om livet i Cali : Jag har inte fått hemlängtan än, jag har haft det lite jobbigt med 2 personer i familjen men det får jag nog bita i hop med ena är en tonåring med hormoner och den andra en 50 åring. Pappan och dottern alltså. Jag tror inte jag insåg föns nu att det kommer bli ganska tuft att jobba med denna familj. Även fast många från utsidan ser det som ett enkelt jobb då dem är tonåringar. Men hormoner hit och dit, svårt att ta sig upp ur sängen, lathet osv... ni kommer ihåg hur ni var som tonåringar eller om ni fortfarande är tonåringar.

Jag får ett annat perspektiv på livet som betyder att jag tycker så synd om mamma och papp som drogs runt med mig som tonåring... måste ha varit en plåga nästan! Sedan inser man att killar är mer lugn då tjejer har mer hormoner...


Jaja vi får se hur detta går...

Likes

Comments