Header
undefined

Hej hörni!

Har flygigt ner till min skola i Kalmar! (Lång historia). Och det var den snabbaste men västra flygresa i mitt liv... jag har flygigt många gånger men detta var första gången själv! Så var sjukt nervös och började tänka på USA och det slog mig att jag flyttar om ca. 4 veckor.

Som sagt det var min värsta flygresa hittills. Blev illamående och trodde jag skulle spy och allt snurrade! Sedan när jag kom hem släppte choken för USA så satt och tog grät sen asgarva? Haha lite kul nu i efterhand.... ska flyga hem nu 19:30 och sen hem, packa om och åka till Grekland på torsdag med tjejerna! Tror det kommer gå bättre!

Men helt utmattad! Allt plugg är klart, tentan klar och bara sovit 3 h inatt. Lite is good' hoppas ni haft en bättre vecka än mig! Kramis

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

undefined

Hej finisar!

Sista april är över och jag hade en underbar Valborg! Jag hoppas ni också hade det! Min spenderades med mina underbara vänner Amelia och Emma och lite senare så kom Jenny! Jag tog bilen, hämtade upp Amelia och åkte till Emma. Vi gjorde mojitos, choklad fondue med vindruvor, bananer och meloner! Så himla gott! Vi hade verkligen det super mysigt! Dansade lite och hade tjejsnack! Om 2,5 vecka drar vi till Grekland!!

Och hur god ser denna (fisk)tacos ut som vi åt 1 maj??? Alltså jag förväntade mig inte det! Vi friterade fisken själv och hade massa goda tillbehör! Rekommenderar starkt! 👍🏼

Likes

Comments

undefined

Hejsan!

Idag tänkte jag ta upp vad jag frågade min värdmamma när jag skypeade med henne första gången! Det finns så mycket man vill veta innan man åker.

Jag fokuserade på olika områden när jag ställde mina frågor! Dessa ungefär:

• Barnen/Familjen (ålder, regler/curfew, intressen, aktiviteter dem gör induviduellt och som familj)

• Området där dem bor ( vad finns i området, finns det andra au pairer i området, hur lång tid tr det till skolan, affären, gymmet osv.)

• Sysslor (schema, vad kommer jag att göra )

Sedan pradate vi i allmänt bara. Hon frågade mig vem jag var, intressen, om jag var sportig osv. Jag skulle rekomendera att ha några frågor som du vill få svar på, sedan prata på fritt. Min familj har nuvarande en svensk tjej där. Jag har skyepat med henne 2 gånger. Första gången var det mest frågor hur hon upplever allt är och vad hon får göra osv. Jag tyckte det var väldigt skönt att få prata med henne och se det från hennes perspektiv! Plus att man kunde prata svenska som gör att man bara babblar på....tror första samtalet var på 45 min och det andra 2 timmar (dock var det inte frågor hela tiden utan vi snacka om annat också dessa minuterna).

Jag matchade som sagt med min första matchning. Ganska sjukt ändå! Jag var så nöjd från början och vi gick ihop väldigt bra! Innan avfärd så håller vi kontakten. Barnen följer mig på instagram och även mamma (och jag följer dem). Jag och mamman mejlar ibland och jag pratar med barnen ibland. Jag tycker det är ganska bra att fortsätta ha kontakt efter matchning. Speciellt om det är ett tag från man matchar till man åker. Jag matchade med min familj 19: Januari och åker 19:e Juni. (49 dagar kvar!!!!!)

Det var mina frågor till värdmamman och lite tips utöver det! Hoppas ni har en mysig fortsatt 1 maj! (Visst är kalendern fin? Egen designad på personligalmenacka.se ) Kramis

Likes

Comments

Hej finisar!
Så idag har varit en väldigt bra och produktiv dag! Hade klockan på ringning vid 06:50, klev kanske upp 07:30. Började med skolarbete klockan 8:10 och sen har jag mest bara pluggat på idag och börjat skriva inbjudningar till min avskedsfest och mini-midsommar!
Kan fortfarande inte förstå att jag ska flytta till USA ett år (or more). Tror jag kommer förstå det när jag är hos familjen.

Det är iallafall 20 dagar kvar tills jag åker utomlands med tjejerna. Vi kommer åka till Kos - Grekland! Perfekta semestern innan Au Pair året! Sen är det också bara 41 än dagar kvar till studenten! Det kan jag inte heller förstå! :O Tiden går så himla fort! Känns som jag nyss började gymnasiet och som att jag nyss skickade in au pair ansökan!

Jag tänker att jag nu innan au pair året kommer blogga lite allmänt som kanske inte relaterar till au pair livet. Men med Grekland, balen och studenten kvar känner jag att jag vill få med det på bloggen! Hoppas ni tycker det är okej!

Ni får ha det så bra så länge!

​Bikini: H&M

Likes

Comments

undefined

Nu återstår alla förberedelser. Både mentalt och fysiskt! Det jag har kvar att göra:

Fysiskt:
• Presenter till familjen
• Internationella körkortet
• Get ready - workshop med Cultural care
• Köpa det sista grejerna.
• Börja fundera vad jag ska ha med. Kläder, skor, småsaker, mm.
• se till att alla papper finns


Mentalt:
• .. börja inse att det är ca. 2,5 månad kvar
• Börja planera alla "partys" jag ska ha innan jag åker ...
• Planera avskedsmiddag med alla familjemedlemmar.


Jag tar studenten 8:e juni, och då blir det som ett avsked för släkten. Sedan den 14:e juni ska jag ha "mini midsommar" då jag missar midsommar hemma i Sverige. Sedan den 16:e juni så har jag min avskedsfest! Blir gråtkalas i en veckas tid!
Som tur är följer 2 av mina bästa vänner med till Arlanda med min bror samt mor! Just hur jag tänker runt avskedsfesten så blir det en myskväll, med mina närmaste vänner bara! Medans mini midsommar blir ett helt gäng!

Jag åker bara 11 dagar efter studenten! Så det blir snabba puckar! Men ganska kul ändå att få spendera sommaren med min värdfamilj! Det gör att jag kan få bättre kontakt med dem och lära känna dem bättre! Än att direkt börja med skolrutiner. Nu har barnen väldigt mycket aktiviteter på sommaren också, ena är borta en vecka och nån den andra! Så det blir olika scheman hela sommaren!

Men jag är så exalterad! Jag blir nervös och känslosam på samma gång! Familjen är så underbara så jag känner mig ändå lugn!

Skor - dinsko Jacka - lager 157 Byxor - Hollister solbrillor - indiska

Likes

Comments

undefined

Hej!
Vaknade upp idag och frukost och posten kom! Och gissa vad? Mitt visum kom?? Efter 2 dagar bara... haha bra service! Blev så nervös över att öppna det för nu fattar jag att jag ska åka. Innan gjorde man allt på datorn och det kändes liksom bara som nån vanlig grej... nu är det verkligen på riktigt! Jag är verkligen super taggad!

Kan inte säga att bilden ser något bra ut men man får ju inte le....

Likes

Comments

undefined

Idag var jag på ambassaden! Jag hade tid 10:30 och åkte hemifrån 07:30! Jag och mamma kom fram till ambassaden 09:52 (halv timme efter planerad tid)

Jag stod i kö utomhus från klockan 9:52 -10:30 (gick ganska fort) sedan fick jag komma fram till ett litet hus och visa passet igenom glaset,visa väskans innehåll och visa underredet på skorna! Sedan blev jag hänvisad in av en svensk "ambassad vakt" (han var jätte snäll) in till säkerhetskontrollen (som på en flygplats) där möttes jag av .... min dröm kille! Jag blev så mållös! Han var så himla fin! Blond/brunt hår och blåa ögon och leendet och personligheten var on point! Dessutom hade han marinblå uniform och en amerikans dialekt! Han kunde inte bli mer än perfekt!

Så jag kom ju av mig och fick be han upprepa vad han sa! Pinsamt men han skrattade åt mig då han nog förstod att jag var lite "borta". När jag gått igenom säkerhetssystemet fick jag komma in till en annan byggnad där jag skulle få kommas vänta i 1 timme! Det kändes som en evighet och det var proppat med folk (jag hade stått sist i kön). Men det fanns en tv och lite tidningar att kolla i!
Efter en stund kom den "fina vakten" haha kunde ju inte låta bli att inte kolla på honom. Men han märkte att jag kolla så varje gång jag kolla så kollade han redan på mig. Kände hur jag sjönk ner i golvet.

Sedan var det min tur att gå på intervjun! Snacka om roligt när dem läste upp mitt namn... Hanna matilda Julia sjöstrand!!

Kom fram till en amerikans tjej som ställde 3 frågor :
• Vart ska du?
• Hur många barn ska du ta hand om?
• Tänker du plugga?

Hela intervjun tog nog Max 1 min! Väldigt snabbt med andra ord! Sedan sa hon att mitt visum var godkänt och att passet kommer på posten om 2 veckor!

Nu känns det på riktigt! Nu är det inte långt kvar! 🙈

Likes

Comments