Header

undefined

Herregud vad lång tid det tog att göra visum ansökan. 3 timmar för att vara mer exakt.. Gick igenom den noga efter varje sida så inget skulle vara fel. Det är så mycket information dem ska ha och säkerhets frågor osv. Jag gjorde iallafall ansökan och bokade tiden på ambassaden. Så den 29 mars bär det av mot Stockholm för en intervju på ambassaden. Man får helt enkelt inte visum ansökan hemskickat efter man lämnat in som man får om man ska dit som turist. Utan jag måste till ambassaden på intervju och lämna in alla papper. för såhär går det till:

Man matchar med sin familj och man får massa papper hem skickade som ska skrivas på. Sedan skickas en bunt till Cultural care kontoret : hälso-papper, agreement form, kopia på körkort och polisutdrag.

Papper till ambassaden :
* DS-160 "confirmation page" som visr att visum ansökan gick igenom,
* Ds- 2019 " Certificate of eligibility for exhange visitor (J-1) status" papper
* Sevis- kvitto som är typ ett kvtto på att cc har betalat nått...
* Person bevis 120 (På Engelska)
* Kontoutdrag (så ambassaden kan se att du kommer klara dig de första veckorna i USA innan lönen kommer.
* Appointment confirmation : Bokningsbekräftelse papperet att du har en tid hos ambassaden.
* sedan ska man ta med sig sitt pass och en bild i cm 5 x 5
(har man rest förr till USA med en visum stämpel i så ska det passet tas med om det inte är de pass du använder nu)

Sedan lämnar man alla papper och pass och får tillbaka allt och det godkända visumet 1-2 veckor efter.

Är så nervös... inte för att jag tror att det inte kommer gå bra. Utan att det nu verkligen börjar slå mig att jag flyttar till USA i Juni. Det är så sjukt. Är så taggad och nervös.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

undefined

Jag vet inte vart jag ska börja. Det har varit 2 långa jobbiga veckor med skolan. Så mycket, 2 tentor, 3 nya kurser. Det blev liksom bara för mycket. Hjärnan säger stop. Jag satt idag och skulle skriva på min engelska inlämning, men jag bara satt och stirrade in i skärmen. Fick inte ut nått ur skallen. Det var helt blankt!

Men i allt detta jobbiga, för kanske 1 vecka sen så hände det något! USA valet hände dagen innan. En dag jag alltid kommer minnas!
19 januari! Jag hade samtal med värdfamiljen i USA som jag fått prata med och lära känna. Dom var min första familj och jag var deras första "au pair" som det kollade på för denna gång. Vi kom så bra överens!

Jag hade som sagt ett samtal med mamman i familjen och den äldsta sonen (som jag inte kommer ta hand om, då han är lika gammal som mig nästan) då hon frågar mig om jag vill komma och bo hos dem. I Kalifornien, San Francisco.

Jag sa ju självklart JA! Så nu är det papper som ska skrivas på och visum som ska sökas. För jag åker redan i juni. Min plan var att åka i slutet på augusti/början på september för att få den svenska sommaren. Men jag åker redan den 19 juni. 11 dagar efter min student. Knappt 2 veckor hinner jag vara hemma och packa och ta farväl samt bara sova och njuta av den lediga tiden jag har!

Eftersom det blir så hektiskt i slutet med studentresa/bal /student/avskedsfest & packning så vill jag ha det klart så fort som möjligt.

Allt gick så fort. Bara en månad har gått sen jag parades ihop med familjen. Nu början resan på riktigt.
Jag kommer självklart skriva mycket om det här i bloggen. Så från och med nu, blir det mest au pair grejer. Kan komma lite andra inlägg också men eftersom jag tänker att jag ska göra en kategori på detta så kommer jag nog skriva en hel del om det! Så ni vet.

Bildkälla : tumblr

Likes

Comments

undefined

Kan sitta och kolla på hus/lägenhets inspiration hela dagarna lång! Finns så mycket fint och inspirerande, det enda jag vet när jag ska inreda och fixa mitt första hem är att jag kommer göra det så att jag känner att jag är nöjd med varje rum och bekväm i det när jag är i de. Det ska kännas mysigt men ändå fräscht och stilrent!

Det blir farligt för mig att flytta till USA..... massa billig inredning som man kanske egentligen inte behöver. Men men!

Bildkälla: Pinterest

Likes

Comments

undefined

Nu har jag jobbat på mitt jobb i 9 månader... Jag trivs som fisken i vattnet! Har sånna underbara och roliga kolleger. Att jag i sommar inte kommer jobba kvar på furnitureplace... det är så tråkigt!

Men jag beger mig till andra sidan Atlanten för nya möjligheter och nytt jobb som väntar. Jag har tänkt börja blogga om min resa dit eftersom den redan har startat! Så framöver så kommer ni få massa spännande inlägg om processen! Ni får självklart höra av er om frågor osv.

Denna termin blir tuff! Planera resa innan jag flyttar, planera studenten, fixa med alla papper som ska skrivas på, skolarbete, bal, avskedsfest, och mycket mer! Men jag känner att 2017 är mitt år. Så det kommer gå super bra!

Likes

Comments

undefined

Summering av 2016

• Jag åkte äntligen till London och åker nog tillbaka i maj igen

• Jag åkte till Mallorca 2 veckor med min pappa och de andra i den familjen såklart!

• Jag blev bättre ifrån "sjukdomen"

• Jag blev laglig och vuxen

• Jag började jobba på 2 jobb

• Jag gick på Justin Bieber (stod själv hela konserten då jag tappade bort mina vänner tillslut) haha!

• Jag tog körkort

• Jag studerade klart 1 år på distans (superkul)


Men jag är riktigt glad att 2016 är över för det har ändå varit ett av de sämsta åren hittills.

Vad händer 2017?

• Åker till New York i sommar

• Flyttar till USA i sommar

• kommer börja jobba i USA

• kommer börja college i USA

• åka utomlands innan jag flyttar till USA

• Fylla 19 år

• Ta studenten!!! 🎉

• tatuera mig mer.....

Sedan finns det självklart mer saker som kommer hända. Men dessa är de jag vet nu.

Bildkälla: we heart it

Likes

Comments

undefined

Hej hörni! Måndag nu igen..

Men... nu är det bara 5 dagar kvar till julafton!! Kan inte förstår det! Tiden går sååå fort!

Idag har jag tenta i Psykologi 2 och efter det tar jag jullov! Dock jobbar jag idag och imorgon så får lov på riktigt på onsdag!

Satt och bläddrade igenom weheartit och blev så inspirerad! Julen är min favorit högtid helt klart! Vänta tills jag flyttar hemifrån.... Jesus.... haha!

Ha en fin dag hörni!

(Bilden i högra hörnet med adventsljusstaken finns på furnitureplace i Gävle)

Bildkälla: bilderna är tagna från we heart it förutom det i högra hörnet på första bilden.

Likes

Comments